Nasza twórczośc fotograficzna ;) Każdy może, jeden lepiej..

martva   Już nigdy nic nie będzie takie samo
31 października 2009 16:39
A mi dziś wysiadł moj obiektyw  😕 Robilam zdjecia na treningu pilkarskim, nagle przestal dzialac AF - niby sluchac,ze silnik cos tam probuje dzialac, ale AF ni chole*y  😵 Jak sie zaraz nie rozplacze to cud bedzie... Obiektyw kupiony w kwietniu, sigma 70-300 APO DG Macro. Jakis pomysl co moglo sie popsuc?

A, obiektyw oczywiscie pojdzie na poczatku przyszlego tygodnia do serwisu. Zaznaczam rownie,ze nigdzie nie upadl itd. Akumulator w aparacie naladowany, pdczepiony drugi obiektyw dziala bez zazrzutu  😵
wątek zamknięty
In. też mi przeszkadza zbyt ciemna postać - nawet nie widzę, czy jest zwrócona do mnie twarzą czy plecami

a mi sie to bardzo podoba 😉 w ogole lubie, jak widac tylko kontur człowieka, tak jak np to zdjecie zrobione na imprezie ostatnio 😉 wiem, wiem, jakos zadna, ale moment mnie az wzruszył 😉
wątek zamknięty
A mi dziś wysiadł moj obiektyw  😕 Robilam zdjecia na treningu pilkarskim, nagle przestal dzialac AF - niby sluchac,ze silnik cos tam probuje dzialac, ale AF ni chole*y  😵 Jak sie zaraz nie rozplacze to cud bedzie... Obiektyw kupiony w kwietniu, sigma 70-300 APO DG Macro. Jakis pomysl co moglo sie popsuc?

A, obiektyw oczywiscie pojdzie na poczatku przyszlego tygodnia do serwisu. Zaznaczam rownie,ze nigdzie nie upadl itd. Akumulator w aparacie naladowany, pdczepiony drugi obiektyw dziala bez zazrzutu  😵

Miałam to samo, padło AF, naprawili i działa  🙂
wątek zamknięty
In.   tęczowy kucyk <3
31 października 2009 17:16
Dzięki dziewczyny! :kwiatek:
Ten pasek to tak, odbija się od łódki, ale to zachodzące słońce tak dziwnie padało i któraś metalowa część musiała się tak odbić ; )
No mi właśnie też brakuje trochę dołu (i px zamiast cm są dla mnie łatwiejsze do zrozumienia ; ) ), ale tata już miał dość "pozowania" ; )
I stoi plecami do "widza" : )

A to:

? Wiem, że nieszczególne, ale ten ogień mi feniksa przypomina i tak jakoś... No wiecie, "feniks z popiołów" ; )
wątek zamknięty
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
31 października 2009 17:34
In., Faktycznie widać na nim kontury skrzydeł, dzioba i ogona!
wątek zamknięty
Pierwsze niedawno na ognisku i drugie w drodze do szkoły🙂
wątek zamknięty
[quote author=martva link=topic=67.msg367572#msg367572 date=1257007177]

Miałam to samo, padło AF, naprawili i działa  🙂
[/quote]

martva
miałam to samo również, zaniosłam obiektyw w ndz, a odebrałam już w pt także się nei przejmuj 😉
wątek zamknięty
31 października 2009 19:50
Armara, Nikaa - ciesze sie,ze nie jestem sama 😉 Troche podnioslyscie mnie na duchu, od poniedzialku zaczynam dzialac w takim razie :P
wątek zamknięty
Hera, zwłaszcza to z ogniska bardzo mi się podoba 🙂 

A ja dzisiaj takie widoki miałam na spacerze:

wątek zamknięty
ewabe - ostatnie  😍 uwielbiamuwielbiam takie widoki! Gdzie to? Przecudnie, aż mi moje miasto zaczęło przeszkadzać!

W jakich programach robicie ramki i podpisy? Ile czasu Wam to przeciętnie zajmuje i czy znakujecie wszystkie zdjęcie, czy tylko te, do ewentualnej publikacji?

edit: chodziło mi o same podpisy
wątek zamknięty
Elbus, to Cię zaskoczę 😉Takie widoki jakieś 8 km od Krakowa ;-) Polecam wyprawę do stajni w Zabierzowie - nowa ujeżdżalnia graniczy ze starym kamieniołomem. To jest widok od strony stajni na restaurację, w której podają najwspanialszy szpinak, jaki dane mi było jeść  😍 

Od drugiej strony było tak:

[sub]Edit: literówka i dodanie zdjęć[/sub]

wątek zamknięty
ewabe piękne widoki. Naprawdę🙂
wątek zamknięty
In.   tęczowy kucyk <3
31 października 2009 21:08
Abre, jakie piękne niebo!  I taki melancholijny klimat pierwszego zdjęcia 🙂

To ja wstawię portrecik...

