kącik skoków

christine ja pewnie będę jako widz/luzak 🙂
duzy miś

KASK 🤬
Karmela duzy, tzn jak duzy?
ladnie hopsacie 🙂
Skacze znowu i wiecie, co? Strasznie sie na szyje klade i patrze pod nogi w skoku...  🤬  dopiero na zdjeciach to tak na prawde zauwazylam. Jest jakis sposob, aby sie tego oduczyc, czy musze po prostu sie bardziej na tym skoncentrowac? Bo to przeszkadza bardzo, zwlaszcza, jak parkur jechac trzeba.   🤬

Zdjecie usuniete  😉
skoczkowie z gołymi głowami  mnie powalają na kolana  🙇

Jaki Wy dajecie przykład młodszym kolegom i koleżankom.
I co się potem dziwić, że te dzieciaki marzą, żeby kiedyś też tak super jeździć, by nie trzeba było zakładać kasku.
Ech  😕
coś 175cm, wielki jak stoję obok niego to jego grzbiet jest rowny ze mną, a ja mam 170
Się patrz na ściany hali - wysoko, na górę trybun - znajdź sobie punkty do patrzenia. To w ogóle bardzo poprawia skoki.
Ale też przyłączę się do objerzdżających za brak kasku  🤬 Z taką "fobią" naprawdę warto walczyć. Anka - jesteś nam potrzebna  😕 pożyj trochę.
to ja się odważę i wrzucam film z 3 mojej w życiu N

dempsey   fiat voluntas Tua
17 listopada 2009 22:55
Forta na mnie robi wrazenie tempo. i koń z iskrą. ale ja sie g.. znam 😉
natomiast mam pytanie techniczne - dlaczego ktoś ci stępuje po parkurze w czasie przejazdu? to jakieś nowe zwyczaje?

edit:
co do kasków
to tak własnie jest... człowiek zaczyna wierzyć że naprawdę jest nieśmiertelny/niezniszczalny. a zdjęcia mogą dawać fatalny przykład.
dempsey Jeśli jest dużo koni w konkursie, to często następny zawodnik może kręcić się na parkurze podczas przejazdu poprzednika. Ta praktyka jest dość często spotykana na zawodach i je zdecydowanie usprawnia 🙂
In.   tęczowy kucyk <3
17 listopada 2009 23:20
Taaa, szczególnie jak jedziesz na przeszkodę a jakiś idiota właśnie przed nią stoi i sobie przypomina trasę parkuru nie racząc odjechać, co skutkuje zatrzymaniem się na owym idiocie  👿
Na jakichś regionalkach (zabijcie, nie pamiętam, gdzie) była taka sytuacja, że zawodnik jedzie na szereg, a między człon A i B wpada mu w dzikim galopie spłoszony koń, który miał jechać następny i już stępował po parkurze  🍴

Ja wyraźnie zaznaczam przy wjeździe, że nie wjadę dopóki poprzedni zawodnik nie skończy i nie życzę sobie, żeby ktoś wjeżdżał podczas mojego przejazdu. Często skutkuje i mam spokój.
osobiście  mi się nigdy nie zdarzyła taka sytuacja, Ale koleżance gość zajechał 1 przeszkode w II fazie. Komisja sędziowska pozwoliła powtórzyć przejazd z II fazy. Ja szczerze mówiąc lubie sobie troche wcześniej wjechać na parkur 🙂
Ponia   Szefowa forever.
17 listopada 2009 23:56
Miałam taką sytuacje w tym roku w zagórowie:
Jadę sobie parkur  i był mur, jade patrze a za murem stoi zawodnik,który miał jechać następny.
Nie byłam w stanie wyduścić z siebie słowa, na szczęście ktoś krzyknął  i zdążył odgalopować  🤔

