Wszystko, co chcielibyście poradzić, ale nikt nie pyta...

busch   Mad god's blessing.
18 listopada 2009 23:58
Nigdy nie pij dwóch kaw-szatanów pod rząd 'bo ta pierwsza po pięciu minutach nie działa!"  😁
Zadziałają obie równocześnie i dowiesz sie, jak to jest mieć tętno spoczynkowe powyżej 110/min.
Dowiesz się też, że masz w sobie dużo z cierpiącego na bezsenność deliryka z ADHD.
Dowiesz się też, że masz w sobie dużo z cierpiącego na bezsenność deliryka z ADHD.

Hihihihi, in cafe veritas!
helcia   Wiedźma z czarnym kotem
22 listopada 2009 19:04
Jeśli topisz cukier na łyżeczce, robi się fajna kupka karmelu (czy czegoś tam) i ktoś ci mówi że jest gorący, poczekaj, to on naprawdę JEST gorący 🤣. Masa przykleja się do palca, kurewsko boli i tylko ostry strumień wody, pod który włożyłaś/łeś palec go ściągnie. nie sprawdzaj wszystkiego na własnej skórze
Efekt: palec mnie cholernie boli, ale wiem że było gorące 🙄. Bardzo gorące 😎
Nie licz na to, że banda półgłówków wyznaje zasadę, że kobiet się nie bije. To też boli.
Jesli kolezanka podaje ci noz, mowiac, ze ten jest najostrzejszy, to nie sprawdzaj na reku czy miala racje. Nawet jesli nie miala, to lepiej to sprawdzic jednak na tym sushi ktore chcesz pokroic, a nie na wnetrzu dloni. Dobrze, ze lewej i ze nie za gleboko  😵

jesli naczynia juz ledwie stoja na suszarce to dostawienie tam jeszcze jednej miski spowoduje, ze wszystko spadnie i mozesz nie nadarzyc lapac.

garnek dopiero co zdjety z kuchenki elektrycznej JEST gorący od spodu  😤

edit:
jeszcze 2 😉

nie skacz na jednej nodze po lazience kiedy podloga jest mokra nawet jesli wlasnie wsadzilas stope do wanny z wrzatkiem. Po skreceniu noge wkladaja w gips na 3 tygodnie (nie, nie skrecilam nogi - ale niewiele brakowalo)

zanim zaczniesz sie awanturowac o to, ze znow nie ma zadnego kubka sprawdz, czy ty nie masz ich wszystkich w swoim pokoju. Nawet jesli sa wszystkie twoje, to troche nieladnie 😉

kolejny edit:
jesli ktos ci cos gada i juz tak cie wkurzył, ze az sie trzesiesz ze zlosci i masz ochote mu wygarnac - oddychaj. to NAPRAWDE nie jest dobry pomysl.
po pierwsze - dajesz komus to, co wlasnie chce dostac i to go ucieszy. po drugie - dajesz mu wygrac. po trzecie - twoj spokoj wkurzy jego. po czwarte - zloscia nic nie ugrasz.
spokoj spokoj spokoj. alez mam ochote cos rozwalic.

Proszę jednak o odrobinę kultury.
jedna z naszych stajennych koleżanek - całkiem niedawno
osiadała konia , zapięła ogłowie - z wędzidłem pod żuchwa  wsiadła i pojechała
po pewnym czasie zaczęła się dziwić i narzekać na brak sterowności
jak zobaczyłam jaki jest powód braku sterowności myślałam ze padnę ze śmiechu  respect
teraz wie ze zawsze trzeba sprawidzic czy oby na pewno wszystko jest na miejscu
777, tak a propos,
zanim wsiądziesz na konia, sprawdź czy MASZ popręg. koleżanka nie sprawdziła  👍
incognito   W życiu należy postępować w zgodzie ze sobą.
23 listopada 2009 17:09
moze mi ktos powiedziec ktory odcinek pierwszej milosci dzis leci?wiem,wiem bardzo ambtine pytanie 🤣

A to chyba nie ten wątek? I w necie można sprawdzić...
a jak nawet masz popręg to sprawdź więcej niż raz czy jest dopięty...  😤
inaczej się stoczysz wraz z siodłem na zakręcie, bo konik postanowił, że prędkość światła jest najodpowiedniejsza do pokonania go...

Zdrapane plecy się goją około dwóch tyg, ale uczucie że siedzisz w siodle, a jesteś już poza pionem- nie do powtórzenia.

