Kaprioleczka, Trufelki czekoladowe 😜
Rozpuuszczasz 2-3 czekolady jakie lubisz, najlepiej mleczne czy gorzkie czy deserowe. Dodajesz pół kostki masła. rozpuszczać musisz nad garnkiem z wrzątkiem nad gazem. Potem wlewasz tą masę na jakiś płaski półmisek czy talerzyk z wgłębieniem (czekasz aż stężeje) i nabierasz łyżeczką średniawe porcje. Formujesz kuleczki i obtaczasz czym lubisz. 😜 Tutaj możesz zabalować, bo i wiórki kokosowe, posypka owocowa i orzechy kruszone mogą być 😜
A no i trzeba trzymać je w lodówce.
Dawno nie robiłam, ale zawsze świetnie wychodziły.
juz wiem co jutro bede robic od rana... a obawialam sie o brak zajecia 😁
kolezanka przyjdzie na film na wieczor, beda w sam raz 😅
:kwiatek:
Po prostu zabije za ten temat! Za każdym razem kiedy tu zajrze ide wciągnąć kolejną czekoladę 😲 A i tak jestem nienormalnma bo potrafię wstać o 12 w nocy bo mam ochotę na czekoladę i iść do sklepy 🤔
Teraz jem te dore czekoladki w kształcie muszelek 😍
a idzcie mi 🙄 napcham sie czekolada jak swinia, znow sie gruba zrobie, a cale wakacje sie odchudzalam 😤 😤 😤
zaraz ide robic te trufelki 😉 wszystko przez ten temat 👿
A ja właśnie pochłaniam Milke Snow Game vanilla pudding i popijam ją colą.Prawda,że zdrowo się odżywiam 🙄
Malaaa, wzorowo 😅
żeby nie było - zerka na mnie Milka z truskawkami... na jednym ramieniu mam aniołka, na drugim diabełka 😎 którego posłuchac hmmm 😎
Gillian, coś mi się wydaje, że diabełek wygra 😁 Z czekoladą nie wygrasz...
ale żebyś widziała jak dzielnie walczę! od godziny!!
ale chyba już nie mam sił 😀
wezcie noooo 👿
juz wessalam dzisiaj bialego twixa ltd edit a wiem, ze w szafce czai sie czekolada z orzechami! 👀
och wy niedobre 🤬
Właśnie zniknęło 10 galaretek - cukierków w czekoladzie...
Kaprioleczka, i jak tam trufelki? 😁
Notarialna, ja Cie normalnie powinnam 🤬 🤬 🤬
PRZEPYSZNE 😜 😜 😜 😜 😜
gruba bede przez Ciebie... 👿
Ciesze się, ze smakowało 😁
Ja dla smaku jeszcze dodaje pół torebki wiórków kokosowych albo czekolady zamiast posypki na wierzch. No dla mnie przepyszne 🍴
ja zrobilam wersje Ferrero rocher, bo zawinelam w srodku orzecha a z wierzchu obtoczylam w krokancie orzechowym 👀
dobrze ze mam juz minus na koncie, bo jakby nie to zrobilabym sobie jutro jeszcze raz 😜
A najśmieszniejsze jest to, ze dorwałam to w książce kucharskiej dla dzieci 😁
A nie wiecie gdzie można dostać gwiazdki Milky way'a? O takie:
klaus, jak byłam mała to je uwielbiałam 😜 ale teraz w sumie nie spotykam tego w sklepach
No bo właśnie w sklepach nigdzie nie ma, a te gwiazdki są po prostu ZABÓJCZE!
przepis na te trufle byl ost w jakims programie na tvn style podany 🙂
a probowala ktoras z was zrobic CIASTO CZEKOLADOWE Z BURAKIEM?
bo w tv wygladalo poprostu 😜 a kalorii mniej 😁 tu przepis
http://www.channel4.com/food/recipes...ecipe_p_1.html
Fakt, też pamiętam te gwiazdki! Ciekawe czy są gdzies do kupienia jeszcze
Ja zdecydowanie nie jestem z tych czekoladowych, ale ilekroć oglądam film Czekolada mam dosłownie ochotę zjeść wszystko co jest czekolady a gdybym jeszcze mogła przyjść do takiej czekoladziarni to już w ogóle szał 😜
Właśnie mi przypomniałyście o tych gwiazdkach!
Są śiwtne! 😍 Jak byłam mała jadłam je tonami 😍
Nie można ich nigdzie kupić prawda?
gwiazdki!aż mi ślinka pociekła
Ojej gwiazdki! Aż mi się moje dzieciństwo przypomniało. Chyba najlepsze słodycze 😁
Tych gwiazdek Milka już chyba nie produkuje... W każdym bądź razie na ich stronie internetowej ani widu, ani słychu.
Kurcze ja je na allegro ostatnio dołapałam, ale się już aukcja skończyła, chyba będę płakać.
ooo tak gwiazdki były pyszne... głupio że takie dobre rzeczy wycofują . A ja miałam ostatnią wielką radochę bo brat skombinował mi pół reklamówki czekolady belgijskiej ^^
bzdury gadacie, jak nie produkuja to skad sa na allegro? 😎
a te gwiazdki mialy jedna wade - po rozpuszczeniu sie od ciepla (np torebka zostawiona w aucie) zlewaly sie w jedna mase ktorej nie sposob bylo zjesc 😁
Może w innych krajach dostępne są te gwiazdki?
poszukam Wam jutro w Asdzie 😎