KOCHAM KINO :)
mery a ja się czuje w dubbingu jakby mi ktoś wciskał zmielona papkę. jakos nie mam do tego przekonania ale każdy ma swoj gust 🙂
mery, Nie zapominaj o śp. Joannie Wizmur. Ta też robila niczego sobie dubbingi 🙂
http://joanna.wizmur.filmweb.pl/
ok, nie mowie nie, ale zauważ, że to te same filmy, które tworzył Bartek 😉 myśle, ze to ich wspolna praca 😉
Można gdzieś w internecie zobaczyć Kinematografa Bagińskiego?
a ja w reszcie po baszirze i pod dużym wrażeniem. dla przedsmaku duże zwierze.
dla przedsmaku duże zwierze.
To najsmutniejszy polski film, jaki widziałam. Zawsze na końcu ryczę...
Na TCM własnie leci horror 'Przeklęta wioska', taki stary z lat 60, ale dobrze nakręcony, boje się! Może ktoś tu też to ogląda? 🤣
a ja po raz kolejny obejrzałam, zgodnie z coroczna tradycja "Love actually" i az mi sie Swiąt zachciało!! 🙂
wczoraj "Bez mojej zgody". Dobry, choć bez Cameron Diaz byłby chyba lepszy. Poruszająca historia, myślę, że warto obejrzeć.
wrociłam z rewersu. udany! pewne momenty bardzo mi się podobały inne średnio, ale charkteryzacja starej buzek była tragiczna! 🙇
obejrzałam Miłość Na Wybiegu, nie przepadam za komediami romantycznymi ale dzisiaj naszła mnie ochota na jakieś durne polskie lovestory z dobrym zakończeniem i akurat to wpadło mi w ręce 😉 Podobało mi się 😂 😎
A ja szukam filmu... sama nie wiem jakiego 🤔
Gdzieś kiedyś widziałam trailer - film jest z tego roku. Dziewczyna z dobrego domu trafia do prywatnej szkoły dla dziewcząt, gdzie ku zdziwieniu spędza piękne chwile swojego życia... nie wiem co dalej.... pomocy co to za film
Obejrzalam "Lektora"
Mam mieszane uczucia. Z jednej strony zaczelo sie bosko, az prawie wyskoczylam ze skarpetek, z drugiej strony final bardzo mnie rozczarowal. Nic nie wiedzialam o nim wczesniej i tak jakos ten Holokaust wplotl sie w fabule, nie spodziewalam sie tego i moze dlatego mialam inne oczekiwania.
Freddie według mnie właśnie o to chodzi, że koniec nie jest banalny, łatwy do rozszyfrowania tylko zaskakujący, zupełnie inny. Dlatego ten film tak baaaaardzo mi się podobał. Aczkolwiek płakałam jak bóbr 😉
Uwaga, spojlery jak ktos jeszcze nie widzial.
No niby niebanalny, ale... banalny. Dla mnie. Niebanalny to by byl, jakby faktycznie sie nia zaopiekowal na koncu, jakby jakis reunion byl. A ze czytac nie umie to wiadomo bylo juz od sceny zagladania do menu. Ja tak tylko czekalam, zeby w koncu do niej poszedl, liczylam, ze moze ja wyciagnie z tego wiezienia, ze wkroczy do akcji, powie, ze ona przeciez nie umie czytac, wiec nie mogla napisac tego raportu a tu nic... jakos tak sie nastawilam juz na samym poczatku, ze oni beda razem i on jej pomoze zaleczyc rany i uporac sie z przeszloscia. Ale to moja wizja oczywiscie.
Film bardzo dobry 🙂
2012, czytając wasze opinie byłam już troche uprzedzona no ale fakt.... był beznadziejny, przewidywalny i zarazem śmieszny że jeden człowiek ocalił rodzine, i przeżyl to wszystko 😵 szczerze liczyłam na coś innego 🤔wirek:
Woja Polsko-Ruska, jakiś niesmak mam po tym filmie 🤔 i szczerze do tej pory zabardzo nie ogarniam tego filmu, ale po nim miałam ogromną chęć obejrzeć coś durnego i romantycznego 🤣 Złoty środek, nawet mi się podobał, historia wyssana z palca ale nie był zły 😉 może to dlatego że lubię Przybylską 😉
Freddie ja też miałam taką nadzieję, ale takie zakończenie jak dla mnie byłoby tzw. 'happy endem', że on jej pomaga i żyją długo i szczęśliwie... A tak to zakończenie, którego raczej mało kto się spodziewa - trafia do więzienia, okey, uczy się pisać - okey, ale koniec... Nie spodziewałam się tego absolutnie. Jak dla mnie film wspaniały, mój numer 1, a widziałam ich już trochę 😉 To film, który bardzo gra na emocjach i uczuciach oglądającego. Ja pierwszy raz w życiu chyba tak bardzo na filmie płakałam i tak mnie on wciągnął.
