CZEKOLADA
Ptasie mleczko z Milki, a wlasciwie Alpejskie mleczko jest zbyt slodkie za t to z Wedla - mmmm.. cudenko 😁 Zostaly mi ostatnie 3 sztuki 🙁
Za to obok juz czekam milka z orzeszkami 😁
Ja nie mogę słuchać, jak ktoś mówi, że nie lubi czekolady :|
Ja się wtedy zastanawiam, czym by było moje życie bez czekolady..? 😁
m0niSka ja tez nie rozumiem takich ludzi 😁 sama uwielbiam czekolade i to pod każdą postacią! 😍 Tylko staram sie ograniczać bo potem jak staje na wage to jest niciekawie. Kiedyś jadłam po 2 kostki a teraz moge zjeść 2 tabliczki na raz 😁
Uwielbiam ptasie mleczko z Biedronki. Jest obłędne....
wie ktoś może gdzie mogę kupić czekoladaki Lindor od Linda Straciatela w błękitnym opakowaniu ?😀
a ja mam fajny przepis na czekoladę do picia 😎
Trolinka, Empik 😉
szepcik, Podzielisz się? 😁
patataj, masz absolutną rację 😀 Dla mnie ono przebija wedlowskie.
Przepis na dwie porcje:
cała czekolada - starta na wiórki, używam Wedla (jeśli robicie dla większej ilości osób, można pokombinować z rodzajami czekolady - ja dla trzech dałam całą mleczną i pół gorzkiej)
szklanka mleka
pół opakowania kremówki - za pierwszym razem nie doczytałam i dałam pół szklanki, wyszło ok 😉
2 łyżki cukru pudru - tylko ostrzegam, wychodzi dość słodka, spokojnie można dać jedną albo i nawet pół
mleko, cukier puder i śmietanę stawiamy na gazie, mieszamy, wsypujemy wiórki - odrobinę zostawiamy do dekoracji, można dodać cynamon/chilli, czekamy, aż się zagotuje.
pamiętajcie, że przy zagotowaniu poziom czekolady się podniesie - jak gotujące się mleko, więc uwaga, żeby nie wykipiała 😉 jeśli pogotujecie ją jakieś 15 - 30 sek, na małym ogniu, fajnie zgęstnieje 😉
Notarialna w Empiku właśnie nie ma... przynajmniej w krakowskich .... a ja bardzo lubię migdały w czekoladzie Milki 🙂
U mnie były, ale ostatnie dwie 😉
I tak wolę te z chilly, solą czy kokosem 😜
Zrobilam ta czekolade szepcik i musze przyznac,ze rewelacja 🏇
Tylko raz robilam z gorzkiego lindta z chilli,wyszla super 😜,potem jak skonczyla mi sie kremowka,na samym mleku,tez switna wychodzila i gesta.
Ale z milki masakra.Z czekolada mialo to malo wspolnego 😎
Bo milka przede wszystkim jest strasznie słodka, w życiu bym czegoś takiego nie wypiła. Ja robiłam z Wedla, teraz mam kupiła Goplanę, ciekawe czy wyjdzie...
Ja tez bym w zyciu nie wypilam,dlatego poszla 🏇 😉
Nie sadzilam,ze milka,sama w sobie jest,az tak zla,bo w tabliczce lubie.
Umieram! Założyłam się z koleżanką, że do końca roku szkolnego nie będę jadła niczego co ma w sobie czekolade 😵
Jetem nienormalna 🤬
Od dwóch dni jestem na głodzie i zaczynam wymyślać. Zachciało mi się:
- czekoladek anthon berg z nadzieniem śliwkowym 😍
- lodów daim
- kinder czekolady
- kinder choco bons
Chociaż w sumie mogłabym zjeść cokolwiek czekoladowego....
co jest warte takiego poświęcenia? 😁
Nie mogę napisać bo jeszcze rodzice przeczytają i się wkopie 😎
Dodam jeszcze, że koleżanka przewidziała, że będę chciała oszukiwać i kazała mojej mamie mnie pilnować
EDIT: przegrałam zakład
ożywiam🙂
ja czekoladę jako czekoladoholik polecam w Mount Blanc. genialna. co prawda czekoladek tam nie kupowałam(190zł/kg) ale ta do picia jest obłędna.
niedawno pilam czekolade o smaku rumu i amaretto, musialam sie opanowac, zeby nie wylizac filizanki 😡 😁 najlepsza czekolada, jaka w zyciu jadlam, genialna po prostu 😜
z ja muszę się Wam tutaj pochwalić 😎
byłam nałogową czekoladoholiczką (jadłam tabliczkę czekolady dziennie + czasem jeszcze jakiegoś batona)
od czerwca postanowiłam, że nie jem słodyczy i się udaje jak narazie ! 😜
schudłam już 4 kg 😎
jak mam ochotę to zjem nieraz coś słodkiego, ale nie wyobrażam już sobie jak mogłam to jeść w takich ilościach 😉
jestem z siebie dumna! 😁
najbardziej co kocham to zwierzęta i czekoladę 🤣
uwielbiam czekoladę pod każdą postacią, ale naj naj najbardziej Milkę 😜
Najlepsza to jest Alpen Gold bakaliowa 😜
odkopuję
wlasnie kupilam na ryneczku swiatecznym recznie robiona czekolade, gorzka o smaku malinowym i z kawalkami suszonych owocow, zaraz pozre ja cala, nie potrafie sie opanowac...jest CUDOWNA 😍
cos czuje, ze bede stalym bywalcem tego sklepu, zbankrutuje i bede warzyc 100kg w niedlugim czasie, ale jak tu sobie nie odmowic? zwlszcza, ze dzisiaj sa Mikolajki 😎
ja kochałam wszelkie milki zanim poznałam takie niemieckie czekolady, po 5 zł za 200g tabliczkę, w papierowym opakowaniu.
mleczna w błękitnym- obłęd
biała w żółtym-mmm, az czuc mleko
biała z chrupkami ryżowymi i malusienkimi kawaleczkami orzeszków w różowym opakowaniu-no milosc...
od tamtej pory nie kupuję innych, bo zwyczajnie te są najwspanialsze:obled: jak ktos chce to mogę mu zakupić, choc gdzies na giełdach na stoiskach z niemieckimi róznymi rzeczami i na ryneczkach nie powinno byc problemu z kupnem. ale obłędne są!!
biała z chrupkami ryżowymi i malusienkimi kawaleczkami orzeszków w różowym opakowaniu-no milosc...
zjadam całą na raz 😡
dokładnie, Tunrido, jak nie próbowałaś, to nie próbuj, bo mozna sie uzaleznic...
Ovca, dokładnie:P a milki calej w zyciu nie zjem, bo mi niedobrze, a tu ta slodycz uzaleznia i jakas taka bardziej mleczna jest😀
sa jeszcze takie podobne z prazonymi calymi migdalami i bakaliami, uwieeelbiam!
a znacie czekoladki z rumem Ritter Sport? to jest dopiero czad 🍴
ritter sport jest genialny, a nugatowa 😍 uwielbiam niestety czekoladę, ale na szczęście jestem dość wybredna więc nie rzucam się na wszystko, co ma tak napisane na papierku, ale dobrej czekoladzie nie potrafię powiedzieć odejdź...Żaden inny słodycz tak nie uzależnia
Dwa najlepsze Rittery to bakaliowy i z ciastkiem. 😜 😜
Dzisiaj zjadłam całego bakaliowego, Mikołaj przyniósł. 😎