Nasza twórczośc fotograficzna ;) Każdy może, jeden lepiej..

martva   Już nigdy nic nie będzie takie samo
02 listopada 2009 16:53
Łooo w zyciu bym nie powiedziala,ze forma podana przez Ciebie jest poprawna!  😡

I taki tam "cyk" z wczorajszego wieczornego spaceru 😉

wątek zamknięty
okwiat   Я знаю точно – невозможноe возможно!
02 listopada 2009 16:58
martva zgadza się...  😁 panna N we własnej osobie  😎
ale żeby wykluczyć wszelkie podejrzenia- n. pochodzi z tego samego miasta co ja. Co za tym idzie jesteśmy znajomymi które widzą się raz na rok  😉
wątek zamknięty
exploited, PRZE-PIĘK-NE dmuchawce! Cudowne światło  😍 i rozmyte tło!!
Ale na przedostatnim kolory jakieś dziwne... Chociaż to może parametry mojego wyświetlacza, który czasem rożne figle mi płata 😉

Strzyga, fajny portret, w takich ciepłych jesiennych kolorach 🙂

wątek zamknięty
ewabe racja na przedostatnim kolory dziwne, bo to taki mały eksperyment. lubię czasem popróbować nowych rzeczy, zwłascza, że traktuję to czysto amatorsko. co nie zmienia fakty, że chciałabym się rozwijać.

niedługo minie rok odkąd przerzuciłam się ze zwykłego cyfraka na lustrzankę. kiedy patrzę na zdjęcia z tamtego okresu i na te choćby z wczoraj myślę, że udało mi się zrobić malutki krok do przodu.
wątek zamknięty
Szepcik chyba Cie rozumiem 😉 ale dalej mi sie zdjecie In. podoba i ja bym postaci nie doswietlala 😉 rzeczywiscie, fajna jest fotografia, gdzie kazdemu podoba sie cos innego 😉 !!
wątek zamknięty
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
03 listopada 2009 13:44
To i ja coś pokaże  😉 z wycieczki do Zoo  🏇

Proszę o komentarze i przepraszam za ilość  😡
wątek zamknięty
dziewczyny BŁAGAM o radę.

sprawa jest dośc nagła i potrzebuję rady.

mam dość ograniczony budżet i nie mam pojęcia co wybrać.
bardzo chciałabym wejść w posiadanie czegoś lepszego. potrzebuję również rybiego oka. chciałam kupić zenitarowskie (ze względu na cene oczywiście :|)
http://allegro.pl/item797345067_zenitar_16mm_2_8_fish_eye_rybie_oko_16_2_8_bcm.html
takie, jest dość okazyjna cena.

czy może w podobnym przedziale cenowym zdecydować się na nikkora 18-70 DX 3,5-5,6
albo jeszcze jedna opcja nikkor 50 f1,8

zaznaczam, że mam nikona d40 i obecnie dwa szkła 18-55 (kitowe) i tamrona 70-300 4-5,6, a manualne ostrzenie raczej mi nie straszne (tele mam manualne).

czy jest sens zmieniać 18-55 na 18-70?

proszę was o szybką odpowiedź. co będzie przyszłościowo lepsze do portretów, ewentualnie robienia zdjęć ślubnych?

korci mnie ta 50, ale zawsze marzyłam o rybim oku a tu taka okazja.
wątek zamknięty
Ja też coś od siebie dodam ! ^^
Z wycieczki do Paaaaris ! : D
wątek zamknięty
O Zenitarze http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=32258
Mało rybi na cropie, brak pomiaru światła oraz potwierdzenia ostrości.

Jeśli masz starą wersję 18-55 to zamień na 18-70 lub 18-55 VR (czyli nowszą) skoro potrzebujesz lepszej jakości. Stara wersja 18-55 jest chyba najsłabsza z nikonowych kitów.

Żadne z tych szkieł nie ma typowego przeznaczenia portretowego, ale każdym z nich da się zrobić portret. Tylko każdym z nich inny.

