Kącik Rekreanta II (rok 2009)

milusia,  :kwiatek:

Strucelka, dopiero doczytalam. Gratuluje ! I rowniez domagam sie zdjec !
wątek zamknięty
martva   Już nigdy nic nie będzie takie samo
03 stycznia 2010 13:57
Martva, Bzz cudne zdjęcia i piękna dziewczyna 😀

Nie wiem jak tam Aga, ale ja dziekuje  😁 :kwiatek:

Takie tam jeszcze 2 wstawiam i uciekam juz stad, niech sie Aga chwali dalej swoim koniem 😉

wątek zamknięty
Klami no właśnie mam duży problem żeby przestawić i siebie i konia na inny tryb pracy.

Był ktoś z Was może niedawno na zawodach w Jaszkowie jako zawodnik? Bo mam pytanko ale to na pw. 👀
wątek zamknięty
kujka   new better life mode: on
03 stycznia 2010 14:34
milusia, juz kiedys byla dyskusja o talentach ruchowych naszych koni puszczonych na padok i podjaranych 😉 wiec z tym jego klusem to naprawde zaden szal. taki ot, mysle ze mozna powiedziec ze jest on poprawny. ale nic poza tym 😉 nie zauwazylam tez, zeby Zwiastunowemu klusowi czegos mialo brakowac. Galop za to bym Wam ukradla, jest taki ladny okragly i pod gorke (na zdjeciach przynajmniej). nie to co nasze koslawe - jeszcze czasem nadal czterotaktowe i mega plaskie - cos. nasz pseudogalop 😉
nie widzialam wszystkich, wiec nadal moj odbior Waszej pary jest taki jaki byl.

Scottie, ja juz strzelam focha na Twoje odwiedziny! obiecanki cacanki, o!

a gdzie sie podziewa Sznurka i jej rude malpki??
co z malenstwowym Teklanem i jego przejsciem na emeryturke?
wątek zamknięty
kujka ojtam, ojtam ( 😉) nie kokietuj. Fajny ma Gilek kłus, a i galop mu się znacznie poprawił. I skoro nawet ja, laik, to widzę to tak jest 😎

Własnie, właśnie co u Sznurki? I u Moni i Młodego? No i coś tam zaczęlo się dziać w sprawie Siwej (Amelki?)...
wątek zamknięty
okwiat   Я знаю точно – невозможноe возможно!
03 stycznia 2010 14:45
milusia a ja myślę i myślę, co Ty nic się nie chwalisz nowymi zdjęciami...  😁
kujka jak mnie zaprosisz i obiecasz że się nie zgubię to ja chętnie Cie odwiedzę :P:P:P  😁
Strucelka ja mam przyjemność regularnie oglądać Twoje kucyki na ftb i potwierdzam- są wy****ne  😜
martva śliczne zimowe zdjęcia! Ja Kaprikornowi też chciałam zrobić, ale zaraz po wyprowadzeniu z boksu zaczął trząść się jak galareta, a jego matka nie dowiozła jeszcze derki do stajni, więc szybko się schowaliśmy i na razie nici z takiej ślicznej śniegowej sesji  🙁
amnestria ja ostatnio mam kiepski kontakt z Monią, ale z tego co słyszałam kwestia koni stoi w miejscu. Monia jest zakochana po uszy i chyba chłopak na razie jest jej number one  😁

Ja dziś zaliczyłam pierwszy upadek spowodowany poślizgnięciem...  😵  😁 Generalnie jest tak zimno, że rozważam zakup spodni narciarskich...

Parę fotek z dzisiejszego wożenia się:

wątek zamknięty
milusia   czas na POZYTYWNE zmiany!!!
03 stycznia 2010 14:46
kujka-dla mnie taki klus jest super, tym bardziej ze praca mozna wiele poprawic.Nasz klus to beznadzieja na poczatku-powiedzialabym ze masakra, nie widzialam gorzej klusujacego konia 😵,Razem z rudym wlozylismy ogrom pracy i wylalismy litry potu by jakos to wygladalo.Ale jest co raz lepiej, on jest juz co raz silniejszy i wklada co raz mniej wysilku by jakos tam klusnac.Ale za to Bozia dala mu swietny galop 😜 Zreszta mi super klus nie byl za bardzo potrzebny bo z zalozenia mial byc skoczkiem, tylko cos sie panci poprzestawialo 😁
Jeszcze raz dziekuje za komplementa :kwiatek:
m0niska-uwielbiam tego Twojego malowanca, jest przesliczny 😍
okwiat-taaa, nie ma to jak moj super zaplon  😁 Nawet nie wiedzialam ze az tyle fot mi napstrykalas :kwiatek:
I cos za slabo meczysz konika, bo mu brzuszek urosl 😂 😉
wątek zamknięty
Scottie   Cicha obserwatorka
03 stycznia 2010 15:08

Scottie, ja juz strzelam focha na Twoje odwiedziny! obiecanki cacanki, o!

