Stajnie w Warszawie i okolicach
Dramka od Radzymina to bliziutko - ze 2 km może? Nie wiem czy jest rekreacja, nie pytałam. Ale jest tam dość kameralnie. W pensjonacie są teraz 4 konie, z tego co zrozumiałam. Właściciele mają 6 czy 7 swoich. Cena ma być pół roku ta sama, czyli promocyjna. Potem ma wzrosnąć.
Sorry za złego linka, nie mam pojęcia, czemu aukcja została usunięta.
Dziekuje. Wypuszczanie koni 3 razy w tygodniu 🤔 Może teraz tak wypuszczał bo padało? 🙄 Ciężko uwierzyć że konie stoją 4 razy w tygodniu..
Może a może znowu jakaś nowość jak te godziny otwarcia stajni - chociaż to zrozumiałe tyle że czemu tak krótko otwarta ta stajnia. U mnie nie raz siedzieliśmy do 22-23 i gadaliśmy.
Ja się ciesze że tam już nie stoję z koniem 😅
Witam, czy ma ktoś jakiekolwiek informacje na temat pensjonatu w Perzanowie u Kluczka?
zapalka - byłam tam na obozie w 2002 roku i potem przejazdem, jak już zbudowali ten pensjonat. Niestety o samym pensjonacie niewiele mogę powiedzieć. Na pewno mają sporą halę, stajnia pensjonatowa jest zaraz przy niej, boksów na oko ze 20. Czystość średnia. Nie wiem, czy coś się zmieniło pod tym kątem, ale wcześniej prawie nie było padoków - konie były wypuszczane rzadko, głównie na plac do jazdy. Zielonych padoków też nie było, tylko jeden nie za duży trawnik, na którym zwykle chodził jeden koń, i to też niezbyt często. Jakbyś chciała więcej info, pisz na PW 🙂
Wracając do tematu Ostoi ja jestem tam od roku i ani razu z domu weselnego nikt nie przypałętał się do stajni, nie chciał pojeździć, ani nie zionął alkoholem. Może dlatego, że teraz tam jest właściwie sam pensjonat, na stałe mieszka stajenny i ogólnie porządek jest pilnowany. Na trawiaste padoki w sezonie konie chodzą więc narzekać nie ma na co. Co do dobudowywania boksów to fakt ale tak naprawdę sporo osób odwiedza konie nie często więc jakoś się wszyscy mijamy.
potwierdziam slowa Pegasuski. pare miesiecy juz przyjezdzam do Ostoi dosc regularnie, najczesciej w weekendy - czyli wtedy, kiedy teoretycznie w stajni powinny byc tlumy. a nie ma. nigdy nie bylo tloku na ujezdzalni, najczesciej zamyka sie to w 2 koniach (no, dzis pod koniec byly 4 😉 ale przy tym duzym placu to nie stanowilo zadnego problemu).
Kolejny news w sprawie stajni w Mokrym/Mokrych, tej koło Radzymina. Dzisiaj dostałam maila, że jednak nie przyjmują koni na pensjonat, bo likwidują stajnię 🤔 No cóż, szkoda, bo stajnia na pewno z potencjałem.
Dzionka właśnie takie wrażenie na mnie ta stajnia zrobiła. Zbudowana z przypadku, bez pomysłu, bez znajomości branży i jej specyfiki. Żeby ten "biznes" prowadzić trzeba być koniarzem całym sercem, bo nie jest to złoty bizens.
No niby pani od razu mówiła, że nie idzie ten biznes, ale miała chętnych z tego co mówiła... Trochę jestem w szoku, że tak z dnia na dzień postanowili zlikwidować stajnię :/
EDIT: Kolejny nius! Stajnia jednak nie będzie likwidowana, ale cena to 800 zł. Matko, ja chyba podziękują. Jak można wprowadzać taki chaos :/
Czy ktoś mógłby coś powiedzieć o pensjonacie w Szumawie?
Dzionka, wg mnie takie działania nie świadczą dobrze o stajni, prawde mówiąc bałabym wstawic sie tam konia po takich akcjach...
Dzionka Nie poważni 🤔wirek:
Od początku "promocja" mi sie nie podobała.
O Szumawie juz bylo na forum
Proszę bardzo:
http://www.allegro.pl/item803647426_nowy_pensjonat_dla_koni_kolo_radzymina.htmlChcieli sobie zrobić reklamę a dla mnie zrobili bardzo dobrą antyreklame 😅
Dzionka właśnie takie wrażenie na mnie ta stajnia zrobiła. Zbudowana z przypadku, bez pomysłu, bez znajomości branży i jej specyfiki. Żeby ten "biznes" prowadzić trzeba być koniarzem całym sercem, bo nie jest to złoty bizens.
