Imiona

Ja znam Palomę, Ines i Zorana, rodzeństwo zresztą 😉

A rodzice mają korzenie w 100% polskie 🙂

edit:
najbardziej podobają mi się Maja i Adam 😎
MajaK   Tina 2000-2013
03 listopada 2009 19:03
To nie imiona, ale nazwiska... ale będąc na cmentarzu widziałam grobowiec, w którym pochowani byli: pan Fiut, pani Fiutowa i córka Fiutówna  😎

Miałam na studiach koleżankę o panieńskim nazwisku "Fiuty".

edit:
najbardziej podobają mi się Maja i Adam 😎

hihi 😀  😡 :kwiatek:

A no a w liceum miałąm koleżankę o imieniu Malina 😉
Severus   Sink your teeth into my FLESH
20 listopada 2009 10:47
Ja mam Marika, na drugie Katarzyna
hmm, imię to jest właśnie mój znak rozpoznawczy. w  sumie z tego powodu nigdy nie miałam ksywki. Imię wywodzi się z... kalendarza. Tak się spodobało mojej mamie, że mi nie odpuściła. Ale dając mi wybór na pierwsze dała mi pospolitą Annę, na którą zupełnie nie narzekam. Na drugie mam Bratumiła (nie sugerujcie się, mam dwóch braci i podobno dla żądnego nie jestem miła), ale wszyscy mówią do mnie po prostu Bratka.

imiona, które mi się podobają to Hania dla dziewczynki i Igor dla chłopca. O Igorze bym nigdy nie pomyślała, ale mam wspaniałego kolegę Igora i po prostu wspaniale mi się kojarzy. Będzie więc Igor 🙂
z dziwnymi imionami osoby które chodziły ze mną do liceum Remigiusz, Ludwiga, Ksenia, Roksana, Oktawia .
a koleżanka na nazwisko ma.... Posówaj  😁
Averis   Czarny charakter
23 listopada 2009 15:13
A ja jestem Judyta Maria. Pierwsze uwielbiam, bo jest piękne, drugie lubię, bo po babci 😉 Mamcia miała gust  😎
Szumka94   This opportunity comes once in a lifetime yo ! ♥
23 listopada 2009 16:55
a ja.. Ilona..  🙄
nie lubię, nie lubię.  👿
drugiego brak, a na trzecie planowane Wiktoria.  😉
co do nazwisk - mam znajomą, świetną dziewczynę, która (po dołączeniu nazwiska męża) nazywa się Łomot-Gruchot  😵
Seksta   brumby drover !
23 listopada 2009 18:41
ja za to znam Renatasa 😉 ale to litwin, wiec usprawiedliwiony- u nich takie imiona to norma
Znam jeszcze Gerarda 🙂 Obłęd w ciapki, to imię pasuje mu idealnie, nie wyobrażam go sobie pod jakimś "pospolitym" imieniem. To po prostu Gerard Gustaw 🙂
arivle   Rudy to nie kolor, to styl życia!
23 listopada 2009 18:58
Ja mam koleżankę (mam nadzieję, że się nie pogdniewa, bo imię dość charakterystyczne) której na imię Kimzum  😜
sami zgadujcie skąd pochodzi  😁

A moje imię niech pozostanie tajemnicą  😁
ja się nie przyznam, jak się zwę.😉 ale z takich dziwniejszych, to:
-Atena {ma siostrę Afrodytę}
-Tobiasz
-Oktawian
-Saranda
-Saba  🤣
😉
Averis, wow, Judyta cudne!
kujka   new better life mode: on
26 listopada 2009 23:49
hermana, a ja mialam wyklady z Pania Izabela Łęcka! 😀
U mnie na uczelni też jest Zielińska😀
I wszędzie widzę Natalie Kowalskie albo Katarzyny i Ole Nowak.

