Kobitki... (antykoncepcja)

pony   inspired by pony
20 września 2009 19:50
Teodora, dziękuję za radę, przy następnym opakowaniu tak zrobię🙂
pony   inspired by pony
24 września 2009 11:30
Szybkie, chyba dość głupie pytanie:P wzielam wczoraj tabletke środową, ale nie po kolei, nie wiem czy rozumiecie😉 po prostu mi się pomyliło, biorę diane, czy to m jakies znaczenie?
my_karen   Connemara SeaHorse
24 września 2009 11:43
nie ma 😉
pony   inspired by pony
24 września 2009 11:46
wielkie dzięki i przepraszam za na prawdę durne pytanie🙂
my_karen   Connemara SeaHorse
24 września 2009 11:53
:kwiatek:
żadne pytanie nie jest durne tak btw 😉
pony   inspired by pony
24 września 2009 11:59
w takiej sytuacji włącza mi się coś takiego, że niby wiem, że to nie ma znaczenia  a jednak jak ktoś potowerdzi to lżej mi się robi🙂
darolga   L'amore è cieco
25 września 2009 12:15
Babeczki kochane, możecie polecić jakiegoś fajnego giekologa we Wrocku?
Ładnie proszę 🙂
darolga piszę do Ciebie pw 😉
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
25 września 2009 16:35
Babeczki kochane, możecie polecić jakiegoś fajnego giekologa we Wrocku?
Ładnie proszę 🙂

Tytus Nowak, jeśli chcesz mogę podać Ci numer telefonu.

Zapomniałam wziąć jednej tabletki, po prostu jeden dzień ominęłam, a później wzięłam już o regularniej porze. Czyli muszę zrezygnować z digi digi aż do okresu?
Ale wzięłaś dwie?
25 września 2009 17:04
Nie wzięłam dwóch. Poczekam do okresu, to tylko tydzień, a i tak wyjeżdżam.
No to po co pytasz 😉 skoro i tak wyjeżdżasz... hihi
Ja bym wzięła dwie. Tak piszą w instrukcji 😉 I tak mówiła mi kiedyś pani doktor. No ale teraz to już po fakcie.
darolga   L'amore è cieco
25 września 2009 19:15
Wer - już odpisuję! Dzięki!  :kwiatek:
JARA - poproszę numer na priv, jeśli można  :kwiatek: ślicznie dziękuję!  :kwiatek:
incognito   W życiu należy postępować w zgodzie ze sobą.
25 września 2009 19:19
Ja byłam u fajnej pani ginekolog we Wrocku ale prywatnie tylko nie wiem gdzie podzialam kontakt do niej
25 września 2009 20:11
No to po co pytasz wink skoro i tak wyjeżdżasz... hihi
Ja bym wzięła dwie. Tak piszą w instrukcji wink I tak mówiła mi kiedyś pani doktor. No ale teraz to już po fakcie.

Na wyjazdach też różne rzeczy się dzieją  😉 tunezyjskie słońce i takie tam  😁
A tak na poważnie no to już po ptokach. Ostatnią tabletkę biorę w przyszłą niedzielę więc nie rzutuje mi za bardzo, to tylko tydzień 😉
No to miłej zabawy w Tunezji 😉

A mi jakoś ostatnio coś się chyba poprzestawiało...podczas brania ostatnich dwóch opakowań dostałam okres jeszcze zanim skończyłam opakowanie, mniej więcej przy 19 tabletce. Nie wiem co to znaczy ale chyba powinnam wybrać się do gina.
Muffinka -  to najprawdopodobniej znaczy, ze tabletki zrobily sie dla Ciebie "za slabe". Czyzbys brala cos ze 0,2 mikrograma estrogenów, czyli Harmonet/Logest/Mercilon/Yasminelle?
Przeszlam przez to samo biorac Logest. Po jakis 7 miesiacach brania, ostatni tydzien zaczal u mnie przebiegac pod znakiem plamienia. Pomogla zmiana tabletek na "mocniejsze", czyli z wieksza iloscia estrogenów. Pewnie tak tez sie skonczy i u Ciebie 🙂

