Dzieci, ciąże & pogaduchy o wszystkim i o niczym

Av o tytule "big foot" 😁 Stare dzieje. Sprzed jakiś 5 laty, jak się było młodym, zgrabnym i beztroskim 😁

Nie widzę zdjęcia 🙁
Jak wstawisz to ja też 😀iabeł:

EDIT- już widzę. Rany dlaczego Wy macie wszystkie takie małe brzuszki. Cierp1enie taki brzuszek to ja miałam w 25 tyg  🤬
Teraz mam taki, że nie mogę nawet autem kierować 😵
Jak mnie 3 dni temu przyjaciółka nawiedziła, która mnie nie widziała od września podsumowałam mój stan krótko:"O k....wa! Ale Cię Piotr urządził 😂 "
A to dlatego, że mój małżonek ma ponad 190 cm wzrostu is no stopy rozm 46, a ja 160 cm i np stopy 35. No a cór aise chyba wdała w tatę rozmiarami 😁
mój mężulek szczupły, ale wysoki i noga 45
za to ja nie za szczupła i 168cm noga malutka bo 36

córcia wazy teraz jakieś 2500g
Laguna pokaż fotkę 😉
Oto porównanie
Cierpienie 35 tydz
[img]http://www.re-volta.pl/forum/index.php?action=dlattach;topic=74.0;attach=20303;image[/img]
Ja 35 tydz

Ja 25 tydz

Czyli ja taki brzuszek jak Cierp1enie teraz miałam 11 tyg temu 😁
Wow Laguna faktycznie Cie wywalilo :P Ale mam znajoma, ktora miala wiekszy brzuch ode mnie, a za to teraz juz szczuplejsza, lol

To i ja przypomne siebie w 35 tyg... hi hi

Laguna  😜  super brzusio, szybko zniknie po porodzie.

mój wyglądał tak  w czerwcu, w lipcu 17 urodził się Boguś.
i z siostrzenicą [

taki aniołek wyszedł
z zawodów
Laguna - przepiękny jest 😍.. może mi jeszcze wyjdzie "marzy"

kamkaz - Ty to w ogole jak nie w ciąży wyglądałaś
Nic mi nie mów 😂
Nie wiem co w nim super 😁
Już nie jestem w stanie sobie sama butów zawiązać, prowadzić auta. Kąpiel biorę na kuckach, bo jakbym usiadła to bym już nie wstała. Z przewracaniem się z boku na bok w łóżku to tez problem 😁 Muszę sobie brzuch rękoma przenosić 😁

Ale też moja Zośka tyle co córeczka Cierp1enia ważyła ponad 3 tyg temu

Zaczynają się też obawiać czy będę w stanie urodzić tego kloca naturalną drogą
Laguna -  😲    👍  🙇 czy ona jeszcze urośnie? będąc w brzuchu oczywiscie
No niestety tak 😵
Będzie rosła aż się nie urodzi 😵
Dlatego ja juź się modlę o koniec 😁
dobrze, ze moj chłop nie jest tak wielki jak Twój  😀
ale ja się jeszcze nie odważę zachodzić w ciążę  😉
Stronę temu pisałam, że "na dniach" zostaną po raz drugi ciocią. Co oznaczało termin na 10 stycznia.
Ale wywróżyłam.
Dziś nad ranem przyszedł na świat synek mojej siostry ciotecznej. Prawdopodonie będzie Oliwierem. Zdrowy, silny, oboje czują się dobrze. 
Laguna jak nic, piłkę połknęłaś 😉 niezły brzusio 😉

Kamkaz a masz zdjęcie w ostatnich dniach? Tuż przed porodem? Czy wyglądałaś wtedy choć trochę na ciężarną, czy tylko jakbyś zjadła większy obiad?  😀
A jak Ci w przyszłości synek nie uwierzy,  że go nosiłaś w brzuchu?  😁
deborah   koń by się uśmiał...
25 grudnia 2009 19:11
Kochane Mamuśki i Tatusiowie

chciałabym życzyć Wam z okazji świąt samych radości z Waszych pociech zdrowia dla Was i Waszych bliskich, szczęścia ,  spełnienia marzeń i realizacji planów

i serdecznie gratulacje dla ENDURKI!!
Aaaaaa!!! Jaki słodki Boguś!!! 😜 😍 💘

Cięzarówki, fajne brzusie! Lagunka nie martw się, szybko zginie po porodzie.
Ascaia - poczochraj malucha od nas 😅

Laguna - bębenek masz miodzio. Ja po świętach będę miał identyczny 🤣

Bogdan -  🙄 😍
Szepcik mam...

dwa dni przed porodem jakos czy cos takiego, 39 tydzien, bo urodzilam wczesniej o tydzien :P

Ascaia gratulacje i  duzo zdrowka dla malego... ;-)
BASZNIA   mleczna i deserowa
25 grudnia 2009 19:59
Laguna, spox, tez mialam taki z Julą 😉. Ale nie bede Cie sciemniać, spory 😉 Przy czym ja uważam że to fajne, przynajmniej Cię nikt o przytycie nie podejrzewa  😁

Ascaia-Gratki!! Ciotka juz z Ciebie doświadczona 😉.

Endurko- serdecznie gratuluję maluszka na świecie!

No i jeszcze doczytalam :
Dempsey, trzymaj się... 😵

Mac, najlepsze życzenia urodzinowe!!

