Kącik Rekreanta II (rok 2009)

Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
14 grudnia 2009 22:09
Sierra, Czardasz wygląda super!!!
wątek zamknięty
[quote author=wł. Felix-Huston, forever felicis! link=topic=6823.msg404424#msg404424 date=1260827077]
[quote author=Lena link=topic=6823.msg403666#msg403666 date=1260790767]
Ten z kopertą to List, a Gozyi też duży i rudy, ale bez koperty 😉

Aaa, List, tak myślałam, że skądś go znam, i to by wyjaśniało tę kopertę na zadzie 🤣 Ale wszystkie obecne tam złote były piękne!
[/quote]
uwaga OT :P a ja bylam przekonana ze to 'L' w kwadraciku  😁 na koperte bym nie wpadla
[/quote]

O, a ja pomyślałam, że to Sigma wygoliła 😁

A ten łysy złoty wygląda jak ta kawa z mlekiem, i też ma wzorki 🙂
wątek zamknięty
kujka   new better life mode: on
14 grudnia 2009 22:15
Blądek., slicznie!
Sierra elegancja - Francja!  😎

wiecie co, opowiem Wam cos. W niedziele przyszla dziewczyna, ktora chciala uczyc sie jezdzic na Gilku. Niewiele o niej wiedzialam, tyle tylko ze miala przerwe z powodu kontuzji i ze jezdzi juz jakies 11 lat.
Przyjechala, okazalo sie ze strasznie niziutka i nogi wystawaly jej moze 20 cm za tybinke siodla. Ale coz - mysle sobie - przeciez niskie osoby tez moga sobie swietnie radzic na koniu.
Powiem krotko - bylo bardzo slabo. nie umiala skrecic, bez ciagniecia za wew. wodze, nie umiala zaklusowac (edit: a wiele dziewczyn z KR widzialo ze Gil do koni nie idacych do przodu wcale nie nalezy!  😁 ). byl problem ze wszystkim. tlumaczylam po 10 razy jak to powinno wygladac, od poczatku, na wszystkie mozliwe sposoby, spokojnie.. mimo to - nie dzialalo. dziewczyna z mina pt "zniesmaczona ksiezniczka" mowila ciagle "tak sie nie da" "tego sie nie da" "jak zrobie to tym twoim sposobem to juz sie na pewno nie uda!" itd...
te "moje sposoby" to bylo prowadzenie konia na zewnetrznej wodzy np 😉
to, ze chyba wszystko co umie ten kon, zostalo wypracowane przeze mnie i ze reaguje on (jak sie niedawno okazalo - tylko i wylacznie) na poprawne pomoce i to, ze JA jestem jego jezdzcem od poczatku i wiem co i jak na tym koniu trzeba robic - nie stanowilo najwyrazniej zadnego argumentu dla zacnej amazonki. zeszla z konia z ulga i niezadowoleniem, raczej sie wiecej nie odezwie.
przez ta godzine myslalam ze SZLAG MNIE TRAFI. jak mozna byc tak bezkrytycznym wobec siebie?? jak mozna nie dopuscic do siebie nawet przez sekunde mysli, ze to, czego sie czlowiek nauczyl gdzies w jakiejs syfnej rekreacji, moze nie byc jedyna, sluszna prawda, ze instruktor ktory stoi na dole moze wiedziec wiecej, miec racje? gad...
po tym dniu zdecydowalam sie zostac przy mojej i gilka jednej jedynej uczennicy. dziewczyna mila, otwarta i dosc szybko lapiaca (a tez niziutka). nie bede sie uzerala z jakimis nieznosnymi dziewuchami...  🤬

D&A byc moze ja znasz, widzialam jej zdjecia na gronie na Twoim Dolarze  😎
wątek zamknięty
kujka no niestety, takie "amazonki" się trafiają często, może wsadzaj na jakimś ogłowiu bezwędzidłowym takich "niebezpiecznych" dla twojego konia jeźdźców? mniej napsują konia... ja tak robię jak przyjeżdżają do mnie znajome, które chciałyby pojeździc a nie za bardzo wiedzą co i jak  😉

sierra no pięknie wygląda ten twój golasek  😍 a to logo!

