Kącik Rekreanta II (rok 2009)
Albo może poratuj się jakoś innymi letnimi derkami?Mi też derka jeszcze nie dotarła,więc pod cieńszą derkę założyłam polar i jest ok🙂
wątek zamknięty
kujka, :kwiatek:
Zrobilam wszystko co moglam zeby dac Paczuniowi jak najwieksza szanse. Jest pod opieka nejlepszej dostepnej weterynarii a ja wykladam niemala kase. Teraz pozostaje czekac. W przyszlym tygodniu powinnam juz cos wiedziec.
Dzionka, tabliczka perfecto.
Co do derki to sprobuj od kogos pozyczyc poki nie przyjda twoje. Mozesz tez zapakowac go w polar a na to letnia derke, chyba jakas masz?? Jakos przetrwa ...
Awaryjnie zawsze mozesz zapakowac go w kocyk tylko prowizortcznie jakies pasy dorobic.
wątek zamknięty
efka bo ja już przed 11 zsiadłam z konia 😉 jedziesz te zawody w grudniu?
darolga dziękować :kwiatek: Przyznawaj się czym go karmisz że tak sie błyszczy 👍 czekam na relacje z terenu!
wątek zamknięty
Ja może ciut z innej beczki 😉
W końcu moja stajnia dorobiła się ujeżdżalni 🙂 (wcześniej zastępowała ją łąka), dlatego też teraz prężniej działamy ''w normalnych warunkach''. Tereny to nie wszystko, a jazda na ujeżdżalni, to podstawa - jak wszyscy dobrze wiemy 🙂 Jeżdżę na 8-letniej kobyłce. Fajnie kobitka jest zrobiona, ale ma problemy z rozluźnieniem. Jest spięta, denerwuje się, wszystko dookoła dużo bardziej ją ciekawi, niż skupienie się na pracy i wykonywanych czynnościach 🙁 Często nosi wysoko głowę, co w zasadzie ani dla niej, ani dla mnie wygodnym nie jest. Różnie to również bywa z rytmem... Osatnio ćwiczyłam z nią chodzenie na uwiązie, bo wchodzi na mnie, ciągnie do przodu, nie zatrzymuje się wtedy, kiedy ja chcę. Coś tam już nieco jej wychodzi... Proszę, poradźcie coś! Może macie jakieś swoje, wypróbowane metody, ćwiczenia, rady? Będę bardzo (w)dźwięczna :kwiatek:
wątek zamknięty
Klami, w takim razie czekam na wiesci, bo jestescie jedna z moich ulubionych voltowych par i bardzo chcialabym jeszcze Was zobaczyc w akcji 😅 :kwiatek:
wątek zamknięty
Klami na drugim zdjęciu jesteś na koniu czy obok? bo ta blond czupryna wygląda znajomo 🙂 ja z moim wzrostem bym mogła spokojnie przejść opd tą przeszkodą. Może nawet z podniesionym rączkami 😉
i dlaczego jesteś taka poobcinana na następnych fotach? to są zdjęcia z tych samych zawodów?
Pączej wygląda i skacze rewelacyjnie. Rzadko sie odzywam, ale trzymam za was kciuki.
wątek zamknięty
Klami, Tenor piękny jest! Pełen lans
ale zapytam z ciekawości czemu na rozpręzalni taki wagon jak parkur taki niski stoi?
wątek zamknięty
100 pytań do... Klami 🤣
Mój Złocisty ma w czwartek zęby robione, więc znów wracamy do haka z ogólnym przyzwoleniem i błogosławieństwem. 😅
Ostatnio tak mnie cieszą jazdy. Ja nie wiem, dlaczego Złoty się tak zmienił. Z konia niechętnego, worgiego, potem z olewacza pospolitego nagle się zrobił koń zgadujący co może Pańcia chcieć. Wiem, że to też błąd, ale zawsze lepiej w tą stronę 😀
wątek zamknięty
To nie Klami jest jeźdźcem na tych fotach 😉
wątek zamknięty
kujka, merci. :kwiatek: Az sie cieplutko zrobilo. :kwiatek:
kate, :kwiatek: od Paczunia.
