Kącik Rekreanta II (rok 2009)

Alice-to chyba najgorsze 🙄 Szkoda, ze nie potrafi wykorzystac tego co ma

Nic nie mów. Mnie codziennie szlak trafia. Ja mam z pod samego domu do samych drzwi do stajni 1750m..... I nie trzymam tam konia bo chyba po tygodniu by nam się w głowie zakręciło od jeżdżenia w kołko... Nie ma możliwości tam nawet swobodnie poskakać. A ziemi facet ma tyle że szok. Na zdjęciu ALice nie widać ile tam jeszcze za górką jest. Tylko co z tego?? Jak nic się nie dzieje. A ile już było proszenia właściciela. Ma swój sprzet, nawet piasek pod lasem, więc poszerzenie placu tak o jeszcze raz tyle nie byłoby żadnym problemem.. No ale trzeba chcieć.
wątek zamknięty
A ja dzisiaj pzretestowałam 1 raz na Rudym Czambon. Generalnie na nic nam sie nie przyda bo jest za długi.Bardziej pzreszkadzał niż działał. Wiec po rozruchu na lonży poszliśmy na spacer na kantarku 🙂  😍 😍 😍 Dawno nie jeździłam na kantarze, pomijajac jednorazowe wyczyny na hali w poprzedniej stajni i pare razy na lonżowniku. Chłopak super 🙂 Nawet zwroty robilismy i cofania, chociaz mój styl kantarkowy kuleje.... juz sie chyba odzwyczaiłam 🙂
Poprawianie popregu( nie mamy pasa do lonzowania, stad siodło na lonże... )

I dziwne pomysły wielkiego ogiera przy podnoszeniu bata z ziemi. Ale to standard 😉Jak Ktos go nie zna to moze narobić w gacie 😀

Olalismy system i wrócilismy po kantar do stajni

I koń mi wybaczył wypinanie Go i zimne wędzidło...

Zwroty były w dziwnym stylu 😀

I inne... 😉

Ale miałam radoche z tej jazdy 😀

wątek zamknięty
margaritka   Cantair HBC, a Nerwina na emeryturze;)
03 stycznia 2010 16:34

wątek zamknięty
Blądek., haha jak wszystkie małe konie bezczelnie podgryza innym nogi, super foty 😀

Alice, ale Ci arabiszon pięknieje 🙂 a propos pensjonatu u nas odwrotnie, im więcej boksów pustych tym bardziej właściciele na rzęsach stają żebyśmy byli zadowoleni, dziwnie że tam odwrotnie. Ale miejsce cudne... jak możesz iść stamtąd na Hipo?

Hypnotize, cudowne zdjęcia, ja się w Pinokiu coraz bardziej zakochuje, piękny, wesoły i skacze jak narwany, cudo! 🙂
wątek zamknięty
Hypnotize super zdjęcia!  😜 Na kantarku (zwłaszcza te w ZWK) są bardzo, bardzo klimatyczne  😀

Libelko, Ascaia dziękuje  :kwiatek:

Epk dopiero doczytałam że byłaś u Bułeccki w odwiedzinach. To bardzo fajne, że wiesz, co się z nim dzieje  🙂, mimo że zdaje sobie sprawę, że takie odwiedziny muszą być trudne  🙁
wątek zamknięty
cieciorka   kocioł bałkański
03 stycznia 2010 16:41
Dzionka, lola jednak nie ogoliła?

Hypnotize, on jest piekny! po co wam popreg z fatuchem?
wątek zamknięty
Hypnotize to może zapnij czambon jak gog?? Wtedy powinien być na długość w sam raz.

Burza każdy kto chce z koniem pracować ucieka stamtąd. Zwłaszcza zimą. Nie da się inaczej.
wątek zamknięty
xxagaxx, pewnie tak... ja na zimę przy naszych warunkach po prostu pracuję lżej, delikatniej i dostosowuję się do warunków <lonżownik>.
wątek zamknięty
cieciorka nie, jak widać 🙂
btw dzisiaj na Dzionku jeździła pierwsza zainteresowana współdzierżawą osoba i jestem na nie. Coraz bardziej jestem na nie oddawaniu go komukolwiek, ale chyba nie mam innej opcji  😕
wątek zamknięty
Cieciorka
Popreg z fartuchem dlatego ze od zwykłego sie obciera nie miałam kasy na taki z naturalnym futrem wiec zaryzykowałam i koń zadowolony. I hmm nie wiem jaki to ma zwiazek, ale przy dopinaniu przestał sie gryźć w klatke piersiową.

