Kącik sportowca amatora

milusia   czas na POZYTYWNE zmiany!!!
11 grudnia 2009 18:46
Lena, Koniczka-bede za Was trzymac kciuki z calej sily 😉
Ponia   Szefowa forever.
11 grudnia 2009 19:09
[quote author=Ktoś link=topic=9535.msg401302#msg401302 date=1260556920]
Tobie przynajmniej go nie odwołają Koniczko  😂

ale trzymam kciuki  😅

za Lenę też 🤣
[/quote]
Ktośka zgłoś się na sobotę 😀 to może tym razem będzie większa frekwencja 😀

Lena Trzymam kciuki 😉
Koniczka trzymam kciuki 🙂
Oo to się żem zdziwiła - bo to pierwszy obrazek Ktosia i Integro, który mi się nie podoba  😡

Koń nie galopuje w ogóle, nie ma dynamiki, a zawodniczka cała sztywna, cofnięta ręka...
jazda sztywna,lękliwa, koń bez impulsu...cofniętej ręki nie widzę i nie widziałem będąc na żywo-generalnie za wrażenie ogólne dałbym 2,5 punktu karnego...i nic więcej, bo wszystkie zakręty dobre, odbicia trafione (jeden maleńki "strzał" do oksera rozpoczynającego szereg na 2 fulki, ale nie na 0.5 nawet),lądowania wytrzymane w strzemionach, jazda w dystansie półsiadem w równowadze, koń nigdzie nie ukarany ręką.
...N klasa, na styl jeźdźca, z 2 karnymi to nie jest zły wynik...ja bym pewnie nie dał rady, bo tam by były ze 3 okazje żeby strzelić w przeszkodę i ja pewnie bym z tych okazji skorzystał 😡 a na 100% linia od oksera do szeregu na fule, rozpięta na 17,5m była by przeze mnie  pojechana na 3 fulki i słuszna kara by mnie na członie B w szeregu spotkała 😁
WIELKIE GRATULACJE DLA LENY dzielnie się spisała i wywalczyła dzisiaj 3 miejsce. To duuży krok w stronę Glutowych czworoboków 🙂
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
12 grudnia 2009 20:17
E, bez przesady z tym duużym krokiem. Lena systematycznie robi coraz lepsze i równiejsze czworoboki, a że dziś sklad sędziowski nie był tak nieprzyjemny jak zazwyczaj, to wyszło jak wyszło =)
Ale ja ich pamiętam z zeszłego roku, jak to Glut nie chciał w ogóle ruszyć i cofał się od X do wyjścia na przykład 😉
Rewir niestety ja też to pamiętam i to, że wiszę Ci piwo też 😉

Teraz tylko trzeba jutro niczego nie spiepszyć i np. nie zapomnieć pośredniego jak dzisiaj  👿 Ocknęłam się w R, że powinnam być na przekątnej... Na szczęście Glut się szybko bujnął.
12 grudnia 2009 20:25
rewir, ale rok to kupa czasu i już w wakacje i w Baborowku i w Nowielicach czworoboki byly na prawdę fajne.
Wierzę, że były. Pamiętam tylko Sopotowe halówki. Zresztą Lena dzisiaj też nie była zbyt optymistycznie nastawiona na początku 😉 Trzymam kciuki, żeby jutro było co najmniej tak samo dobrze, jak dzisiaj.
efka   CEL - zadanie, które wyznaczamy naszym marzeniom
12 grudnia 2009 21:55
Lena będziem trzymać kciuki!

A ja za tydzień jadę pierwsze C 😲 😵

jak dobrze pójdzie ja też pojadę do Aro 🙂
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
12 grudnia 2009 22:18
woow baby, szalejecie! 😜 a wiecie czy jest jakiś plan zawodów w Aro na przyszły rok? Chodzi mi stricte o styczeń lub luty.
[quote author=Hiacynta link=topic=9535.msg399551#msg399551 date=1260385805]
Oo to się żem zdziwiła - bo to pierwszy obrazek Ktosia i Integro, który mi się nie podoba  😡

Koń nie galopuje w ogóle, nie ma dynamiki, a zawodniczka cała sztywna, cofnięta ręka...
jazda sztywna,lękliwa, koń bez impulsu...cofniętej ręki nie widzę i nie widziałem będąc na żywo-generalnie za wrażenie ogólne dałbym 2,5 punktu karnego...i nic więcej, bo wszystkie zakręty dobre, odbicia trafione (jeden maleńki "strzał" do oksera rozpoczynającego szereg na 2 fulki, ale nie na 0.5 nawet),lądowania wytrzymane w strzemionach, jazda w dystansie półsiadem w równowadze, koń nigdzie nie ukarany ręką.
...N klasa, na styl jeźdźca, z 2 karnymi to nie jest zły wynik...ja bym pewnie nie dał rady, bo tam by były ze 3 okazje żeby strzelić w przeszkodę i ja pewnie bym z tych okazji skorzystał 😡 a na 100% linia od oksera do szeregu na fule, rozpięta na 17,5m była by przeze mnie  pojechana na 3 fulki i słuszna kara by mnie na członie B w szeregu spotkała 😁
[/quote]

