Zadziwiające, nietypowe ogłoszenia

Julie, o tym wałaszku bylo kilka wiadomości temu 😉
Euforia_80   "W siodle nie ma miejsca dla dupków!"
20 listopada 2009 09:53
i znowu  🤔zok:
http://www.allegro.pl/item816607766_konie_flosculi_pl.html

czy to jest jakiś chwyt reklamowy ???
a mnie obrzydza ten Pan bez koszuli. Bo dla mnie jeździectwo jest eleganckim sportem a nie pokazem kulturystycznym... :/ Fuj.
20 listopada 2009 10:27
tu się zgodzę z tobą co jednak nie zmienia faktu że niezłe ciacho z niego.
Zastanawia mnie dlaczego na każdym zdjęciu jeździ rozebrany. Trochę to dla mnie dziwne, chyba że facet ma hopla na punkcie swojego ciała albo na siłę szuka kobiety w ten sposób. 😂
Czy ja wiem czy ciacho... moze jest wysportowany i ładnie zbudowany, ale do ciacha mu daleko. Buzi nie ma jakos strasznie pieknej...
Dla mnie to taki typ cwaniaczka, popisywacza. Czekam az spadnie na żwir i musie ta klata porysuje  😂

Na starej volcie pan gola klata sie wypowiada:

http://www.voltahorse.pl/forum/viewtopic.php?f=1&t=13383
zoyabea, to wy go "znacie"? Weszłam tam na starą voltę z ogłoszeniami i patrzę - jakiś zakochany w sobie bubek pręży się na koniach. o_O
Hypnotize, zgadzam się, mnie też obrzydza ów "pan".... szczególnie, że filmiki z jazdy konnej w jego wykonaniu nie można nazwać eleganckimi... Przecież koniom też należy się szacunek i napinanie swojej klaty czy jeżdżenie dzień w dzień w staniku jest dla mnie niesmaczne.
[quote author=Sankaritarina link=topic=190.msg384714#msg384714 date=1258725471]
zoyabea, to wy go "znacie"? Weszłam tam na starą voltę z ogłoszeniami i patrzę - jakiś zakochany w sobie bubek pręży się na koniach. o_O
Hmm...nie, nikt go raczej nie zna - chodzi o to, ze w tym watku na starej volcie pan z gola klata wypowiada sie na temat swojej golej klaty, koni i tego czym sie zajmuje 😎
Czekam az spadnie na żwir i musie ta klata porysuje  😂

Hipnotize, zaiste mnie rozbawiłaś 🤣

Abstrahując od oceny jakości klaty - uważam, że jeździectwo jest sportem na tyle eleganckim, że gołym klatom, podskakującym cyckom w kolorowych stanikach, stringom wyłażącym z bryczesów, czy wreszcie fajkom w gębie na koniu należy powiedzieć zdecydowanie nie. Po prostu nie przystoi. Z fajką do palarni, a z resztą wyżej wymienionych - na plażę.

W Książu byłam świadkiem treningu p. Sałackiego z jego zawodniczkami. Wszystkie były ubrane w białe koszule i lekkie kamizelki. Jedna narzekała, że chciałaby zdjąć koszulę i pojeździć z gołymi ramionami - usłyszała, że takiej możliwości nie ma, zawodniczki z klubu mają być ubrane z klasą i jeździć w koszulach nawet jak będzie 40 stopni. Koszule cienkie, bawełniane, na pewno przewiewne, więc nie przeszkadzały, a wyglądały zdecydowanie z klasą.
Tutaj przykład:

Sankaritarina pare stron wczesniej w tym watku mialysmy wynajmowac autobus i jechac ogladac "konie". o ile na pierwszych zdjeciach w pierwszych ogloszeniach traktowalam to jako swego rodzaju egzotyke, tak juz mi sie opatrzylo, zwlaszcza, ze on sie ciagle strasznie prezy. to musi byc meczace.
[quote author=Hypnotize link=topic=190.msg384522#msg384522 date=1258713661]
Czekam az spadnie na żwir i musie ta klata porysuje  😂

Hipnotize, zaiste mnie rozbawiłaś 🤣

Abstrahując od oceny jakości klaty - uważam, że jeździectwo jest sportem na tyle eleganckim, że gołym klatom, podskakującym cyckom w kolorowych stanikach, stringom wyłażącym z bryczesów, czy wreszcie fajkom w gębie na koniu należy powiedzieć zdecydowanie nie. Po prostu nie przystoi. Z
[/quote]

