Klara- pomóżmy Naszej Szkapie wyleczyć Klarunie :)

Kayra   Kucusiowy wariat :P
23 listopada 2009 16:44
Met, czy nie potrzebujecie dla niej dereczki? Mogę jedna odstapic, derka nie jest piękna ale chetnie pomozemy. DErka ejst po kucyku (115 cm od kłębu do zadu)
Gniadoszka   Przyjaciel to mało ... to członek rodziny ...
23 listopada 2009 18:18
Osobiście niewiele mogę zrobić z uwagi na wyczerpanie finansowe z powodu mojego Gniadego chorowitka ...
Ale wiele osób nadal odwiedza mojego bloga, więc jeszcze dzisiaj umieszczę tam apel o klaczce.

Met, wspaniała z Ciebie kobieta, że się tak Klarą zaopiekowałaś!
Trzymam mocno kciuki! Musi się udać!
ovca   Per aspera donikąd
23 listopada 2009 18:21
O niebo lepiej wygląda, niż na początku.

Trzymam kciuki za Małą i za Ciebie, Met!  🏇
dzis byl weterynarz. kucyczek dostal antybiotyki, kroplowki i krew poszla do analizy. jutro ciag dalszy 🙂

ovca, to dopiero 58h 🙂 za miesiac bedziemy sie rozplywac nad jej poprawa 🙂

Gniadoszka, dzieki! rozglos dobra rzecz.

Kayra, bardzo sie przyda! na razie posilkujemy sie kocykami, bo nigdy wczesniej takie dereczki nie byly nam potrzebne.
23 listopada 2009 19:46
Met, to super! Jutro niestety pracuję do 21 ale w środę już wyśle 🙂
dziekuje :kwiatek:
Na sprzedaż jest bilet na Paradę Jeździecką CSI (6 grudzień) w Katowickim spodku - taki "gadżet szkapowy", z autografem Pani Prezes  😎
Wartość biletu 50zł, kontakt: 602 736 652
Dochód ze sprzedaży oczywiście pójdzie dla Naszej Szkapy 🙂
po dlugich debatach doszlismy do wniosku, ze autograf to zly pomysl 😉

Klara - dzien czwarty - kucyczka od wczoraj stoi o wlasnych silach. nie polozyla sie na noc. powolutku chodzi po boksie
kujka   new better life mode: on
24 listopada 2009 11:11
Met, jestes cudotworczynia! po 3 dniach kucka juz na pierwszy rzut oka wyglada lepiej. dzieki za to co robisz!
bo ona chciala tylko odrobiny ciepla i czulosci 😉

plus fury siana 🏇

💘

jest boska! juz sie martwie, ze nadejdzie taki dzien, kiedy trzeba bedzie oddac ja do adopcji 🤔wirek:
dzis z wetkami walczylismy 4h - bylo strzyzenie, golenie, czyszczenie, wycinanie. normalnie kucyk funkel nowka ;] korekta wieku: miedzy 3 a 5 lat (nie chciala trzymac mordki otwartej, za jakis czas bedziemy tarnikowac zeby - jak sie troche pozbiera - to wtedy dokladnie obadamy, co tam ma). dostala koksy na tydzien i po niedzieli spotkamy sie znowu z Pania Doktor. a do tego czasu zdrowiejemy 😉 dzis juz nie mam sily, rano wrzuce fotki.
trzynastka   In love with the ordinary
24 listopada 2009 20:52
Zdjęcia zdjęcia  😁

Czyli nie ma 16 lat a ... hm... między 3 a 5 ?
25 listopada 2009 09:39
Paczuszkę mam gotowa do wysyłki teraz tylko na jaki adres czy na fundacje czy gospodarstwo? 🙂
na gospodarstwo 🙂

Fundacja "Nasza Szkapa"
Wojsławice 111
28-500 Kazimierza Wielka

:kwiatek:

aaaa, zapomnialabym! Klara widzi na to oczko z bielmem 😅
Klarcia nadal stoi 🙂

czyszczenie ran:

kosmiczny kucyk ;]

ona naprawde jest chuda...

