Kącik Ujeżdżenia

szkoda w takim razie, ze nie przylatuje 3-4 dni wczesniej niz przylatuje, bede dopiero 21 wieczorem :/
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
23 listopada 2009 17:58
Arimona ale jakie dobre zmiany miałaś na rudym 😉

W grudniu będą zawody, ja planuję się wybrać.
Raven   Dragon Heart & Shadow Hunter
23 listopada 2009 18:04
Koniczka a skusicie się na jakieś Cy? 😎 No i gratulejszyns! Naprawdę żałuję, że nie mogłam się z Anąą pobić o trzymanie Ci derki... 😕 😉 Ale może w grudniu sie uda 😁
23 listopada 2009 18:18
Dziękuję wszystkim za gratulacje!

Raven jeszcze nie wiem. I chciałabym i się trochę boję 😉 Zobaczymy najpierw co tam Aromer w propozycje wrzuci.
Koniczka

Hahaha dzięki. nie pierwsza osoba która mi o tym mówi,  lol lol   🤣 🤣 🤣  to była specjalna popisowa , żeby nie było,   🤣 🤣 żartuje 🙂
Dobre to dobre , tylko w tym czasie miał być kontrgalop bez zmian (a zrobiliśmy chyba 2 na jednym nieszczęsnym luku HXK?) , dla nie wtajemniczonych. Ale za drugim razem sie udało nie zmienić.
🏇
On jest świetny, potrafi co tempo robić, ale nie pode mną.  🙂
Kiedyś nie potrafilam nawet krótkiej przekotnej przejechać i przejść do klusa, bo ZAWSZE robił lotna, bo to skoczek musi umieć na parkurze sam sobie radzić  😀 😀

23 listopada 2009 18:39
Ze strony Aromeru:
"UJEŻDŻENIE
W związku z dużym zainteresowaniem HZR-A, zwróciliśmy się z prośbą do MWZJ o zgodę na organizację dodatkowej imprezy w ujeżdżeniu, jako zawody regionalne HZR-A w terminie 12-13.12.2009r"
jest na swiatkoni.pl  galeria z Aro  jak by co , bo ja dopiero co zauważyłam  😲

ehh i mnie jak zawsze nie ma  🤔
efka   CEL - zadanie, które wyznaczamy naszym marzeniom
23 listopada 2009 20:41
ha! i w końcu mam jakieś zdjęcia 😀 Arimona dzięki za wieści 😉

Efka, jaką Ritek ma szyję !!! Wygląda suuper - szacun 🙂
Znalazłam zdjęcia Milusi i Ewcii, mam nadzieję że się nie pogniewają

Milusia i Zwiastun

i nawet ja się załapałam  🤣

Ewciaa i Tulipan

hehehe pamiętacie?

jest na swiatkoni.pl  galeria z Aro  jak by co , bo ja dopiero co zauważyłam  😲

ehh i mnie jak zawsze nie ma   🤔

no patrz, to zupelnie tak, jak mnie  🤔 🤔 🤔

szkoda ze moje zdjecia z Kuclandii sie "magicznie" nie znalazly... a przeciez widzialam ze przynajmniej 3 osoby robily... no i co, wsiaklo? 🙁
mam tylko 3 z dekoracji, ale dobre i to 😉 przynajmniej flotke mam na pamiatke  😎
http://dressage.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=937&Itemid=77 jest nawet krotki wywiad z Panem Tomaszewskim. Duze poruszenie jak na regionalne , ale to dobrze trzeba jak najwiecej takich zawodow zeby ludzie mieli gdzie sie uczyc.
incognito   W życiu należy postępować w zgodzie ze sobą.
24 listopada 2009 15:23
jakies cwiczenia na poprawe równowagi konia w galopie?problemy z tą równowaga ma przede wszystkim na kole na którym jezdzimy,ale nie tylko,w klusie juz nie ma tego problemu,ale z tym galopem to sobie nie radze.
Co konkretnie się dzieje? Jak wyraża się utrata równowagi? jak duże koło?
🙄
Kaprioleczka
noo tragedia z tymi zdjęciami.

pojadę tez 12-13 uj. , ale prawdopodobnie poza konkursem jakieś łatwe Pe, chyba ze coś zrobią towarzyskie na % (marna szansa?)

ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
25 listopada 2009 14:53
a ja siebie tez znalazłam na galerii a Aromeru 21.11.

