Służbowa Skrzynka Moderatorów
Notarialna
Ale co to właściwie da?
Jeśli ktoś zalogował się na forum tylko po to, żeby trollować, to i tak to zrobi, niezależnie od tego czy od razu, czy po 3 dniach...
wątek zamknięty
Rozsadziłam wątek Praktyki,staże.... nie wiem czemu .Poprawić nie mogę bo mi zmień wypada poza biurkiem nawet.
Próbowałam to rozgryźć, ale jak narazie skutki są zerowe. W zasadzie wygląda na to, że wszystko powinno być ok. Ale nie jest 😉 Pokombinuję dalej. Wybaczcie, ale muszę w tym celu edytować każdy post i poszukać przyczyny. Twój post Taniu, nie wygląda na taki, który byłby przyczyną. Niestety inne też nie o.0
No i się wyjaśniło. Post rozjeżdżający forum, napisała Edytka wklejając jakiś skopiowany tekst, który w jednym miejscu zamiast przerwy zrobioną enterem posiadał przerwe zrobioną wielokrotnym naciśnięciem spacji. Bardzo wielokrotnym 😉 Forum odczytało to jako jeden "wyraz" i stąd taki efekt.
Przy okazji dodam, że poza postem Edytki edytowałam jeszcze 2 lub 3 (2 ostatnie i możliwe, że coś wcześniej), myśląc, że tam coś takiego może być. Treść jest nie zmieniona, jedyna zmiana, którą wprowadziłam to rozdzielenie tekstów enterem, tak żeby część spadła do niższej linijki.
wątek zamknięty
W Ogłoszeniach post
wery rozjeżdża forum - nie ma nawet przycisku "Zgłoś do moderatora" 😉
http://www.re-volta.pl/forum/index.php/topic,9301.msg360214.html#msg360214
wątek zamknięty
mi sie nie rozjezdza...
wątek zamknięty
Notarialna
Ale co to właściwie da?
Jeśli ktoś zalogował się na forum tylko po to, żeby trollować, to i tak to zrobi, niezależnie od tego czy od razu, czy po 3 dniach...
Oj, wcale tak nie jest ; ) Jeżeli taka osoba się zarejestruje żeby potrollować i zobaczy, że ma 3 dni czekać to 2 na 5 osób w ogóle zrezygnuje i przeniesie się ze swoimi mądrościami na inne forum. 1 z pozostałych trzech osób przemyśli to, co chciała napisać i jest 70% do 30%, że jednak nie zatrolluje - przeczyta to, o czym chciała napisać w jakimś wątku (ile jest ludzi, którzy się rejestrują tylko po to, żeby o coś zapytać nie czytając innych wątków, nie sprawdzając, czy o tym już nie było? Setki!) i nie zaśmieci forum. Z 5 trolli robią się 2 (Qniary, Zireael - czy jakoś tak ; ) ) - czyli modki mają dużo mniej sprzątania a nam się przyjemniej czyta : )
Na jednym z for wprowadziliśmy taką zasadę (mieliśmy dużo odpowiedników "Qniar"😉 i zadziałało świetnie : )
Pisałam kilka tygodni temu w tej sprawie do Quanty, ale nie dostałam odpowiedzi.
wątek zamknięty
AN, poprawiłam, powinno być już ok.
wątek zamknięty
Postuluję za wprowadzeniem opcji ograniczenia pisania na forum na 3 dni od rejestracji. Za dużo trollów. 👀 👀
a czy jest możliwość zobaczenia IP użytkowników? np. sprawdzenia czy poniektórzy nie mają dwóch kont?
wątek zamknięty
Moderatorzy widzą IP, ale to jest w końcu zmienne.
wątek zamknięty
Aquarius, Jeśli masz stałe łącze to masz stałe ip.
wątek zamknięty
Tak, wiem. Więc prostując, IP jest często zmienne.
