KOCHAM KINO :)

Ja ide za 2h :P , słuchajcie przeciez 3D nie graja tylko w imaxach!! juz słyszałam ze tam sa reerwacje na 3 dni na Avatar ale przeciez w kazdym nowszym kinie jak silver screan albo multi sa projektory do 3d 😉

Mówiliscie juz o Dystrykcie 9 (nie przeczytałam 40str watku😉). ogladalam dzis w nocy i jestem pod wrazeniem! Ciekawa forma, dobra robota techniczna, naprawde niezle. Wielka strzelanina przy koncówce troche osłabiła moje wrazenie, ale wiekszosc filmu ogladalam z zaciekawieniem naprawde szczerym. Chociaz jakby opowiedziec komuś ten film pewnie pomyslałby ze beznadziejny: kosmici? to nie wrozy nic dobrego. Ale polecam, zdecydowanie  🤣
zorilla, projektory cyfrowe sa w wiekszosci multipleksow. jesli chodzi o siec multi i silver, to w kazdym kinie sa po minimum 2 cyfry, zwykle 3-4. dodatkowo w zlotych tarasach jest sala cyfrowa o najwiekszym w europie ekranie! co ciekawe, film leci tam z 2 projektorow rownoczesnie, by jakos obrazu byla jeszcze lepsza!

natomiast z tego, co kiedys tam slyszalam to imax byl ponoc lepszy. jak jest teraz - nie wiem. raz, ze nie mam porownania, dwa, ze w sieci multi-silver projektory to czesciowo noweczki zakupione i instalowane tuz przed premiera avatara. pozostale maja albo 2-3 miesiace, albo maksymalnie poltora roku (i na tych moze byc odrobine slabszy obraz, choc tez nie ogladalam jednego filmu na roznych projektorach, wiec nie mam porownania, a mysle ze dla przecietnego widza znaczenia to nie ma)

ja na avatara wciaz nie dotarlam :/ jeszcze tydzien bez kina wytrzymac musze 🙁
dodatkowo w zlotych tarasach jest sala cyfrowa o najwiekszym w europie ekranie!

prawda to, a sala jest bodajze na ponad 700 miejsc 😉 bylam tam na jednym filmie, to niemal sie zgubilam szukajac miejsca 😉
wrazenie NIESAMOWITE !! 🙂
chodzilo mi o to ze nie tylko w IMAXIE a w wiekszosci wiekszych kin a mam wrzazenie ze niektrym sie tak wydawało, a napewno mojej znajomej :P

byłam dziś i ładna bajka 🙂 scenariusz no umowmy sie nie za ambitny, ale to nie o to chodzi, zdecydowany przerost formy nad tresiac - ale w tym przypadku to + bo jak mowie to przeciez ma byc przyjemnosć a nie dzieło skłaniajace do głebokich reflekcji.  naprawde sie dobrze oglada cociaz dłuuuugi a i tak chcialoby sie wiecej 🙂 .

a co sadzicie o efekcje 3D ? moim zdaniem mało efekciarski i raczej nie konieczny.... oczy bolą, a w c-c mieli małe okularki i było widac kontem oka co jest poza nimi :P  🤔

a co sadzicie o efekcje 3D ? moim zdaniem mało efekciarski i raczej nie konieczny.... oczy bolą, a w c-c mieli małe okularki i było widac kontem oka co jest poza nimi :P  🤔

bylam na Avatarze w 3D w Heliosie, w sumie o niebo lepiej mi sie ogladało ten film w 3D, niz rok temu jak bylam na bajce tez w 3D
ale tyle nam reklam puscili ze siedzialam w kinie rowno 3h  😵 jak wyszlam to mialam oczy tak czerwone ze ludzie sie mnie pytali czy ja mam jakies zapalenie czy cos w tym rodzaju  👀
Raven   Dragon Heart & Shadow Hunter
29 grudnia 2009 21:22
Ja wlasnie wróciłam z Avatara 🙂 Film baaardzo przypadł mi do gustu, efekty bardzo dobrze zrobione (mimo, że nie oglądałam w 3D), las - magiczny 😜. Przewidywalny, ale momentami można aż było się rozczulić 😉
Zdecydowanie polecam!!! 😀
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
29 grudnia 2009 21:56
Ja wczoraj byłam na 2012 - fajny, chyba najlepszy ze wszystkich katastroficznych jakie widziałam 😉 Momentami banalny, momentami wgniatał w fotel.