Ja jestem ta blond czupryna obok. Na tych zawodach luzakowalam. Jechala o wieeeeeele lepiej jezdzaca kolezanka. Ja na malych przeszkodkach tracilam nad nim kontrole. Dlatego tez fotki z dekoracji poobcinane. A przeszkoda tez nie jest az tak wysoka. 😉
Gratuluje postepow ze Zlotkiem. Kawal ciezkiej roboty zeby z nim (z jego charakterkiem) cos zrobic konkretnego. 😉
deb, :kwiatek: zeby te czasy jeszcze kiedys wrocily. Niechby to dlugo trwalo i kosztowalo wiele pracy i cierpliwosci .... tylko zeby wrocilo.
Co do przeszkody. Zludzenie optyczne. Zobacz na stojaki. Drag nie jest na tym wiekszym z przodu a na tym schowanym za nim, ktorego jeszcze sporo zostalo. Z tego co widze jest poszerzona, to fakt. Do tego mial wtedy jeszcze tryb "lotnik kryj sie" i gorowal nad dragami.
rewir, o uprzedzilas mnie zanim skonczylam sie rozpisywac. Hehe ...
wątek zamknięty
ja to jak zwykle jestem niedoinformowana. Ale tak to jest jak się stoi z koniem na końcu świata 🙄 to co Ty na nim jechałaś? bo już się zgubiłam.
A to koleżanka, to ta Agnieszka co Rewirowa z nią jeździ?
ciężka robota- fakt. Ale ile satysfakcji!!!
Pomijając niewątpliwe zasługi naszej trenerki, to mogę sobie powiedzieć, że z szalonego pędziwiatra zrobiłam sobie wdzięcznego konia do jazdy. Jeszcze wiele pracy przed nami, ale w takie dni jak dziś wolę patrzeć na to ile jest już za nami. Pod trenerką chodzi na poziomie P i robi elementy N. Ja to wiadomo. Dużo niżej. Jak zrobię poprawny element P to robię taką minę 😎 🏇 💃 😉
Muszę się pochwalić, że ostatnio koleżanka wsiadła na niego- w ramach zamieńmy się końmi- zobaczmy jak będzie- i stwierdziła, że mam miodzio 😀 😎 💃 że na kontakcie leciutki, stabilny mucha nie siada.
Nadmienię że trenerka nie siedziała na nim od jakiegoś maja czy czerwca 👀 a ja ostatnio sama jeżdzę. Od sierpnia miałam dwa treningi.
wątek zamknięty
kate, Paczunio na tamtych zawodach szedl P. Mnie przez LL przetarmosil tak, ze nie mialam ochoty na wiecej. Zreszta czego innego mozna sie bylo spodziewac po zestawieniu mlodego nieobytego nabuzowanego ogierzacego sie wariata ze mna , czyli slabym jezdzcem na grzbiecie. Takze na parkury oddalam go w bardziej doswiadczone rece. Co do jezdzca, to zgadlas.
wątek zamknięty
Nie mam letnich derek, ba - nie mam aktualnie żadnej, bo jedyna polarówka jaką miałam poszła na allegro w świat 🙂 Pożyczyć też średnio, bo Dzionek ma rozmiar 155, ale już wymyśliłam, że pożyczę derkę 135, bo taką mam możłiwość, a pod spód włożę kocyk żeby dupka też była grzana 🙂 No ale mam nadzieję, że do wieczora dojdą derki, wtedy pojadę i już go zapakuję tak jak należy 🙂
_kate gratki, kawał dobrej roboty 🙂
Klami fajnie, że masz co wspominać. Jeszcze będzie tak samo albo i lepiej 🙂
wątek zamknięty
wiecie co, prawie dzisiaj przeskoczyliśmy z Kudłatym dzika w lesie. Galopujemy sobie radośnie i nagle prawie pod nogi nam wlazła taka wielka świnia skubana, sam się wystraszył i uciekł. Ale blisko było jak nie wiem co. Kudłaty zdążył wywalic z czterech do góry, zrobic dwie fule w miejscu po czym spokojnie kontynuował galopowanie - ten koń jest oficjalnie złoty 😲 to już ja się bardziej wystraszyłam jak on 😲
z kudłatym pozdrowieniem
wątek zamknięty
[quote author=_kate link=topic=6823.msg388042#msg388042 date=1259091376]
A to koleżanka, to ta Agnieszka co Rewirowa z nią jeździ?
