Kącik Rekreanta II (rok 2009)

milusia   czas na POZYTYWNE zmiany!!!
06 grudnia 2009 16:55
Raven-wszystkiego NAJ! i KONIA tez NAJSWOJEGO 🙂
Burza-Normalnie przestan wstawiac te wypasione fotki z roboty, bo Ci zazdroszcze 😜 😉
A co do tych przerobionych godzin to prawda, nic tak nie cieszy jak ,,wlasnoreczne" odkrywanie Ameryki 😜

My z Koniem w koncu chyba wychodzimy na prosta.Znowu mam pod tylkiem rozluznionego partnera, a nie Gada kombinatora, zlosliwca.Bardzo sie ciesze, bo juz lapalam dola.

Gilian-wow 😀 Az mi sie skakac zachcialo 🏇
wątek zamknięty
milusia, tak tak taaak, własnoręczne odkrywanie Ameryki to chyba najtrafniejsze stwierdzenie 🙂 co za frajda, że trener lub zawodnik zrobiłby to samo w 3 miesiące... skoro ja to mogłam zrobić 🙂

Rozumiem, że ostro dajecie od powrotu z Aromeru, rozjechał się już chłopak porządnie?

Jeszcze jedno 🙂
wątek zamknięty
06 grudnia 2009 17:09
Jest juz lepiej.Gdzies nam po drodze, cichaczem ucieklo takie fajne rozluznienie, zaangazowanie pupska i te momenty kadencji w dodaniach 😜
Nagle zaczelo sie olewactwo, wywozenie, zakrety wieksze niz plan zakladal i rytm 😵
Nagrania z Aro i oceny sedziow daly mi mocno do myslenia, a ogladajc filmiki z przejazdow wstyd mi 😡 i nie wiem za co te 58%
Ale powoli, powoli wracamy na prosta, a nawet mysle ze ciut do przodu idziemy.Oby mi sie tylko nie zdawalo, bo czesto udczucia mijaja sie z prawda 🙄
Ale powiem szczerze, ze Ty i Piorek jestescie dla mnie natchnieniem 🙂 :kwiatek:
Patrze na Was i wierze 🙂
wątek zamknięty
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
06 grudnia 2009 17:11
Cześć Dziołchy, ja tu tylko przelotem, matka dała poskakać na Glucie:
wątek zamknięty
Raven   Dragon Heart & Shadow Hunter
06 grudnia 2009 17:15
Gillian, kujka, cieciorka, _kate, milusia ślicznie Wam dziękuję :kwiatek:
kujka ja juz się najeździłam 1,5 roku na Turbokucu i 2 lata na Turbooślicy 🤣 I mam ochotę pojeździć na nieco mniej Turbo- koniu 😁 No, może troszkę niech tego turbo będzie, bo pewnie kiedyś mi się zatęskni za odrobiną folblutowego nitro 😉
Burza kolejne cudne fotki... 💘 A niech to, aż odechciewa się Wam robić zdjęcia, bo Sierrowe są takie ładne, a tyle co Was obszczekam tym swoim aparatem to to cieniiiizna...  🙁 :P
amnestria nie marudzić mi tu, tylko do roboty się wziąć! 😀iabeł: I ciesz się z tego, że mimo że macie kryzys, przechodzicie go RAZEM 🙂 I to jest najważniejsze 😉
Gillian boskie skoki, gratuluję 🙂 Kurczę, ja juz z rok się od ziemi nie odrywałam.. 😲
milusia kiedy planujecie jakieś następne zawody? 🙂
wątek zamknięty
06 grudnia 2009 17:23
Raven-jak dobrze popracujemy to po Nowym Roku.Tylko musze pozalatwiac formalnosci:przerejestrowac sie do klubu ktory robi roczne oplaty, zebym sama nie musiala takich oplat uiszczac 🤔, bo srednio mi sie to oplaca
wątek zamknięty
milusia, najważniejsze, że już wychodzicie z powrotem na prostą 🙂 może za bardzo Ci zależało 😉 zresztą Rudy sam z siebie tak się rusza, że pozazdrościć!
My chyba tu wszyscy dla wszystkich jesteśmy natchnieniem 🙂