Oj weeeź  😁 No, rozleniwiłam się trochę i teraz w "taką straszną zimę" (pamiętasz, jak kiedyś w strasznych mrozach jeździłyśmy we 3- ja, Ty i Ilona- na hali? jeszcze wtedy dzierżawiłam Mełka) bym w życiu nosa z domu nie wystawiła... Ale jak będę miała samochód, to może w niedzielę wpadnę 🙂
wątek zamknięty
Ja przepraszam, ze ostatnio zaśmiecam ten wątek coraz to nowymi fotami, ale jest tak pięknie, że aż nie można nie zrobić zdjęć😉 A skoro mam to wrzucam  🤣
Napadało u nas tyle śniegu, że wreszcie można bylo nawet lonżę zrobić😉

z koleżanką i jej arabem😉

i stępowanko

uciekam  😀iabeł: Odbija mi przy takiej pogodzie😉 Pomijając słoneczne lato to zdecydowanie moja ulubiona 😀

Więcej fot z ZWK 😉
wątek zamknięty
03 stycznia 2010 15:29
Alice- 😜 I ty chcesz z takiego raju uciekac? 🙂
wątek zamknięty
Jak to stopnieje to się niestety szybko zamieni w piekło  😀iabeł:
Wrócimy akurat jak trawka urośnie ;>
wątek zamknięty
incognito   W życiu należy postępować w zgodzie ze sobą.
03 stycznia 2010 15:31
Kilka dzisiejszych.Koń po tak długiej przerwie chodził fenomenalnie,nie spodziewałam się,a ja sie czułam tak jakbym w ogóle zadnej przerwy nie miała 😀
wątek zamknięty
Alice- 😜 I ty chcesz z takiego raju uciekac? 🙂

raj?? To milusia zdecydowanie za dużo powiedziane. Do raju brakuje tylko 2 rzeczy, ale na to się absolutnie nie zapowiada....
wątek zamknięty
Alice
Jakbym mojego na taki padok pusciła jak Wy tam macie to bym Go tydzien złapać nie mogła 😀
wątek zamknięty
Alice, na ostatniej fotce wyglądasz jakbyś pokazywała na Chonosu mniej więcej tak: 😂
Świetne zdjęcia! 😉 Musiało Wam jakoś niedawno dopadać, bo jak wczoraj rano wyjeżdżałam to w Gdańsku nie było zbyt dużo śniegu 🙄

xxagaxx, jakich dwóch rzeczy brakuje?
wątek zamknięty
Alice
Jakbym mojego na taki padok pusciła jak Wy tam macie to bym Go tydzien złapać nie mogła 😀

Padok? To jest niewielki manez😉 Padoki (pastwiska) wyglądają tak:

fin, wczoraj napadało akurat 😀 A brakuje w tej stajni dużego maneżu z przeszkodami i hali... Wtedy byłoby idealnie.
wątek zamknięty
Klami
U nas śniegu dosypało przez noc i połowe dnia. Na ulicach lodowisko. W Radiu dzis slyszałam ze wszystko w okolicy tak zasypane. A autostrada relacji Wrocław - Kraków jest w takim stanie ze ludzie jada max 50 km/h . Ale jest weekend wic wiekszosc drogowców nie pracuje. Mysle ze jutro juz bedzie lepiej. Tymbardziej ze ma nie padać.
wątek zamknięty
Po pierwsze placu do jazdy... DUŻEGO placu, bo teraz to zanim koń się rozpędzi tojuż trzeba skręcać, nie ma szans na dobry trening, a po drugie hala, nawet namiot, cokolwiek. Jak moje utalentowane zwierze załatwioło sobie rok temu ropę w kopycie to nie miałam gdzie z nim chodzić nawet... Jeszcze jak jest śnieg to luz, ale jak się zrobiło lodowisko to nie było fajnie.

Do juz zupełnej perfekcji to można powiedzieć jeszcze ze brakuje drągów, stojaków, karuzeli i trochę bardziej życiowych stajennych (z którymi można się dogadać jeśli chodzi o nasze "widzimisie🙂
wątek zamknięty
Alice
Wiem, widziałam juz te zdjecia pare razy. Ale przypomniało mi sie odnosnie tych terenów które widac za Wami 🙂
wątek zamknięty
Heh, no tak, przestrzeni trochę jest😉 To są akurat pola, gdzie rośnie słoma.
wątek zamknięty
Wojenka   on the desert you can't remember your name
03 stycznia 2010 16:00
To są akurat pola, gdzie rośnie słoma.

Tekst miesiąca  😁 😉

wątek zamknięty
mnie to naprawde nieźle rozbawiło :P
wątek zamknięty
alice.. padlam.. nie chce wiedziec jak jest dalej.. ja chce w teereeen............
pewnie do czasu az dotre do stajni to snieg sie stopi i tyle tego bedzie :/
wątek zamknięty
czepiacie się, źle sie wyraziłam :P
wątek zamknięty
incognito super fotki! Śliczny jest twój kucorek, wreszcie pod siodłem jakieś foty!

Pewien zimowy Dzionek

Z Cynamonem Loli - wielka miłość ostatnio, z tego co obserwuję 🙂

I szamiemy obiadek
wątek zamknięty
03 stycznia 2010 16:12
To ja powiem tak-zazdroszcze tej przestrzeni w kolo 😜 Dalabym WIELE za taka ilosc ziemi.Wtedy moje konie spedzalyby na pastwiskach 24h 😜 A hala?super sprawa, ale da sie zyc bez niej.No a przy takiej ilosci wolnej przestrzeni wygospodarowanie kawalka normalnej ujezdzalni to chyba nie problem?Czy wlasciciel stajni taki niezyciowy? 👀
wątek zamknięty
Czy wlasciciel stajni taki niezyciowy? 👀

Niestety:]
wątek zamknięty
incognito   W życiu należy postępować w zgodzie ze sobą.
03 stycznia 2010 16:14
dzionkaa dziekuje miło słyszec 😉
Jeszcze kilka. Chyba sie nie obrazicie?Ale w koncu doczekalam sie jazdy i zdjec zimowych,wiec chce sie pochwalic 😁
wątek zamknięty
03 stycznia 2010 16:17
Alice-to chyba najgorsze 🙄 Szkoda, ze nie potrafi wykorzystac tego co ma
wątek zamknięty
i tak ma klientów.... więc właściwie nie ma po co sie starać.
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.