Zadziwiające, nietypowe ogłoszenia

In.   tęczowy kucyk <3
25 grudnia 2009 21:54
katija, w pierwszym ogłoszeniu - jak dla mnie 2,5 roku to jednak za mało. A co do reszty - zgadzam się w 100%
In. oczywiscie, ze malo, ale bez jakiegos dramatu. tzn ja uwazam, ze dwulatek spokojnie moze chodzic w lekkim zaprzegu, najlepiej w parze, ale w singlu pod warunkiem rozsadnej pracy tez ujdzie. a tak na prawde nie wiemy czy na tym koniu nie siedzial kots 3 razy przez 5 minut  😉 czepillabym sie nie wieku, a zrebakowatego wygladu tego konia, co dla mnie moze sugerowac, ze do pracy jednak gotowy nie jest. a moze taka jego uroda?? nie zmienia to faktu, ze jakos mnie to specjalnie nie zadziwia.
cieciorka   kocioł bałkański
25 grudnia 2009 23:22
to nie łańcuch. a co jest dziwnego w ogloszeniu o kucyczce?

a kn nawet przystojny- smukły. ciekawe, ze obnizył swe loty 😁
A nie razi Was np brak kasku u tego chłopca? Bo mnie bardzo 🙄
A w ogłoszeniu z tym 2, 5 latkiem było więcej zdjęć, ale najwidoczniej zostały usunięte- na każdym koń z pyskiem na maxa otworzonym dzięki bardzo "delikatnej" ręce... i na pewno nie wyglądający na zadowolonego.
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
26 grudnia 2009 09:52
amazonka89, Widać nie znasz mentalności niektórych rolników i Rolników przez duże R...
A nie razi Was np brak kasku u tego chłopca? Bo mnie bardzo 🙄

😵 prosze cie, to teraz lec do ponad polowy volty, bo tez jezdza bez kasku, w tym i ja  🤔wirek: czepiasz sie na sile i nie rozumiem czemu to ma sluzyc.
In.   tęczowy kucyk <3
26 grudnia 2009 12:36
amazonka89, http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,12436.0.html jak chcesz sobie o kaskach pogadać...  🙄
Jeśli ktoś jest pełnoletni, to jego sprawa może jeździć i bez kasku, ale w tym ogłoszeniu jest to mały chłopiec.
Przecież to totalna nieodpowiedzialność ze strony rodziców/opiekunów...
Mi dziś kask możliwe, że uratował życie- jeździłam na młodej klaczy, która się spłoszyła i z której spadłam a ona przeze mnie przegalopowała i trafiła kopytem prosto w głowę 🤔
amazonka89 robisz z igły widły! ich koń ich sprawa. ja też jeżdżę bez kasku 😀 i kiedyś też nie miałam 18 lat i jeździłam bez kasku 🙂  🚫
No dobrze już nic na ten temat nie piszę, wybaczcie, że jestem przewrażliwiona.

izkadul: no co? przecież wszystko w porządeczku.  😵
In.   tęczowy kucyk <3
26 grudnia 2009 14:29
amazonka89, będziesz się czepiać wszystkiego, bo stwierdziliśmy, że Twoje ogłoszenia nas nie dziwią?
Nie miałam 18nastki i też jeździłam bez kasku. Podałam Ci link do tematu, w którym możesz sobie na ten temat podyskutować.
Odpuść, bo czepiasz się bez sensu.
Właśnie to zrobiłam post wyżej, więc koniec tematu.

izkadul: no co? przecież wszystko w porządeczku.   😵

no wiem ja tylko techniką sie zachwycam ( i konia i "jeźdzca" )
izkadul: Wiem wiem to była ironia 😉
Jest co podziwiać  😁
yyyy http://www.photoblog.pl/szarko

zobaczcie jak duza dziewczyna jezdzi na szetlandzie  🤔 🤔 😵 przeciez ona go ugniecie !
Szczupła, nie za wysoka- dla mnie na ma problemu, ktoś musi te złośniki ujeżdżać.
moim zdaniem za duza na szetlandy  🙄
In.   tęczowy kucyk <3
26 grudnia 2009 17:13
To co, dziesięciolatki mają szetlandy ujeżdżać? Drobnej budowy, nie waży 150kg, koń się nie ugina...
Moim zdaniem krzywdy mu nie robi 😉.
http://www.allegro.pl/item859814165_kon_profesor_klacz_xx_po_wkkw.html

nie jest szokujące ale śmieszne 😀😀 "Ten koń potrafi wszystko"
"Wszechstronnego Konkursu Konia Wierzchowego (WKKW) - dla niewtajemniczonych : ujeżdżenie, cross , skoki."