2. jak masz przystojnego sąsiada, to nie wybieraj się do stajni w brązowych adidasach, niebiesko-czarnych skarpetach, obcisłych bryczesach i kurtce puchowej. Do samochodu masz kilka metrów, ale sąsiad już jest poza zasięgiem  😡
ovca   Per aspera donikąd
23 listopada 2009 17:58
Jak jedziesz konno i jakoś Ci tak...dziwnie sprawdź, czy wodze nie są skrzyżowane pod szyją konia.

Tymbardziej, jak wyjeżdżasz na przejazd na zawodach  😵
jeśli chcesz komóś udowadnic ze zapalniczka samochodowa nie dzieła nie rób tego palcem, i tak sie okazuje że jednak dział( aż mi para wodna z palca poszła 😀)
Nigdy nie pij dwóch kaw-szatanów pod rząd 'bo ta pierwsza po pięciu minutach nie działa!"  😁
Zadziałają obie równocześnie i dowiesz sie, jak to jest mieć tętno spoczynkowe powyżej 110/min.

To mi sie przyda zarowno dzisiaj, jak i jutro  😜

deborah   koń by się uśmiał...
23 listopada 2009 20:42
jak kupisz odświeżacz powietrza z czujnikiem ruchu nie stawiaj go na lini wzroku... możesz się zdziwić jak dostaniesz po oczach kiedy pójdziesz siku o 3 nad ranem  😂
Averis   Czarny charakter
23 listopada 2009 21:32
Deborah Masz u mnie Mistrza  😁
Seksta   brumby drover !
23 listopada 2009 21:45
Nie bierz tyle ile sie da wyciagajac zakupy z samochodu po to, by oszczedzic czas.
Schodzac do lazienki z gora zakupow i plynem do prania moze nie udac ci sie go doniesc, spadnie, roztrzasnie sie i wyleje na kafelki.
A gleba w takiej scenerii nie nalezy do najprzyjemniejszych, 😂 😂
majek   zwykle sobie żartuję
24 listopada 2009 08:37
Deborah  😵

Nie włączaj sobie dźwięku 3d w telefonie, jeżeli często udaje Ci się go gdzieś zawieruszyć. Szukanie `na dzwoniący telefon` nie działa. Telefon jest wszędzie.
jak kupisz odświeżacz powietrza z czujnikiem ruchu nie stawiaj go na lini wzroku... możesz się zdziwić jak dostaniesz po oczach kiedy pójdziesz siku o 3 nad ranem  😂

To Twój odświeżacz nie mruga ostrzegawczo zanim zaatakuje? Mój zawsze 😉

Jeśli częstujesz mięsożercę lasagne ze szpinakiem, powiedz mu, co jest w środku przed jedzeniem. Inaczej możesz pozbyć się połowy blachy na raz 😉
Wredny   po prostu; zły człowiek
24 listopada 2009 13:37
Jeśli odebrane z przedszkola dziecko wyjątkowo nie marudzi, nie wypytuje co będzie na obiad i nie robi chlewu na tylnym siedzeniu samochodu, to upewnij się, że wieziesz własne dziecko. ( Przed laty i do tego w zimie- grubo otukane).
helcia   Wiedźma z czarnym kotem
24 listopada 2009 14:36
Jeśli odebrane z przedszkola dziecko wyjątkowo nie marudzi, nie wypytuje co będzie na obiad i nie robi chlewu na tylnym siedzeniu samochodu, to upewnij się, że wieziesz własne dziecko. ( Przed laty i do tego w zimie- grubo otukane).

😵 😁

ps. przepraszam za nie regulaminowy post.

jesli naczynia juz ledwie stoja na suszarce to dostawienie tam jeszcze jednej miski spowoduje, ze wszystko spadnie i mozesz nie nadarzyc lapac.