Bogusiowa- aniolek jak malowany  💘, te wloski!! Kiedy fota w bryczkach??
Mac, Wawrek dzięki wieeeeelkie, czekałam na zachwyty  😜 boski aniołek prawda??

edit: dzisiaj Boguś biegał ze swoją nową wkrętarką i naprawiał w domu wszystkie meble. Mamusie i Tatusiowie szykujcie swoje córcie bo dobry materiał na super faceta mi rośnie  😅
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
25 grudnia 2009 20:05
Ascaia - to gratulacje dla kuzynki 😅 teraz czas na Ciebie  👀

Laguna,ładny bębenek 🤣 jak Cię to pocieszy,to dobę przed porodem wyglądałam tak:
http://picasaweb.google.pl/lh/photo/mNOSbrUkwQeafaBt3VLPfA?feat=directlink  😉

a tak tydzień po porodzie: http://picasaweb.google.pl/lh/photo/iXv4OjumGidUIV1liOW0zA?feat=directlink

także relaks,jedz i odpoczywaj  🏇
Dziękuję w imieniu siostry i dzieciaczka.
Mam tylko nadzieję, że Oliwierek będzie mniej rozpieszczony jak moje starsza pociecha rodzinna. Bo Natalka niestety jest... bardzo rozpuszczonym dzieciaczkiem. 7-latka, która nie umie sama ładnie jeść sztućcami.

Ktoś, nie dobijaj mnie. To obecnie temat numer jeden w mojej rodzinie. Dlaczego ja jeszcze nie jestem z nikim związana i nie mam dzieci. W rodzinie Mamy z mojego pokolenia zostałam jedyna "niesparowana", a w rodzinie Ojca też na mnie teraz wyznaczyli terminarz.

Laguna wyglądasz obłędnie!

PS. Przy okazji chcę Wam podziękować, bo nawet nie wiecie ile mądrości wyczytanych w tym wątku przekazałam różnych znajomym Mamuśkom. 😉
Biala   z wieku geriavit z rozumu szczypior
25 grudnia 2009 21:01
Laguna: faktyczne brzusio pokaźny. Ale to chyba nie ma reguły, że jak duże dziecko do duży brzuch.

Ascaia: gratulacje Tobie i świeżo upieczonej mamusi.

Bogdan: boski Junior, te loczki, skrzydełka i podrapana buzia 😀 Aniołek 😀 😀 A patrząc na fotkę z kucykiem przez moment myślałam, że Ci się zdjęcia pomyliły i wkleiłaś jakieś dwie małolaty, dopiero brzucha się dopatrzyłam. Wyglądasz na wczesną nastolatkę.

U nas skromnie, ale miło. Wczoraj Julka była trochę marudna, za to dziś dokazywała cały dzień i dopiero ją położyłam. Mam nadzieję, że uśnie i pośpi trochę, bo tyle wrażeń miała cały dzień.
KarolaLiderowa   Lider moj dobry smok
25 grudnia 2009 22:02
Wesolych Swiat Kochani
Bogdan az nie wiem co powiedziec takie cudo 🙂
Laguna ja mialam kompleks malego brzucha wiec widze ze sie babom nie dogodzi 🙂
Wstawiam fote Swiateczna Bebe miala taka sukienke jak mamusia spodnice 🙂
ślicznie - Karola promieniejesz  😀
Laguna brzuszek boski 😉
Karola za chwilke ujrzysz jeszcze aniołka-diabołka. Pamietam jak moja mama uszyła sobie i na swoim córkom sukienki z takiego samego materiału. Ona miała taka z sexi dekoltem a my typowo dziewczęce. też materiał w kratę- szkoda ,że zdjęć nie mam.
Biała dzieki, dzieki  😡 z daleka to może i zmarszczek nie widać.
Basznia właśnie ubrałam młodego w bryczeski- jedziemy na 80-te urodziny seniorki rodu, może babcia sobi wspomni męża (również Bogdana) jak smigał po chacie w bryczesach.

BASZNIA   mleczna i deserowa
26 grudnia 2009 10:47
Karola - wow ! Moj Ty wzorze niedoscigniony dobrze ubranej corki i matki 😉 Jak tam Siwek, zrob offtopa i poopowiadaj  :kwiatek:. Tez umie takie cuda jak Lider 😉?

PS. Przy okazji chcę Wam podziękować, bo nawet nie wiecie ile mądrości wyczytanych w tym wątku przekazałam różnych znajomym Mamuśkom. 😉

a, no bo my tu jestesmy najmedrsze na siwiecie  😎 😂. Szalenie milo slyszec ze to nasze wytrzasanie sie komus przydaje  :kwiatek:.
Witajcie, dzięki za kibicowanie i gratulacje.

U nas wszystko ok, od wczoraj jesteśmy w domu, cierpię na niedospanie i nie mam czasu pisać ani fot robić, ale jak się tylko w miarę ogarniemy to i foty i  opis będzie pełniejszy.

Młody jest przekochany, nie sądziłam, że macierzyństwo jest tak cudowne, ale gdy on płacze, to chce mi się płakać z jego bólu, gdy nie wiem jeszcze co dany płacz oznacza...

Mamy tylko kłopoty z karmieniem - a to z klęską nieurodzaju na początku, a to teraz z ciągłą histerią, bo póki co miałam mało pokarmu i musiałam małego dokarmiać z 1-2/dobę, mam nadzieję, że uda mi się karmić go piersi,ą, bo straszliwie mi na tym zależy.

Pozdrawiamy wszystkie mamy.
Endurka- to powodzenia w nauce małego i wracaj zdawać szczegółową relację (tylko bez straszenia kolejnych w kolejce 😁 )

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się