Stajnie w Warszawie i okolicach
Jeździ(ł) ktoś może w PGR Bródno lub w Szwadronie? 👀
stoję z koniem na Bródnie a co chcesz wiedzieć? 😉
Chciałabym wiedzieć jak wygląda tam rekreacja, czy można się czegoś nauczyć... Może być na PW :kwiatek:
Wybrałam się dzisiaj na zwiedzanie okolicy domu i przejeżdżałam koło stajni w Krakowianach. Czy ktoś wie co to za stajnia? Wyglądała interesująco. Dodam, że mówię o okolicy Tarczyna.
wiemy wiemy, jest to stajnia typowo sportowa - żadnych pięknych widoczków. b praktyczna, duża hala z mega dobrym podłożem - chyba nawet najlepszym jakie dane mi było widzieć, myjka wewnętrzna, siodlarnia, malutkie padoczki dla sportowych koni (co by krzywdy sobie nie zrobiły) koszt ostatnio był 1500.
generalnie stacjonują tam raczej znajomi właściciela. w zeszłym miesiącu boksy były pozajmowane wszystkie.
Hej! Szukam zdjęć stajni z Aleksandrowa... NIE chodzi mi o "Ulmag" a o tą druga... proszę jak macie to pomóżcie... Dzięki. Pozdrawiam
Budynio wielkie dzięki :kwiatek:
Hej! Szukam zdjęć stajni z Aleksandrowa... NIE chodzi mi o "Ulmag" a o tą druga... proszę jak macie to pomóżcie... Dzięki. Pozdrawiam
Zapewne pytasz o stajnie Marty Rytel.
Na allegro wisialo ich ogloszenie, ale chyba obecnie wygaslo.
Dokladna lokalizacja to ul. Wiązowska 49 (skręt z ul. Podkowy).
Od pętli bus jakies 15-20 min marszem.
Za duzo nie powiem, bo bylam wieczorem.
Ale na zdjeciach z allegro ladna 😉
Ja mam z kolei pytanie o rekreacje na Ursynowskiej.
Zdaje sie, ze pan P. dziala, pojawiaja sie kolejne konie, w tym te ze sportu (ostatnie zakupy chyba z Jaszkowa).
Kto tam obecnie prowadzi jazdy ? Na jakim poziomie ? Jakie maja cele ?
Moninia29, z tego co wiem, to dosc specyficzne towarzystwo i ogolnie raczej zamkniete tam urzeduje. Jesli chodzi o warunki to wiem, ze konie chodza na padoki (niewiele tam trawki zostalo), jest plac do jazdy (blotnisty, w dolku), nieoswietlony. Taka stajenka raczej dla ludzi ktorzy maja konia po to, zeby czasem pojechac w teren do lasu, ale zeby cos wiecej - to mysle ze za slabe zaplecze.
Perełka a co to za stajnia w Wawrze? mozesz podac wiecej informacji?
Dzięki. Szukam zdjęć bo rodzinie chciałam pokazac, konia tam wstawiam... Zależało mi na cichym i spokojnym miejscu... I żeby były padoki z trawą. Zobaczymy jak to będzie. Ale bardzo dziękuję. Jeszcze tylko zdjęć poszukuje. 😉
Dzięki. Szukam zdjęć bo rodzinie chciałam pokazac, konia tam wstawiam... Zależało mi na cichym i spokojnym miejscu... I żeby były padoki z trawą. Zobaczymy jak to będzie. Ale bardzo dziękuję. Jeszcze tylko zdjęć poszukuje. 😉
Jesli chodzi o ta stajnie w Aleksandrowie, ktora sie oglaszala na allegro - to nie chce nic mowic, ale znajome chcialy sie tam przeniesc i zrobily male rozeznanie wsrod koniarzy. Ponac wlascicielka super, ale rzadzi tam stajenny, ktory ma bardzo nieciekawe podejscie do koni...nie znam szczegolow - ale wiem, ze wlasnie z tego powodu kolezanki sie tam nie przeniosly. 🙄
AguSia:
A w którym miejscu będzie stała ta hala w Klaudynie? Tzn. nie pytam, gdzie jest sama stajnia, bo wiem, ale gdzie na terenie stajennym znajdzie się hala. Namiot czy budynek?
