zazdroszczę... ja niestety mam 36,5 w łydce, więc się nie mieszczę 🙄 😕
Jeśli chodzi o ELT'y - odradzam stanowczo. W tym roku cena poszła w górę i nie wiem za co 🤔
Używane na jednego konia dziennie (to jest drugi sezon, z tym, że poprzedni naprawdę oszczędnie) dziś dokonały swego żywota. DRAMAT. Nie dość, że zamki są do niczego i strzelił mi jeden a drugi też dogorywa to na łączeniu skóry z cholewą targają się jak papier. W obu butach piękne dziury się zrobiły. 👿
Na wierzchu buta ta pseudo skóra łuszczy się się i po kawałku odpada. MASAKRA!
Naprawdę - nie są warte nawet połowy z tych trzech stów co teraz za nie chcą 🍴
foka ja dokładnie to samo o nich napisałam już jakiś czas temu 🙂
Moje na szczęście szewc doprowadził do użytku i na ten sezon jakoś dadzą radę. Ale będe musiała poważnie pomyśleć o innych. Tylko co by nie mówić w ELTach się bardzo dobrze jeździ.
a ja chce powiedziec ze w moich Dublinach było mi dzis gorąco! pierwszy raz tej zimy chyba miałam ciepłe stopki 🙂
nawet w "cywilnych" az tak mi nie grzalo 🙂
w dodatku pierwszy raz w nich wsiadłam i bylo mi bardzo wygodnie, bez problemu przykładalam łydke i czułam konia 🙂
Kabby - mam happy valey'e =)
A gdzie je kupiłaś i gdzie je można znaleźć
foka ja dokładnie to samo o nich napisałam już jakiś czas temu 🙂
Moje na szczęście szewc doprowadził do użytku i na ten sezon jakoś dadzą radę. Ale będe musiała poważnie pomyśleć o innych. Tylko co by nie mówić w ELTach się bardzo dobrze jeździ.
Moich nie ma szans uratować. Trzeba by uszyć te buty od nowa 👿
Co do "jezdności" to fakt niezaprzeczalny. Jeździ się niemal jak w normalnych sztybletach 😉
czy mógłby mi ktoś podać wymiary termobutów euro star 40 wersja z normalna łydką? dlugosc wkładki obwód łydki wys z tyłu od ziemi 🙂 bardzo proszę
Kabbi -
www.horse-trade.pl - u nich kupilam, bardzo mili Panowie swoja droga =)
Ja właśnie siedzę w moich Euro Starach 💘 Mogłyby być ciut krótsze, no ale co zrobić 😉
39.
40 byłaby już sporo za wysoka (39 też jest) i za luźna w łydce 🙄
Czy Wasze termobuty też tak przesiąkają? Mam butki firmy Equipage i niestety ostatnie dni przed Świętami spędziłam z małymi jeziorkami w butach, co właśnie przypłacam paskudnym przeziębieniem.
Można coś na to poradzić, jakieś spreje przeciwko przepuszczaniu wody?
Grafitkowajak dojdą to się wypowiem...myślałam że będą już pod choinkę 😕
Nie mogę się przyzwyczaić do tych zadartych czubków, w strzemeniu zupełnie nie tak.. 😵
[quote author=amazonka89 link=topic=66.msg413133#msg413133 date=1261512908]
Pilnie proszę o opinie o tych termobutach: http://www.piaffallo.com.pl/product_info.php/info/p9654_HARRY-S-HORSE-Termobuty-Termooficerki-DELUXE.html/XTCsid/b02ee547a2af5486107cb97c966168c1
Czy Ktoś je ma?? Muszę do jutra jakieś zamówić. Z góry dzięki :kwiatek:
Ja je zamowilam z tego sklepu. Jak na razie bardzo polecam, ale dopiero trzy dni mrozu w nich przechodzilam. Podczas jazdy o spacerow po duzym sniegu- bardzo ok, spisaly sie.
Ponawiam pytanie 😉
[/quote]
Mam nadzieję że będę w miarę ciepłe, bynajmniej na taką halowo-blaszaną zimę (lub to co z niej zostało 😤 )
krysiex213 również miałam taką nadzieję, ale niedogadanie wśród personelu w okser.pl jest poniżej krytyki :|
a tak lubiłam ten sklep, ale to nie ten wątek, sorry za 🚫
Ascaia, ja mam z Equipage (zakupione u Pana R.? 😉). Przesiąkać mi nie przesiąkają, ale za to bez trzech par grubych skarpet się nie obejdzie przy mrozie -2. :/
przy -2 kilka par skarpet 😲
To ja chyba z moimi Dublinami miałam więcej szczęścia niz rozumu...
Moje pierwsze w zyciu termobuty jak jezdze juz naście lat a ciepłe az szok. Ja mam niskie cisnienie i zawsze mam zimne dlonie i stopy a dzis temp w okolicach zera a mi w stopy w 1 parze skarpet było gorąco!
Przy -18 po godzinie stania na ziemi lekko zmarzłam ale nie miałam stóp jak sopelki i miałam "czucie" 😉
Ja nie wiem co to za termobuty mam dziwne, albo nogi, ale jak chwile posiedzę przed stajnią, postoję, podreptam, to stopy mi odmarzają, ale na koniu nawet w terenie nigdy mi się nawet zimno nie zrobiło, a wcale nimi specjalnie nie ruszam 🤔
Ale generalnie masakra jak na 138zł. :/ NIE POLECAM.
Mam takie pytanie... Co sądzicie o termobutach Dublin-Frontier ??
juz wiem jakie ja miałam termobuty- eurohorse lub eurohorse line- różne źrodła. nigdy później na te firmę nie trafiłam. jakby co, polecam.
Mam takie pytanie... Co sądzicie o termobutach Dublin-Frontier ??
hehe looknij na moje posty 😉
moja koleżanka też sądzi z Dubliny są bardzo cieple ale chciałam się jeszcze upewnic 😀 ale jak zobaczylam zdjęcia na których widać jak popękały to się zastanawiam 😉
ale w sumie jak będe o nie dbała to będe zadzowolona i nie popękają 😀
juz kiedyś pisałam, że 3 czy 4 rok z kolei ciuram moje termobuty Aigle, a one dalej jak nowe. błoto, woda, pralka, suszarka im niestraszne. az zaczynam się bać, że nigdy ich nie zniszczę i nie będę mogła kupic Mountain Horse 😁
a jak je kupowałam to były jedne z droższych, jednak z perspektywy czasu jestem pewna, że były warte absolutnie każdej złotówki 🙂
Chciałam was zapytac, które buty warto kupic, czy termo, czy np, ocieplane oficerki.
Zastanawiam się nad kupnem takich:
http://www.horse-trade.pl/produkt/index.php?id=38http://www.amigo-konie.pl/product_info.php?cPath=6_24&products_id=3724Czy np. w oficerkach ocieplanych( tych co tutaj podałam) mogę jeździc, również w lato.?
Jeśli znacie inne fajne, to podajcie mi proszę linki.
Jak można jeździć w oficerkach ocieplanych latem? 🤔wirek: