sklepy internetowe

Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
17 października 2009 15:53
+ dla sklep.horses!
Dobry kontakt, szybko.
Ja mam chyba  pecha, jeśli chodzi o oficerki. Od miesięcy nie mogę się zdecydować, czy kupić, czy nie, łażę po necie, przeglądam, rozglądam się, pytam o opinie... wreszcie prawie się zdecydowałam, po kilku postach zadowolonych osób, na sklep pasi - konik. Nie wiem, czy osoba, która obsługuje gadu-gadu podane na stronie to ktoś zupełnie inny, niż w sklepie stacjonarnym, czy też po prostu nie ma czasu na równoczesną obsługę klientów "osobistych" i tych na gadu? Pytam, jakie by mi doradziła oficerki z zamkiem - odpowiedź: wszystkie są wymienione na stronie  😲 Pytam, czy tańsze (bodajże Petrie Anky) można zamówić z zamkiem (za dodatkową opłatą)? Zero odpowiedzi... Podejście drugie. Mówię, że jestem zdecydowana wziąć Hipica Hanover, że chcę, żeby "były mega wysokie, dobrze wyglądały i nie muszę w nich chodzić" i proszę o rady, jak się wymierzyć, żeby po kilku jazdach oficerki nie okazały się za niskie. Odpowiedź - "pasi-konik (20-10-2009 16:21)
w długości łydki
pasi-konik (20-10-2009 16:21)
podałabym taki wymiar, ze po zgięciu nogi nie wbijały się w podudzie
pasi-konik (20-10-2009 16:22)
więc najlepiej mierzyć tez obwód łydki i długość łydki podczas zgięcia najlepiej przykucnąć troszeczkę 🙂"  🤔 Zapytałam Panią, czy to ona mierzy klientów w sklepie, jak zamawiają oficerki na co odpowiedziała, że ta osoba będzie jutro. Jutro status gadu był cały czas niedostępny, ani żywego ducha 🙁 Naprawdę chciałabym je zamówić w sklepie, który sprzedał choć 1 dobrze dobrane oficerki, ale jak tak dalej pójdzie to nie wiem, czy nie skorzystam choćby z poznańskiego Lorensa, który też ma w ofercie oficerki Hippiki i mam go pod nosem, tylko nie wiem, czy kiedykolwiek ktoś wyszedł z niego z dobrze wymierzonymi butami... 🙁
Wielki PLUS dla OSTROGA.pl, bardzo dobry kontakt, szybka wysyłka (mimo wypadku kuriera)
A ja jestem ostatnio przerażona cenami w polskich sklepach jeździeckich.
Mam okazje jeździć do Szwajcarii i mam taki ulubiony sklep- hauptner. Jakie było moje wielkie zdziwienie po porównaniu cen 😵. Tu w kraju te same rzeczy są droższe przeważnie o 100, 150 zł. To się w głowie nie mieści 🤔 Biorąc pod uwagę zarobki i poziom życia szwajcarów i nasz. Chyba czas się zacząć targować w naszych sklepach  😤
szarotka a mozesz jakieś konkrety podać?? Powiem Ci ze ja też zauważyłam różnice w cenach, ale taki 30-40 zł... bo 150 to już mega dużo kasy ;/
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
21 października 2009 18:15
szarotka, gdzie konkretnie jest ten sklep? Już doczytałam, że na Dietlikonie.Szkoda, ze nie napisałaś o tym miesiąc temu, to bym zwiedziła  🤬

Ja w sumie jakieś mega wielkiej różnicy nie zauważyłam w cenach. zwłaszcza teraz, kiedy frank stoi prawie po 3 złote...
+ dla GNL ; )
no to przykład : buty dla konia glove u nas 275 za jednego a w hauptner 67 CHF razy 2,80 = 187 zł
hacele do tych butów u nas 50 zł za 4 szt. a tam 12CHF razy 2,80 =33.60 zł niby nie duża róznica ale na konia wychodzi 16 szt haceli i to daje 70 zł róznicy.
link do sklepu http://www.hauptner.ch/index.php?nav=4,79,102,323&site=view
thermobutyl Happy Valley u nas 359 zł http://www.horse-trade.pl/produkt/index.php?id=36&img=2 ,a tam http://www.hauptner.ch/index.php?nav=4,80,135,166&art=829&site=detail  - 243 zł.

