Kącik Rekreanta II (rok 2009)

O no właśnie mam to samo! Czuję, że  w Aro bym się spięła od razu i g. by z tego wyszło. A towarzyskie to towarzyskie  - miło i na luzie 🙂 Super, że jedziecie N! Mogę znów odbierać woje nagrody  😁?
wątek zamknięty
No w Aro więcej za startowe za młodego by mi wyszło.Poza tym w Szwadronie jak coś nie wyjdzie to są towarzyskie i zawsze można poprosić o dodatkową szansę😉

No z tym N to jeszcze nie jest pewne,ale tak czy inaczej na zbieranie nagród nie licz, bo to nasz debiut i czarno to widzę;p
wątek zamknięty
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
11 grudnia 2009 21:57
Forta jak masz ochotę poluzakowac to zapraszam 19 do Aro:P
wątek zamknięty
Mi może uda się wpaść Wam pokibicować-zobacze jak już będzie rozpiska godzinowa🙂
wątek zamknięty
a ja tylko powiem, ze mialam super dzien w stajni, super mi sie jezdzilo, mialam cudowny humor! szkoda tylko ze wrocilam do domu to znow nerwicy dostalam :|
wątek zamknięty
Dzionka I tak i nie. Przeprowadzka to fakt, w niedzielę zmieniamy adres i to przynajmniej do czasu aż się obronię. Potem będę myśleć co dalej, czy zostać czy wracać... głowa mówi co innego, serduszko co innego :/ Czas i sytuacja pokażą same.

Koniczko, mam nadzieję że to wasze C-tse będzie tak po 14.00 bo mam ochotę wam strasznie i żywcem pokibicować!  😅
wątek zamknięty
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
12 grudnia 2009 09:32
a ja tylko powiem, ze mialam super dzien w stajni, super mi sie jezdzilo, mialam cudowny humor! szkoda tylko ze wrocilam do domu to znow nerwicy dostalam :|

nawet chyba wiem dlaczego było Ci miło  😁 szkoda tylko,że nagle znów mamy z milion filmów do obejrzenia  😀iabeł:
wątek zamknięty
W&W wszystkiego naj.... 😉

Dziękuję bardzo 😀
wątek zamknięty
darolga   L'amore è cieco
12 grudnia 2009 13:42
Stęskniliście się za Siwą? 😉

Hubertusowo 🙂

Wcale nie przepraszam za ilość 😉

Pozdrawiamy cieplutko  :kwiatek:
wątek zamknięty
Pauli   Święty bałagan, błogosławiony zamęt...
12 grudnia 2009 15:09
darolga
Siwa widzę cały czas w formie 😀
Świetnie wyglądacie 😉
wątek zamknięty
12 grudnia 2009 15:28
Pauli - dziękujemy  :kwiatek: fotki wprawdzie z 25.10., ale owszem, jeszcze trzyma formę, choć obstawiam, że wkrótce zacznie troszkę spadać z mięśni na rzecz brzucha... Ale i tak fajnie wygląda jak na konia niepracującego, chyba w końcu dobrałam jej idealne menu, bo nie ma drastycznych skoków spadkowych jeśli chodzi o muskulaturę, jak to było kiedyś... Kiedyś wystarczyły 2 tygodnie luźnej pracy i już szyja 2 razy mniejsza, a kręgosłup i kość kulszowa na wierzchu...
wątek zamknięty
Darolga siwa wygląda super! I jaka dumna z siebie się wydaje  🙂 Z kiedy te zdjęcia?

Dostałam fotki od ciociorki jeszcze z mojej kryzysowej jazdy i tylko jedno nadaje się do publikacji, choć odległość mojego kolana od siodła jest intrygująca  😁

Zauważyłyście jak się zimno zrobiło?? Normalnie zamarzałam dzisiaj, mam nadzieję, że szybko do mnie derka zimowa dojdzie, bo koń mi zamarznie... Założyłam mu dzisiaj polar pod padokówkę i będzie tak musiał pochodzić parę dni...
wątek zamknięty
12 grudnia 2009 15:32
Dzionek - dziękować  :kwiatek: fotki z 25.10. 🙂 Dumna była, dumna 😉 i popisywała się niemiłosiernie - w końcu tyle chłopów wkoło 😉
A tam kolana, fajnie latacie! 🙂 Noooo, zimniasto strasznie się zrobiło!
wątek zamknięty
(Jestem u chłopaka na kompie i zapomniałam go wylogować - to oczywiście ja pisałam) 🙂
wątek zamknięty
12 grudnia 2009 15:36
Wiem, wiem, po koniu poznałam, myślałam, że ksywę zmieniłaś  😁
wątek zamknięty
milusia   czas na POZYTYWNE zmiany!!!
12 grudnia 2009 16:10
daroga-pieknie razem wygladacie 🙂
Dzionka-kokietujesz, dawaj jeszcze fotki, fajnie latacie 😉
A co do zimna to fakt.U nas wszysciutko pozamarzalo, beton na ujezdzalni 🙁
Ale za to bylam dzisiaj ze Zwiastunem w fantastycznym terenie.Wszystkiego bylo po trochu-jazda ujezdzeniowa(porobilismy lopatki, trawersy, ustepowania, przejscia, dodania itd )i kon ani pisnal ze mu  cos nie pasuje.A jakie klusy robil 😜Normalnie mialam pod tylkiem 100% slazaka 🙂Jechalo sie jak na sprezynie, a nozyska tak wywalal,ze przed klata widzialam jego nadgarstek i kopyto 🙂I do tego w rytmie, na stalym lekkim kontakcie, czujny, ufny.
Po drodze sobie chopsnelismy jakies male drzewko i jakies spore 🏇, pozniej wzdloz plyty lotniska zrobilismy galop i powiem, ze byl to galop mojego zycia.Czulam jak kazda fula byla co raz obszerniejsza, dluuuuzsza az w koncu chyba oderwalismy sie od ziemi 😜Nigdy nie doswiadczylam czegos takiego.Lecielismy, plynelismy.I najfajniejsze w tym wszystkim jest to, ze mialam nad koniem 100% kontroli.Pozniej jeszcze po drodze zjechalismy na bardzo fajna, rowniutka laczke, pocwiczylismy zmiany kierunku, pare przejsc i stepem na gorki i dolki.Do domu wrocilismy oboje z bananami na ryjkach, no rudy byl jeszcze zapluty 😁
Kocham moja okolice 🙂 konia oczywiscie tez 😉
uf rozpisalam sie
wątek zamknięty
Milusia-Super! Gratuluję udanego terenu. Lepszego chyba już nie można było, sądząc z opisu 🙂