[img]http://www.fotokonik.pl/watermark.php?i=8786[/img]

[img]http://www.fotokonik.pl/watermark.php?i=8825[/img]

[img]http://www.fotokonik.pl/watermark.php?i=8683[/img]
kujka   new better life mode: on
25 listopada 2009 20:50
ciekawostka - patrzcie kogo znalazlam na stronie Toffiego 🙂
http://www.toffi-images.de/index.php/foto/content/view/full/13791
To juz bylo, jakas fotka w piruecie w galopie chyba tez
aniapa   Niedobre zwierzę wierzchowe nieznanego gatunku.
26 listopada 2009 12:41
Mam nadzieję, że nie zjecie ujeżdżeniowego laika  😡 za głupie pytanie, ale z trenerką będę jeździła dopiero w środę a sprawa mnie nurtuje.

Sytuacja wygląda tak - ogólnie jestem marnym skoczkiem bez podstawy ujeżdżeniowej, który chce się podciągnąć w ujeżdżeniu, nadrobić podstawy, poprawić dosiad. Obecnie w końcu mam trenera, który mimo skoków kładzie bardzo duży nacisk na ujeżdżenie i jest całkiem niezła w te klocki. Dlatego postanowiłam sprawić sobie siodełko ujeżdżeniowe (by popracować nad dosiadem i może w przyszłym sezonie pojechać jakiś czworobok L) - wczoraj przyszło, dzisiaj wsiadłam - pierwszy raz w życiu (kiedyś wszechstronne, a ostatnie 2 lata spędziłam w skokówce cc). W stępie i w galopie sobie radziłam, a w kłusie - ani trochę  🙁 Traciłam równowagę, gdy wsiadałam, to rzucałam się jak worek kartofli, a anglezowanie w ogóle było bez równowagi - latałam we wszystkie strony i nie umiałam się ułożyć. I tu moje pytanie - czy to normalne zjawisko przy takiej przesiadce? Na co zwrócić uwagę, bym także w takim siodle odnalazła równowagę w kłusie? Czy to tylko kwestia przyzwyczajenia do siodła, czy też po prostu wychodzą moje braki w równowadze? Oczywiście w środę skonsultuję się z trenerką, ale z chęcią poznam wasze zdanie, a jeszcze chętniej jakieś podpowiedzi - jak zacząć jeździć w siodle ujeżdżeniowym, by się odnaleźć?

Dodam, że siodełko jest w miarę dobrze dopasowane do konia.
Z góry dziękuję za odpowiedzi  :kwiatek:
no to juz wiemy, ze prawdopodobnie zawody ujezdzeniowe w aromerze beda 19 grudnia.
na ciekawy pomysl, moim zdaniem, wpadli organizatorzy co do sedziowania:
Proponowana forma sędziowanie: dwa stanowiska sędziowskie , sędziują sędziowie obserwatorzy (SO), przejazdy są nagrywane na kamerę, przejazdy obserwuje z neutralnego stanowiska sędzia "master"(SM). Po zakończeniu konkursu (około 15min) zawodnicy(którzy wyrażą zgodę) startujący w tym konkursie, zaproszeni będą wspólnie z sędziami oceniającymi oraz z sędzią "master" na spotkanie omawiające na gorąco przejazdy z możliwością podglądu z kamery video na dużym ekranie.
Szczegóły w propozycjach.

ciekawe jak to wyjdzie w praktyce 🙂
efka   CEL - zadanie, które wyznaczamy naszym marzeniom
26 listopada 2009 22:01
łomamo ale nakombinowali 🙂
tym bardziej zaluje, ze mnie tam nie bedzie  👿
26 listopada 2009 23:16
Moim zdaniem może być to interesujący format zawodów, ciekawa jestem jak to w praktyce wypali. Ale w związku z zaproponowanymi konkursami pojawię się tylko jeśli dostaniemy zielone światło na jechanie C3, bo na samo N6 mi się nie bardzo chce ruszać i wydawać kasę.
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
30 listopada 2009 12:19
Gdzie mogę znaleść jakieś dokumenty dotyczące wymagań stawianych zawodnikom startującym w zawodach ogólnopolskich juniorów? W sensie jaką licencję trzeba mieć i inne "papierki".
30 listopada 2009 16:20
III licencję, rejestrację w PZJ i badania lekarskie.
30 listopada 2009 19:32
A co z eliminacjami do HPP 2010? Gdzie można znaleść ich propozycje?
I zerkam teraz w kalendarz PZJ-tu, czym się różni HPP w Aromerze od tego w Sopocie czy Kuźni Nowowiejskiej? 🤔
30 listopada 2009 19:40
W ujeżdżeniu nie ma kwalifikacji do HPP.
Strucelka, Żeby wystartować na HPP-A (ostatnie 3 lata był w Sopocie) musisz pojechać jeden z programów obowiązkowych (z tych które będą na hpp) na conajmniej 58%. Eliminacji nie ma, musisz tylko wypełnić tą normę.
30 listopada 2009 19:45
Aha, ok  :kwiatek:
A czym się różni HPP w Aromerze od tego w Sopocie czy Kuźni Nowowiejskiej?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się