blądek świetny ten twój haflingerek, taka maskotka z wyglądu. Jak długo go masz? widac, że ma z tobą dobrze 🙂

libella nawet zdjęcie z boksu jest fajne, ważne, że nam ją pokazujesz co jakiś czas  😀
wątek zamknięty
kujka ja też bym wsadzała na kantarze. W Słupnie jedna dziewczyna prowadzi na swoich 2 koniach jazdy i zawsze śmigają w ogłowiach bezwędzidłowych - nie jest to kantar, więc robi lepsze wrażenie na wsiadającym, a jednocześnie nie psuje konia. Współczuję doznań z jazdy i nie dziwę się, że cię trafiało  🤔

Sierra a to logo ma jakiś głębszy sens? Super kolorek ma Czardasz po ogoleniu  🙂 Jeszcze tylko jutro, środa i czwartek harówy i pojadę do konia za dnia i na dłużej, wezmę chłopa i marchewki i aparat i będzie cudownie  😍 A teraz siadam do prezentacji na jutro  😵
wątek zamknięty
14 grudnia 2009 22:36
Pinesska, Dzionka ale przerabialysmy podstawy podstaw, dalam jej wodze do trzymania za koncoweczke jedna reka i miala skrecac sobie, robic wolty bez uzycia wodzy, albo tylko przy uzyciu tej zewnetrznej... zaklusowanie to to nie jest jakis niesamowicie skomplikowany element wyzszego ujezdzenia chyba?
ja naprawde robie wszystko tak, zeby obylo sie z jak najmniejsza szkoda dla konia 🙂 powolutku, spokojnie, wszystko w swoim czasie. no niestety, jak komus nie pasuje i chce zostac mistrzem swiata podczas jednej (pierwszej) godziny jazdy, to ja takiemu delikwentowi podziekuje (ostatecznie to moj kon i mam prawo stawiac warunki   czytajac m. in. to forum wiem ze wielu jezdzcow chcialoby moc sie uczyc w takim trybie jaki proponuje wiec czuje sie w pelni uprawniona do wybierania i wybrzydzania  😎 😉
wątek zamknięty
no dokładnie, sama miałam okazję pojeździc na fajnie zrobionym koniu ujeżdżeniowym i okazało się wtedy, że nie wiele umiem, bo guziczki nie działały  😁 ale moja przyjaciółka cierpliwie mi objaśniała jak je włączac
wątek zamknięty
Drogi KR!
Może już wiatry losu pomału zmieniają się dla wszystkich na pomyślne?

Wielkie dzięki za kciuki!  :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
Po całodziennej wyprawie wróciłyśmy szczęśliwie z koniowatym! Moim pierwszym w życiu koniowatym!
💃 💃 💃 💃 💃 💃 (nie licząc tej połówki, którą kiedyś krótko posiadałam). Gdy konik już poszedł spać, siedliśmy na małego kielicha a ja zaczęłam ryczeć  😕 Płakałam i płakałam. Po 40 latach zrealizowałam swoje marzenie.
Zdjęć jeszcze nie ma  🙁 - spieszyłyśmy się, żeby po ciemku nie błądzić ( i tak były sceny z thirllera, gdy dwie blondynki nocą ciągnąc bukmankę (samochodem  😀iabeł🙂 błądziły po pustych polach, wąską dróżką, w towarzystwie koszmarnie powyginanych drzew..., zastanawiając się, czy GPS wyprowadzi z opresji czy utkniemy bez możliwości zawrócenia... brrr...)