Raven, no wiesz, ale marudzisz??!! Piękne fotki robisz, więc nie gadaj głupot 🙂

Strzyga, podziwiałam w interpr, gratuluję odwagi, dla mnie skoki to czarna magia 🙂
wątek zamknięty
D&A gratuluję! żałuję, ze nei mogłam w końcu przyjechać i Wam pokibicować. A jak dzisiaj byłam, to Ciebie niet  😉

Dzięki🙂No dzisiaj już nie jechałam,ale może na następnych zawodach się spotkamy?🙂
wątek zamknięty
06 grudnia 2009 18:10
Burza, dzięki. Piorek ja zwykle pączuszek do sześcianu, z resztą wiesz jak  bardzo lubię na niego patrzyć. Będę musiała Cie kiedyś nawiedzić, jak zawitam do stolycy.

Ja dziś sobie właśnie przypominałam, jak pierwszy raz wsiadłam na Gluta i modliłam się, żeby trafić w drag leżący na środku hali i żeby ten szalony koń kiedykolwiek się zatrzymał. I nie była to wina Orfika. Dziś najechałam tą przeszkodę od strony bandy, miałam konia pod kontrolą i absolutnie żadnych obaw. I tak nawet jestem z siebie trochę dumna, bo wyglądało to mniej- więcej tak:

Cieszą takie rzeczy, na prawdę.

milusia, na Twoje cudo zawsze patrzę z nakłamaną przyjemnością, nie tylko z dlatego, że jest rudy  😎
wątek zamknięty
Strzyga, mega respekt, serio, ja bym nie miała odwagi 🙂 fajnie, że to się tak zmienia z czasem 🙂
wątek zamknięty
busch   Mad god's blessing.
06 grudnia 2009 18:23
Strzyga - Ty wiesz, że kibicuję Tobie w najbardziej rózowy i puchaty sposób?  😁
wątek zamknięty
Raven   Dragon Heart & Shadow Hunter
06 grudnia 2009 18:26
busch a kiedy wstawisz jakieś fotki swoich dziewuszek?? Wiem, że pewnie wtedy kiedy jakis fotograf je zrobi, no ale mimo to "kiedy"? :P 😉
Burza no skoro tak twierdzisz.... 😎 😁
wątek zamknięty
06 grudnia 2009 18:27
busch, ale nie napisałaś tego na różowo-brokatowo  😕

Burza- ja najszczęśliwsza to dopiero na krosówkach jestem, ale że nie mam możliwości, to drągi też na prawdę cieszą ( MEGA WIELKI  :kwiatek: Dla Leny, za to, że na Orfiku pośmigać mogę).
wątek zamknięty
busch   Mad god's blessing.
06 grudnia 2009 18:47
Raven - ja też chciałabym wreszcie jakieś zdjęcia (a najlepiej do tego jeszcze filmy) ale fotograf nie wyraża chęci współpracy  🤬
Tak więc będą, jak się zrobią - i obawiam się, że nie za wcześnie to nastąpi  🙁

Strzyga- bo brokat wyszedł z mody, teraz używamy niebieskozielonego, żeby być trendi

