Zadziwiające, nietypowe ogłoszenia

Naciau a dlaczego nie bruaki? normalna pasza- i cukrowe, i pastewne, a jak kogos stac to i cwiklowe. moj az sie usmiecha jak dostanie buraka. wszystko jedno jakiego.
Buraki smakują koniom ale lepiej kupić juz gotową mieszankę bo nie każdy umie (ja np) zrobić ze świeżych buraczków , albo suszonych i nie wiem jakich jeszcze paszę, bo suszone to ponoć moczyć trzeba no ale kłócić się nie będę :] a jeśli chodzi o szetlanda to luz, ktoś musi na nich jeździć one sa zbyt inteligentne i cwane by tylko dzieci mogły się nimi zajmować, sama pare razy wsiadałam na szetlandy, ale przecież nie miały jakiegoś tam niewiarygodnego wysiłku - wyhodowane po to by ciągnąć wózki kilkuset tonowe w kopalniach.
Buraki smakują koniom ale lepiej kupić juz gotową mieszankę bo nie każdy umie (ja np) zrobić ze świeżych buraczków , albo suszonych i nie wiem jakich jeszcze paszę, bo suszone to ponoć moczyć trzeba no ale kłócić się nie będę :]

jaka gotowa mieszanke z burakow sie kupuje??? buraki daje sie normalnie, umyte i tyle. a "suszone buraki" to wyslodki i owszem trzeba je moczyc, ale to tez jakas wielka filozofia nie jest.

a jeśli chodzi o szetlanda to luz, ktoś musi na nich jeździć one sa zbyt inteligentne i cwane by tylko dzieci mogły się nimi zajmować, sama pare razy wsiadałam na szetlandy, ale przecież nie miały jakiegoś tam niewiarygodnego wysiłku - wyhodowane po to by ciągnąć wózki kilkuset tonowe w kopalniach.

troche cie ponioslo jesli chodzi o wage. ale fakt, ze szetlandy sa silne, a dziewczynka za zdjec wg mnie spokojnie moze na nim jezdzic. i to sie zgadza, ze ktos z kucykami pracowac musi, a malo dzieci prezentuje odpowiedni poziom.
ło matko nie wiedzialam hehe  😁
dziewczynę od szarko.fbl.pl znam 🙂 powiem wam tak, jeździ nie wiele, nie wymaga dużo, głównie terenowo. waży z tego co pamiętam niewiele ponad 40kg? aczkolwiek dość wysoka jest i dlatego tak to wygląda.

widziałam gorsze przypadki...
pamiętacie forumową barbor? ona z tego co pamiętam, też jest wysoka, a wstawiała zdjęcia na starej volcie na szetlandzie. nie można każdego wyższego jeźdźca na szetlandzie, od razu linczować, każda sytuacja ma przecież swoje okoliczności  😉 easy dziewczyny. myślę, że kucykowi się krzywda nie dzieje, a pasowałoby poruszać inne bardziej uderzające przypadki, gdzie koniom faktycznie dzieje się krzywda.
Hermes   Może i mam podły charakter, ale za to dobre serce.
28 grudnia 2009 21:56
http://www.allegro.pl/item866095821_kon_rasy_wielkopolskiej_mlody_ogier.html               
koń 19-ście miesięcy i już z siodłem lonżowany ? 🤔
http://www.allegro.pl/item863755667_osiolek.html
niby nic ale nie mogłam się powstrzymać:P
Oj, centówko 19-miesięczny lonżowany z siodłem to normalka, a wręcz powiedziałabym, że i tak jest ,,stary" jak na nasze realia.
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
28 grudnia 2009 22:34
I tak nic nie pobije kilkumiesięcznego źrebaka z bachorem na plecach 😤
Gniadoszka   Przyjaciel to mało ... to członek rodziny ...
28 grudnia 2009 22:39
Nie no "osiełek" jest rewelacyjny!!!
Jak pokazałam mojemu Maćkowi, to powiedział jedno "przecież to jakiś diabeł tasmański jest" 🙂
Uroczy  😍

Co do reszty ... nawet się nie wypowiadam, bo dawno temu już tu nerwy sobie popsułam ...
gorzej ze lonzowany rowniez z oglowiem....
In.   tęczowy kucyk <3
28 grudnia 2009 23:39
Osiołek jest przecudowny! : D
Jak otworzyłam tą aukcję z osiołkiem, to nie przeczytałam, że to kłapouszek i pomyślałam sobie ,,ale brzydki koń"😀
2000 zł za osiołka  ❓

nie poniosło kogoś?
tak tylko pytam bo nie znam cen ale za 2500 to źrebola kupić mozna  😲
Euforia_80   "W siodle nie ma miejsca dla dupków!"
29 grudnia 2009 09:06
ja kilka razy juz widziałam osiołki i tez byłam zdziwiona ceną w okolicy 2000zł
mi ten osiołek przypomina Wesołego Diabła. Tego jak mu tam Piszczałkę chyba?
Wiwiana   szaman fanatyk
29 grudnia 2009 12:24
http://mariuszbro.republika.pl/zdarz2007.htm