Tymczasem odliczam dni do premiery The Imaginarium of Doctor Parnassus 😜 Film, w którym główną rolę (i ostatnią 🙁) gra Heath Ledger. Niestety (albo stety, bo dzięki temu w tym filmie występują) w trakcie nagrywania umarł, co spowodowało, iż jego rolę przejeli Johnny Depp, Jude Law i Colin Farrell 😍
Najbardziej jednak wkur**ło mnie to:
data premiery: 2010-01-08 (Polska) , 2009-05-22 (Świat)
😵 👿 👿
2012- fajny??? najlepszy ????????? aaaaaa współczuję, że takie kiepskie filmy oglądasz  😀  😉
ja tez 3h rowno :P , i zgadzam sie przewidywalny ale mozna sie rozczulic, bardzo przyjemne  😅
Avatar jest juz DRUGI na filmwebie w kategori wszyyyystkich filmow! wow. ale wg mnie to przesada:P

2012 'zalega' mi na dysku ale jakos nie mam weny go ogladac:P  jednak rezyser od mega hitu POJUTRZE zdecydowanie mnie nie przekonuje  😁 😁 😁 😁 😁 😁

a na Parnassusa pojde pojde chyba w 1 dzien! Terry Gilliam robi raczej niezle filmy, a i zajawka swietna. Najbardziej nie moge sie doczekac Alicji w krainie czarów. Burton? I Deep w filmie Burtona?! to musi byc cos przeswietnego  😍 😍
A ja jutro idę na Avatar  🙂
I tak jak Wy nie moge się doczekać The Imaginarium of Doctor Parnassus oraz Alicji w Krainie Czarów  😜 💘
oby tylko alicje dali z napisami...
magda, z tego co wiem to to raczej nie ma byc bajka 😉
pozatym burona chyba tylko miasteczko hallowen było zdubingowane? czy charlie tez? nie pamietam...
oby nie!  😲 😲 albo chociaz 2 wersje kinowe  🙇 🙇
w reklamach przed Avatarem, pokazali zwiastun Alicji, byla z dubbingiem i w 3D  😉
Pauli   Święty bałagan, błogosławiony zamęt...
29 grudnia 2009 23:29
Miałam się tego nie czepiać, ale któraś osoba z kolei robi ten sam błąd.
Dziewczyny, Johnny DEPP a nie Deep 😉

Strucelka

To Ty pisałaś o Parnassusie jako pierwsza w tym wątku, prawda?
Narobiłaś mi na niego ochoty i już kombinuję sobie towarzystwo na seans 😎
cieciorka   kocioł bałkański
29 grudnia 2009 23:43
ja czekam na sherloka i film z lisami 🙂

piosenka z "ciacha" mnie rozwaliła wiec chce zobaczyc
sooooory.
faktycznie, była zajawka alicji ale sie nie skupilam: P  a zajawka w 3D alicji wygladala fajnie! o dziwo.
sherlock zapowiada sie fajnie, ale watpie zebym sie wybrala...

cieciorka, co za film z lisami?!
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
29 grudnia 2009 23:58
Mery lubię chyba odmienne kino od Twojego 😉

Pauli tak 😉 Ja chyba pójdę na premierę, normalnie uuuuuuuu 😜
cieciorka   kocioł bałkański
30 grudnia 2009 00:02
animowany, głowy podkłada miedzy innymi meryl streep i george clooney 🙂
wlasnie znalazłam na filmwebie, bardzo przyjazne postacie  💃
fantastic mr fox? no patrz, zwiastun widzialam, ale tylko jako tasme 😉 wiec nawet nie wiem co to.

zorilla, zwiastuny alicji tylko i wylacznie dubbingowane widzialam.. wiec moze byc lipa.. no ale jeszcze czas, to moze jeszcze dosla jakis nie-dubbingowany i moze choc jeden seans wieczorny bedzie normalny..
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
30 grudnia 2009 12:37
Obejrzałam ,,Bękarty wojny" 🙂 powiem wam że nigdy nie widziałam gorszego kabaretu dotyczącego II wojny światowej i sytuacji politycznej w ówczesnej  Francji.
Tragedia. Byłam maxymalnie zniesmaczona. Tarantino  dla mnie pogrzebał ten film i widać, że temat był dla  niego zbyt trudny. Cała koncepcja jest tak jakby  wytarta chusteczką do nosa zidiociałego amerykanina dla którego  II wojna to świetna zabawa w supermenów ( oczywiście Bard Pitt  w roli jednego z mocarzy arrrrrgh...:P ).  No i te wstawki  rodem z Kill Billa ..... durne napisy, muzyka.  Dosłowny kabareton.
TYlko ten cały cyrk do mnie nie przemawia.  Jesli reżyser bierze się za temat II wojny światowej to niech określi się o co mu chodzi, a nie człowiek liczy na fajny film z fajnymi aktorami, świeżym podejściem do tematu i co????  i  wielkie g....;/;/;/;/;/
🤔 🤔 🤔 :emot4:

ps. A z tym skalpowaniem niemieckich żołnierzy przyznam że brakowało mi jeszcze aby  wyciagnęli do tego chleb wsadzili  między kromki i zjedli na śniadanie...  no brak słów 😵
Ależ to jest Tarantino właśnie. Z Tarantinowskim smaczkiem.
Chcesz film o wojnie to se Listę Schindlera obejrzyj.
Wojna była tylko tłem dla tarantinowskiego filmu, jak Titty Twister (dobrze napisałam?) w Od zmierzchu do świtu.
To nie był film o wojnie.

