Derki

deborah   koń by się uśmiał...
28 grudnia 2009 19:20
Karutek, pytasz o klape pod brzuchem? jeśli tak chętnie odpowiem za Asior 🙂
asior   -nothing but eventing-
28 grudnia 2009 19:22
Deb, to znaczy, ze musze dalej u Ciebie kupowac, bo szyjesz pod jego wymiary  😁 Nie zartowalam, ze idealnie!  🙂

Karutek, wszystko sama wybralam, Deb dala mi pole do popisu i uszyla tak, jak chcialam  🙂
28 grudnia 2009 19:41
asior, nie myślałam, ze aż tak idealnie
bo ja zawsze widzę jakieś mankamenty szukam zmarszczek i fałdek. tu ewidentnie nie ma się czego czepić 😉
zastanawiam się nad jarpolową derką ale nie wiem jaki pocny jest materiał, jak u was się sprwują padokówki?
Co do derek polarowych to ja mam już ponad rok tą:
http://www.gnl.pl/derka-polarowa-p-2242.html

Muszę przyznać, że mnie zaskoczyła, pozytywnie. Super wyciąga pot - koń suchy a dera z góry mokrutka.
Często prana - grubas lubi się w niej tarzać  🍴  mimo to z polarem nic się nie dzieje i dalej wygląda jak nówka. Jestem z niej mega zadowolona.
To i my w kombiaczku. Koń co prawda stanął jak osioł a ja zrobiłam zdjęcie jak lama (krzywo), ale grunt że jest 😉

Jutro przed wyjazdem w teren zrobię lepsze 😉
Sierra, pif paf nie zyjesz 😉
Chce taką dla grubasa  😵
Koń sie nie obciera od tej przedniej części?
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
28 grudnia 2009 21:21
a mnie dziś pozytywnie zaskoczył polar w romby (ten stary) HKM...kobyła była mokra po jeździe...jak stępowała w niej na hali i poklepałam ją po zadzie,1to miałam mokrą rękę...poszłam do stajni po jakiś 15 minutach stepowania w ręku,chciałam przebrać w inny polar,a tu surprise...derka mokra jak szmata,a kobyła pod derką sucha  😲
Ktoś to moja HORZE tak mnie miło zaskakuje  🤣
Moja derka Jarpolowa zdała dzisiaj egzamin 🙂 Przyjechałam do stajni o 16, patrzę - wszystkie konie mega mokre stoją. Włączyła mi się alarmowa lampka, rozbieram Dzionka z dery a on suchutki 🙂😉 I cieplutki. Derka od spodu też sucha. Czyli wszystko gra. Test zdany na 5 🙂
milusia   czas na POZYTYWNE zmiany!!!
29 grudnia 2009 06:38
Deborah-nic jej nie dolega 😉 Poprostu zle zalozylam, zdjecia troszke na szybko robione.Dera lezy idealnie i sprawuje sie swietnie.Nie mam wyrzutow sumienia jak w niepogode biore konia pod siodlo 🙂
wczoraj sprawdziłam jak sie spisze polar po całodniowym padokowaniu przy opadach mokrego oblepiającego śniegu
  😤 po godzinie - koń mokry jak ściera - polar mokry
po założeniu derki zimowej "oddychajacej" po godzinie miałam konia tylko wilgotnego
tak wiec u mnie derki polarowe przy ujemnych temperaturach (stajnia angielska) sie nie sprawdzają
Wojenka   on the desert you can't remember your name
29 grudnia 2009 10:21
Deborah,masz może zdjęcie czarnego polaru na koniu?
Nasza nowa polarowka Schockemohle.
Oczywiscie zdjecia marne, bo jak zwykle musialam skopac i na za duzym ISO robilam. :/ Wrrr...
A "cwiczy" modela Sigma.

Milusia, Sierra   🤬  teraz ja też chcę taką derkę  😀iabeł: Deborah pomóż  ❗
Armaquesse Mój golasek się nie obtarł, Cross Szafirowej zresztą też nie (chłopaki sobie pożyczają czasem 😉  😁 )

A mój miał okazję, ponieważ niefortunnie ogoliłam konia tuż przed tymi dużymi mrozami, więc chodził w niej codziennie. I to - normalnie - w trzech chodach. Ale wszystko dobrze się układa, nic nie krzywi, nic nie obciera.

Niezmiennie polecam!
29 grudnia 2009 18:00
obiecana derka na specjalne zamówienie Zen 🙂

Sierra, rzeczywiście pasuje na Czardasza jak ulał 🙂
Wojenka, niestety nie  🙁
Dzionka, cieszę się że zdała egzamin 😅
Klami, nie podoba mi się jak uszyta jest zakładka na zadzie. poza tym klasa!

Fantazja, w czym problem? jestem do dyspozycji  😁 albo zmęcz Milusię niech Ci pożycza 😉
deb, to jest z tego takiego fajnego polaru?? I z misiowym kolnierzem ??
29 grudnia 2009 18:08
Klami, z polaru 540 gram kołnierz też z polaru poczwórnie złożonego. aż chce sie do niej przytulać  😜
milusia   czas na POZYTYWNE zmiany!!!
29 grudnia 2009 18:21
Ja tez chce taka 😜 Niech tylko wyjde z dolka finansowego  (za mocno poszalalam troszke z zakupami :zemdlal🙂 to tez zloze u Ciebie specjalne zamowienie... 🙂
Klami, bardzo fajnie wygląda!
deb, brzmi super.

Burza, merci. Niestety skopalam zdjecia. W rzeczywistosci to taki pelny braz jest. :/
No i kon mnie zaskoczyl, balam sie, ze to 155 bedzie przyduze a tu mu sie tak akurat na klacie zapielo.
Klami, kolor kolorem ale aż po zdjęciu widać, jaki polar musi być mięsisty. Ile taka przyjemność?
deborah, bardzo ładna
przypomina mi taką hooksową ktorą mialam kiedyś
Burza, fakt, polar jest taki miesisty, cudowny. Plus te lamowki, sznureczki, wszytsko dopieszczone. Od wewnatrz jest tez takie fajne podszycie na klacie i lopatkach.
Walcze ze soba zeby czegos nie posprzedawac i nie kupic jeszcze jednej. 😉
Ja zaplacilam 260zl (co ciekawe w necie widzialam je za 300 i wiecej).
Deb, ile kosztuje taki polar? nie koniecznie z tym paskiem wzdłół łopatki, może być na pw.

Klami, ale ładna! a gdzie kupowałaś że wyszło Ci taniej?
Klami, ajjjjjjjj teraz skojarzyłam, że kumpel ma taką w stajni! Podszycie siateczkowe na przodzie derki mnie rzuciło na kolana jak ją oglądałam. Cud miód.
korsik, w jezdzieckim u nas. 😉

Burza, zgadzam sie. To podszycie to niezla koncepcja.
ehh Klami po co kupowałaś?? No po co?? Teraz mam nowy cel kradzieży  😁 😁 Jak tylko Alice obrabuje z eskdrona Gelba uderzamw twoją derkę 😀😀 Ja ja kocham brązy xD
deborah! jest piękna, już się nie mogę doczekać! 💃 💃
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się