Strzyga adres sklepu w Szwajcarii
HAUPTNER Instrumente GmbH
Riedwiesenstrasse 11-13
8305 Dietlikon-Zürich
Wkurzyło mnie to że ceny mamy jak na zachodzie a zarobki jak na wschodzie.
Ja tam będe na wiosne to sobie zakupy na pewno zrobię,zależy też jak stoją franki teraz są po 2,80 , ale np. w zeszłym roku o tej porze były po 1,90 i to dopiero była róznica. Chociaż ja tam wole zeby były po 2,80 😀
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
21 października 2009 20:43
szarotka, ja jak stały po 2,05 to kupiłam swój aparat. tyle zaoszczędziłam, że ludzie nie wierzyli...
no cóż, sista będzie miała wyprawę do Dietlikonu, chociaż kurna, z Wollishofen daleko ;/
aniapa   Niedobre zwierzę wierzchowe nieznanego gatunku.
21 października 2009 20:46
szarotka, z tymi negocjacjami raczej kiepsko - pamiętaj, że ceny sugerowane są proponowane przez hurtownie i dystrybutorów, którzy często mają wyłączność na kraj, więc sprowadzanie od producenta jest niemożliwe, a zbyt duże odstępstwa od ceny sugerowanej niemile widziane, albo wręcz zagrożone zerwaniem współpracy z hurtownią. Niestety po tej drugiej stronie (tzn. sprzedawcy w sklepie) obniżenie ceny wcale nie jest takie proste, często mimo chęci - a pamiętaj, że też trzeba na tym zarobić, opłacić zus, podatki, często wynajem lokalu, do tego w marży masz także transport towaru z hurtowni do klienta, etc. etc, etc. A na sprzęcie "normalnym" (nie-ekskluzywne marki, takie zwykłe i popularne) niestety marże nie są zbyt wielkie.
Hm, no to pozostaje robić zakupy za granicą.Moze nie wszystko tam kupować , ale takie poważniejsze rzeczy na pewno 😀 Jak bede miała wydać 1000 zł to się na pewno zastanowie gdzie ❗
+ konskisklep.pl - miły kontakt, troche czekałam na zamówienie ale przyszło to co chciałam.  😅
Nasturcja-Renata   Moi trzej mężczyźni :)
25 października 2009 16:58
Ja mam chyba  pecha, jeśli chodzi o oficerki. Od miesięcy nie mogę się zdecydować, czy kupić, czy nie, łażę po necie, przeglądam, rozglądam się, pytam o opinie... wreszcie prawie się zdecydowałam, po kilku postach zadowolonych osób, na sklep pasi - konik. Nie wiem, czy osoba, która obsługuje gadu-gadu podane na stronie to ktoś zupełnie inny, niż w sklepie stacjonarnym, czy też po prostu nie ma czasu na równoczesną obsługę klientów "osobistych" i tych na gadu? Pytam, jakie by mi doradziła oficerki z zamkiem - odpowiedź: wszystkie są wymienione na stronie  😲 Pytam, czy tańsze (bodajże Petrie Anky) można zamówić z zamkiem (za dodatkową opłatą)? Zero odpowiedzi... Podejście drugie. Mówię, że jestem zdecydowana wziąć Hipica Hanover, że chcę, żeby "były mega wysokie, dobrze wyglądały i nie muszę w nich chodzić" i proszę o rady, jak się wymierzyć, żeby po kilku jazdach oficerki nie okazały się za niskie. Odpowiedź - "pasi-konik (20-10-2009 16:21)
w długości łydki
pasi-konik (20-10-2009 16:21)
podałabym taki wymiar, ze po zgięciu nogi nie wbijały się w podudzie
pasi-konik (20-10-2009 16:22)
więc najlepiej mierzyć tez obwód łydki i długość łydki podczas zgięcia najlepiej przykucnąć troszeczkę 🙂"  🤔 Zapytałam Panią, czy to ona mierzy klientów w sklepie, jak zamawiają oficerki na co odpowiedziała, że ta osoba będzie jutro. Jutro status gadu był cały czas niedostępny, ani żywego ducha 🙁 Naprawdę chciałabym je zamówić w sklepie, który sprzedał choć 1 dobrze dobrane oficerki, ale jak tak dalej pójdzie to nie wiem, czy nie skorzystam choćby z poznańskiego Lorensa, który też ma w ofercie oficerki Hippiki i mam go pod nosem, tylko nie wiem, czy kiedykolwiek ktoś wyszedł z niego z dobrze wymierzonymi butami... 🙁

kenna przykro to czytać  🙁
W pasi-koniku kupuję od początku ich powstania i jeszcze nigdy nie miałam problemu  😲
Od niedawna pracuje u nich dziewczyna i z tego co mi wiadomo, to raczej ona siedzi przy gg. Ola przy kompie siedzi różnie. Czasem jeszcze p. Ryszard
Może zadzwoń do nich?
Dzwoniłam i się nie dodzwoniłam, ale z ręką na sercu - nie próbowałam długo  😉 Następnie wzięłam na cel poznańskiego Lorensa - tu też pani nie potrafiła mi doradzić, ile cm wziąć wyższe, aby po opadnięciu nie zrobiły się do pół łydki. Nie mam o to żalu, po prostu mam pecha i nie mogę uwierzyć, że nie mogę znaleźć sklepu, w którym ktoś kiedyś komuś skutecznie doradził, jak zmierzyć oficerki  i po prost wie, jak to się robi 🙇 ? Lorens poradził mi, żebym uderzyła bezpośrednio do Hippiki i tak też zrobiłam. Zmierzone, zamówione, teraz czekam. Wiem, jakie są opinie i jakie ryzyko, ale trzymam sama za siebie kciuki i mam nadzieję, że tym razem będę miała szczęście.
Nasturcja-Renata   Moi trzej mężczyźni :)
25 października 2009 17:14
kenna to powodzenia  🙂
A swoją drogą, to rzeczywiście niezbyt dobrze świadczy o sklepach, że sprzedają oficerki, ale nie umieją dobrać ich do osoby, a raczej jej nogi  😉
ostrzegam jeszcze raz przed karo-konie, występuję przeciwko nim na drogę sądową. Zamówiłam towar, zapłaciłam pieniądze i go nie dostałam, nie raczono mi również zwrócić pieniędzy. Poprostu oszuści.....
Devila długo czekasz od złożenia zamówienia ?