A z dziwnych imion :
Bernadetta, Ksenia, Karina, Marika, Nikola, Żaneta, Faustyna, Onyoo(ale pochodzi z Korei takze w sumie zrozumiałe😀), Wioletta, Sybilla, Bianka, Jagoda, Anastazja, Roma, Bogumiła; Maksym, Błażej, Alan, Aidan...
Wszystkich znam osobiście😉

A sama też mam takie imię, ze poprostu ...cały czas wyrzucam rodzicom że mnie tak nazwali! 
Kaarina a co takiego dziwnego w tych imionach?  🤔
Graba.   je ne sais pas
01 grudnia 2009 07:33
małaMi, to zależy jak często słyszy się to imię. Jak się słyszy prawie codziennie to się tak  "osłucha" i nawet obco brzmiące imiona będa się wydawać zwyczajne. I na odwrót. 😀
Moja szefowa się nazywa Fiut.
Mina każego przedstawiciela,który się o tym dowiaduje....bezcenna.
kujka   new better life mode: on
01 grudnia 2009 10:48
Graba., ale co jest dziwnego w Żanecie czy Błażeju...

arivle, Kimzum? Mongolia/Tybet? Czy jeszcze dalej na wschod?
Dekster pare razy spotkalam sie z tym nazwiskiem. Gdybym sama takie miala- od razu bym zmieniła.

Graba po prostu są rzadziej spotykane niz Agnieszki, Anki itp. Ale nie rozumiem, dlaczego sa niby dziwne?
ja zwyczajnie - Karolina . Do imienia nic nie mam . Chociaż miałam się Olga nazywać, ale mam wschodnie nazwisko i mama nie chciała dawać wschodniego imienia ( ; .
Z dziwnych imion - znam braci bliźniaków Żamira i Żanela  .  ( ;
Może zamiast pisać "dziwne imiona" piszcie "rzadziej spotykane"? ;]
ja mam na imie Sonia a na drugie wszystkim bardzo znane Magdalena. W ogóle to zamiast Sonia miało być Wiktoria 😅.
Dynamo   Dynamicznie :))
01 grudnia 2009 21:59
Gozya, popieram. Sama mam dość niespotykane imię i co rusz się spotykam z określeniem 'dziwne' na jego temat, może nie jest to niegrzeczne.. ale po prostu nieprzyjemne 😉
Tigran, Tibor, Salma i...

Pod koniec artykułu poległam  😵

Poza tym właśnie biorę się za czytanie:
Moda na ciekawe imiona

Mam na imię Konewka -> już się bać?  🤔
Cenciakos   Koń z ADHD i złośliwa zołza ;)
05 grudnia 2009 13:14
a ja bardzo lubię swoje imię - Dagny.
Jest nieczęsto spotykane, oryginalne a przy tym nie amerykańskie 😉.
Ja mam na imię Marta a miałam być Sara - całe szczęście, ze jest jak jest 🙂
Bardzo lubię swoje imię, chociaż zawsze chciałam być Martyna.
Na drugie mam Helena, bardzo go nie lubi - po prababci
A jam jest Magdalena Maria i za niedługo muszę wybrać 3 imię i zastanawiam się pomiędzy Marcelą a Weroniką.
A ja jestem Amelia. I mi to imię zupełnie nie przeszkadza, wręcz je lubię.
Drugiego nie mam, do bierzmowania się nie wybieram więc to by było na tyle.
Ogólnie jestem nazywana Amelką lub Amelcią. Nienawidzę jak ktoś przekręca Amelkę na Pamelkę =.=

Miałam być Weroniką (Ale dobrze że nie jestem bo mam już 2 w klasie....) albo Julią.
A gdybym urodziła się chłopcem, byłabym... Kacprem xD

Z imion męskich jakoś mnie tak odrzucają Maksy, Denisy i Kajtki - prywatne doświadczenia że osoby o tak unikalnych imionach mają unikalnie irytującą osobowość.

Blądek. ja bym na trzecie wybierała coś zupełnie egzotycznego.  🤣 Jakąś Genowefę albo inną Bogumiłę xD
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się