Edit: takie dwa archiwalne wygrzebałam, jedno z moją niewyjściową gębą  😀

wątek zamknięty
06 grudnia 2009 18:49
busch, jak dobrze, że Ciebie mam, nigdy nie będę passe ( czy teraz mówi się passe?)  😅 💃
wątek zamknięty
kujka   new better life mode: on
06 grudnia 2009 19:21
milusia, fajnie ze wyszliscie juz z dolka, wiem co czujesz bo my wlasnie w niego wdepnelismy.. i to porzadnie :/ nie moge sie dogadac z moim koniem nie ma rozluznienia, idzie sztywny jak kloda, jak ma dobre momenty to mam wrazenie ze tylko dlatego odpuszcza, zebym dala mu spokoj, ze nie czerpie przyjemnosci z pracy ze mna i ze do wszystkiego musze go zmuszac... 🙁 a wszystko pogarsza jeszcze fakt, ze ostatnio mam naprawde strasznie malo czasu zeby do niego przyjezdzac...
wątek zamknięty
kujka, sama sobie odpowiedziałaś. Mało czasu, mniej jazd i jak by nie patrzeć jest zimniej i parszywiej, daj mu fory 🙂
wątek zamknięty
kujka   new better life mode: on
06 grudnia 2009 19:26
Burza, ale wiesz gil jest takim dziwnym stworem ze jemu takie okresy raczej nie szkodzily do tej pory... on nawet ma tak, ze jak np 4 dni nie chodzi (w ogole, tj nie pracuje w zaden sposob), to pierwsza jazda po takiej przerwie jest mega super.
a teraz... ehh jest zle. nie stac mnie na jazde z Kims Z Ziemi, nie mam jak sie czesciej pojawiac w stajni... w wielkiej dupie jestem :/
wątek zamknięty
kujka, to go roztrenuj i daj sobie spokój do marca, ty będziesz luźniejsza i koń odpocznie, będziesz przyjeżdżać, czyścić i dawać marchewki. A jak nie chcesz- to weź się w garść bo koń czuje twoje rozbicie.
wątek zamknięty
strzygo, super super, tez bym chciala, ale ja to sie boje juz nawet przez drag na ziemi lezacy galopowac  😂 🙁 jakbym wiecej jezdzila i cos stabilnego miala na regularne wsiadanie to mooze... chce sie ale strach kurka..

ja to dzis zaliczylam tylko spacer w reku z panem ogeirzastym. wesol sie zrobil i nie wiem czy az zakwasow miec nie bede bo ok40 minutach szybkiego marszu  🤔 gdybym miala jakies ochraniaczki i kaloszki to by sie wylatal luzem, a tak to strach, bo on z tych co maja o 4 nogi za duzo 😉
wątek zamknięty
Burza jak zwykle super 😉
My dziś terenowo, mój koń miał tyle energii że tylko świst wiatru słyszałam. Napakowane te konie teraz że szok.
wątek zamknięty
Muffinka, zimę w uszach czują to biegają 😉
wątek zamknięty
No chyba 😉 ale wkurza mnie to. A najbardziej mnie wkurza że zima idzie 😉 Chcę wiosnę 😉
wątek zamknięty
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
06 grudnia 2009 20:06
Burza o w mordę! 😲 Nie poznałabym Piorka!! Ależ przypakował! Paker jakich mało, wygląda obłędnie 😜 Pełen szacun za włożoną pracę w niego 👍

Strzyga super że hopsiacie! Jesteś wobec siebie zbyt krytyczna, podejrzewam, że całkiem dobrze Wam szło 😉 Kiedy ostatnio skakałaś?

A ja oficjalnie już jeżdżę na Jangalu (czyt: wysokim ok.175cm, ok.17 letnim wałachu xx) 🏇 Dzielę go niestety z koleżanką, ale cóż, takie życie... Dziś miałam trening z trenerką i było genialnie 😜 Robiliśmy łopatki i trawersy, a przejścia galop-stęp chyba nigdy nie wychodziły mi tak dobrze 😎 Jestem wniebowzięta, wiem "z czym się go je" 😁 i nad czym mam pracować. Oby więcej takich treningów! 😜 Szkoda, że nie ma kto mi tych wypocin obfocić 🙁
wątek zamknięty
Dzięki dziołchy :kwiatek: Chyba tego potrzebowałam :kwiatek:

Nie chcę marudzić (już wystarczy, że kujkę męczę :kwiatek: :kwiatek🙂 ale chyba pierwszy raz w życiu mogę, ze spokojnym sumieniem, częściowo obarczyć winą konia. Niewdzięczne babsko z tej Buni 🤬
Co nie zmienia faktu, że po każdej fatalnej jeździe, Bu dostaje jabłuszka, marcheweczki i cukiereczki 😍