Tak naprawdę to żaden biznes.
Ale jakoś tam leci - jak sie go prowadzi trochę dla siebie i bliskich.
Proszę bardzo:
http://www.allegro.pl/item803647426_nowy_pensjonat_dla_koni_kolo_radzymina.html
Chcieli sobie zrobić reklamę a dla mnie zrobili bardzo dobrą antyreklame 😅
z ogłoszenia i ze zdjęć wyglada bardzo fajnie
cena nie jest powalajaca- wcale nie jest wysoka
fajne warunki
nie wiem czego sie czepiacie🙂, jak ktos jest nowy to musi jakos zaistniec
rider1- dokładnie to zaden biznes, przynajmniej dla małych stajni. Chyba ze dla siebie i znajomych 😉
jodzi, chodzi o to że najpierw mówili że jest promocja 6 miesięcy po 500zł.
Nagle napisali do Dzionki że rezygnują ze stajni i pensjonatu nie będzie.
A chyba następnego dnia że penjonat jednak będzie ale bez promocji.
Dokładnie - nie chodzi o to, że cena za duża. Byłam tam i moim zdaniem 800 zł to cena adekwatna do warunków - stajnia robi bdb wrażenie. Jednak fakt, że właściciele w ciągu tygodnia zmieniają zdanie 3 razy (cen 650, potem likwidacja stajni, potem cena 800zł) wydaje mi się podejrzany - co jeśli trzymałabym tam konia? Musiałabym w ciągu tygodnia 3 razy zastanawiać się co dalej, a tego bym nie chciała 🙂
Dokładnie - nie chodzi o to, że cena za duża. Byłam tam i moim zdaniem 800 zł to cena adekwatna do warunków - stajnia robi bdb wrażenie. Jednak fakt, że właściciele w ciągu tygodnia zmieniają zdanie 3 razy (cen 650, potem likwidacja stajni, potem cena 800zł) wydaje mi się podejrzany - co jeśli trzymałabym tam konia? Musiałabym w ciągu tygodnia 3 razy zastanawiać się co dalej, a tego bym nie chciała 🙂
A do mnie przyjeżdża dobry trener. Temat już nie aktualny?
yy, to do mnie? Bo jeśli tak, to jasne że aktualny i daj znać na PW co i jak 🙂
I co się dzieje na "wybiegach" Trybułowa, jakas nowa inwestycja? 😉
Jechałam koło tej stajni w niedzielę ( zawsze mijam Trybułowo jak jadę do ciotki w Józefowie ) - coś na kształt wesołego miasteczka tam jest . Karuzela jakaś jest taka "przyziemna" i pare innych rzeczy , ale na drugim padoku , nie tym najbliższym drogi .
Proszę bardzo:
http://www.allegro.pl/item803647426_nowy_pensjonat_dla_koni_kolo_radzymina.html
Chcieli sobie zrobić reklamę a dla mnie zrobili bardzo dobrą antyreklame 😅
reklama i taki syf w boksie , no nie bałdzo to wygląda....
Na terenie Trybułowa zagościło...muzeum kiczu. To oryginalna nazwa. Potwory i stwory ze styropianu, jakieś karuzele, pewnie i gabinet luster się znajdzie 😉 Jakoś tłumów odwiedzających nie widziałam.....
No ja jechalam w niedzielę i też nic się tam nie działo . Ale może to ze względu na 1 listopada .
Byl ktos ostatnio w stajni przy palacyku w Jablonnej ?
Pensjonat juz funkcjonuje ? Jak to wyglada ?
Czy stajnia p. M. Hansen ma juz moze strone www ?
Na temat tej stajni może się wypowiedzieć GREEN GRASS 😅
[quote author=baba_jaga link=topic=46.msg370908#msg370908 date=1257361981]
Byl ktos ostatnio w stajni przy palacyku w Jablonnej ?
Pensjonat juz funkcjonuje ? Jak to wyglada ?
Czy stajnia p. M. Hansen ma juz moze strone www ?
[/quote]
Stajnia Pani Hansen nie ma strony, ale bylam tam kilka miesiecy temu i moge ci opowiedziec.🙂
To opowiedz ogólnie, bo pewnie i tak będą to superlatywy 🙂