Kącik Rekreanta II (rok 2009)

Ruda_H Nie ma problemu, mam taki "roboczy" numer na mailu ale spisany ciągiem jeszcze przez poprzednia właścicielkę. Jeśli chcesz dokładny, z uwzględnieniem spacji itp. to musisz poczekać do niedzieli  :kwiatek:
wątek zamknięty
Ruda_H   Istanbul elinden öper
11 grudnia 2009 11:00
powinien wystarczyć taki roboczy, porównam z tym "moim" może dojdę do czegoś mądrego

to twoje jest mniej więcej 35 ?
wątek zamknięty
kujka   new better life mode: on
11 grudnia 2009 11:00
dziewczyny, na allegro oglasza sie sklep "elit", ze poszerzaja leki siodel wszystkich marek, ze maja uzywane siodla dobrych zachodnich firm. korzystala ktoras z Was z tego sklepu? wiecie cos o nim?

http://allegro.pl/item845377455_siodlo_ujezdzeniowe_skokowe_markowe_siodla.html
wątek zamknięty
Ruda_H Ciężko mi powiedzieć tak na 100%, porównywałam go do Kieffera koleżanki w którym koń chodził i który wybitnie mu pasował (w przeciwieństwie do mnie :/ ), i ten co kupiłam jest o 1cm węższy o jej siodła. Wg tej miary kupowałam 😉 Lecę szukać tego numeru i machnę Ci go na PW.

Kujka Chyba nie wszystkich a różnych jest napisane w aukcji? 😉 Ale na pewno warto spytać  🙂
wątek zamknięty
kujka   new better life mode: on
11 grudnia 2009 11:09
Sierra, przepraszam, tak na szybko pisalam, roznych oczywiscie. po prostu nie slyszalam nigdzie o tym sklepie, to chyba cos nowego - dlatego pytam, czy ktoras z Was, ktore ostatnio poszukiwaly/poszukuja siodla - miala z nimi do czynienia.
wątek zamknięty
Kujka Ja się z nimi kontaktowałam jak szukałam siodła. Kontakt dobry, ale nie mieli nic dla mnie co by mnie zainteresowało, a i ceny nie zachwycały. O dziwo nic nie wspomnieli o możliwości poszerzenia, cóż, może to nowa opcja 😉
wątek zamknięty
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
11 grudnia 2009 13:34
halo trzymam mocno kciuki!! :kwiatek: 😅 bo voltopirowe kciuki działają cuda 😉

quanta a gdzie jakieś nowe zdjęcia Swarovskiego?  😜

obiecałam zdjęcia, to tylko parę z wczoraj, co by pokazać Wam, jaki Jangal jest wysoki i jaka ja malutka 😁 mokry i zciorany po treningu 😉 A dziś może cyknę parę w nowej derce 😍

wątek zamknięty
Strucelka, ładna buzia i odmiana 🙂 faktycznie wielkolud dla Ciebie 🙂
wątek zamknięty
Hej Hej! Sądzicie, że kupując konia warto kupić od razu siodło, w którym chodził dotychczas. Właściciel też sporo czasu szukał odpowiedniego siodła dla koniska, a te wydaje się pasować b.dobrze. Nie wiem właśnie czy kupować również siodło, czy przechodzić mękę w szukaniu nowego ;/.
wątek zamknięty
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
11 grudnia 2009 13:44
Przy moich 165cm on ma jakieś 175 o ile nie 180 😉 Nie jest najpiękniejszy i dobrze o tym wiem, ale ma wspaniały charakter i jest świetnym nauczycielem i tylko to się liczy 🙂

btw: ma piorunka na chrapach, tak jak Likier na łopatce 😁 😍
wątek zamknięty
Amarotsa, musisz ocenić czy faktycznie pasuje, i czy jest w dobrym stanie. I tak wcześniej czy później Ciebie te męki czekają 😉
wątek zamknięty
Strucelka Piękny ten Twój futrzak i jaki duży 🙂 - charakter najważniejszy - popieram!