25 listopada 2009 21:36
Derka wysłana. Poszła priorytetem wiec powinna lada dzień się pojawić. Jest wyprana ale niestety przeszła zapachem koni i proszku, co dało "piękny" zapach :P Mam nadzieję, że mimo to posłuży 🙂
Proszę ucałować klaczusię ode mnie 🙂

:kwiatek:
dziekujemy 💘

nowe foty jutro. tradycyjnie padam na pysk. kroplowki dwa razy dziennie, przemywanie, nacieranie, pryskanie, karmienie, pojenie, czyszczenie... a niby jeden maly kucyk 🙇
trzynastka   In love with the ordinary
26 listopada 2009 20:55
I jak się dzisiaj mamy? 😉

Kayra, przyszla wczoraj dereczka! jest sliczna, dziekujemy :kwiatek:

zaraz wrzuce foty 😉

powiem Wam, ze Klara wysysa ze mnie cala zyciowa energie, a jeszcze tydzien nawet nie minal... powinna miec na imie Strzyga :P czy ki inny wampir. maluch caly czas stoi 🙂 drze jape o zarcie non stop. jedyna w swoim rodzaju 🙂 jak bedzie ladne sloneczko dzisiaj, to moze uda nam sie na spacer krotki wyjsc. przydalby sie jej troche
dea   primum non nocere
27 listopada 2009 08:15
Dopiero zauważyłam wątek - wrzuciłam dwa grosze, może się przyda. Kucykowa wola życia, widać to w oczkach 🙂
Będzie dobrze z maleństwem, trzymam kciuki!!
27 listopada 2009 21:56
Met, to super, cieszę się bardzo! Strasznie mi sie ona podoba, szkoda że mało zarabiam to bym ja przygarnęła do siebie, ale na drugiego kuca mnie nie stać 🙁((
Buziaczki ode mnie dla Klarci :*
O tak, na słoneczku powinna od razu odżyć! Koniecznie wyprowadźcie ją na powietrze, chociaż na chwilę😉 Wygląda naprawdę coraz lepiej, oby tak dalej  👍
niestety maluszek nie czuje sie jeszcze na silach, zeby spacerowac...

ale dotarlismy do wczesniejszego jej wlasciciela. on pamieta Klare brykajaca po wybiegu. jest odpadem hodowlanym - ma jakis problem ze pyszczkiem. podobno ma papiery... 2-letni oo. czekamy na paszport
Klara ma na imie Koreanka i jest z radomia - takie najnowsze wiesci. szukamy dalej.
W mojej ulubionej książce z dzieciństwa-"Akademia Pana Kleksa" - była opisana taka Ulica Dręczycieli.
Chyba jeden z najbardziej wstąsających fragmentów tej książki.
Aż się prosi po ustaleniu -kto tego konia tak zmasakrował - żeby go publicznie ujawnić na takiej tablicy hańby. 😤
dea   primum non nocere
30 listopada 2009 08:29
Zaraz zaraz, dobrze zrozumiałam? To jest... dwuletni arab??  🤔
Wiadomo co ma z tym pyszczkiem? Coś jej utrudnia jedzenie? Zęby czy coś innego?
patrzylam do mordy wlasnie - ma wade zgryzu. dolna szczeka jest troche wysunieta do przodu. bedzie wet, to poogladamy dokladniej.
biedna klaczunia, wierzę, że za rok, dwa wyjdzie z niej ten arab 🙂 Powodzenia!
Met, prosimy o nowe zdjęcia..... 🙂 :kwiatek:

Klarcia w dereczce od voltowiczki 🙂

doszla tez pasza od Fazy!

i 2 paczki od qnwortalowiczek - z lekami, kantarkami, szczotkami... 😉

dziekuje Wam bardzo bardzo baaaaardzo mocno.

wczoraj byl weterynarz, klaczka coraz mocniej trzyma sie zycia. niestety rachunek za leczenie przekroczyl juz 2000zl. w tej chwili Klarze najbardziej sa potrzebne wszelkiego rodzaju spray'e ulatwiajace gojenie (typu ctc). poza tym masci na rany, siemie lniane, witaminki.

uf, jest coraz lepiej! Klara jest z nami juz 11 dni!
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się