Młody to czteroletni (w marcu) ogier xx. Że przecudowny - to wiadomo! Wszystkie "nasze" są najpiękniejsze na świecie  😀
Ma na imię Gallant  🤔 i od dwóch dni się biedzę, jak na niego wołać  🤔 Bardzo mały nie jest - jakieś 160 (może) ale przerażająco subtelny. Przeżyłam szok, gdy czyściłam przednie kopytka - patrzę, a to spokojnie mieści się w dłoni  🤔 Przecież kopyta mają wielkość przynajmniej dużego spodka, prawda? Nawet kopyta kucy.
W sumie bardzo podobny do tego, którego wkleiła Averis, tylko nóżki b.o.
Ech, ciągle jestem w szoku. I długo jeszcze będę.
Dziś ledwo do niego zajrzałam, lonżował mąż. Podobno galop ma wybitny! (galopu nie widziałam, bo gruda była)
W sumie: kupiłam kota w worku, a niezły z niego lampart  🤣
Biegał w Austrii. Ogromnie jest och, ach - histeryk. Ale taki młodziak  😍 taka świeżynka  💘 Starsze konie w stajni patrzą na niego jak na wariata - nawet źrebol (też xx) w sąsiednim boksie - wygląda przy moim jak szczyt dostojności.
Handlarz miał lekkiego stracha, gdy go wyprowadził - bo konik bez przerwy to przód w górę, to łup zadkiem, to uskok - i zerkał na nas - a my śmiejemy się jak głupie! Wreszcie będę miała wymagające zajęcie  😀iabeł:
wątek zamknięty
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
15 grudnia 2009 00:01
halo pstryczki i gratki!  :kwiatek: bardzo fajnie, że po tylu latach udało Ci się spełnić swoje marzenie. a że marzeniem jest folblutem to już w ogóle ful wypas  😜 to ten Twój http://www.pedigreequery.com/gallant11 ? wrzuć jakieś zdjęcia swojego młodziaka, pewno co najmniej pól volty chciałoby zobaczyc jak wygląda.

zabawie się w dobrą wróżkę i będę wam obojgu życzyć bardzo owocnej i radosnej pracy!  💃
wątek zamknięty
halo marzenia są po to żeby je spełniać 😉 gratuluje i trzymam kciuki żeby kot w worku okazał się szczęśliwym wyborem 😉
wątek zamknięty
Edytka Nie, mój to "zwyczajnie" - po matce wnuk Dakoty  🙂. A - i mam konia z mikrochipem  🤔 I z badaniem markerów  🤔 I podobno z wynikami odpowiednimi na licencję do krycia. Jednego tylko przeżyć nie mogę: facet w "komplecie" oferował przecudnego szczeniaka (a ja może szukam drugiego psa). Ale samochód kumpeli wykładany jasną skórą  🤔... i dopiero sporo kilometrów od stajni dogadałyśmy się - że ona nie myślała, że ja poważnie bym go wzięła - bo ta skóra to nie ma problemu - przecież i tak całą drogę siedziałby na mnie!  😍
wątek zamknięty
Halo wielkie gratki!! Jakie masz wobec niego plany 🙂?
wątek zamknięty
Thilnen   Dżamal Ad-Din
15 grudnia 2009 01:12
Halo, gratulacje, ale ci zazdraszczam. Jak to jest spełnić takie marzenie? Bo ja też się do tego przymierzam i mi się to wydaje kompletnie nierealne.
wątek zamknięty
Jak to jakie plany?  🤔 Przywozimy medal olimpijski z Rio!  🏇 (Wy macie jakieś inne?  :lol🙂 Medal z WKKW najpewniej (to następne marzenie - wreszcie mykać krosy na zawodach).

Jak jest spełnić marzenie? - obłędnie - jakby cały świat zmienił swoje prawa! Lewitacja? jakiś problem?
Nieważne, że nawet szczotki nie mam (bo nie mam  :icon_redface🙂. Czaprak, derkę się uszyje, uzdeczka jest, lonża na razie pożyczona (taśma i karabinek czekają). Na siodło przyjdzie poczekać.