Burza Te siodełko to Euroriding, model chyba Achat (pewna nie jestem), ale bynajmniej skokowe, lub wszechstronne o profilu skokowym, ładne zadbane, tylko paski od popręgu trzeba by wymienić...

Za rok jak mi się kaska uzbiera to zainwestuje w nowe, ale teraz  🙇 Nie mam siły i chęci na te poszukiwania i tak ogłowie muszę kupić i mam dylemat 🙁
wątek zamknięty
Amarotsa, jeśli uważasz, że ładnie leży to myślę że warto zainwestować, z Euroridingem to zawsze coś zadziałasz- zmienisz rozstaw łęku itp. 🙂
wątek zamknięty
Burza Leży ładnie i mi się w nim wygodnie siedzi. Szczęście, że konisko nie jest "specjalnej troski" i nie ma jakiś wygórowanych wymagań co do sprzętu, choć duży z niego misiek...

Później chce zainwestować w jakieś siodełko typowo terenowe, ale nie rajdowe. Myślałam coś o siodłach w kierunku Prestige WKKW? - tylko cenowo rozsądniejsze.
wątek zamknięty
To się nie zastanawiaj tylko bierz siodło razem z koniem 😉
wątek zamknięty
Tak też uczynię. Dzięki wielkie! Też myślę, że to będzie dobre rozwiązanie, a i utarguję trochę na cenie przy okazji 🙂.

Mały OT. - Burza - Jeziorki koło Leszna? 🙂
wątek zamknięty
Nie-e, Jeziórko pod Warszawą 🙂

Jaki konik wybrany?
wątek zamknięty
Ładny oj... ładny  🙄 Duży ponad 175cm, 8 letni kasztan, hodowli chyba Plękity? (Głowy nie dam) jedna noga malowana, malutka strzałeczka na pyśku  💘. Już zaliczkę mamy zapłaconą, teraz czekam na wolne i jadę na ostateczną wizytą z wetem. Wet już był, robił próbę zginania, osłuchiwał i oglądał co trzeba. Teraz zostało nam tylko RTG nóg i przybicie, że oficjalnie, oficjalnie kupiony. Zastanawiam się nad prześwietlaniem płuc  🤔 - bo jednak chodził w sporcie? - co sądzicie?

Zdjęcia wrzucę jak już na papierku będę miała, że Mój 🙂
wątek zamknięty
Fajnie to poczekam 🙂 z rtg nie wiem, muszą Ci mądrzejsi powiedzieć, ale w sumie jeśli masz możliwość to czemu nie?
wątek zamknięty
To moje pierwsze konisko po długiej przerwie, nie chcę zawalić przez nieświadomość czy chociażby przez emocje jakie panują przy i zaraz po kupnie. A chciałabym mieć pewność, że z nogami i płuckami wszystko dobrze. Użytkowany specjalnie jakoś nie będzie, bo ja w sumie terenowo - przełajowa, ale lepiej wiedzieć na czym się stoi...
wątek zamknięty
Niedawno wróciłam ze stajni.
Skróciłam w końcu grzywę, ale średnio wyszło, więc jeszcze do poprawki.
Na początku jazdy beznadzieja- sztywny koń, a na dotknięcie batem bryk, ale nic dziwnego- z regularnością w pracy u nas kiepsko.
Później- szczególnie po galopie- konisko się rozluźniło i już było całkiem fajnie.
Fot mam tylko kilka i to z początku jazdy, bo fotograf zamarzał i szybko uciekł.