normalnie beke mam do teraz 😀😀
smarcik   dni są piękne i niczyje, kiedy jesteś włóczykijem.
26 grudnia 2009 18:42
yyyy http://www.photoblog.pl/szarko

zobaczcie jak duza dziewczyna jezdzi na szetlandzie  🤔 🤔 😵 przeciez ona go ugniecie !

hmm nogi jej wystają mniej więcej tyle samo co mi na moim koniu, tylko że on ma 168cm.. z tego wynika że powinnam jeździć na koniach mających 190cm, bo mojego zgniotę.. bez sensu, przecież laska dobrze wygląda.
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
26 grudnia 2009 18:56
Ja pamiętam, że na dawnym sławietnym forum (niektórzy pamiętają najazdki na konisiowe fora' 😁 ) była sprawa małolaty, która jeździła na szetlandzie. Dziewczyna chyba nie umiała ocenić czy dobrze robi. Ważąc prawie 60 kg (wiek 13 lat) jeździła na takim małym kucyku 🤔wirek:
[quote="fotoblog tej panieny"]Kurw.a jeśli ktoś uważa,że jestem  za duża na Szarka niech się je.bie !

Jest kilka rowiązań:

1.Nie wchodźcie na mojego fbl !

2.Usunę fbl i kur.wa nikt nie bedzie miał dostepu do naszych fotek

Bo kur.wa są ludzie i parapety ! Helloł kuce są bardzo silne noszą do 100 kg. ja nawet nie

waże połowy z tego ! Niektóre są siilniejsze od zwykłych koni.I kur.wa nie tylko ja jeżdę na kucu

dla waszej wiadomości.Nie mam nic więcej do dodania.Czy są wogole osoby które są za tym,żebym

dalej jeździła na Szarku?-pewnie nie.[/quote]
Dziewczyny, nie jesteście pierwsze. 😁

Chce jeździć - niech sobie jeździ. Byle z głową i nie 5 godzin dziennie.... Ewentualnie sama sobie może "krzywdę" zrobić ponieważ by zadziałać łydką, musi ją podciągnąć do góry, co owocuje nawykiem "przeważania pięty nad łydką" ...😉
Owszem, jest za wysoka, ale nie za ciężka.

btw, tutaj też kiedyś była para szetland+dziewczyna. Panna brązową zdawała i bardzo się dziwiła, że nie zdała. 😉 okazało się "w praniu" o ile dobrze pamiętam, że porobiła dużo błędów, jeszcze ktoś mówił, że trudniej było ocenić dosiad przy takich dysproporcjach.
elwarka   . . . . . . SDG . . . . . .
27 grudnia 2009 14:55
Zaprzęganie i ujeżdżanie 2, 2,5- latków już przestało dziwić (choć nie przestało oburzać), ale to co ten gość robi z 15-miesięcznymi źrebakami, to już szczyt (szczególnie drugie zdjęcie).
http://www.allegro.pl/item854113661_sprzedam_dwa_walachy_typ_szlachetny.html
http://ale.gratka.pl/ogloszenie/2528841_sprzedam_ogierka_1_5_rocznego.html

1,5 roczny ogierek, który już chodzi w zaprzęgu w parze a także (co ciekawe) "w pojedynek" ...
http://www.photoblog.pl/abcszalona/53971056/dawcia.html też nie wiedziałam gdzie to upchnąć...  😁

Jak ktoś chce pisać komcie typu:
"Czemu ten koń jest tak zganaszowany?"
To *********** !!!

Kolejna wszechwiedząca? ;p
Już wiem czemu kobyła kuleje.

Jest podbita ;/

Jakiś tydzień lonży w stępie i chłodzenie

nóżek i powinno przejść jej.

🤔  🤔  🤔
z tego samego co wyzej
Warto też poczytać komentarze 😉.
ee  🤔

lekarz musi byc , buraki dla konie ? pierwsze slysze...

Fotka z dzisiaj.

Pojechałam do kobyły

jak wracaliśmy z tesco.

Mojemu ojcu coś odbija  xD

Kupił Dawuszce buraki i

marchewe i sam ją dokarmiał xD

Pełne zaskoczenie ;p

i Kobył wymazał mi cały rękaw kurtki burakami xD

ale przeżyje. 🙂

Zapomniałam wam napisać wczoraj że byłam

u fryzjera. I miałam pomarańczowe włosy xD

Ale dzisiaj już jest  jaaasny blond. xD

Już noga Dawce nie puchnie. Jeszcze delikatnie kuleje

po świętach już zacznie chodzić pod siodłem.

Już widać na spacerach efekty stania w boksie. 🙂

Kobyla sie nauczyła że jak otwieram bagarznik w samochodzie to

coś jest tam dla niej. Widzicie jaki mądry zwierz. xD

Dzisiaj mam jakoś dobry  humor ;p

Dobra nie ma co już pisac uciekam ;p

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się