Kącik Rekreanta II (rok 2009)

Burza ach świetne maleństwo to jest! Taka delikatna, nie to co mój Blądas  😁 - no ale w sumie to nie ma to jak On. W życiu bym nie pomyślała, że west jest taki fajny  😜
wątek zamknięty
kujka   new better life mode: on
27 grudnia 2009 18:43
Burza, jak bedziesz sie go kiedys chciala pozbyc to Gil sie milo usmiecha... 😉

a skoro juz o Gilu - noga nam spuchla od grudy (ktorej wcale nie ma az tak duzo :/) i ma moj drogi kon 3 nogi i 1 banieczke 😉 i w ogole jest koniem specjalnej troski ostatnio, zalamuje mnie... jutro zaciagne mojego Mena do stajni i dam mu aparat do lapeczki, moze zdjecia beda? 😉
wątek zamknięty
fin, kognitywistyka na UAM 😉
wątek zamknięty
ja 'przyszłam' się wyżalić 🙁
zresztą jak już to piszę to się żale  😁
był dzisiaj wet u Rudej i nie jest dobrze 🙁
wydzielina z nosa to nasz najmniejszy problem, przy osłuchiwaniu serca słychać dodatkowy 'stukot'. W wakacje przy okazji piłowania zębów wet ją badał i mówił o tym jednak wtedy to była faza 'można by zrobić badanie' oczywiście rodzice mnie olali i teraz jest faza 'trzeba zrobić badania bo jest b.źle'
Mam wsiadać na jakies 30min kłus i zagalopowania- ponoć stwierdzono, że u koni z wadami serca 'ruszającymi' sie choroby postępują dużo wolniej. Takze od jutra i na padok i będziemy delikatnie coś rzeźbić bo tak sie toto spasło ze hej
jak sie uda to w tym tyg. będziemy robić badania serca jak nie to w przyszłym..
a co do noska to najprawdopodobniej cos od zęba ale tym sie zajmiemy po badaniach

no tak wyżaliłam się Wam to już sobie ide  😡  😁
wątek zamknięty
Mia, Mały offtop 😡 Mam kolege dokładnie na tym kierynku i na tej uczelni 😉 jest zachwycony. (btw może nawet znasz tego kolegę 😉)
wątek zamknięty
Qaida, znam 😁 🙂
wątek zamknięty
Mia - moja kumpela (tez z konskiego srodowiska) tez sie tam wybiera. wczoraj jak uslyszalam nazwe tego kierunku to nie potrafilam go powtorzyc :P
busch - a gdzie bedziesz probowala sie dostac ? 😀
Bladek - sliczny bulanek !

mnie sie udalo zabrac konia na studia,chociaz podroz nie byla latwa.200km jechalismy z przygodami 5 godzin  😵  ale bez niego bym nie wytrzymala, to jedyne co mnie trzyma przy zyciu z dala od mojego ukochanego miasta.
wątek zamknięty
Angeel, Większość osób reaguje w stylu: "A co to jest?" Ja się przyznam, że jeszcze niedawno sama nie wiedziałam ... ale troszkę się napaliłam (może nawet nie troszkę :hihi🙂 ale pożyjemy, zobaczymy 😉
Ja szczerze mówiąc nawet sobie tego nie wyobrażam. Wiem, że tu Hera ma swoich kumpli, super warunki itp. ale nie wiem jak sobie poradzę bez niej  😡
wątek zamknięty
Mia wspanialy pomysl  😀 Poznan studencki jest cudowny, najlepszy! Powodzenia 😉
wątek zamknięty
Hiacynta, Ojj wiem ... no i przecież rodzinę tam mam i tak dalej ... 😁 . Nie dziękuję, żeby nie zapeszyć 😉 :kwiatek:
Trochę off top więc może ja dodam jakieś zdjęcie.

może w stylu: wynocha z mojego padoku? 😀

wątek zamknięty
Przeglądam własnie fotki od czasu kiedy zaczynalismy z Rudym współprace do teraz. Musze Wam powiedzieć że oboje przeszliśmy niesamowitą przemiane. I fizyczną i psychiczną.
Troche już tego czasu ze sobą spędziliśmy. Mase moich błędów i odnajdywania dobrej drogi do porozumienia przeszedł ten koń ze mną. I gdyby nie Jego stoicki spokój, wybaczanie błędów i opanowanie, to pewnie któregoś dnia rzuciłabym jeździectwo. W sumie Jemu zawdzieczam całkowity powrót do zdrowia ,po wypadku na koniu zresztą.
Nie wyobrażam sobie jak by to było bez Niego.
I nauczyłam sie cieszyc z malych rzeczy. Z Jego lepszego dnia, kolejnego kilograma jaki przytył, fajnej rosnacej szujki, czy gojacego sie kopytka.
I powiem wam ze serce mi sie kraje jak patrze na to co było. Na to ile ważył, jak był przeze mnie jeżdżony.
Teraz sie ciesze że naraziłam Go na stres pzrenoszenia do nowej stajni i rozłąki z wieloletnim przyjacielem.
Koń mi odzył, w koncu  je trawe , biega na wolności i może rozłożony na wszelkie spoosby leżeć w boksie. Przy okazji w koncu nie oglada świata tylko zza krat, ale wystawia głowe, ma kontakt z innymi końmi i je codziennie tak jak powinien. Nie musimy dokarmiac sztucznymi paszami i martwić sie ze kolejny raz nie dojadł 🙂 I powoli wraca mu zaufanie do meżczyzn 🙂 I chyba radość z życia na starość 🙂
Ehh rozczuliłam sie 🙂 Oszalałam na Jego punkcie 🙂
A dla porównania, kilka smutnych i weselszych zdjęć 🙂 Nie chce wstawiac do wpływu treningu czy karmienia na wyglad, bo na to jeszcze za wcześnie 🙂
Kiedyś

Dzisiaj

Kiedyś

Kiedyś

Dzisiaj

Mam nadzieje ze mi to wszystko co złe kiedyś wybaczy...
wątek zamknięty
Hypnotize jaakie za wcześnie? Gratulacje!
wątek zamknięty
27 grudnia 2009 22:11
Hypnotize, patrzac na niego, to mysle ze chyba juz Ci wybaczyl 😉
wątek zamknięty
Klami, to jak ty chodzisz? :P

Co to jest ta kognitywistyka? 🤔
wątek zamknięty
Dziewczyny śliczne zdjęcia!

Zapraszam do obejrzenia naszych kilku kadrów z dziś, bo oboje od rana byliśmy w bardzo dobrych humorach! 💃

I na padoku w dobrych humorach!

I na korytarzu, mój konik z drewna  😍 (spójrzcie na jego powykręcane nóżki... :kocham🙂

I kłusie było nam całkiem wesoło:

Ale najbardziej humor nam dopisywał w galopie! 😜

Zatem pozdrawiamy równie wesoło!  💃
wątek zamknięty
27 grudnia 2009 22:13
Gozya, Kognitywistyka jest nauką multidyscyplinarną, znajduje się na pograniczu wielu dziedzin, takich jak: psychologii poznawczej, neurobiologii, filozofii umysłu, sztucznej inteligencji,lingwistyki (lingwistyka kognitywna), oraz logiki i fizyki.

Główne obszary badawcze w obrębie tej dziedziny to reprezentacja wiedzy, język, uczenie się, myślenie, percepcja, świadomość, podejmowanie decyzji oraz inteligencja (inteligencja kognitywna).

pamietam ze na studiach mialam sporo o jezykoznawstwie kognitywnym, bardzo ciekawe to bylo 🙂 na szczescie jezykoznawstwo juz skonczylam, wiec nawet ta niewielka ciekawa jego czesc pozostala w odleglej przeszlosci... :P
wątek zamknięty
busch   Mad god's blessing.
27 grudnia 2009 22:15
Angeel- pewnie na jakąś filologię angielską, o ile znowu mi się nie zmieni  😡
Hypnotize- czemu jeździsz w futerku na siodło?
Sierra- mnie też się robi wesoło, gdy patrzę na te zdjęcia  🙂
wątek zamknięty
busch
Bo stoimy na totalnym wygwizdowie i zimno mi w pupe 🙂 A dlaczego pytasz? 🙂
wątek zamknięty
Yyyy.... a przepraszam bardzo. A co sie potem robi po tej kognitywistyce ?? Jest sie wesolym kognitywistykiem ??