<w środku strony>

Siła uczucia czyli jak stróże prawa z grubym ogierem negocjować chcieli  😁
Bischa   TAFC Polska :)
29 grudnia 2009 13:16
Chyba nie kumata jestem ? O co chodzi ?  😉
cieciorka   kocioł bałkański
29 grudnia 2009 13:37
mnie tam sie takie osiołki podobaja bardziej niz takie:

kurcze, to kolejna alternatwa zamiast kozy dla samotnie trzymanego konia 🙂
no bo te to wyglądają jak osiołki a nie jak jakiś mix hieny, szakala i ducha lasu z "Mononoke":P
jakaś alternatywa jets, ale za tą cenę jak dla mnie lepiej kupić szetlanda albo jakiegoś innego kuca . ( ;
Medziiik   Nocna Furia - strikte Bezzębny
29 grudnia 2009 17:54
Do lostak,quantanamera,efka,Pinesska .. i inni wypowiadający się na temat moje ogłoszenia ..
Jest napisane preferuje "(preferuje konie większe niż 160 cm najchętniej Kare )"- co jak widać nie oznacza, że musi mieć tyle wzrostu i mieć daną maść koniecznie ..
Jakoś też nie przypominam sobie, abym napisała, że starsze konie mnie nie interesują ..
Pisząc "normalnej" miałam na myśli osobę, z którą po prostu można się dogadać .. bo zdarzyło mi się dzierżawić konia od osoby, która bardzo źle go traktowała i nie dało się pewnych rzeczy zmienić ..
Pisałam też o hali, ponieważ nie w każdej stajni da się jeździć jak jest padok do kitu lub nie ma po prostu oświetlenia jeśli chodzi o godziny popołudniowe, ale to nie znaczy, że hala musi być .. sama nie miałam hali w stajni i żyłam .. ale jeśli jednak osoba chętna do współpracy stacjonowała by w takiej stajni to chyba zrozumiałe, że lepiej.
Pytając o wiek tak jestem pełnoletnia, ale to nie znaczy, że pozjadałam wszystkie rozumy .. Skoro przedstawiam swoją propozycje wiadomo, że właściciel konia będzie chciał mnie sprawdzić i wtedy wszystko mówi samo za siebie ..
Napisanie pewnych słów dużymi literami też chyba nie jest żadną zbrodnią? - a jeśli wypisałam dwie dogodne dla mnie okolice to chyba nie jest złe, przede wszystkim napisałam też, że preferuje dobry dojazd z części warszawy, w której mieszkam bo jeśli ktoś nie ma samochodu nie będzie jeździł np.2 godziny, żeby dotrzeć tam na zamkniecie stajni i nic z koniem nie zrobić.
Ponadto chyba, każdy ma prawo do zamieszczenia ogłoszenia, a jak je napisze to już jego sprawa, jeśli ktoś był by chętny na współprace napisał by wiadomość, że ma takiego i takiego konia i tak się przedstawia sprawa jeśli się dogadają mimo iż nie wszystkie opcje wypisane w ogłoszeniu są - to dobrze jeśli nie bo z jakiś przyczyn, którejś stronie to nie odpowiada to po prostu szukają dalej.
Osobiście napisało do mnie pare osób na PW, i nie wszystkie dysponowały stajnią z halą, a jednak nie przeszkadzało nam to w dalszej rozmowie.

Każdy może mieć o moim ogłoszeniu odmienny pogląd, odczucie itp. Z tym, że nie traktujcie osoby piszącej ogłoszenie od razu jako małolata, zadufanego w sobie, który zapewne uważa siebie za wszechwiedzącego.
In.   tęczowy kucyk <3
29 grudnia 2009 17:57
Medziiik, przeczytaj swoje ogłoszenie jeszcze raz, powinno pomóc ; )
29 grudnia 2009 18:01
In. - dla mnie jest ono dobre .. tak jak pisałam nie każdemu podobać się musi .. a jeśli ktoś chciał by coś zmienić bo według niego powinno być inaczej nich napisze do mnie na priv .. przecież, podanie komuś pomocnej dłoni z propozycją może zmień to, a będzie to lepiej wyglądało bo to to i to nie zbrodnia  🤔
Uderz w stół, a nożyce się odezwą. 😉
Medziiik, tu chodzi tylko i wyłącznie o sposób wypowiedzi...
29 grudnia 2009 18:17
Sankaritarina - rozumiem .. jeśli jakieś jeszcze zastrzeżenia to proszę na PW 😉 więc, że można już skończyć o tym dyskusje.
cieciorka   kocioł bałkański
30 grudnia 2009 00:16
przeztysiacmorz, ja bym wolała ładnego osiołka. eot.

Medziiik, to ty wznowiłaś temat 😉
30 grudnia 2009 01:23
cieciorka - bo skoro się o tym pisało to się wytłumaczyłam .. skoro tak to raziło
In.   tęczowy kucyk <3
30 grudnia 2009 02:37
Ja tam nie lubię odgrzewanych kotletów...
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się