Dzieci, ciąże & pogaduchy o wszystkim i o niczym
Galantova- ale ja wcale nie rozpaczam 😎
Fakt- nie czuje się zbyt rewelacyjne, ale jakoś nie uśmiechało mi się w tym roku przesiedzieć kilku dni po kilka godz dziennie za stołem 😉 A tak sobie spędzę czas w pozycji, która obecnie jest dla mnie najwygodniejsza- horyzontalna 😁
😉
Endurka- szybko wracaj do domu na święta i chwal się tutaj zdjęciami 🏇
Szybko się uwinęłaś 😀
cierp1enie- to teraz my 😵
😉
Endurka wieeeelkie gratulacje 😅 😅 😅
galantova - postaram się dotrzymać chociaż do 10.01 🙂 tak lekarka mi powiedziała później to już mogę rodzić 🙂
ja mam proszki Yelp 2 w 1 ( czyli ze środkiem zmiękczającym
też mam materacyk pianka-kokos-gryka tak jak zairka 🙂
Laguna - no mi ciężko chodzić strasznie boli... dół brzucha i krocze. Wieczorem najbardziej.
Dostałam nos-pe do łykania i jeszcze jedne tabletki zapomniałam nazwę, ale chyba ich nie będę brała, bo to na uspokojenie.
zdrowiej :kwiatek:
jaaa no fakt to teraz my 😵
ps. gdzie Twój avatar? 🙂
ENDURKA - 😅 gratulacje 😅 :kwiatek:
Ogromne gratulacje Endurka 😅 😅 😅
Endurka Gratuluje serdecznie aby zdrowy rósł i wracaj do domku jak najszybciej!!! 😅 😅 😅 😅
Wesołych świąt i Wszystkiego najlepszego dla obecnych i przyszłych rodziców oraz waszych rodzin. :kwiatek:
Święta szybko się zbliżają,
w święta ludzie się kochają.
Przy dzieleniu się opłatkiem,
płyną z oczu łzy ukradkiem.
Życzymy sobie wszystkiego najlepszego,
dając w policzek całusa wielkiego.
W nocy Jezus się urodzi i serduszka nam odmłodzi.
Wesołe święta..
oby takie były i oby wszystkie życzenia się spełniły.
Gratulacje Endurka :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
Endurka gratulacje. Dużo zdróweczka i pociechy z maleństwa.
Nie mam właściwie powodów żeby się udzielać w tym wątku. Ale dziś się pochwalę, że ciociowałam dla półrocznego synka mojej przyjaciółki z czasów podstawówki. Nareszcie zobaczyłam malucha, bo na codzień mieszkają we Wrocławiu. Ale fajny chłopczyk! Od razu z chęcią poszedł do nowej cioci na rączki.
A inna sprawa, że na dniach zostanę taką prawdziwą ciocią. Kuzynka wygląda już jak okrągła choinkowa bombka, która przy lada dotknięciu pęknie. 😉
[glow=red,2,300]GRATULACJE ENDURKA[/glow]
Endurka gratulacje! 😅
Dzisiaj także córa naszej Babci Tereski urodziła czwartą córcię 😅
Lagunka zdrowiej szybko!
Endurka ogromne gratulacje!
Mac dzisiaj Twoje dziecie ma pierwsze urodzinki ?? Sto Lat!!!
Endurka - ogromniaste gratulacje 😀 Rewelacyjny prezent świateczny 😅
gwash - tort cudowny 😀 i wszystkiego najlepszego dla Kazia :kwiatek: 😅
A Adacho cyckowy, cyckowy. Z karmieniem na śpiąco jak ja się kładę już próbowałam - i tak się budził o swojej godzinie :/ Przed spaniem dostaje butle kaszki plus dojada się mlekiem, więc nie powinien być głody po 3h. No nic - trza jeszcze "pocierpieć" 🙂
Przedostatnie dwie noce mnie zaskoczył - w pon zasnał ok 22 i obudził się po 1, dałam mu smoczek i spał dalej całe dwie godz - byłam w niezłym szoku 😲. Jednak jeszcze bardziej mnie zszokował wczoraj - zasnął o 23 i obudził sie dopiero o 5 rano 😵 Miałam nadzieję, że tak mu zostanie, chociaż częściowo. Niestety dzisiaj znow pobudka co 2h, a może i częściej 😵
Muszę się jeszcze czymś pochwalić - w zeszłym tyg Adachowi wyszły kolejne dwa zębiska - dolne dwójki. Wyjaśniły tym samym dwie conajmniej dziwne noce - mój syn wolał wodę z butelki od mleka z piersi 😲 😲 i to przez całą noc. Dopiero nad ranem zdecydował się na mleczko.
Tak myślę, że zęby były przyczyną tego dziwnego zachowania, bo co innego? Po dwóch takich nockach budził się i jadł już normalnie a ja odkryłam ząbki.
mac - wszystlkiego najlepszego dla Różki :kwiatek: 😅
dempsey - dzięki za linki. Wykorzystałam ten z wiązaniem tybetańskim i jakoś się udało. Młody trochę się wiercił podczas wiązania, ale daliśmy rade. Byliśmy też na targach końskich z wykorzystaniem chusty i mężowej kurty i całe moje zakupy Młody przespał zamotany 😀
kamkaz - super fotki
Czy to możliwe, żeby bunt dwulatka przechodziło 10 miesięczne niemowlę 🙄 🙄
- a myslałam, że tylko mój tak ma 🙂 Pocieszyłaś mnie 😀
Wszystkim życzę wszystkiego najlepszego i lecę kończyć przygotowania.