Jeśli chcesz robić śluby to zainteresuj się nieco inną półką. Potrzebne są jasne szkła oraz lampa.
wątek zamknięty
dzięki wielkie abre

nieco mi to rozjaśniło sytuację. postanowiłam, w oparciu o forum podlinkowane p[rzez abre, że rybie na razie sobie odpuszcze.

pozostaje wybór pomiędzy 18-70, a 50 1,8

może ujmę to lepiej. szukam szkła wszechstronnego, acz lepszego od mojego 18-55 (mam tą starszą wersję, bez vr). albo zostanę przy 18-55, a dokupię 50.
wątek zamknięty
Dokup 50 mm. Jasne szkło to zupełnie inna bajka.
wątek zamknięty
Dokup 50 mm. Jasne szkło to zupełnie inna bajka.

ja mam 50 z nikonem d80 i bardzo lubie ten obiektyw, gdyby miał jeszcze zmienny zakres ogniskowych (przy tej jasnosci, jakości i rozdzielczości) to nie zamieniłabym go na żaden inny
zdecydowanie go polecam  😍
wątek zamknięty
...drugi gorzej.
W tym wypadku jest gorzej 🙁

wątek zamknięty
martva   Już nigdy nic nie będzie takie samo
08 listopada 2009 19:09

Odnalazłam dziś w czeluściach dysku.

Znajoma powiedziała, że smutne, a co wy sądzicie?
wątek zamknięty

troche ostrosc poszla jak z 4 mega w picasa zmienilo sie na mniej  😵
wątek zamknięty
zobaczylam zdjecia exploitet i przypomnialo mi sie, ze w podobnej scenerii probowalam cus wykombinowac rok temu. niestety mam tylko bardzo lichego kompakta🙁 strasznie denerwujace, gdy mialam jakis pomysl, a aparat w zaden sposob nie mogl dac rady, bo np zrobienie dla niego choc troche ostrych zdjec w trybie makro graniczy z cudem..chociaz juz nawet teraz widze, ile moglabym zrobic, ze zdjecie jest krzywe, cos niepotrzebnie obciete itp.
PS. Teskno m iza taka jesienia..

a tu wiosna

wątek zamknięty
Niewidzialna   Czołowy hodowca Re-Volty
09 listopada 2009 12:40
A ja zastanawiam się na jaki aparat zmienić. Miałam nikona d50, teraz zastanawiam się nad d90 albo d300, podobno nie różnią się AŻ tak bardzo, no ale jednak...
wątek zamknięty
cieciorka   kocioł bałkański
09 listopada 2009 12:47
skoro dwa tysiaki nie robia ci róznicy to dołoż kolejne dwa do nikona d700 i bedziesz miała pełną klatkę.

mnie np robią różnice, nie potrzebuje az tak zaawansowanego aparatu, a dwa koła wolałabym przeznaczyc na szkło.
to jest moja zdaniei jak ja bym zrobiła, a właściwie zrobiłam. wydaje mi się to też rozsądne. nie zajmuje się zdjęciami profesjonalnie i nie potrzebuje pakowac potrzebnych pieniądzy w modele bardziej pro 😉
wątek zamknięty
cieciorka dobrze prawi! 😉
wątek zamknięty
HELP !! na gwalt potrzebuje programu, ktory podpisze mi duzo zdjec na raz... czy ktos wie, gdzie tak moge zrobic ??

i nie chodzi mi o PSa ani Irfan...
wątek zamknięty
Nie żebym je testowała, ale jak wpiszesz w google free photo batch watermark  to wyskoczy sporo różnych programów, które teoretycznie mogłyby się nadać.
wątek zamknięty
dzieki dzieki... juz sobie poradzilam 😉
wątek zamknięty
helcia   Wiedźma z czarnym kotem
10 listopada 2009 19:38
chciałam tylko wrzucić link do kilku ślicznych zdjęć
http://www.joemonster.org/link/pokaz/13624/Kropla_w_morzu_sztuki
wątek zamknięty
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
12 listopada 2009 20:59
A mi upadł aparat :/

Przy robieniu zdjęć obraz się nie wyostrza, a lampa nie błyska, tylko ostro daje po oczach i kolejne foto jest już robione bez lampy... No i obudowa lampy nadękła.
A stabilizator obrazu nie wyrównuje ostrości :/
wątek zamknięty
Dziewuchy,
jak przerobić nef w jpg?  👀
wątek zamknięty
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
14 listopada 2009 16:30
wątek zamknięty
dziękuję  :kwiatek:
znalazłam jeszcze to:
http://www.reasoft.com/rea-nef-convert.shtml
nie wiem czy to to samo.
wątek zamknięty
cieciorka   kocioł bałkański
15 listopada 2009 18:00
ech... ja się właśnie odserwisowałam, dziś robię zdjęcia i słyszę "klap". to jest dźwięk opadającego lustra. tak jaby po zdjęciu nie opadło od razu. nie dzieje się to za każdym razem. czy ja schizuję?  🙇
wątek zamknięty
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
15 listopada 2009 19:48
Ja jestem pijana ze szczęścia! 🏇
Najpóźniej w piątek będę w końcu miała swojego canona 350d 😀 😜
wątek zamknięty
potrzebuje opinii:
which one is better??
1. 2.
??
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.