Zamówienie złożłam w połowie lipca, Pan zapewniał mne cały czas ze wysłał towar, po długim czekaniu powiedziałam że już go nie chce i żeby zwrócił mi pieniądze. I znów było tak samo ciągle zapewniał że już je przelał a niegdy do mnie nie dotarły. Potem zaczął wymyślać jakieś niestworzone historie że jest uziemiony i nie ma jak tego zrobić.... ale aż szkoda opisywać te komedie. Powiem tylko tyle moja cierpliwość się już skończyła a że człowiek niepoważny to złożłyam pozew do sądu. Kwota nieby nie ogromna ok. 250 zł iale nie podaruję krętaczom
ups
Od lica to dośc długo

Przejrzałam ich ofertę
matko bosko  sklep co ma w ofercie chomąta i uprzężę.
Regulamin ubogi.
Dostępność towaru "na zamówienie: wskazuje, że jak się uzbiera to zamówią.
A mogą czekać na to uzbieranie długo  bo oferta żałośnie marna.
Wszystko co jest w ofercie sklepu pochodzi od jednego dostawcy.

Też bym nie darowała
czy tez macie problemy z kontaktem ze sklepem kopytko???

dobijam sie juz od tygodnia i zadnego oddzewu...
nie probowałam jeszcze telefonicznie ale maile i gg- cisza... do tej pory nie miałam problemów
Pobuszowałam totutotam po internetowych sklepach.
Słuchajcie - wiele z nich nie podaje nawet podstawowych informacji o danych właściciela, NIPie, numerze wpisu do ewidencji działalności gospodarczej.
Nie ma regulaminów określających prawa klienta i obowiązki sklepu.
Czasem mam wrażenie, że złożenie zamówienia w takim miejscu jest jak gra w totka

Jest ciekawy artykuł dla kupujących
http://biznes.gazetaprawna.pl/artykuly/32796,wlasciciele_sklepow_internetowych_musza_poprawic_regulaminy.html

No właśnie sama przekonałam się na własnej skórze, teraz już jesli cos jeszcze gdzieś zamówie to tylko za pobraniem. Konsument na szczeście jest dobrze chroniony ustawą (tutaj sprzedaż na odległość) ale jeśli sie okaże że taki gagatek nie ma zarejstrowanej działalności to można sobie naskakać .....
bardzo duzy plus dla animavetu!
Duży plus dla Galopady - bardzo sprawna dostawa paszy, no i kurier gratis!
Drugi duży plus dla Equiversum - fachowe doradztwo i szybka dostawa.
Z czystym sumieniem polecam gorąco Equiversum! Wspaniały kontakt, a przesyłki błyskawiczne i dużo produktów mają na magazynie 🙂
+  okser
+  bober
+  animalia
arivle   Rudy to nie kolor, to styl życia!
30 października 2009 18:55
+ dla okser.pl - zamówiłam w środę, pieniądze wpłaciłam w czwartek, rzeczy są już u mnie w piątek  😅
Te rzeczy ktorych nie było w tej chwili w magazynie doślą mi do końca tygodnia...
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
30 października 2009 18:57
Również wielki plus z mojej strony dla oksera - sporo od nich ostatnio biorę (prawie hurtowo, bo dla znajomych też załatwiam 😉 ) i przyjemnie i bezproblemowo - nawet jak zamawiałam reczy, których w sklep nie ma wrzuconych.
+ dla gnl :-) w środę zamówienie w czwartek towar u mnie.
Dorotheah   मेरी प्यारी घोड़ी
09 listopada 2009 10:32
mnie tym razem Pasi-Konik trochę wkurzył. Jak potwierdziłam mailowo przelew dostałam odpowiedź, że wszystko z mego zamówienia już czeka na wysyłkę. Więc spodziewałam się, że po zaksięgowaniu przelewu paczka zostanie wysłana. Po kilku dniach wypatrywałam listonosza. Wysłałam maila z pytaniem o status mego zamówienia i cisza. Tak zleciał ponad tydzień od wpłaty. W końcu ponowiłam pytanie o przesyłkę - dostałam odpowiedz, że w końcu ją wysłano. Łączny czas to ok 2 tyg.

Równolegle GNL. Zapłacone z góry. Czas czekania podobny. Mailing średni (na część pytań nie dostałam odpowiedzi). Dopiero jak zapytałam ponownie o wysłanie paczki - następnego dnia zadzwoniono do mnie z propozycją podmiany któregoś produktu i towar miałam następnego dnia w domku. Zdecydowany plus za świetne dobranie mi rozmiaru po podaniu wymiarów. No i  plus, po ogarnięciu się, za jednak świetną reakcję.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się