help!
Jak sie zgłaszać ( mailowo)  na tych bzdurnych drukach PZJ?
Hmmm... nigdy nie zgłaszałam na druku  😡 Na te zawody, gdzie było tak napisane - po prostu po kolei podawałam dane (rodzaj tabelki) wg druku i nigdy nie było problemów. Szukałam nawet kiedyś jakiegoś pdf do wypełniania, ale nie znalazłam (może ktoś znalazł?). Teoretycznie - można wydrukować druk, wypełnić, zeskanować i wysłać mailem  😀iabeł:
Tak naprawdę chodzi o dane.
atakuj Ponia przed południem Ktosinę, puki kobita siedzi na szychcie,, będziesz miała wszystko szybko wypełnione 😉
Ponia   Szefowa forever.
18 listopada 2009 00:59
Hmmm... nigdy nie zgłaszałam na druku  😡 Na te zawody, gdzie było tak napisane - po prostu po kolei podawałam dane (rodzaj tabelki) wg druku i nigdy nie było problemów. Szukałam nawet kiedyś jakiegoś pdf do wypełniania, ale nie znalazłam (może ktoś znalazł?). Teoretycznie - można wydrukować druk, wypełnić, zeskanować i wysłać mailem  😀iabeł:
Tak naprawdę chodzi o dane.

No właśnie tak już mi podpowiadano żeby zrobić.
Ale na propozycjach pisze dużymi literami " ZGŁOSZENIA NALENY PRZESYŁAC WYŁACZNIE NA DRUKACH PZJ."

szkoda tylko że są w pdfi'e.
Są na str PZJ'tu, w górym lewym rogu masz pliki i tam trzeba ich szukać.
Mogliby je jakoś unowocześnić i zrobić w doc.
Uwielbiam PZJ;/

atakuj Ponia przed południem Ktosinę, puki kobita siedzi na szychcie,, będziesz miała wszystko szybko wypełnione 😉

Ok :kwiatek:
Odezwę się.
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
18 listopada 2009 07:31
Ponia,jakby co,to jestem i mam w wersji i pdf i wordowej 😉
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
18 listopada 2009 07:44
Jakby co to ja mam w wersji Excel i mogę się podzielić 😉
opolanka   psychologiem przez przeszkody
18 listopada 2009 08:59
Proszę bardzo, w exelu

[[a]]http://www.ozj.opole.pl/download/zgloszenie%20do%20zawodow%20B%20formularz.xls[[a]]
Nie wiem czy mogę w tym temacie ale proszę o wybaczenie.
SKRADZIONO SIODłO PRESTIGE SKOKOWE
A ja tu z prośbą do anglojęzycznych jeżeli można (bo nie znalazłam w innych wątkach forum tego, jeśli offtop to bardzo przepraszam).
Koleżanka luzaczka pisze CV po angielsku i poprosiła mnie o pomoc- ja angielski znaju... ale sportowy- skokowy.
Jak będzie po angielsku:
3cia klasa sportowa
zawody na poziomie LL, L i P,
brązowa odznaka (odpowiednik tego?)

Będę bardzo wdzięczna za pomoc
18 listopada 2009 11:40
Ja bym nie tłumaczyła klasy i odznaki, bo w kraju, do którego powędruje CV moga nie wiedziec o co chodzi.
a zamiast literek można podać wysokości konkursów 😉
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
18 listopada 2009 11:46
brązowa odznaka - Polish Riding Association bronze riding certificate
Ja bym nie tłumaczyła klasy i odznaki, bo w kraju, do którego powędruje CV moga nie wiedziec o co chodzi.

Czyli to najlepiej przetłumaczyć opisowo niejako -... tylko jak opisać "klasę sportową" 🤔
a zawody nazwać contest czy copmetition? 🤔
18 listopada 2009 12:08
USA:
show jumping - skoki przez przeszkody - up to xyz cm
jumping show - zawody skokowe

a poza tym to competition
18 listopada 2009 14:01
Tylko czy te nasze odznaki sa rozpoznawalne w swiecie? Pytam, bo odznaki od samego poczatku mnie nie interesowały i ich geneza tez nie jest mi znana.

Ja bym napisała opisowo i tyle.
18 listopada 2009 14:05
z tym że to nie są "nasze" odznaki. System odznak istnieje już w krajach ościennych od wielu lat, a my się na nich właśnie wzorowaliśmy. Mozna ew. dopisać co ske sklada na daną odznake żeby nie było wątpliwości (brązowa odznaka: dressage training level and jumping test 60/70 cm)
18 listopada 2009 14:07
aha dzieki 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się