Nadawanie imienia

adrianna32   oni wojne pokazuja a o pokoj walcza
20 grudnia 2009 21:02
Aha mam pytanie,odnośnie zmiany imienia konia,gdzieś przeczytałam że zmiana imienia konia to koszt 1000zł czy to prawda??? 🏇 🏇
helcia   Wiedźma z czarnym kotem
20 grudnia 2009 21:12
nie wiem jaki koszt, ale podobno przynosi pecha 😉
halo ja do Gallanta mowilam Galanto,Galantos  😉
adrianna32   oni wojne pokazuja a o pokoj walcza
20 grudnia 2009 23:03
Helcia zmiana imienia??? Myslisz ze to prawda???
Heh bo bardzo nie podoba mi sie imie DOBROMIL jak mam go wolac dobry czy co 🤣 a jak nie zmienie mu imienia formalnie a bede go inaczej nazywac to juz chyba nie co??? 🏇
Moja znajoma na swojego konia mowi Dodi, a ma na imie Dobrodziej 🙂 Albo Pimpus, ale to bardziej pieszczotliwie brzmi, a nie jak zdrobnienie imienia 😉
adrianna32, jeśli koń jest zarejestrowany już w PZJ to zmiana imienia kosztowała 1000. Jeśli tylko w PZHK to w zależności, od tego, w którym oddziale związku - coś koło stówki.
Nie wiem czy w nowym roku coś się nie zmieni.
orientujecie sie może czy literka po imieniu konia coś znaczy? Jak w przypadku Cassino S, Camiro M, Pelles S
Ada   harder. better. faster. stronger.
12 lutego 2010 00:15
niecka, tak, to zazwyczaj pierwsza literka nazwy stajni, w której zwierzak został wyhodowany. (swego rodzaju wizytówka)
Tylko, że imienia zmieniać nie warto, bo we wszystkich dokumentach trzeba potem podawać oba - np. Olcha ex Oktawa i to wygląda debilnie🙁
za niedługo już żrebaczek się urodzi  😅
imię ma być na K

co sądzicie o Knight Errant (błędny rycerz) ??
tylko co  jak się kobyłka urodzi.. 😵

jakieś propozycje? 😀
Averis   Czarny charakter
14 lutego 2010 13:37
mała mi, zdajesz sobie sprawę, że większość osób będzie to czytać jako knajt 😎?
.. teraz już tak
ale co mi tam 
to będzie top secret dla wtajemniczonych VIPów i wykształciuchów  😎

a macie jakieś propozycje dla kobyłki na K?
kolia, kalisto, kontra, korsyka, koloratura, konwalia, kadencja,kafeteria, kalatea, kalia 😉
Kaoru - czyli "słodka" po japońsku🙂
..Kamasutra, Karina, Kartagina, Karotka... 🙂
Kapilara
Kamerun
Kampala
Konakra
Kim
Kanada
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
17 lutego 2010 16:17
Kryształowa Łza :P
Potrzebuję rady odnosnie imienia, poniewaz nie mogę sie zdecydowac. Wiadomo - kwestia gustu, ale Róża, Korrina czy moze Kapri ? 😀
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
07 marca 2010 22:33
Z podanych powyżej Korrina brzmi najlepiej, bo Kapri kojarzy mi się z Kaprikornem (Kaprioli 😉 )
CeraŁ   dużo dużo zmian..
08 marca 2010 08:37
a mojej podopiecznej rodzi się już niedługo źrebak.. 🙂 Matka - Wira, ogier - Bre-Gun...przejrzałam cały wątek i nie wpadło mi w oko żadne imię na W. Może podrzucicie jeszcze kilka pomysłów? dla klaczki i dla ogierka? Bo jeśli nic fajnego nie wymyślę to imię wymyśli córka mojej kumpeli która jest właścicielem konia i znając życie to będzie coś w stylu 'barbie'  😵 tylko że na W :P
Wirgun i Wirga, Wibra.
aqua   Kto dosiadł konia , ten dosiadł wiatr!
08 marca 2010 14:11
Wirginia , Wekta , Wolf, Way to heaven, Windy girl/boy , Wrak, Wrap , Walia, Wigwam, Wesoły/a, Walkiria, Wrona . 😉
ash   Sukces jest koloru blond....
08 marca 2010 14:13
Wega,Walkiria,Wicher,Wiktor...
Winett
What`s up  😉
moze ...Wiraż,Wenecja,Wariacja,Wulkan

sorki ale żadne pomysly mi nie wpadaja...
Dla chłopaka Woland, Wiarus, Waligóra🙂
aqua   Kto dosiadł konia , ten dosiadł wiatr!
08 marca 2010 17:15
Aha ! Zapomniałam jeszcze o: Wiśnia,Wisła,Warta,Wartki potok,Wigor,Walet,Wola,Wacek 🙂,Wiki.
Zu   You`ll ride my rainbow in the sky
23 marca 2010 13:27
może ktoś się wykarze kreatywością?  😀
ojciec Frugo matka Fanta
synuś...? 😀
:kwiatek:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się