Darolga no to ufff, fajnie że jest czysty 🙂

Burza jesteście PRZE-PIĘ-KNI! I nie ma w tym ani grama przesady! Przyjemność dla oka na Was patrzeć i jak dla mnie komplecik (choć cudny) spada na dalszy plan 😉

Busch ojejej jakie ładne pierwsze zdjęcie 💃

Kujka fakt jeździsz teraz rzadziej, poza tym masz w sumie dużo stresów i ciagle jesteś zaganiana - to też się pewnie odbija na koniu. Ale będzie dobrze, nie wyobrażam sobie dla Ciebie innego konia, i nie wyobrażam sobie innego jeźdźca (stałego 😉) dla Gila

Maleństwo a gdzie jakieś focisze? Chyba dawno Was nie było 👀

Sierra i Twojego Misiaczka też bym chętnie zobaczyłą 😍 Wiem, wiem - niedawno były Hubertusowe, ale może jakieś z regularnej pracy... Albo terenowe... Padokowe tez w zasadzie być mogą 😜 Jak tam u Was z halą? Jak to wygląda na dzień dzisiejszy?

Strucelka gratulacje! Wiem, jak bardzo chciałaś pracować z jakimś "dużym" Bardzo się cieszę. Pokaż chociaż konia 🙂
wątek zamknięty
Amnestria hali niestety wciąż nie mamy, a Czardaszko po Hubertusie dostał zasłużone wolne. Od Hubertusa (07.11) pod siodło był brany może ze dwa razy, z czego za każdym razem tylko na spacer do lasu pod ukochaną Ciocią T&N. Jutro minie miesiąc jak tylko się padokuje i wietrzy futerko, ale myślę, że niedługo dorobię się jakichś zdjęć, ponieważ ptaszki zaćwierkały, że od przyszłego weekendu być może wrócimy do czynnego jeździectwa  😍

I takie jedno padokowe (było z ZWK niedawno), co mój koń najchętniej robi na urlopie:

😉
wątek zamknięty
Strucelka, dzięki 🙂 i gratuluję dużego konia!

amnestria, dzięki 🙂
wątek zamknięty
06 grudnia 2009 20:29
Strucelka, 2 miesiące temu, kiedy ostatni raz jeździłam na Gluciku =)
Super, że masz teraz dużego konia do jazdy!  😉
wątek zamknięty
Dziewczyny, sama nie wiem czy śmiać się czy płakać, czy się cieszyć czy zapaść po ziemię ze wstydu... Dzisiejszy dzień był przełomowy w mojej "karierze"jeździeckiej. W końcu, po 9 latach (!) "nauki" jazdy to tu, to tam, ktoś wziął i mi powiedział, a co najważniejsze pokazał jak.... prawidłowo zebrać konia 😵 Dobra, możecie bić. Jakby się przede mną wrota niebios otworzyły 😁 Poczułam jak wiele potrafi mój koń! Tzn to akurat wiedziałam, ale szokiem jest dla mnie, że potrafimy to zrobić razem!
Dobra, kończę się pogrążać i idę cieszyć się w głębi swojej duszy 😁

Ogólnie pięknie jest, cudownie, już nawet niewyspanie i deszcz mi nie przeszkadzają 💃 Mój koń jest cudowny, mądry, wyrozumiały, dobry, wspaniały, szczery, kochany i w ogóle naj! Siedziałam dzisiaj w stajni aż się ciemno zrobiło obserwując jak... stoi sobie na wybiegu 😁 Ahh...

Życzę wszystkim dobrej passy!
wątek zamknięty
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
06 grudnia 2009 20:41
Amnestria, Burza, Strzyga dziękować :kwiatek: nareszcie ten upragniony 😉

Strzyga - to i tak pewnie świetnie Ci szło. Ja po paru miechach przerwy na pierwszym treningu skokowym... beczałam 😁 🤔wirek:
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.