na B - Black Flower (klacz)
Bardzo mi się to podoba 😍
mnie najbardziej rozwaliło imię kobyły w niemczech, matki 8 źrebaków - Like a Virgin 🤣
Halo dle mnie byłoby to oczywiste że Gallant=Gali=Galisław/Galandzisław🙂
albo "Gnomie" u mnie w stajni wszystkie na to reagują:P
a moze cos fajnego na M?matka:Melegezel, ojciec:Pelham
Meloman,Melkart,Mefisto
Melanina,Melodia, Melina 🏇
Pelhan. 😎
Jak dla mnie, to achał-tekińskie źrebię powinno mieć tradycyjne imię: turkmeńskie, rosyjskie lub inne o egzotycznym brzmieniu. 😉 Ale to tylko moje skromne zdanie. 😁 Naoglądałam się tekińców o imionach typu Jack czy Beyonce... Dziwnie to wygląda. 😂
W stajni żartowaliśmy, że idealne imię dla tego źrebaka to Pele Mele. 🤣
na M . : Marsylia, Morina , Maroko , Magia
Edit .: Znacie jakieś ciekawe imiona na T ?
kobyłka już 5 źrebolków dała i nie mam juz pomysłów ,
Koń ma imię: Gallant. Fajne, ale nie wyobrażam sobie jak go wołać 🤔wirek: Gallancie? 🤔wirek:
Potrzebuję wymyślić nick. Chętnie na G, albo żeby jakoś kojarzyło się z imieniem. Jedyne co mi trochę przypasowało to Gepard (sylwetka, ruchy, charakter), ale też ze zdrobnieniem kiepsko 😕 I nie chciałabym zapeszać: Palant, Gapcio - odpadają 😀
u mnie, to by robił za Gienka pewnie 😉
...na skokówkach mazowieckich, trzeba by było tylko ostrożnie, no bo "prrrr Gienio" to mogło by być źle odebrane... 😎
halo, mnie w pierwszym momencie Gallant skojarzył się z Galusiem. 😉 A skoro to xx, to folblut=folglut, więc coś w stylu Glutka, Gluta. 🙂
Pursat, znajac volte to znow sie podniesie lament ze przeciez glut to moze byc tylko uzytkownika X tak samo jak kuc czy inny zloty...
a o Galku/Galusiu tez pomyslalam w pierwszym momencie 😉
halo- może galuś lub glutek?
ja ostatni chrzczę botanicznie: Borówka, Jarzębina, Malwa R,Poziomka
pochrzciłam też tolkienowsko : Silmarilion, Aragorn,Arathorn,Estelfia,Izmir
no i łączenia: Tamiro,Kasjanis,Torianis, Corian Supreme
M: Mistyk, Magik, Moliendo Cafe (jedna z moich ulubionych piosenek 😉) Mamba, Macarena, Matador, Mezalians, Meritum, Moneta, Magura, Madera, Muzyk/a, Mahoń, Mara, Muniek, Mirta, Medea, Mazovia...
T: Talent, Tatar/ Tatarzyn, Timon, Tigra, Tramp, Tatra, Torreador, Trauma, Tili, Tessa, Tundra, Tajga, Tryb/ik, Timor, Trakt, Tawerna, Teges 😎, Tekla, Tytus, Teatr, Trop, Trep, Taran, Tarpan, Tal, Tren, Tam-tam...
ktoś chce jeszcze jakieś pomysły?
halo:
Gazda, Goran, Gont, Gigant, Grand, Guiness, Git, Gryf, Gordon, Gog, Gwarant, Goliat...
Karla🙂, botanicznie- pięknie!
A propos polskich imion, to ja uwielbiam nazwy niektórych naszych arabów, typu: Pustynna Róża, Pustynna Rosa, Wieża Wiatrów, Wieża Marzeń. 😜
Oj tak, Wieża Wiatrów to po prostu jak poemat, może za słodko dla innego konia, ale dla arabskiej klaczy idealne 🙂
Izmira juz kiedys nadalam... swoja droga ciekawe co z tym koniem sie teraz dzieje. a pasowalo idealnie do karego slazaczka 😀
Pursat Pele Mele wywolalo u mnie atak placzu 😁nawet by mi do glowy nie przyszlo nazwac malego jakos pospolicie ,dlatego pytam na forum, moze ktos podrzuci jakies fajne imie🙂 :kwiatek:
A propos polskich imion, to ja uwielbiam nazwy niektórych naszych arabów, typu: Pustynna Róża, Pustynna Rosa, Wieża Wiatrów, Wieża Marzeń. 😜
..."Wieża Ciśnień"? 👀...to chyba nie jest dobry przykład 😜
Donia, z turkmeńskiego, np.: Magdan, Mahal, Makaba, Maladża, Maral, Mazar, Meridian, Mermer, Mahirli, Mahriban, Mukam, Myrat i mój faworyt, czyli Mertebe - znaczy godność.
Jeśli rozważasz też imię z członem "Mele", to możliwości jest całe mnóstwo. 😉 Np. Mele Damdża (Złota Kropla), Mele Asyr (Złoty Wiek), Mele Zor (zor=silny), Mele Zaman (Złota Era), Mele Tumluk (Złota Ciemność), Mele Tupan (Złoty Sztorm), Mele Tolkun (Złota Fala).
Jak Cię to zainteresuje, mogę jeszcze poszukać. 😉
Ikarina- dzięki napewno się przydadzą. :kwiatek:
Pursat , Burza - u nas byla Tańcząca Z Wiatrem 🙂
mnie jedno tylko imie na T ujelo - TARENT. nie wiem czemu..po prostu mi sie podoba i serdecznie polecam 😉
złota kropla i ciemnosc podobaja mi sie bardzo, dzieki 😉
z tymi imionami to sa jaja ja piernice na jednym portalu widzialam takie propozycje jak parapet,zdzira,budzik,świr nie no porażka 🤬 niektorzy maja takie pomysly ze dzieki ja ostatnio kupilam konia ktory ma na imie Dobromil typowa wiocha i wez go wolaj jak dobry???Dlugo przegladalam portale z imieniem na D nic ciekawego Daf juz jest w stajni Dakar tez myslalam nad Dandys ale tez tego duzo wiec wymyslilam Diamond mysle e to najlepsze ze wszystkich chyba ze ktos ma jeszcze jakies propozycje na ciekawe imiona 😀
Koleżanka miała kiedyś arabka który nazywał się- Hakim Ibn Zirkon el Bahr- nie wiem po jakiemu ale coś znaczyło 😎
To tak jak by ktoś chciał jakieś ciekawe imię na H
AluskaA, to po arabsku, i w orginale musialo byc Al Bahr (Bahr to morze po arabsku). Haqim syn Zirkona Albahriego (Zikona morskiego? :P). za cienka jestem w tylku, nie wiem co to zirkun.
jeszcze z imion na T :
TINGIS
TOLEDO
TYR
TAG
TOBIAS
TYREN
TRENTON 🤣
TAGAR
TANGO
TALAR
TARON
TOPAZ
TORO
TORES
TRAVIS
TREVOR
no to chyba tyle 😡
mój wuja mial kiedys konia o imieniu BUZEK, idąc tym tropem na "t" może być TUSK 😉
Dzięki Dziewczyny a jakby ktoś chciał imiona naszych . :
Tawerna
Talizman
Terawita
Tajga
Troja
Texas
Tańcząca z Wiatrem
Talar
Tara
Tornado
🙂