Jaka jest tam teraz cena? Po postawieniu hali pewnie będzie wyższa.
trusia - hala docelowo ma stac tam gdzie terez jest laka, obok padokow.
ale niestety ze wzgledu na pogode i mase innych kwestii budowa jest opozniona wiec nie mam pojecia kiedy ostatecznie hala sie pojawi do uzytku.. :/
a co do ceny - to wzrosnie w momencie oddania hali do uzytku (tak mowi wlasciciel) i prawdopodobnie do 850-900zl. teraz jest 750zl.
Moninia29, to nie bylas w tej stajni jeszcze?
panterka-23, ja znam Szklankę. miałam ją kupić, ale chyba na szczęście się nie zdecydowałam.
Czy ktoś wie co słychać w stajni w Mokrych bo mam zamiar się tam jakoś w najbliższym czasie wybrać oraz powiedzcie coś na temat stajni Hippica Polonia bo słyszałem o klubie ale nigdy na temat stajni?
Czy orientujecie się może o jakiejś stajni do sprzedania w niedalekiej odległości od centrum warszawy?? Bardzo proszę o informacje i z góry dziękuje. Info mogą być na prv 😀
Nemkos od października stoi w Aldragho w Józefosławiu, i jak dla mnie jest to chyba najlepsza stajnia, jaka mogłam wybrać🙂
Dobry dojazd, dobre warunki, dobry Trener, kon zadowolony, ja zadowolona🙂 Nic więcej nam do szczęścia nie potrzeba😉 Może poza deszczem pieniędzy😉 Bo jednak porównanie wydatków miesięcznych na konia w Wawie, z wydatkami w Kielcach wychodzi... Nieporównywalnie😉
Nowa stajnia w Siedliskach pod piasecznem wlasnie postawila hale i stawia druga stajnie. Ponoc jest calkiem w porzadku. Bedziesz miala mniej niz 20km 😉 Cena chyba 1200.
Aktualnie tu stoję i przeniosłam się ze stajni poruszonej poniżej. Jestem baaardzo zadowolona. Szczerze - dawno już nie spotkałam się ze stajnią tak nastawioną na pensjonariuszy i ich konie. Konie mają czysto, sucho, dostają praktycznie tyle, ile sobie zażyczysz. Hala namiotowa, ale z dobrze wymierzonymi bandami (w Czernidłach ich nie ma i pewnie jeszcze długo nie będzie) - czekamy na termowłókninę, więc podłoże będzie prawie jak u Hansenowej. Padoki - jeśli nie ma przeciwwskazań konie śmigają całe rano i zawsze znajdzie się dla nich miejsce, bo terenu jest dużo. Właściciel - kochany człowiek, zawsze stara się zrobić wszystko aby i pensjonariusz i koń byli zadowoleni - dla po Czernidłach to aż dziwne, choć do właściciela tamtej stajni przyczepić się nie mogę, problem leżał w stajennym. Karuzela już zamówiona, w planach jeszcze myjka z ciepłą wodą, solarium, lonżownik, plac do skoków, czworobok no i w teren pojechać można... 🙂 Obecnie nie ma już miejsc na stajnię która jest - cena 1000. W nowej będzie pewnie coś koło 1200-1300. Ale gorąco polecam! Mamy super atmosferę 🙂
Jest jeszcze stajnia w czernidłach pod Konstancinem z hala, karuzela itd. Cena 1400. - tu jest pięknie i schludnie, ale raczej nic poza tym 🙂 Ze względy tylko i wyłącznie stajennego nie polecam.