Mac: serdeczne życzenia dla małej Jubilatki. Sto lat. :kwiatek: :kwiatek:
mac 100 lat dla Róży
A dla wszystkich najlepsze życzenia z okazji Świąt,
oby były pogodne, rodzinne i radosne :kwiatek:
Wszystkiego najlepszego na Święta dla mam, tatusiów i dzieciaków 🙂
wydawalo mi sie ze ogarniam, pierniczki, wizyte tesciowej, dziadka Romana przebranego za Mikolaja, knysze i nugat, czysty obrus itp
i wtedy wlasnie moj maz rozcial sobie (albo ucial, nie moglam patrzec) lewy kciuk
teraz jest na ostrym dyzurze na szyciu
😵
ufff mam nadzieje ze przyszyja..
zatem wszystkim zycze [font=Verdana]SPOKOJNYCH SWIAT!!![/font]
aby te święta były pełne miłości zrozumienia,ciepła rodzinnego,aby te mamusie które już urodziły cieszyły się pociechami tak bardzo jak ja...w końcu to nasze 1 święta:-)))a te mamusie które oczekują na brzdące by miały porody lekkie i szybkie,a ponadto nie żałujcie sobie jedzonka-nikt wam nie powie nie obżeraj się trzeba korzystać z uroków ciąży... :kwiatek: 😀[font=Verdana]Wesołych Swiąt[/font]
ps zapomniałabym aby prezenty były wielkie i wymarzone:-))))
A tu moja pociecha z 6.12.2009 mały ma tu 3miesiące
a ja życzę wszystkim tego co powyżej
... i poniżej 😉
:kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
Moja dobra kumpela ( termin na 13stego 😁 ) dzisiaj o 13 przywitała na świecie swojego synka. Dużo osób żartowało, że mały powie jej ho, ho, ho, ale nikt chyba nie sądził, że tak się naprawdę stanie. Piękny prezent, nie ma co 🙂
Lena - przekaż koleżance gratulacje :kwiatek: w końcu to chyba kolejna przyszła WKKWISTKA 😜 😁
Na pewno przekażę. Z takimi genami mały nie ma wyjścia 🙂 Drżyj kadro narodowa, już niedługo 🏇
Endurka GRATULACJE
Dempsey wspolczuje nerwow... bedzie dobrze, lekarze zaradza
Wszystkim re voltowym Mamom, Tatom Maluchom zyczymy spokojnych radosnych i rodzinnych Swiat Bozego Narodzenia
Jak po Wigilii Maluszki... sorki ze pisze Maluszki... nawet jak beda dorosle to chzba tak bede pisac.
u nas Michal rozpacza ze dostal nie ten tor Hot Wheelsa co chcial.. bo za krotki, ze Baby dostaly wiecej prezentow, Baby mowia ze prezenty Mikolaj przyniosl super, Maciek siedzi przy kompie z kierownica, a wszyscy dostalismy kota. Domowego. Prawdziwego persa, ktory na widok moich dzieci tez dostal kota. Teraz spi. Jutro tez jest dzien.
Pozdrawiam
Złota dzięki
skończylo się na 6 szwach, podobno tętniczka jakas poszła itp. więc będzie żył. nerwów trochę było bo on "tymi recamy" pracuje. za to ja musiałam się potem odstresować i urwać się od garów i dzieci. z ulgą spędziłam godzinę w cichej stajni, przerywając grzywę, na co zawsze mi czasu brakło.
wigilia za nami, rodzinna, rozśpiewana bardzo głośno przy gitarze (jak zwykle kończymy na szantach :hihi🙂, rodzice moi zakopali topór wojenny i udało im się to utrzymać do końca wieczerzy i fajnie wspominali czasy studenckich imprez w Murowańcu, Pola nie poznała że Mikołaj to dziadek Roman, prezentów nie za dużo za to trafione i ogólnie tylko brakuje skrzypiącego śniegu to byłby ideał 😉 (no i jeszcze kciuk mojego męża nieco psuje idyllę, właśnie stwierdzam że chyba sam się nie wykąpie :zemdlal🙂
[move]
Wesołego Dalszego Ciągu Świąt!!![/move]
Ufff.... zdołałam wpaść na chwilkę.
Wszysktim Wam, kochani, życzę zdrowia, radości i spokoju.
[font=Verdana]Tym które już są - pociechy z istniejacych,
Tym które bardzo chcą - spełneinia w najpiękniejszej roli życia
a wszystkim ponad to życże żebyśmy nie zwariowali w codzienności, i trzymali się mocno wartości i zasad - tych których warto.
Wesołych Świąt 🙂
[/font]
Gratulacje dla Endurki i Rysia 💃 :kwiatek: 💃
Najlepsze życzenia dla Roczniaka! (to już mowlak całą gębą 😀)
Spokojnych i pogodnych Świąt dla mam, tatów, dzieciaczków, cioć i wujków 😀 Spełnienia słodkich marzeń!
Wesołych Świąt wszystkim!!!
Dzięki wszystkim za życzonka! Mowlak był bardzoszczęśliwy jak śpiewaliśmy sto lat, tort poznawała organoleptycznie, sprawdzała łapkami czy krem jest dobrek konsystencji 🤣. Póżniej wstawię fotki.
Horcia, Ana najlepszezyczonka dla Waszych Adasiów- w końcu wczoraj były ich imieninki! :kwiatek:
Ktoś Marycha superaśna!
mac - wszystkiego najlepszego dla niuni z okazji roczku
ktoś - ale ona słodziutka 🙂
laguna - śliczny av
a to ja 35tc
i malutka