Freddie, ja wiedzialam ze nie umie czytac juz jak powiedziala w lozku ze ona nie chce i zeby on jej czytal ;>
film mi sie podobal, faktycznie gra na uczuciach, ale zeby byl to moj zyciowy namber łan to chyba nie 🙂
A teraz za wasza namowa ogladam Egzorcyste i przerywam co chwila, bo tak dygotam ze strachu... wiec dobrze ze jeszcze siedzicie na Volcie.
Aaaaa!
Ja wczoraj obejrzałam Love Actually więc okres świąteczny uważam za otwarty 😀 Świetne jak zawsze 🙂
Dom Zły fajny, ale taki... gloomy, nie wiem jak to po polsku wyrazić. Trochę miałam dosyć tego całego syfu, bo i główny bohater, i policjanci, i historia i krajobrazy... wszystko takie obślizgłe i obleśne 🤔 Aż męczące. Ale moim zdaniem bdb film i warto obejrzeć.
U Pana Boga za miedza - zmęczyłam ... tragedia ;/
Krew jak czekolada - kolejna bzdura
Może to wpływ mojego zmęczenia ale nic m i się nie podoba :/
Ja wczoraj obejrzałam Love Actually więc okres świąteczny uważam za otwarty 😀 Świetne jak zawsze 🙂
też mi się podobał 🤣
Filmoznawcy drodzy!
Znacie może jakieś filmy/filmy animowane/bajki w stylu The Nightmare Before Christmas lub Gnijącej panny młodej?
Bardzo mnie ostatnio wciągnęło w taki klimat i nie wiem co dalej...
👀 👀 👀
Ramires właź na stopklatka.pl lub filmweb.pl i wpisz Tim Burton 🙂 cała jego filmografia jest w tym stylu 🙂 Ja także kocham ten klimat i co rusz odświeżam sobie jego dzieła na moim dysku. Najbardziej polecam - Sok z Żuka. - oglądam go od 10 roku życia i do tej pory ryję jak głupia. Tim Burton jest dla mnie geniuszem 🙂 🙂
zabeczka tylko właśnie nie wiem czy mi się spodobają jego filmy... bajki były bardzo bardzo bardzo fajne ale ostatnio widziałam połowę charliego i fabryki czekolady i mi się nie podobała. Strasznie udawane, takie sztuczne i nieśmieszne. Pozostałe filmy tez takie są?
Jesli spodobały ci się te dwa, to reszta też. Chyba oglądałaś słynną planetę małp tegoż reżysera, prawda? 😉
Ja uwielbiam
Edward Nożycoręki, Charlie i Fabryka czekolady, Gnijąca panna młoda
U Burtona właśnie to przekoloryzowanie, to wręcz udziwnianie wszystkiego jest godne podziwu właśnie 😁
Ja czekam teraz na jego 'Alicję w krainie czarów' 😉
tylko zeby dali tez wersje z napisami, bo zareczam ze na dubbingowana nie pojde!! ;D
tym, którzy lubią bajki i kino familijne w złym tych słów znaczeniu polecam Australię.
mimo pięknej jak zawsze nicole i niezłego ciacha w rolach głównych ciągle nie mogę odżałować, że nie poprosiłam mamy żeby się ze mną skonsultowała jak będzie w wypożyczalni 😁
Jesli spodobały ci się te dwa, to reszta też. Chyba oglądałaś słynną planetę małp tegoż reżysera, prawda? 😉
Ja uwielbiam
Edward Nożycoręki, Charlie i Fabryka czekolady, Gnijąca panna młoda
U Burtona właśnie to przekoloryzowanie, to wręcz udziwnianie wszystkiego jest godne podziwu właśnie 😁
Ja czekam teraz na jego 'Alicję w krainie czarów' 😉
Niezła jest wersja Batmana 😀 z kocica i pingwinem już nie pamiętam która to była część ale chyba ,,Batman" Powrót 🙂
Sok z Żuka jak wspomniałam jest mooim naukochańszym filmem wszechczasów. Ja poprostu jestem tak trzepnięta jak ten cały Beetlejuice 😀
A psychoza w tym filmie jest na pograniczu fantazji , jawy, snu każdego z nas. 😀 Niezła bania 😀
Ostatnio oglądałam film Burtona ( oczywiście w roli głównej Johny Deep) Weeny Todd nie wiem jaki jest tytuł POlski bo oglądam zazwyczaj wersje angielskie. Film cudowny 😀 Bardziej śmiały i drastyczny 😀 Coś dla miłośników 😀
Dosłownie kocham twórczość Tima i jestem od niej uzależniona.
A propos tej całej Czekolady. ... O uszy mi się obiło albo gdzieś to wyczytałam że Johny Deep chciał nagrać film- bajkę dla jego dzieci. Taki z puentą 🙂 NO i sie dobrali z Timem po raz kolejny 🙂 Nie powiem żeby była to dla mnie rewelacja ..... ale ważne że cudowny reżyser znowu coś stworzył 🙂
zabeczka17, masz na myśli: Sweeney Todd: Demoniczny Golibroda z Fleet Street (ang. Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street)?
Niezły, choć dla mnie bardziej groteskowy niż drastyczny.