Gozya, hehe ... ja nie wiem. Moze zeby sie jeszcze Paczunio nie przepychal.... 😉

Hypnotize, super ! Tak trzymac !

Sierra, ale jaki kolorek obledny !! Super wam pasuje.
Co do konika z drewna to faktycznie, pasuje idealnie do tych drzwi na drugim zdjeciu.
wątek zamknięty
busch   Mad god's blessing.
27 grudnia 2009 22:22
Hypnotize- szczerze? Bo nie wygląda mi na sprzęt, który pomaga w usadzeniu się w siodle  😉 Ale to może tylko takie wrażenie spowodowane tym, że jest taki wieeelgachny.
Hah, nigdy sama nie wpadłabym na takie wytłumaczenie - może dlatego, że mnie nie jest zimno na koniu nawet w siarczyste mrozy?  😀  Przez cały sezon grzewczy kurtkę ubieram tylko na stęp początkowy i końcowy, poza ekstremalnymi temperaturami, kiedy zakładam ją też na pierwsze kilka-kilkanaście minut kłusa  😉
wątek zamknięty
27 grudnia 2009 22:26
busch, matkobłosko, ja zdejmuje kurtke po stepie dopiero jak jest jakies ponad +5 st o.o ale moze dlatego ze jestem chuderlak i zmarzluch, teraz tez sie telepie pod kocem.

Sierra, ale wesole zdjecia! ekstra!
wątek zamknięty
busch
To siodło ma rozmiar 18" , jest bardzo płaskie i chyba musiałabym miec 8 futer zeby mnie usadziło  😀 I futro jest olbrzymie faktycznie, wyglada jakabym miała kaczy kuper 🙂
Mnie zeszłej zimy nie było zimno, ale mielismy hale, teraz jezdze codziennie praktycznie, nawet jak mamy -15, -20, jak sie wybiore na spacer do lasu stepem to pupa mi odmarza, nawet z tym futerkiem , a na dokładke przykrywam sie derką. Generanie jestem strasznym zmarzluchem 🙂 A z futerka pod wzgledem ocieplania 4 liter jestem zadowolona.
wątek zamknięty
Sierka, ekstra sesja!

Klami, patrz pod nogi następnym razem 😉 I nie zwalaj na Tenorzynke! 🤬
wątek zamknięty
Klami, byłam w wakacje na obozie uczącym hmm korzystania z ogromu pamięci, która zwykle sobie gdzieś tam leży. Przyznam szczerze, że nie spodziewałam się, że tyle ludzi się tym interesuje. Wydaje mi się, że jest to przyszłościowy kierunek, bo nowoczesne techniki zapamiętywania i wszelkie tam mapy myśli itp. są coraz popularniejsze.

Mia, baaardzo baaardzo ciekawy kierunek, brzmi super 😜 Szkoda, że w Gdańsku go nie ma 😉
wątek zamknięty
Gozya, a bo to ja sie chcialam w krzaki wrzucic ?? 😉

fin, w sumie cos w tym jest. Hmm..., bo sam kierunke / nauka na pewno ciekawe.
wątek zamknięty
Klami, czemu nie. :P No dobra, bez przesady, ale on na pewno nie miał złych zamiarów.

Tak krótko: jestem zadowolona, od środy koń chodził średnio, a dziś znacznie się poprawił, chociaż jeszcze mamy wieeele niedociągnięć.
Ha! Widziałam dzisiaj jedną forumowiczkę-sąsiadkę (xxagaxx) 😀
wątek zamknięty
Gozya, a jak tam jego grzywa a raczej rudy gaszcz ??
wątek zamknięty
Znowu czasu zabrakło.... 🙄 Ale na pewno przed końcem roku zdążę. 😁 Nie wiem tylko, ile mu tej grzywy zostawić... Pomocy!
wątek zamknięty
Ja lubie taka dlugosc. Latwo sie zaplata z niej koreczki, a to Cie interesuje. 😉

wątek zamknięty
To teraz pytanie zasadnicze - jak to będzie wyglądać w połączeniu z szyją rudego, niezbyt piękną...
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.