Sierra
To artystyczne wizje mojego męża 😉 Ciesze sie ze sie podoba.

Burza
no no, zakochac to tylko ja sie w Nim moge :P Ty masz swojego mężczyzne równie pieknego 😀  🍴

xxagaxx
Głupia jestem bo o tym nie pomyslałam. Zrobie tak jutro, zobacze co z tego wyjdzie 🙂

Dzionka
Ja od lutego zaczynam stała prace, dojazd do stajni mam 2 razy wiekszy niż do poprzedniej, wpadłam na pomysł ze wezme jakas dziewczyne, niech pomaga a raz w tygodniu bedzie jeździła. Szał był na poczatku. Teraz coraz mniej, a i patrzec nie lubie jak jeździ. Ciagle sie zastanawiam co dalej... i chyba zrezygnuje całkiem i jakos sama dam sobie rade. Tak wiec nie dziwie sie i trzymam kciuki co bys nerwowo wytrzymała.
wątek zamknięty

Alice, ale Ci arabiszon pięknieje 🙂 a propos pensjonatu u nas odwrotnie, im więcej boksów pustych tym bardziej właściciele na rzęsach stają żebyśmy byli zadowoleni, dziwnie że tam odwrotnie. Ale miejsce cudne... jak możesz iść stamtąd na Hipo?

No własnie tak jest. Ma klientów sporo, więc nie ma co sie starać.
Ja sie nie przenosze, wyjezdzam tylko na trening... można tak powiedziec😉
wątek zamknięty
Incognito, gratuluje przezwyciężenie wszelkich demotywatorów i powrotu do jazdy.

Hypnotize
, zazdroszczę tego prywatnego fotografa, no! 😉 Jak zwykle oczu nie da się oderwać...

Ja też znowu w siodle, a raczej bez siodła, bo woziliśmy się dzisiaj oklepowo. Wprawdzie tylko stępem, bo nie chce na razie serwować bezmięśniowym pleckom Flasha dodatkowych atrakcji, ale ja już czuję to w... no tam z tyłu 😁 (na koniu nie siedziałam od 3 tygodni). Z konia szczupaczek straszny, więc było niestabilnie, ale za to cieplutko i milutko. Oby śnieg się utrzymał to powoli wrócimy do żywych 😉
wątek zamknięty
incognito   W życiu należy postępować w zgodzie ze sobą.
03 stycznia 2010 17:09
Hypnotizepiękne rude 😍
wandettadziekuje :kwiatek:pogoda fajna,wszedzie tak pieknie drzewa i krzewy pokryte lodem i sniegiem no grzech nie jezdzic 😉 poza tym temperatura daje zyc bo jest do -5
wątek zamknięty
Libelka wszystkiego najlepszego, sto lat, zdrówka Twojego i kobyłki! 🙂
wątek zamknięty
Bobi zimowo...

wątek zamknięty
btw dzisiaj na Dzionku jeździła pierwsza zainteresowana współdzierżawą osoba i jestem na nie. Coraz bardziej jestem na nie oddawaniu go komukolwiek, ale chyba nie mam innej opcji  😕

też to rozważałam. Oczywiście, jeśli okaże się, że wszystko jest ok. ALE przy moim poprzednim ogłoszeniu zgłosiły się osoby mocno początkujące i niestety nie dałyby sobie rady z Barkiem. Za każdym razem było mi mocno głupio i przykro mówić: "Nie, dziękuję, ale..."
Zwłaszcza jak on stanie na Hipo, to przydałaby mi się jeszcze jedna osoba do opieki nad nim. Nie sądzę, aby trenerka miała czas za każdym razem jak mi się coś w robocie urodzi  🙄
wątek zamknięty
Lanka_Cathar   Farewell to the King...
03 stycznia 2010 17:45

Sierra
To artystyczne wizje mojego męża 😉 Ciesze sie ze sie podoba.