Wiesz co wrotku, ja sie zgadzam, zakrety dobre, ladowania w strzemie, polsiad ladny, dobre prowadzenie. Zgadzam sie, ze kon bez impulsu, nie ma wesolego galopu. Tyle, ze 2.5 za samo wrazenie to i tak duzo (moim zdaniem). Rzeczywiscie, bylo dobre to i tamto. No bylo. Ale wrazenie ogólne i tak nie jest powalajace. Chociaz, wszystko zalezy od skali porównawczej.
(Swoja droga, brakuje mi tych starych dobrych konkursów na styl, pamietacie ogolnopolskie ze stylówkami w N i C?)
Wydaje mi sie, ze Ktosia nie szla z reka w skoku tak jak powinna - i tak jak (porownujac ze zdjeciami z innych skoków) ma w zwyczaju. Zdaje sie, ze reka zostaje w tym samym miejsu, jako konsekwencja ogólnej sztywnosci z której Ktoska sie pieknie (i calkowicie zrozumiale) wytlumaczyla. Nie mialam zamiaru Was w zaden sposób atakowac, musze przyznac, iz jestem Wasza swego rodzaju fanka (taak!), bo super jako tandem trener-jezdziec sobie radzicie, progres i osiagniecia podopiecznej sa nie do podwazenia. To takie moje refleksje byly po prostu. Pewnie cos z tego jest rzeczywistym problemem a cos nie, w koncu jestem tylko przygodnym obserwatorem filmiku wrzuconego na youtube 😉
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
13 grudnia 2009 16:09
Efka to mam nadzieję, że do zobaczenia!

Strucelka jeszcze nie ma, ale znając życie i Aromer to będą 😉
Koniczka jechałaś teraz? Czy mi się znowu pomieszało?
Lena, jak Tobie poszło?

są gdzieś wyniki?
13 grudnia 2009 16:47
Właśnie Lena - spowiadaj się jak poszło!

Ja na zawody w przyszłą sobotę, 19 grudnia 🙂
Pełnych wyników nie widziałam w necie jeszcze.

W sobotę P3 61,97% i 3m. Dzisiaj P2 64,8% i 2m. Jestem happy i zmotywowana do dalszego deptania kapusty 🙂
13 grudnia 2009 16:53
No to elegancko! Gratuluję!
13 grudnia 2009 16:58
Lenka-no super 🙂 Ale sie Glucior postaral 😜 Zaraz ide mojemu nagadac, ze tez ma tak zrobic 😁
Dzięki dziewczyny  :kwiatek:

Milusia a propos mówienia naszym koniom, jak mają chodzic... Na tych zawodach jeden zawodnik jechał program CS1. Dzisiaj podczas jego przejazdu na rozprężalni WSZYSCY stanęli, zrobiła się cisza jak makiem zasiał i wszyscy oglądali. Dziewczyna, która stała najbliżej mnie zauważyła, że jest totalna cisza, a ja jej na to, że wszyscy pokazują swoim koniom, jak mają chodzić  😁
Lena gratuluję!!!! super wynik!   😅
koleżanki ze stajni były na Hipo, oglądały i były pod wrażeniem Twojego Glutka! Może się przeprosił z czworobokami "w domu"  💃 💃 💃 💃
13 grudnia 2009 17:07
Swietny pomysl z tym pokazaniem, tylko gdzie ja u nas znajde konia klasy przynajmniej C 👀
Chyba, ze juz na zawodach 😉
To teraz chwal sie fotkami 🙂
Jak Strzygusia coś ma z soboty to wrzucę 🙂
Lena gratki, super % wykręciłaś!
13 grudnia 2009 18:12
Niestety fotograf dał ciała  i zdjęcia są do ... chrzanu.
Jedno z rozprężalni:
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
13 grudnia 2009 18:44
Lena - jeszcze raz wielkie gratulacje! bardzo miło było nam dziś na Ciebie patrzeć! naprawdę żałuję,że nie zabraliśmy tej kamery i mimo,że przed samym Twoim czworobokiem udało mi się uśpić dziecko,z przyjemnością biłam Ci dziś brawo po skończonym czworoboku. zrobiłaś z Glutem kawał bardzo dobre robot 👍
i bardzo mi się podobały Twoje kłusy wyciągnięte  😜
yga   srają muszki, będzie wiosna.
13 grudnia 2009 18:52
sorry za  🚫ale
Ktoś- piękny zwierz !  😜
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
13 grudnia 2009 18:56
yga - ale to koń Leny a nie mój...choc nie przeczę -piekny  😅
Lena gratuluję super %!!!
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się