A zmieniając temat, straszną gafę dziś popełniłam- Milusia prosiła  mnie bym zabrała  konia po jeździe z padoków i... zapomniałam  🙄 Strasznie mi głupio  😡 Przepraszam  :kwiatek:
wątek zamknięty
Burza nie - wędzidło dokładnie to samo, które miałam na codzień. Chrzanię to, jak mu pasuje, to niech łazi, ja się poddaję i foch! Dzisiaj żuł po pierwszych minutach stępa na kontakcie, więc od razu zauważyłam różnice po tym co wyrabiał na naszym pięknym Met Labie jeszcze parę dni temu. No nic, taki typ 🙂 W ogóle to byście mogły Sabatnice kiedyś odwiedzić z Szafirową Lidera  😎

Plan jest, chęci są. Musisz się tylko określić when&where  😎

wątek zamknięty
Trista rewelacyjnie wyglądacie! konisko pięknieje w oczach!

my nie jedziemy zawodów. No cóż, rodzina ważniejsza. Ale jak mi żal...
wątek zamknięty
halo ja takze trzymam mocno kciuki 🙂 czytajac twoje posty zawsze zastanawiam sie jak taki dobry jeździec moze sie bez konia marnować 😉
wątek zamknięty
Sierra W niedzielę mam jazdę z Szafirową - dogadajcie się 🙂 Ja tam zapraszam i oferuję  podwózkę z Bielan 🙂
wątek zamknięty
Tristia, spuchł Ci koń ładnie, dobrze bijesz 😀

Dzionka, skoro podwózka to znaczy, że masz minibusa? 😀
wątek zamknięty
Dzionka W tą niedzielę? Raczej nie damy rady, bo Czardasz z połową Sabatu wybiera się w trip bockmannem chyba na drugi koniec  mazowieckiego.  🙄 I coś czuje, że po tej całej akcji po prostu padniemy na twarz...  

Co powiesz na przyszłą, czyli na następny trening z Szafirową?  😀
wątek zamknięty
darolga   L'amore è cieco
11 grudnia 2009 17:39
Muffinka - dziękujemy 🙂  :kwiatek:
Libella - dziękujemy!  :kwiatek: Dawno Was nie było! Mięśnie nadrobicie, grunt, że nóżka ok 🙂
Dzionka - robotę Siwa ma weekendowo, więc jest zadowolona, ale widzę, że brakuje jej spacerów, miziania, sesji parelliozy, brakuje jej tego.. Dobrze, że przynajmniej nie musi patrzeć jak biorę Koraba do roboty. Ale mam nadzieję, że w maju jej to zrekompensuję i będzie nam znowu fajnie 🙂 oj, Korabski królewicz, królewicz i to jaki 😉 w ogóle google wypluwa różne rzeczy po wpisaniu słowa "Korab" ;D
Strzyga - dziękuję, staram się, walczę, ale jest ciężko... Byle do maja, o tak.
kasska -  😁 ooo proszę 😀 a w ogóle z tym imieniem coś jest, bo ukochany i najlepszy koń mojego trenera miał ojca o imieniu Korab właśnie :P
Sankaritarina -  😁 my już mamy więcej brzucha 😀 domagam się odwiedzenia nas przy najbliższej okazji, celem poznania Pana Czekoladowego 😀

A wczoraj skakaliśmy  😍
aaaaaaaale latał!  😍
I pierwsze oksery ma już za sobą 🙂
był suuuuuuper  💘
trochę zrobił zamieszania, zasiał postrach, lud zmył się w tempie ekspresowym  😁
dzięki Bogu, że hala ma ściany, bo... no.. bo bym miała skoki przez ogrodzenie  😁
ale potem już się wyciszył, przestał brykać, zrobił się taaaaaaaaaaaki milutki w galopie  😍
aaah, będę te skoki przeżywać dłuuugo 😀
a w niedzielę korytarz!
wątek zamknięty
W&W wszystkiego naj.... 😉
wątek zamknięty
Tristia on przez tą sierść wygląda jak puchaty hucułek! Taki trochę duży jak na hucułka  😁, ale kurczę nie wiedziałam że xx mogą się tak pięknie ofutrzyć  😜
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.