wątek zamknięty
dobra, jest zmienne, ale czy ja jako użytkownik mogę sprawdzić jakoś czyjeś IP? istnieje coś w co mogę kliknąć? 😉
Ludzie są leniwi. Nie wierzę, że się fatygują i zmieniają kompa, aby mieć inne IP w momencie kiedy w postach tego nie widać.
wątek zamknięty
_kate, można pisać z pracy i z domu. Dwa IP jak w mordę strzelił. A jak dodam WiFi na uczelni, to już w ogóle sielanka 😉
wątek zamknięty
a ja mam dwa stałe IP (praca i komp rodziców) i kilka zmiennych...jakim cudem?mam dwa modemy orange i era 🤣
wątek zamknięty
tak jak powiedziałam-tak, wiem że można mieć ileś numerów IP. Nie interesi mnie to.
Pytam, czy ja mogę zobaczyć IP innego użytkownika
wątek zamknięty
akurat na tym forum nie.
wątek zamknięty
dziękuję :kwiatek: o to mi chodziło.
wątek zamknięty
In.
Jakoś mnie nie przekonuje to co piszesz 🙄 , chociaż po części pewnie masz rację 😉
wątek zamknięty
Proponuję powiesić link do katalogu ośrodków na czubku tablicy .
Chyba,że wisi a ja nie widzę?
wątek zamknięty
[quote author=_kate link=topic=2273.msg360495#msg360495 date=1256113828]
tak jak powiedziałam-tak, wiem że można mieć ileś numerów IP. Nie interesi mnie to.
Pytam, czy ja mogę zobaczyć IP innego użytkownika
[/quote]
Raczej nie, Moderatorki widzą i IP i nazwy użytkownika. Nazwy, bo można mieć dwie - nick i tzw nazwę wyśiwtlaną.
Poza tym jesli ktoś sie zalogował z tego samego IP na dwa konta, też to wiemy. Samo namk wyskakuje 😀
wątek zamknięty
już nie aktualne
wątek zamknięty
dopiszcie prosze do listy weterynarzy z mazowieckiego:
Sebastian Kozioł 605895187 (Wołomin)
wątek zamknięty
Można zmienić nick na forum?
wątek zamknięty
wygląda na to że tak, skoro Lukasowa jest teraz Danielą bez tworzenia nowego konta i utraty dotychczasowych postów.
wątek zamknięty
Właśnie to mam na myśli. Wystarczy tylko chcieć?
wątek zamknięty
Można zmienić nick na forum?
w Profilu jest taka opcja: Nazwa użytkownika: *** Nazwa wyświetlana (Tę nazwę zobaczą inni użytkownicy) ***
zmieniasz nazwę wyświetlaną, ale logując się dalej podajesz nazwe użytkownika 😉
wątek zamknięty
ale pomimo tej mozliwosci odradzam z korzystania z niej, bo jesli ktos zechce udawac kogos innego wten sposób zostanie zbanowany.
My widzimy przy nazwach, kto zmienił nazwe i jakiej uzywa.
wątek zamknięty
ale to chyba nie chodzi o udawanie kogos innego. moze z nicku ktos wyrosl (np ma 25 lat, a nick ten sam co 10 lat wczesniej) albo dluzej nie pasuje.
to przeciez dalej jest ta sama osoba, to samo konto, inna nazwa wyswietlana. gdzie tutaj dostrzegacie problem 🤔
wątek zamknięty
jesli ktos zechce udawac kogos innego wten sposób
no chyba tutaj 😉
Chyba chodzi o to, że ktoś narobił sobie bigosu, lub nie chce dalej przyznawać się do wypisywanych głupot więc robi sobie w ten sposób nowy image.. żebyśmy zapomnieli o starym. Ale o to wcale nie tak łatwo, o nie 😀
wątek zamknięty
Póki co wszystkie przypadki zmiany nicku ograniczały się tylko do tego, nawet avatar zostawał ten sam, więc o teorii spiskowej chyba na razie nie ma mowy 😉
wątek zamknięty
Konie wielkoplskie/trakeńskie -literówka w tytule. Uprzejmie donoszę.
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.