Hypnotize, ile Ty masz lat? Bo, jak patrzę na te zdjęcia, to dałabym Ci... 16. Wyglądasz tak bardzo dziewczęco. 🙂
wątek zamknięty
helcia   Wiedźma z czarnym kotem
03 stycznia 2010 17:46
Hypnotize super kasztan
Alice ta łąka w tle 😍
A ja dziś przeżyłam szok. Poszłam na padok po N. ona raczej z tych co uciekają, gdy idzie po nie człowiek. A ona gdy mnie zobaczyła zaczęła iść w moim kierunku. Taka mała rzecz, a tak mnie ucieszyła 💘. Bardzo dobrze nam się dziś też pracowało. Galopowała na tą nogę na którą zazwyczaj nie chce. Co prawda były to króciutkie galopiki po 3-4 fule, ale zawsze coś. Dalej jestem oczarowana tym że do mnie podeszła ot tak 💃
wątek zamknięty

Miałam to samo jak szukałam kogoś do współdzierżawy  😵
Ale nic bardziej mnie nie wsciekło jak nie szanowanie sprzętu przez potencjalnego dzierżawcę no porpostu wnerwiło mnie to bardziej niż to, że nie wiedziała w jaki sposób skręcić czy popędzić konia  😤
Bo jak jeszcze jestem w stanie zrozumieć, że ktoś się dopiero uczy i poprostu nie wie jak coś zrobić to nie pojmuję jak można mieć w nosie, że ogłowie znajduje sie miedzy nogami konia a siodło leży na srodku korytarza i inne takie  🙄
wątek zamknięty
Lanka_Cathar
😡 24 jestem stara dupa. A wygladam tak po mamie. Która ma 52 lata i zawsze mnie faceci pytaja jak moja Siostra ma na imię... :P
wątek zamknięty
Hypnotize, _kate, Daniela na Dzionku przez ROK w Słupnie (poprzednia stajnia) jeździła dziewczyna, której wcześniej nie znałam. Ideał  🙂 Delikatna, lekka, dbała jak o swojego, na nic nie narzekała i nasze stosunki były i są naprawdę przyjacielskie. Nawet jak kulał i przez miesiąc nie chodził przyjeżdżała w swoje dwa dni w tygodniu żeby go brać na spacery i robić wcierki i PŁACIŁA, mimo że jej sto razy powiedziałam, żeby mi nie wpłacała za ten miesiąc. Na wakacje wyjeżdżałam prawie bez obaw, a ona mi co parę dni wysyłała smsy z raportem co tam u Dzionka, mimo że byłam w Maroku  - więc pewnie nieźle buliła. Sprzęt też szanowała, chciała prać czapraki i owijki, ale zawsze mówiłam, że sama to będę robić, bo bez przesady 🙂 Jeździła względnie - woziła się, a nie "pracowała z koniem" ale mi to pasowało akurat w 100%.  Jestem świadoma, że drugiej takiej osoby prędko nie znajdę i odechciewa mi się szukać...
Dzisiejszy pan jeździł nie będzie, chociaż widzę że mu bardzo zależy. Mnie na szczęście nic nie zmusza do oddawania Dzionka, dla własnej wygody raczej chcę/chciałam to zrobić. Poczekam na kogoś idealnego, bo jak widać zdarza się 🙂
wątek zamknięty
Dzionka
Eh zebym ja tak dobrze miała. W poprzedniej stajni miałam wianuszek chetnych na Rudego, bo fantastycznie skacze i można było chodzić z Nim na treningi skokowe( zreszta w podobnej sytuacji był Flash Back od Wendetty )  Jednej takiej delikwentki sie pozbyłam szybko, bo jak koń był otarty czy nie było treningu to stał. Nigdy nikt nie pomyslał o lonży, czy wyprowadzeniu na spacer. Efekt był taki ze miałam byc 4 razy w tygodniu, a i tak byłam 7 bo sie bałam o konia. Zreszta decyzja włascielki ze wzgledu na wiek, Rudy mógł skakać najwyzej do metra , na treningach skakał o wiele wiecej,a potem był odstawiany do boksu i nikt sie Nim nie przejmował.
Teraz niby jest ok, ale dziewcze jakies roztrzepane duzo rzeczy po Niej sprzatam, musze mówić co ma robic, a jak jest w stajni kiedy mnie nie ma, to co 5 minut mam telefon, bo nie wie co ma robić. Nie potrafie Jej zaufać. W zyciu nie pozwoliłabym Jej lonzowac wypietego konia czy jeździć bez mojej obecności. A przy okazji mam wrazenie ze juz chce go traktowac jak swojego.... Chciałabym kogos w miare jezdzacego, dorosłego, odpowiedzialnego, kto by faktycznie zajał sie tak jak powinien w zamian za jazdy, ale widac za duzo wymagam 🙂
wątek zamknięty
Dzionka,
a ta dziewczyna nie może jeździć na Dzionku teraz?
co Ci nie pasowało w tym panu?
wątek zamknięty
HypnotizeNo to faktycznie niefajnie. Ja od razu zaznaczyłam, że bez skoków - w życiu nie dałabym komuś na nim skakać bez trenera/mnie na hali. No i moja osoba była starsza ode mnie, a więc dawno pełnoletnia. No i bardzo odpowiedzialna. Zresztą jak zabrałam konia z tamtej stajni to dziewczyna dostała ze 3 propozycje jeżdżenia na innych koniach - widać, że nie tylko ja jej ufałam  🙂
Z tym, że je potrzebuję właśnie kogoś, kto będzie jeździł jak nie będę mogła być w stajni, a nie na zasadzie, że udzielę komuś lekcji na Dzionku. Bardziej o brak czasu mi chodzi niż brak kasy. A żeby puścić kogoś samopas na swoim koniu muszę go kilka razy zobaczyć na nim w różnych sytuacjach. No i dzisiaj np. tego pana musiałam kilka razy prosić żeby wsiadł przy mnie zanim się umówimy i bardzo się bronił - że nie ma spodni i butów, że to że tamto. Chciał żebym mu dała konia tak zaocznie. Oczywiście się uparłam i wyszło szydło z worka 🙂

