galeria zdjęć dla forumowiczów-szmatoholików

- można by jeszcze dodać informacje o ciuchach, jeżeli są kolorystycznie dopasowane do czapraka

nie kazdy ma tyle bluz/kurtek/bryczesow zeby dobierac kolorystycznie do czaprakow 😉
Poszły 🙂

Pursat dzięki  😉 Niestety aura wybitnie ostatnio nie sprzyja katalogowym zdjęciom...  🙁 🤬

Tymczasem, przy okazji naszych dość radosnych kłusów i galopów:

Winnetou (Polopad Coriander, owijki Anky Pebble)

(oraz w lepszej rozdzielczości: )

Czardasz (Polopad Chocochip-Creme, owijki Anky Offwhite)

(oraz w lepszej rozdzielczości: )

Jak nastanie lepsza aura, postaramy się o podmianę na zdjęcia bardziej słoneczne  😉
[quote author=Orzeszkowa link=topic=878.msg380663#msg380663 date=1258308725]
- można by jeszcze dodać informacje o ciuchach, jeżeli są kolorystycznie dopasowane do czapraka

nie kazdy ma tyle bluz/kurtek/bryczesow zeby dobierac kolorystycznie do czaprakow 😉
[/quote]

Zdaję sobie z tego sprawę 😉 Ale często jest tak, że na zdjęciach widać dobraną do owijek i czapraka koszulkę, kurtkę itp. W takim wypadku można by od razu podrzucić informację, że na przykład do padu kiwi pasuje sweterek z Zary, itp 😉
Edit: o, na przykład na zdjęciach powyżej 😉
W takim wypadku można by od razu podrzucić informację, że na przykład do padu kiwi pasuje sweterek z Zary, itp 😉

Bez sensu według mnie.
Ok, przecież to luźna propozycja tylko 😉
Zawsze można wysłać pw z zapytaniem, gdzie można kupić polo tak idealnie dopasowane do danego padu 😉
no ale można się ubrać w jakieś ciemne kolory np czarny brązowy albo szary . Myślę  , że są uniwersalne i będą pasować . A może ktoś na forum umie obrabiać zdjęcia ? bo mi to nie za bardzo idzie , ale myślę że takie zdjęcie wygląda lepiej
[img=]

niż to
http://szmatoholicy.konskieforum.pl/zobacz/8/112#i
Pursat   Абсолют чистой крови
16 listopada 2009 14:19
Pursat dzięki  😉 Niestety aura wybitnie ostatnio nie sprzyja katalogowym zdjęciom...  🙁 🤬
Nie ma za co. 😉 Zdjęcia pod jeźdźcem absolutnie mi nie przeszkadzają, o ile są estetyczne i dobre jakościowo. Naprawdę nie trzeba mieć super wypasionego aparatu, żeby zrobić ładne, przemyślane zdjęcie. 😎 Irytują mnie zdjęcia takie jakby na odwal się, pstryknięcie byle gdzie, z jakimś bajzlem w tle. 🤬
A czy ja mówię, że trzeba od razu pełną korektę zdjęcia w PSie robić? Jeżeli zdjęcie jest znośnej jakości, to w pierwszym lepszym edytorze zdjęć (Microsoft Office Picture Manager na przykład) można zdjęcie obciąć tak, żeby koń znajdował się na środku.

Z resztą nie rozumiem tego oburzenia - wątek jest dla szmatocholików, chodzi o wygląd, lans i bans. Gdzie tu lans, jak padzik ledwo widać, za to na pierwszym planie jest kupa, wujek Miecio czy Bóg wie co jeszcze  🤔

Jeżeli już ktoś się stara, czyści konia na błysk i pakuje go w śliczny komplet, to czy znalezienie sensownego tła (czasem nawet ściana stajni wystarczy) to aż taki wysiłek?

Zgadzam się ze Sierrą. Trochę wysiłku i nawet komórką można dobre zdjęcie zrobić 😉
Dorotheah   मेरी प्यारी घोड़ी
17 listopada 2009 03:58
Trolinka,
jeśli chodzi o obrabianie odcieni- nie można też za mocno przesadzać z tym. Np.mi się bardziej to drugie chłodniejsze podoba- bardziej elegancką tonacje ma.  A to pierwsze gryzie barwą w oczy.
Pisałam , że ja nie bardzo potrafię przerabiać zdjęcia ale może ktoś z forum umie i wydobył  by to co najlepsze z tych słabszych ciemniejszych zdjęć .
lavender
Wrzucone.

ślicznie  😉

eskadron chocochip-pink , owijki anky off-white

i kantar z podstawowej kolekcji
asds   Life goes on...
21 listopada 2009 21:59
Wrzuciłam, ale w ramach pracy domowej poproszę o foto tego samego zestawu, tylko z jednym koniem w kadrze 😉

Multistripe Euro Star Ivory/Ebony i owijki Eskadron Saltz

kujka   new better life mode: on
21 listopada 2009 22:42
Jest na stronie.

w kaciku Ankowym powiedzieli ze sie nadaje, wiec tu wrzucam - anky dusk blue
asds

a mogłabyś zrobić zdjecie gdzie na głównym planie będzie Twój koń w ślicznym czapraku, wyraźne itd.

było mówione, żeby zdjecie wstawiane do szmatocholików były ostre, żeby dokładnie błyło wszystko widać itd.
asds   Life goes on...
22 listopada 2009 09:18
Na reazie roboczo niech to będzie. Ewentualnie moge takie zapodać. To lepsze?

Mam zdjecie bardzo fajne z boku i wyraxne, ale niestety fotograf mi nawala z zgraniem zdjec na płyte 🤔
Pursat   Абсолют чистой крови
22 listopada 2009 12:56
Eskadron Cotton Lavender:

W większej rozdzielczości:
Pursat - wrzuciłam 🙂
zdjęcie kujki też wrzucone
Severus   Sink your teeth into my FLESH
22 listopada 2009 20:34
A to się nada do szmatoholików? (hortensja) Wybierzcie które najlepsze  😀

Sorry za ilość  🤬

edit: zmniejszyłam zdjęcia, żeby się nkt nie czepiał  😉
Na drugim ładnie razem wygladacie.
22 listopada 2009 21:16
Dzięki  :kwiatek:
Severus, drugie moim zdaniem ma klimat i już je wrzuciłam na stronę - ekstra 🙂
23 listopada 2009 08:44
Super, dzięki dziewczyny  :kwiatek:. Jak będę miała ładną pogodę, to postaram się jeszcze o zdjęcia na gniadej
Poszło 🙂

Myślicie,  że się nada?

ciemnogniady w impulsie deepblue
link do zdjęcia w większej rozdzielczości:
Madzia że się nada to za mało powiedziane 😜 rewelacyjna maść i genialnie wygląda w połączeniu z tym czaprakiem
madzia, ja też odpadłam, cudowne połączenie!
Dzięki dziewczyny :kwiatek: osobiście uwielbiam młodego w oliwkowym niciaku i cynamonowym impulsie( od Koniczki :kwiatek🙂. Porządnych zdjęć nadających się do szmatoholików niestety brak, może kiedyś nadrobię 😉 niżej wrzucam linki do tych moich ulubionych czapraków  na trochę gorszej jakości fotkach:

madzia

😍 😍 😍

ale z ładny obrazek , impuls  i tak najlepszy   🙄
Jest.

Mam takiego kasztana w łezce Eskadrona Brown

może być?
i w wiekszej rozdzielczości: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9e95ae28ae74ef0b.html
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się