U mnie za to odwrotnie.Po 8mieś brania Novynette-bez żadnych plamień,po 3 dniach od końca okresu i 2tabl. nowego opakowania pojawiło sie jednodniowe plamienie  😲,nie mam pojęcia co o tym myśleć ?Wrócę z urlopu to chyba też odwiedzę gina  🤔
Hiacynta biorę właśnie Yasminelle.
Zamierzałam iść w poniedziałek do mojej pani doktor to ta się na urlop właśnie wybrała. Nic to, poczekam te dwa tygodnie.
23 października 2009 12:48
Ja w poniedziałek idę do szpitala na laparoskopię (jak dobrze pójdzie🙂 )
powiedzcie mi ile recepta na tabletki jest wazna? Gin wypisala mi na 6 miesiecy, ale kupilam tylko na dwa- zeby sprawdzic. Myslicie, ze moge isc z tymi receptami do apteki, czy biec raczej do ginekologa po nowe?
23 października 2009 19:12
Miesiąc jest ważna.
Antybiotyki tydzień.
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
23 października 2009 19:15
dlatego ja zawsze prosze lekarza zeby wystawil mi dwie recepty: na dzisiaj i z data na kolejny miesiac. inaczej srednio by sie usmiechalo realizowanie recept po 700zl

Mała Mi jezeli recepty sa jeszcze wazne to mozesz isc do apteki u wykupic pozostale 4 opakowania. poprzedni farmaceuta powinien wyraznie zaznaczyc, ze 2 opakowania juz wykupilas 😉
23 października 2009 19:22
Ja to mam takiego pecha, że mi przepisują piguły co tylko 2 paczki na receptę mogą wydać 😀
domiwa   W poszukiwaniu prawdy, mojej prawdy...
23 października 2009 19:24
Dokladnie🙂
Solina   Wszyscy mamy źle w głowach że żyjemy hej hej la la
24 października 2009 10:34
małaMi, ważna jest miesiąc. maja 6 opakowan od razu można kupic np 1,2,3 opakowania a na reszte poprosic o odpis recepty. ja tak zawsze kupuje bo mi tez po 6 opakowań gin przepisuje i w aptece nei maja nic przeciwko.
no to zrobilam glupote! Data wypisania recepty jest 25 sierpnia, zostaly mi dwie po 2 opakowania. W niedziele musze zazyc tabletke  🙄
No nic bede musiala kombinowac
Słuchajcie mam pytanko, czy jeśli ostatnią tabletkę z opakowania zjadłam w niedziele, to czy uda mi się uniknąć okresu jeśli rozpocznę dziś nowe opakowanie? Bo zdecydowanie nie odpowiada mi termin okresu, a dopiero dziś kopiłam nowe opakowanie.
klaus ja szczerze mowiac nie wiem- sama bym nie ryzykowala. Bo jednak inaczej, jak bylby ciag.

Jednak recepta byla wazna.  Dobrze myslalam, ze przez pol roku jest wazna
A co do zapomnianej tabletki...to spóźniłam się z 4 tabletką z nowego opakowania(Cyprest brałam przez 9 miesięcy -  ale zamierzam teraz odstawić).
Zawsze brałam koło godziny 18 ale w niedziele wyleciało mi to z głowy całkowicie(pierwszy raz) i połknęłam dopiero w poniedziałek koło 10 rano a później następną normalnie o 18.
No i zamiast dodatkowego stosowania np gumek wyszło, że tylko stosunki przerywane 😡

Jak myślicie... może być z tego dzidzi? 😡

Opcji Postinoru nie brałam pod uwage, bo w tamtym roku zanim zaczełam brac tabletki anty, mieliśmy małą wpadke, spanikowałam i wzięłam wtedy Escapelle.
Jednak podziałało mi to na psychike na tyle, że w nocy nie mogłam spokojnie spać z myślą, że być może miałabym maleństwo...  🙄

Do seksu podchodze na zasadzie, że jeśli mam odwage na pieszczoty to i na ewentualne konsekwencje.
Dziecko - dar od Boga, i nawet mając najgorszą sytuacje życiową - jeśli tylko się chce - to da się rade.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się