Hej byłem dzisiaj w stajni w mokrych i wywarła ona na mnie bardzo dobre wrażenie. Dobry i łatwy dojazd z Radzymina, bardzo zadbane całe podwórko warunki dla ludzi pierwsza klasa, boksy duże jasne ściółka sucha olbrzymie padoki na które podobno konie wychodzą codziennie dzisiaj było tylko kilka. Właściciele bardzo mili. Jedyne zastrzeżenia do podłoża na hali ale trwają nad nim jakieś prace. Mam pytanie czy jak ktoś tam był wcześnie czy była banda na chali? Bo jest na jednej ścianie a ma być podobno dookoła i zastanawiam się ile to trwa choć dzisiaj widziałem że pracowało przy niej dwóch panów. Pozdrawiam
Niuniowa, fajnie, że piszesz, widziałam przejeżdżając że już namiot stoi, przyda się stajnia o dobrym poziomie coby podbić konkurencję 😉 masz może foty Siedlisk?
Dżygit jak ja byłam na początku listopada to ni było bandy - a więc prace idą szybko 🙂 I jak ja byłam to wszystkie konie były na padokach - ani jednego nie było w stajni. Daj znać jeśli wstawisz tam konia, bardzo jestem ciekawa tej stajni, bo naprawdę zrobiła dobre wrażenie na mnie.
No to super widać właścicielowi zależy na rozwoju ośrodka no więc poważnie zastanawiam się na temat wstawienia tam konia. Podłoże faktycznie kiepskie natomiast dzisiaj było podlane i rozsypane były wióry ma tam podobno być podłoże takie jak w Hippice na zewnątrz a słyszałem o nim same dobre opinie. Stajenny był trzeźwy a byłem późnym popołudniem a to dobrze świadczy na temat tego człowieka a dopiero koło 14 zadzwoniłem czy mogę dzisiaj być.
No coś tam robią, to na pewno. Jak ja byłam też było kilku facetów na hali i cięli jakieś deski - pewnie na bandy właśnie. Dawaj koniecznie znać jeśli się tam przeniesiesz jak ci się tam podoba 🙂
Burza, dzisiaj jadę, to porobię foty, aczkolwiek może powinnam poczekać aż się stajnia wybuduje 🙂 Jesteśmy bardzo zadowoleni. 🙂
Znowu byłam na spacerze, tym razem w okolicy Głoskowa. Trafiłam na stajnię w Mieszkowie/PGR Karolin. Bardzo mi się spodobało położenie, ogólnie panująca czystość i ogólny pomysł na rozplanowanie. Czy ktoś wie co to za stajnia?
Witam,
Rozgladam sie juz jakis czas za karnetem na jazdy dla mojej piekniejszej polowki w okolicach Warszawy-prawostronnej. Jezdzila juz konno i to nawet sporo, natomiast nie moge sobie za nic przypomniec chociazby nazw stajni w jakich jezdzila poprzednio a nie moge sie zapytac bo ma to byc prezentem 🙂.
Z tego co mi opowiadala i zapamietalem to jezdzila konno nawet kilka razy w tygodniu z jazdami w terenie wlacznie wiec szacuje ze nie jest juz poczatkujaca kursantka.
Moze znacie jakies kluby jezdziecki/stajnie warte polecenia dla srednio-zaawansowanej/zaawansowanej amazonki?
Stajni w MOKRYM nie polecam !!!
Napewno to nie jest przyjazne miejsce dla koni. Moja znajoma trzymała tam konia . Koń dostał kolki a oni twierdzili, że poprostu leży bo jest zmęczony. Nie mają pojęcia o koniach. Właściciel - staruszek za bardzo nie wie co chce robić. Na jednej aukcji wystawia pensjonat, na drugiej ,że wszystko jest na sprzedaż a na trzeciej, że wynajmie samą hale. Uważajcie !!! Podłoże całego terenu fatalne - mokro ! W teren nie ma gdzie się ruszyć. Porażka !