Niepocieszona jestem, bo stan finansów wskazywał, że dołączę do wspaniałego grona właścicieli potomków Nenena  😍, a tu , psiakość, harystokracja się trafiła  💘
wątek zamknięty
Averis   Czarny charakter
15 grudnia 2009 07:28
halo Ty uważaj, bo skoro podobny do tego, co wkleiłam, to się jeszcze okaże, że jesteśmy poniekąd rodziną- z tym nigdy nic nie wiadomo  😂 A tak na serio- mnóstwo szczęścia na nowej drodze życia  😅 :kwiatek: Zdjęcia, zdjęcia! Będzie super, zobaczysz- trzymam za Was kciuki  😎
Dzionka Ja wiem, że z niego fajne konisko. Tylko mnie po prostu boli, że ludzie kryją ładnym koniem (bo ładny i tani- nie podejrzewam, by byli właściciele mojego konia mieli inne kryterium) śląska kobyłę wpisaną do ksiąg stadnych. A jej syn po tym ogierze kryje wszystko co się rusza- nie mając licencji.  I dzięki temu mój koń zyskał pieczątkę 'zakaz wpisu do ksiąg'  😁 Mnie to nie przeszkadza, tylko jak patrzę na karsonowe matkę i babkę i ich papier, to jakoś tak...Smutno, że tak to zmarnowali.
wątek zamknięty
Sierra jaki golas  😂 nie poznałabym go, ale teraz ma już znak rozpoznawczy  🤣
wątek zamknięty
kujka,hmm nie wiem.Odezwę się na pw😉
wątek zamknięty
Halo- ja również gratuluję i cieszę się, że Ty się cieszysz. No to teraz dopiero się zacznie !  😀 Żyć nie umierać.  😀
wątek zamknięty
slojma   I was born with a silver spoon!
15 grudnia 2009 08:19
halo- Gratuluję i życzę owocnej współpracy 😉 Miło czytać to co piszesz, bo przypominam sobie jak jechałam po moją babę i przez długi okres czasu nie wierzyłam, że jest moja i tylko moja.
wątek zamknięty
Halo gratulacje ! I powiem Ci w sekrecie , ze to najlepsza data na kupowanie konia  😎
wątek zamknięty
15 grudnia 2009 09:05
halo, gratuluje! (ja tez wylam jak bobr jak kupilam swojego konia)! Oby sie dobrze chowal i dawal Ci tyle samo radosci kazdego dnia! 🙂 A jak wolac na Galka - jakos sie wymysli 😉
wątek zamknięty
Halo gratki
Może i ja dołacze- jak szeroko trzeba usiasc na moim koniu 😵

wątek zamknięty
Gillian   four letter word
15 grudnia 2009 09:31
halo, gratulacje 😀 czekamy teraz na fotki  😅 😅 😅
wątek zamknięty
darolga   L'amore è cieco
15 grudnia 2009 09:33
Halo - gratulacje! Super super i jeszcze raz super! Cieszę się razem z Tobą! 🙂 Zapowiada się charakterek Korabskiego - takie najlepsze ;> JESZCZE RAZ GRATULACJE PRZEOGROMNE I DUUUUUŻO RADOŚCI NA WSPÓLNEJ DRODZE! Czekamy na foty!
wątek zamknięty
Kot jestem pod wrażeniem 😁 jaki macie popręg? 😉
Halo moje gratulacje 🙂
wątek zamknięty
Halo gratulacje;] owocnej współpracy i samych sukcesów! i koniecznie wstaw foty młodego brykacza.
wątek zamknięty
chyba 80 uj albo 70 wiem ze cinzko dopiąc!!
A zeby nie bylo,ze ja tucze w wakacje byla caly czas w pracy i nie dostawala ani grama owsa,troche siana i pastwisko,
:zemdlal🤔mieja sie ze ona na trocinach przytyje
wątek zamknięty
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
15 grudnia 2009 10:28
halo, leci pw =)
wątek zamknięty
halo gratulacje!
Sierra jak mogłaś zrobić Czardaszowi taką krzywdę 😉
wątek zamknięty
Dzięki dziewczyny  😜

Libella, Czardasz zamieszkał na tym samym osiedlu co Cross Szafirowej 😉

Dzionka, zobacz mój podpis pod avatarem. My kiedyś miałyśmy w avatarach korony, teraz nasze (Sabatowe) golaski tez je mają, dziewczyny mają G-squad, Czardasz ma "1". Why? We know why!  😎

Muffin ano sama się dziwie  😜

Fantazja jest napiętnowany!  🤣
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.