😂 moja specjalność
kaprioleczka  masz racje garnek po odstawieniu z gazu jest goracy od spodu  😁 😁
sprawdzilas?  😵

zanim spedzisz cala noc piszac projekt grupowy na spotkanie i w celu ukonczenia tego olejesz dwa wlasne, na deadliny, upewnij sie, ze to spotkanie faktycznie jest.
ja dzis urwalam sie ze wszystkich zajec zeby pokonczyc moje projekty i niestety spoznilam sie z ich oddaniem 3 minuty  😵 😵 😵 a spotkanie grupowe zostalo odwolane, szkoda ze nikt mi nie powiedzial  👿
a ja do 5😲0 pisalam  🙄 jestem zla i wykonczona
Wracajac z zakupami do domu, nie slizgaj sie po lodowisku bez odlozenia reklamowek, zwalszcza, jak masz w nich 40 jajek i dwa opakowania maki 😁 ciasta, ktore przy upadku powstanie, nikt nie bedzie chcial jesc.
nie zatrzaskuj zamaszyscie drzwi od samochodu, jesli nie zabierzesz ręki ze środka. boli.

nie rób spotkania przy piwie ze stara paczką, jeśli zamierzasz rzucic palenie.

nie zakładaj, że przedmiot posoztawiony w siodlarni trzy dni temu będzie leżał w tym samym miejscu, w takim samym stanie. można się rozczarowac.

zanim poprosisz znajomego, by przy okazji wizyty w sklepie jeździeckim nabył dla Ciebie jakiś produkt, zapisz mu na kartce nazwę i rozmiar, bo mimo zapewnień, że zapamiętał, weźmie zupełnie co innego, a w dodatku okaże się, że zdefraudował paragon. 
24 listopada 2009 23:46
Zanim zatrzaśniesz zmywarkę i ją włączysz, sprawdź czy kot nie postanowił urozmaicić sobie diety resztkami z talerzy.
Zmyty i wysuszony kot wygląda fajnie, ale w ramach retorsji wlezie w najbardziej niedostępny kąt mieszkania i niefajnie tam natrzaska.

I jeszcze co do zmywania: zanim energicznym ruchem podniesiesz wajchę baterii i puścisz wodę do zlewu na "cały gwizdek", sprawdź, czy w zlewie, dokładnie pod wylewką, nie leży łyżka.

Jeżeli w "godzinie duchów" szuflada w kuchennej szafce zaczyna łomotać i sama się wysuwać, to nie znaczy, że masz upiora w kuchni. To może znaczyć, że kot zeżarł już cały twój zapas "Grześków" i postanowił przenieść się na łóżko.
Wredny, apropos kotow w dziwnych miejscach... choc to dosc drastyczna historia;
Wokalista Green Day, Billie Joe mial kiedys uwielbianego kota, ktory nazywal sie Zero. Ktos zamknal suszarke do ubran z Zero w srodku, niechcacy. Billie Joe ta suszarke otworzyl. kot niestety nie przezyl, a piosenkarz jest od tego traumatycznego przezycia zostal wegetarianinem.
Nawet w piosence "Deadbeat holiday" wspomina owego kota:

"Wake up, the house is on fire
And the cat's caught in the dryer"

tak wiec rada ogolna:
jesli posiadasz zwierze czworonozne domowe w wersji kot, przed zamknieciem i uruchomieniem pralki, zmywarki, suszarki bebnowej do ubran oraz lodowki/zamrazalnika itp. upewnij sie kilkukrotnie, ze zwierzak nie dostal sie do srodka.
wykorzystuj każdą szansę jaką daje Ci los, bo może to być ostatnia jaką dostajesz. Tylko pamiętaj aby w tej spontaniczności nie przestać myśleć, ponieważ głupoty nic nie usprawiedliwia

to tak filozoficznie i ku przestrodze mi się zebrało 🙂
[quote author=Wredny link=topic=11182.msg387760#msg387760 date=1259069867]

😵 😁

ps. przepraszam za nie regulaminowy post.
[/quote]

mąż koleżanki zawsze rano odstawiając dziecko do przedszkola robił mu FOTĘ komórką!!
przy odbiorze sprawdzał czy dziecko ma swoje ubranie na sobie  😀
25 listopada 2009 11:51

tak wiec rada ogolna:
jesli posiadasz zwierze czworonozne domowe w wersji kot, przed zamknieciem i uruchomieniem pralki, zmywarki, suszarki bebnowej do ubran oraz lodowki/zamrazalnika itp. upewnij sie kilkukrotnie, ze zwierzak nie dostal sie do srodka.

Betoniarkę też sprawdzajcie!!! Oczyszczenie kota z cementu wymaga rękawic spawalniczych i wielkiej cierpliwości.
Zanim zaczniecie wkurzać się na pralkę i połamiecie "klameczkę" upewnijcie się, że pralka jest wyłączona i odblokowana 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się