Pozwolę sobie napisać, że bardzo ładny koń 😎
wątek zamknięty
[
Pozwolę sobie napisać, że bardzo ładny koń 😎

Przy najbliższej okazji przekażę  😎
wątek zamknięty
In.   tęczowy kucyk <3
31 października 2009 21:39
ewabe, dziękuję, ale nie trzeba, "przekazuję" jej to codziennie ; )

:kwiatek:
wątek zamknięty
Mery ale Twoje zdjęcie różni się dla mnie od tego, które wstawiła In. U Ciebie te cienie się ciekawie układają, a w zdjęciu In ja nie widzę żadnej relacji pomiędzy naturą, człowiekiem, łódką. Zielonego pojęcia nie mam, i dlatego to olewam i przechodzę dalej. A u Ciebie jest po prostu o tyle więcej informacji, że pozwalają coś zauważyć, i wysnuć jakieś tam domysły. U In. jest ciemna plama, którą można było doświetlić tylko po to, żeby pokazać tą relację - zwłaszcza to, że model stoi tyłem.
Poza tym, jest różnicą pomiędzy cieniem, a faktycznym modelem - cień zawsze będzie bardziej wieloznaczny, inaczej będzie budował zdjęcie, niż niedoświetlona postać, o której zielonego pojęcia nie mam - i nie chodzi to o element kompozycji, tylko techniki, wykonania.
Ale wątpię, czy cokolwiek z tego zrozumiałaś 😉
wątek zamknięty
In.   tęczowy kucyk <3
31 października 2009 21:43
szepcik, nie wiem, jak Mery, ale ja nic nie zrozumiałam ; ) Jakbyś mogła tu-albo na pw mi napisać dokładniej, o co chodzi, bo niestety "wskazówek na przyszłość" nie zrozumiałam :kwiatek:
wątek zamknięty
Jedyna wskazówka na przyszłość, to taka, że wg mnie postać powinna być doświetlona, bo dla mnie osobiście zdjęcie byłoby o wiele ciekawsze, gdybyś pokazała właśnie to, że tata stoi tyłem do fotografa 😉
wątek zamknięty
In.   tęczowy kucyk <3
31 października 2009 21:47
szepcik, dzięki :kwiatek: spróbuję w przyszłym sezonie : ) (tylko niestety główna modelka - łódka - została sprzedana, "zatrudniłam" już nową modelkę ; ) )
wątek zamknięty
Jedyna wskazówka na przyszłość, to taka, że wg mnie postać powinna być doświetlona, bo dla mnie osobiście zdjęcie byłoby o wiele ciekawsze, gdybyś pokazała właśnie to, że tata stoi tyłem do fotografa 😉

Fotografia to jednak piękna sprawa, bo kazdemu może podoba się co innego 🙂 Mnie się bardzo podoba zdjęcie In. właśnie dlatego, że na nim człowiek jest elementem kompozycji, a nie bohaterem zdjęcia 🙂

:kwiatek:
wątek zamknięty
Niewidzialna   Czołowy hodowca Re-Volty
01 listopada 2009 11:07
ewabe, czym focisz?
wątek zamknięty
Canon 450D, do niedawna z Tamronem 17-50, a konik In. to była pierwsza próba Canona 70-200 4L 😀 Te jesienne trochę jednym trochę drugim 🙂
wątek zamknięty
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
01 listopada 2009 20:47
Kolejna próba z końskim portretem. Nic odkrywczego. Nie miałam za bardzo jak poeksperymentować, bo sama konia trzymałam,  wiec miałam niewielkie pole manewru.

wątek zamknięty
ciąg dalszy rozgryzania aparatu
szumy powoli znikają ale to jeszcze nie jest to co powinno być 🙁
wątek zamknięty
W&W, przestaw balans bieli. Białe futro psa zrobiło się niebieskie.

Strzyga, podoba się 🙂
wątek zamknięty
ja wreszcie znalazłam trochę czasu na pstrykanie. juz zapomniałam jakie to kojące  🤔na całe szczęście nie długo trwało to zapomnienie.  nie ważne, że nie powalają, ale jestem z nich zadowolona. a jak pomyśle jak było wspaniale to tylko marzę o tym, żeby już był weekend i żebym mogła pojechać gdzieś na zdjęcia.  😅

i może nie najspecjalniejsze, ale za to puchu przesłodko wyszedł. a tak poza tym to on boi się aparat  🤔 kiedy tylko próbuję zrobić mu zdjęcie przeważnie się odsuwa, albo przekręca głowę, cwaniak jeden.

wszystkie zdjęcia kitową d40. co powiecie?
wątek zamknięty
okwiat   Я знаю точно – невозможноe возможно!
02 listopada 2009 15:28
Ile razy tu nie wejdę z zamiarem zamieszczenia czegoś od siebie, to po obejrzeniu Waszych prac od razu się peszę i zamykam stronę  😁 Faktem jest, że większość użytkowniczek wątku robi naprawdę nieprzeciętne zdjęcia 🙂

exploited, ewabe, Hera świetne prace 🙂

Dziś się przełamuję i wrzucam coś wrześniowego.

wątek zamknięty
02 listopada 2009 15:46
Okwiat, dobrze dostrzeam na jednym ze zdjec nasza byla.obecna forumowiczke?  😎
wątek zamknięty
Dziewczyny ;D a orientujecie się ile kosztuje napprawa AF ?
mam dostać nikona D40 ale z popsutym Af ;//
więc pytam 😉

z góry dzieki  :kwiatek:
wątek zamknięty
cieciorka   kocioł bałkański
02 listopada 2009 16:27
martva, dobrze widzisz, ale forowiczke, nie forumowiczke 😉
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.