Podpisuje sie tu rekami i nogami. Mnie szlag trafia, jesli ktos niechlujnie na koniu wyglada. Sama staram sie zawsze wygladac schludnie i w miare elegancko, bo pomiete ciuchy, rozpiete kurtki, jazda w skarpetkach i w koszulkach na ramiaczkach mnie odrzuca.  😵 Czasem bym naszym dziewczynom ciuchy pozmieniala, jak bym mogla  😁 pedanka jakas jestem, cy cus?
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
21 listopada 2009 08:14
Anka, Bez przesaaady, dobrze dobrane kolorystycznie skarpety też całkiem fajnie wyglądają z czaprakiem 😁
Anka, Bez przesaaady, dobrze dobrane kolorystycznie skarpety też całkiem fajnie wyglądają z czaprakiem 😁

Gdybym jeździła na takim poziomie jak Anka na pewno bym sie w takie skarpety nie bawiła 🙂 poza tym chciałabym na TAKICH koniach wygladac równie elegancko jak one same 🙂
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
21 listopada 2009 10:15
Wiadomo, że zawodowy sport to nie to samo co amatorska rekreacja 😉
Severus   Sink your teeth into my FLESH
21 listopada 2009 19:29
😂 Z najnowszego katalogu HKM:

(jakby ktoś się nie dopatrzył, chodzi o sprzączki - są do wewnątrz  🤣 I to nie tylko te od wodzy, ale od samego ogłowia też)
Może to są te specjalne ( nie pomnę ja się nazywają), które włąśnie mają być do wewnątrz. Sama miałam taką tranzelkę, ale musiałam oddać, bo była za mała 🙁 ( zresztą sama się na początku zdziwiłam tymi sprzączkami jak je zobaczyłam po raz pierwszy:P)
21 listopada 2009 19:36
Może i tak, chociaż nie wyglądały na jakieś wyjątkowe. Tam jest więcej takich zdjęć, ale nie chcę zawalać forum  🙂
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
21 listopada 2009 19:43
Ale jak chciałabyś je zapiąć na zewnątrz?
21 listopada 2009 19:48
Odwrócić cały pasek?  😁 Nie wiem, może to faktycznie miało tak być. Ale i tak uważam że jakiekolwiek zapięcia od strony końskiego pyska nie są zbyt trafionym pomysłem.
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
21 listopada 2009 19:51
Nie da się odwrócić całego paska, bo te ogłowia są tak zaprojektowane.
Dlaczego są nietrafionym pomysłem? Nie rozumiem tego. Jeśli ogłowie jest dobrze dopasowane to nic nie obciera, ani nie gniecie. \

Ze strony hooksa
21 listopada 2009 19:55
Też fakt. Ale znając ludzką pomysłowość...  🙄 Po prostu pierwszy raz zetknęłam się z tego typu zapięciem, a w katalogu nie było widać go od spodu, tak jak na twoim zdjęciu, więc uznałam to za błąd.
Lotnaa   I'm lovin it! :)
21 listopada 2009 20:09
Ja nie widzę problemu. A w tym przypadku niewidoczne sprzączki wyglądają bardzo elegancko.
ja mam takie oglowie z odwrotnymi spraczkami i takie kupilam
21 listopada 2009 20:18
Ok, po prostu wcześniej takich nie widziałam (albo nie zwróciłam na to uwagi), sorry  :kwiatek:
Takie ogłowia są produkowane od lat i to nie są sprzączki tylko haczyki.
Pamiętam stare ogłowia pleszewskie z lat 80' i one już miały haczyki w paskach policzkowych i wodzach.
Wszystkie stubbeny są także tak zapinane.
no 🙂 ja mam wlasnie stubbena
A propos dziwnych ogłoszeń, to uroczy kwiatek z naszych forumowych:

SPRZEDAM WAŁACHA

Który z nich to wałach? I który jest na sprzedaż?  😀iabeł: 🤣
ovca   Per aspera donikąd
21 listopada 2009 22:10
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
21 listopada 2009 22:36
Quanta rewelacja!  😂 cały ekran zaplułam naparem z mięty
23 listopada 2009 14:02
http://www.allegro.pl/item825399250_mloda_klacz_rasy_wielkopolskiej.html

ur. 01.04.2008r. wysportowana, ujeżdżona, daje nogi, koń jest spokojny i opanowany,nie kopie, ma styczność z dziećmi. Często pomocny do zaganiania bydła na pastwiska, nie boi się ruchu ulicznego.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się