_kate przestawiłam konia na drugą stronę Warszawy, bo się przeprowadzam w styczniu w te okolice - dziewczyna by miała ok. 35km w jedną stronę, więc niestety nie ma szans 🙁 W panu nie podobało mi się to, że ważył koło 100kg i był wysoki i potężny (hehe, coś aktualny temat na re-volcie  :hihi🙂 a poza tym wsiadł i mimo że koń miał dzisiaj dobry dzień (bo wsiadłam pierwsza i z pół h jeździłam) pod nim chodził tragicznie i wyglądał jakby kulał. Ten pan ma w stajni swoją klacz, ale od 3 miesięcy kulawa - nogi jej poszły jedna po drugiej - może za ciężki na nią, nie wiem. No i mówił, że ta jego klacz strasznie rzuca głową, więc jeżdżą na niej na gogu, a mój taki ładnie zgnaszowany - trochę mnie strach opanował  😎
wątek zamknięty
Lanka_Cathar   Farewell to the King...
03 stycznia 2010 18:20
Lanka_Cathar
😡 24 jestem stara dupa. A wygladam tak po mamie. Która ma 52 lata i zawsze mnie faceci pytaja jak moja Siostra ma na imię... :P

To ja mam to samo z moją mamą. 🙂 Kiedyś nawet dostałam ochrzan od jakiegoś starszego pana, jakim prawem mówię "mamo", skoro od razu widać, że to siostra.  😁
wątek zamknięty
a nie ma w tej stajni nikogo kto za kasę by wsiadł? jakiś trener albo więcej potrafiąca osoba? To też jest rozwiązanie. I to z korzyścią dla Ciebie i konia  😉
wątek zamknięty
Tylko trzeba mieć kasę  😎
wątek zamknięty
Hypnotize, ... ej jestem starsza, gdzie z tą starą dupą? 😀 ale ja też ciągle mam wrażenie, że masz 16 lat 😀
wątek zamknięty
znowu jestem mega zadowolona 🤣 ale chyba mam tak po kazdej jezdzie.
Wczoraj mialam okazje wsiasc w ujezdzeniowce na konia,na ktorym jeszcze na przelomie sierpnia i wrzesnia nie umialam zaklusowac, a jazda na zewnetrznej wodzy byla mi obca i musze powiedziec ze bylo super.Jestem pod wrazeniem jak duzy krok do przodu zrobilam i jest mi z tym bardzo dobrze. Dzisiaj troche poskakalam i tez bylo fajnie(jazda w ujezdzeniowce sprawila, ze glebiej usiadlam i czulam sie duzo pewniej). Puchne bo uslyszalam troche na temat tego jak fajnie chodzi kobyla na ktorej jezdze.
To pewnie nic i nadal mam duze braki, ale strasznie sie ciesze z nawet najmniejszych postepow.
Musialam sie pochwalic 😁

Dziewczyny jesli chodzi o wyglada i wiek to ja dzisiaj uslyszalam, ze wygladam na 13 gora 15 a w marcu koncze 18 😂
wątek zamknięty
Daniela, ale Dzionka napisała, że jej nie chodzi o kasę, to może jednak...?
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.