Edit - bo mi zaraz ktoś napisze, że Tarantino nie nakręcił od zmierzchu do świtu. Wiem, że nie, takie pierwsze mi wpadło do głowy  😁
30 grudnia 2009 13:55
Może się czepiam ale duzo oglądam  o wojnie, a  filmy jak ,,Lista Schindlera " znam na pamiec. Jednak tutaj  wkurza mnei takie gówniarskie podejscie do tematu.Nie tylko ja mam taka opinię... krytycy filmowi tez nie byli zchwyceni tym ,,czymś".
Amerykanin i jego wizjer na  tło histiryczne nie wspomnę o porypanych  bohaterach.
Duzo mi w tym filmie rzeczy nie pasuje a nawet razi w oczy. Nie zagłębiam się nawet bo to nie  wątek o  ,,Bękartach wojny" .
A Tarantino niech lepiej się zajmie kolejna psychodeliczną częścia Kill Billa bo chyba tylko to mu tak naprawdę dobrze wyszło. Zresztą nie jestem zwolenniczka jego  arcydzieł czy jak to  tam można nazwać.
Od zmierzchu do świtu jest Rodrigeza, a Tarantino był producentem i scenazysta - wiec troche trafilas. Notabene to jest dopiero komedia  🤔wirek: 🤔wirek:

zabeczka17 dokładnie - bekarty nie sa dokumentem o wojnie. ja uwielbiam podejscie tarantino do filmow i jego filmy. nic glebokiego, ale przeciez nie maja takie byc. naprawde ciekawy rezyser.
Ależ to jest Tarantino właśnie. Z Tarantinowskim smaczkiem.
Chcesz film o wojnie to se Listę Schindlera obejrzyj.
Wojna była tylko tłem dla tarantinowskiego filmu, jak Titty Twister (dobrze napisałam?) w Od zmierzchu do świtu.
To nie był film o wojnie.

Edit - bo mi zaraz ktoś napisze, że Tarantino nie nakręcił od zmierzchu do świtu. Wiem, że nie, takie pierwsze mi wpadło do głowy  😁

Czytanie ze zrozumieniem się kłania.  🤔wirek:  🤔wirek:  🤔wirek: dałam trzy, żeby moich było więcej  😵

Oczywiście, że możecie mieć opinię złą o każdym filmie. Nikt Wam tego nie zabroni 🙂 ale traktowanie Bękartów wojny jako filmu wojennego o wojnie, to tak jakby napisać, że "Zemsta frajerów w raju" to arcydzieło kinematografii.

I tu zaczyna się problem - bo trzeźwe podejście do tematu przy tym filmie akurat się nie sprawdzi, a wręcz przeszkodzi.
Mi się film podobał.
I jeszcze jedno -
Nie tylko ja mam taka opinię... krytycy filmowi tez nie byli zchwyceni tym ,,czymś".

Którzy? Bo akurat opinie o filmie są podzielone, ale z przewagą jednak na "tak", z tego co mi wiadomo.
30 grudnia 2009 15:37
Sory pokemon Nie będe sie nawet wypowiadac w tej kwestii bo jest to dla mnei poniżej poziomu.
Ależ to dopiero jest wypowiedź na poziomie!
I nie bardzo rozumiem co w mojej wypowiedzi Cię tak ubodło?
A przepraszam - zapomniałam, jestem po prostu głupia, bo mam inne zdanie od Twojego.
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
30 grudnia 2009 15:56
zabeczka17, Może troche spokojniej?

Ja oejrzałam film 'Ziemia obiecana' i jestem zachwycona! Miło obejrzeć starą Łódź 🙂
30 grudnia 2009 16:02
Notarialna no ja cie prosze  ja nikomu nie zwracam uwagi że nie umie czytać  ze zrozumieniem aby dodac to jako swój argument w dyskusji... no błagam cie... Pozatym zakończyć bym juz chciała tą kwestię Bękartów wojny. I jesli komus ten film przypadł do gustu - okey  nie ma nic przeciwko temu. Ja tylko pisze swoje zdanie i nie uważam że ktoś jest przez to głupi że ma takowe odmienne od mojego.
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
30 grudnia 2009 16:11
To że ty uważasz ten film za głupi, nie oznacza, ze wszyscy muszą tak uważać... Tak przynajmniejto wygląda.
Ja nie mam zdania na temat tego filmu.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się