Miałam dziś lonżować Gąbczaka, ale podłoże- decha, więc stępo-kłusowe przejścia, wyginania, zwroty na przodzie.
Nie bardzo umiałam się odnaleźć na niewielkim placu, ale później już się przyzwyczailiśmy i nawet próbowaliśmy ustępowania.
Jutro teren  😍
wątek zamknięty
A ja z kolei dzisiaj miałam pojechać wypróbować ochraniacze, a wróciłam... z potłuczonymi żebrami.  Lebioda jak nic! 😁

Milusia- zazdroszczę takiego opanowania w terenie, a takich galopów życzę jeszcze więcej!😉

Tristia- proszę wstawić jakieś nowe photos, szczególnie z ustępowań! 👀
wątek zamknięty
Wiedźma- To, że próbowaliśmy ustępowania, nie znaczy, że wychodziły poprawnie, heh  😉
wątek zamknięty
Tristia-Oj tam, jak się wam kroczek uda, to już jest coś.; d A jak się porządnie nauczycie, to pokażesz nam zdjęcia.😉
wątek zamknięty
Wiedźma- kiedyś na pewno 🙂
😂 Ale nie teraz jeszcze, oj nie.
A co z żebrami się stało?  Porządna gleba chyba?
wątek zamknięty
było za pięknie.
Złoty kuleje...
trzymajcie kciuki  😕 żeby to nie było nic poważnego.
jestem przerażona...  👀
wątek zamknięty
12 grudnia 2009 17:14
Milusia - dziękujemy!  :kwiatek: gratulujemy super terenu!

_kate - trzymamy, trzymamy!
wątek zamknięty
O ja, Kate, może się podbił. Miejmy nadzieję, że to nic poważnego. Trzymam kciuki!
wątek zamknięty
pierwszy raz u mnie kuleje. Na zakrętach w prawo w pień kulawy, w lewo dużo lepiej. Na prostej ledwo znaczył. Lewe kopyto grzeje, zwłaszcza piętka.
może panikuję. Może.
boję się jak diabli, że to to pechowe prawe ścięgno...
wątek zamknięty
A ja mialam dzisiaj swietna jazde 💃, albo raczej przemilo mi sie jezdzilo, bo co do poprawnosci i tego jak to z boku wygladalo ciezko mi sie wypowiadac 🤣 kłus mega, galop jeszcze fajniejszy 🏇
wątek zamknięty
u mnie jazda tez bardzo dobrze... od pewnego czasu swietnie dogaduje sie z Ruda, a na skokach to ona po prostu lata!! mam pegaza 😍

ale... niestety musiy zmienic stajnie...
obecny zarzad jest po prostu do du** 🙁 i narazie nic sie nie zmieni, a stacjonowanie w tym miejscu to tylko niepotrzebne klotnie i stresy 👿 ale przykro mi, bo kon mial dobrze i jakby nie patrzec stoimy tu juz 2 lata  🤔

bedzie dobrze... musi byc!
wątek zamknięty
kujka   new better life mode: on
12 grudnia 2009 19:56
barbor, opowiedz cos wiecej, masz jakies zdjecia?

_kate, nie martw sie, to pewnie nic powaznego, zobaczysz 🙂

milusia, super teren 🙂 chcialabym tez taki przezyc kiedys, bo z opisu wyglada pieknie...

darolga no wiesz, siwa sie po prostu SPASLA!

a u mnie zmiany zmiany... moj kon uczy mnie ze mam sie sluchac madrzejszych ode mnie. Jednak nie zmieniamy siodla! nie wiem jak sie schumacherowska rozmiarowka ma do prestigeowej, ale nasze siodlo to... 41 o.o
dzis jezdzilam w moim otto, kon tak samo luzny jak na poprzedniej jezdzie w innym siodle. wychodzi na to, ze masowanie szyjki tak podzialalo. czyli siodlo zostaje, w poniedzialek konia obejrzy wet-masazysta i zobaczymy co powie.
powiem Wam, ze kamien spadl mi z serca

specjalnie dla Espany gil w meksykancu nowego typu..

i bonus

jakis czas nas nie bylo, a lepszych zdjec w najblizszym czasie sie nie spodziewam, wiec wybaczcie jakosc 😉
wątek zamknięty
yga   srają muszki, będzie wiosna.
12 grudnia 2009 19:57
kujka masz moj wymarzony zestaw 😜
wątek zamknięty
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
12 grudnia 2009 20:12
Kochane baby, siedzę właśnie u Ponii i odtajam po 2 trenningach. Wszystko ze szczegółami opiszę, jak wrócę do domu, bo tu Pani Trener patrzy, ale powiem tylko, że było MEGA CUDOWNIE PRZEWSPANIALE WYCZEPIŚCIE GENIALNIE  😍 😅 💃
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.