strzyżenie / golenie koni

Widocznie nie Ty jedna ją kupiłaś 😉 Już wyprzedali wszystkie...
opolanka   psychologiem przez przeszkody
13 listopada 2009 10:48
hehe no widzisz 🙂 Dobrze trafiłam. Ale jesli mozesz sobie na Ostera pozwolic to sie nie zastanawiaj.
A mnie korci bardzo ten drugi Oster. Power Go.
http://www.sewing.pl/index.php?id=strzyzenie/oster/powerpro
Wiem, ze juz pisalam / pytalam. No, ale moze teraz mial ktos doczynienia z ta maszynka?

Dane techniczne:
Silnik: 70W
Prędkość pojedyncza,
Długość: 19 cm
230 V, 50-60 Hz,
kilka osób pisało, że goliło konia zwykłą maszynką

myślicie, ze taka, psia maszynka poradziła by sobie z końskim mamutem?

http://www.allegro.pl/item803143088_maszynka_do_strzyzenia_psa_gts_701_40w_nasadki.html
[img]http://photos04.allegroimg.pl/photos/oryginal/803/14/30/803143088[/img]

silnik:40W
Prędkość podwójna
Długość 19cm
230V, 50-60Hz

tylko, że nie można odłączyć kabla, ale mam nadzije, że jakoś sobie poradzę
Bandos mi pisała ze maszynką na 30zł ogoliła konia  😀 i maszynka nadal żyje 😉 najprawdopodobniej to jest taka http://www.maximedia.pl/?c=maszynki_do_strzyzenia&p=mpm_rs_4604 ja sie zastanawiam nad maszynką tej formy bezprzewodową, jak nie da rady to zostanie do wzorków a 50 zł nie zal tak jak zalózmy 200
ja spróbowałabym swoją przygolić tak za 2tyg ale zostawiłabym dłuzszy włos, mam nadzieje ze sie uda bo dzisiaj pocenie się po 30 minutach stępa przechodzi wszystko..

Ponia- ale ładnie Twoje chłopaki ogolone  😀
Czy ktos miał do czynienia z taką maszynką: http://www.zooplus.pl/shop/psy/maszynki_pielegnacja_psa/maszynki_do_strzyzenia/maszynka_do_strzyzenia_psow/155857

Niby na pudełku namalowany jest koń, ale w opisie o strzyżeniu koni ani słowa...
Ponia   Szefowa forever.
13 listopada 2009 21:51
Ktoś  bardzo zadowolona 🙂  :kwiatek:

Z pewnością taką sobie sprawie jak będę miała przypływ gotówki  😉

ps. dostałaś już maszynkę  z załącznikiem ? 😎
maszynka na miejscu, a załącznik zarekwirowany, do czasu zaprzestania karmienia piersią 😉
14 listopada 2009 07:38
Ja sie zastanawiam nad taka tania maszynka za 30zł do dogolenia miejsc trudnodostepnych i precyzyjnych.
czy przy takim goleniu:

goli się tylne nogi od wewnętrz? (kawałek, od tyłu)

i jak zakańczacie golenie przy szyi? na zdjęciu akurat ma wygolony też pysk, ale ja nie będę i się zastanawiam jak zakończyć i do kąd ogolić?
14 listopada 2009 08:37
Ja tak golić bede w przyzłym tygodniu.
Nie gole nóg od wewnatrz - gole brzuch pd spodem i miedzy nogami, gdzie widać 😀 Klate, szyję i do głowy. głowę zostawiam, przy głowie golę na półokragło, jak przy normalnym goleniu.

W ubiegłym roku goliłam mniej szyi, ze względu na brak hali i wygladało to tak:
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
14 listopada 2009 09:00
Głowę można też zrobić tak do pasków policzkowych. Moim zdaniem ładniej to wygląda.
tak jak na tym zdjeci co wstawiłam?

tu też widać:

chciałam jak najmniej golić, ale się zastanowię
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
14 listopada 2009 09:11
Tak. Funcjonalnie to nic nie daje, ale moim zdaniem lepiej wygląda.
ja mam troszkę inne pytanko: załóżmy ze mam konia golonego w trace clip ale z zostawionym dłuższym włosem, no i załóżmy ze całą jazdę, oczywiście z derką, ale zapinać ją na klacie? czy to bez różnicy?
mi wcześniej dziwczyny pisały, ze derka wystarczy tylko na stępa i pierwsze kłusy

chcesz jeździć cały czas w derce?
dobra wcieło mi słowo- chciałam napisać ze 'załóżmy, ze będęjeździć całą jazdę' - stępem
14 listopada 2009 12:10
Tak. Funcjonalnie to nic nie daje, ale moim zdaniem lepiej wygląda.

Masz racje, nigdy nie myslalam, zeby tak ogolic. Z tym, ze ja zawsze sie boje tych miejsc przy glowie i trudnodostępnych, że gdzieś konia zatne.
Ja gole zawsze cala glowe. Uszy, przod glowy do chrap itd. To dobrze wyglada i funkcjonuje.
14 listopada 2009 12:34
Ja kiedys golilam wszystko - głowe i nogi, teraz gole minimum, bo kon mi sie starzeje.
A jaki zwiazek jest pomiedzy wiekiem, a goleniem? Pytam z czystej ciekawosci  :kwiatek:
14 listopada 2009 12:41
hehe ja mam schize, ze mi sie kon przeziębi 😉 Dlatego teraz zostawiam mu sierść na grzbiecie, pod siodłem i jakby przedłużenie na zad.

moze to nienormalne i nic nie daje 😉 Ale mam jakby spokój ducha 😉

a nog i głowy nie gole z lenistwa. 😉
kupiałm golarkę ale zapomniałam o kredzie żeby zaznaczyc linie, da się czymś innym namalować linie?

jak myślicie golić na 4mm czy na 7mm? koń padokowany (ok 6h) nie mamy hali
asior pisała ze na 3 max to goli na hale, bandos pisała mi ze goliła na 9mm- koń padokowany, brak hali wiec moim znaniem 7 to i tak mało..
zawsze mogę ciachnąć 10mm

myślice ze pastela może zastąpić kredę  😁?
Może mydło?
Bandos goliła na 6mm 🙂 Nie ma hali, jest lonżownik. Całą zimę koń będzie chodził na powietrzu.
oj to musiałam pomerdać- sorka  😡
Najnowsze dzielo Sigmy.
Znak firmowy naszej stajni w tym sezonie halowym.

WOW. Genialne 😀😀

A co? Maszynka Sigmy odżyła??  🤣
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się