[/quote] jeździła
wątek zamknięty
za wami to nie nadąży... 🤔 a co się z Tobą teraz dzieje? Gdzie jeździsz?
kate, Paczunio na tamtych zawodach szedl P. Mnie przez LL przetarmosil tak, ze nie mialam ochoty na wiecej. Zreszta czego innego mozna sie bylo spodziewac po zestawieniu mlodego nieobytego nabuzowanego ogierzacego sie wariata ze mna , czyli slabym jezdzcem na grzbiecie. Takze na parkury oddalam go w bardziej doswiadczone rece.
skądś to znam. 😀 😉
Ale i tak wybierzemy się na zawody ujeżdżeniowe. Najpierw skromnie na Ly, ale może jak nauczę się jeździć i on nie zrobi z siebie wariata, to może może...
Dzionka gracjas :kwiatek:
na pewno ktoś u was ma jakąś dereczkę pożyczyć. A jak nie, to wpadaj do nas 😉 coś się znajdzie
wątek zamknięty
Teraz jest ujeżdżeniowe ujeżdżenie, nazwisko na pw 😉
wątek zamknięty
_kate, ooo, gratulacje takich postępów! 🙂
Gillian, chyba faktycznie masz złotego konia! Mój, jeśli nie włączyłby ABS na 4 nogach i nie zatrzymałby się jak wryty, to... jeszcze zacząłby tego dzika gonić. 😉
Klami, ożesz. Ja tu generalnie "cienka stażem" na tej volcie, więc kiedy zobaczyłam zdjęcia Twojego Pączunia w tej chwili, zrobiłam takie "wooooow".
wątek zamknięty
Drogi KRku!!
Przepraszam, że nie skomentuję waszych wypowiedzi, ale ostatnio nie miałam czasu siąść na kompie i mam zaległości. Obiecuję że nadrobię!
Tymczasem proszę Was o trzymanie jutro mocno kciuków, ponieważ zdaję z Chłopakami złotko 😜 Porywam się z motyką na słońce i wiem, że nie jest to sprawa życia lub śmierci, ale bardzo chciałabym zdać za pierwszym razem i mieć to z głowy! Poza tym, przyda mi się lekki zastrzyk pewności siebie przed weekendowymi Mistrzostwami Śląska w Zbrosławicach! 😅 Najbardziej boję się skoków (ostatnio znów trening skończył się moim płaczem 🙄 i dzikim brykaniem Likiera) i teorii. Już mam serce w gardle!
Godzina rzezi niewiniątek: 16
Trzymać kciukasy proszę!! 🙇
wątek zamknięty
Strucelka, trzymam kciuki 🙂
wątek zamknięty
Strucelka, słyszałam [wprawdzie już jakiś czas temu..], że nikt w pl nie ma złotek odznaki, prawda to?
wątek zamknięty
Strucelka masz moje kciuki! Jedziesz na jednym koniu obie próby czy każdy ma swoje zadanie 🙂?
wątek zamknięty
Strucelka, trzymam kciuki 🙂
wątek zamknięty
Dzionka, wspominac jest co ... i to jest najgorsze w konfrontacji z terazniejszoscia i niepewna przyszloscia.
Gillian, no to dzielnego masz konia. I jakiego opanowanego.
Sankaritarina, merci merci merci ....
Teraz juz od jakiegos czasu nie jest tak fajnie...
Strucelka, trzymam bardzo mocno kciuki !!
wątek zamknięty
A ja tak nie na temat - niech mi ktoś wyśle PW, bo mam 666 wiadomości i jakoś mi tak straszno 🤔
wątek zamknięty
rewir, maja zlote w PL 😉
wątek zamknięty
Strucelka trzymam kciuki!Ale nie masz sie czym martwic naprawde nie jest jakos mega trudno zdac 😉 Mi sie trafily najlatwiejsze pytania w porownaniu do srebrnej i brazu.
(zdawalam u pana Pruchniewicza bylo naprawde ok😉)
wątek zamknięty
Dzięki dziewczyny, od razu lepiej :kwiatek: :kwiatek:
wątek zamknięty
Burza, Carmen, Dzionka, Klami, Misia mam nadzieję, że odniosą skutek :kwiatek: 🏇 🏇
Dzionka na Belfaście jadę ujeżdżenie, a skoki na Likierze.
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.