Zadziwiające, nietypowe ogłoszenia
Rewelacyjny męski biust! 🤣
chyba sobie do ulubionych dodam 😉
edit: obejzalam filmik 🤔 wole zdjecia
Filmik jakoś mnie nie urzekł 😉
Mnie też filmik nie urzekł.
Tak apropos zajeżdżania młodych koni, u nas w stajni jest dziewczyna co jeździ 2 letniego ogierka:/ I kurde koń jest w ostrym trenigu, chodzi jeszcze na gumach kompletnie sztywny. I nie przetłumaczysz...
Rozwalil mnie jego opis na profilu, coz piekna klata ale juz lotnosc umyslu nie ta 😁
About Me:
maciek katanowski dresiazystą bedąc dresaz uprawia i rolnictwo,np trawe
wogole smieszy mnie formula myspace " Maciej prosi o obejrzenie zdjęcia w portalu MySpace, znajdującego się w albumie Moje zdjęcia"
Kojarzy mi sie to z napisami na grobach "XZ prosi o Zdrowas Mario"
pseudointelektualny belkot w tym opisie niestety 😕
edit: gdzie ty to about me znalazlas? ja tylko:
jedną z bardziej osobliwych moich właściwości jest pragnienie śmierci własnie wtedy,kiedy jest najlepiej,kiedy coś mnie wprawi w zachwyt etc.zdaje sobie wtedy sprawe,że podziwiam cień prawdziwego obiektu,którego nie mogę dojrzec przez władze ciała.spoookojnie,nie zbiera mi sie na jakies radykalne rozwiązanie problemu... mam zbyt wiele zainteresowań,a tym najważniejszym jest człowiek,istota zwierzęco-anielska,pełna sprzecznosci,rozbrajająco zagubiona,nieudolnie to ukrywająca,nie mogąca sie pogodzic z ziemskim,byc moze zwierzęcym rodowodem,zadziwiona swoją odmiennoscią i odrębnością czuje w sobie anioła,tylko te ciało tak ciąży i uwiera...,nie potrafiąca się odnależć w czasie tak jak zwierzeta,które trwają w terażniejszości,zaskoczona przemijaniem(40 lat minęło...)
i ze wolny jest.
Dla mnie to jakiś fetyszysta jest.Na większości zdjęć w centrum jest właśnie ta jego napięta klata,toż takie zmobilizowane mięśnie nie mają nic wspólnego z prawidłową postawą jeździecką,zero elastyczności,zacięty wyraz twarzy a na filmiku miota się w siodle jak żyd po pustym sklepie.
A te opisy dodatkowo potwierdzają mój pogląd-NIC SZCZEGÓLNEGO,znam lepsze kąski NA ŻYWO 😜
edit;
i owszem jest wolny ale serce ma zajęte
,,mam zbyt wiele zainteresowań,a tym najważniejszym jest człowiek,istota zwierzęco-anielska,pełna sprzecznosci,rozbrajająco zagubiona,nieudolnie to ukrywająca,nie mogąca sie pogodzic z ziemskim,byc moze zwierzęcym rodowodem,zadziwiona swoją odmiennoscią i odrębnością czuje w sobie anioła,tylko te ciało tak ciąży i uwiera...,nie potrafiąca się odnależć w czasie tak jak zwierzeta,które trwają w terażniejszości,zaskoczona przemijaniem(40 lat minęło...)''
przez zadziwioną swoją odmiennością 40-letnią istotę pełną sprzeczności nie mogącą się pogodzić z przemijaniem(cóż ,kobiety...).
On sam ma 28 lat.
Wg mojej analizy to w dodatku cechuje go samouwielbienie i narcyzm.
no i kobiety popsułyście wszystko
miałyśmy taką piękną wizję rewelacyjnie zbudowanego księcia na pięknym rumaku, a teraz wszystko legło w gruzach 😵
http://www.allegro.pl/item794736620_ujezdzanie_koni_praca_w_stajni.html"Oferuje więc prace w której będę ujeżdżać młode, trudne, jak i starsze konie, które jeszcze nie miały do czynienia z siodłem, jak i te które trzeba poduczyć do lekkich zawodów."
czy 16 latka może ujeżdżać trudne i młode konie?
Da, bo kilka razy zgłaszałam sprawy z allegro i zawsze powiadamiali mnie (poprosiłam o opis akcji i ewentualnie rozmowy) i bardzo uprzejmie mi odpisali, ze zajęli się tym i dziękują za zgłoszenie.
Napisać można wszystko 😉 Niektórzy się gdzieś tu pare razy TOZ-u czepiali , że nic nie robią , a jak się dzwoni to nie mają na to czasu . Mam jednakże nadzieję , że tak jak Ci napisali , tak zrobili .
http://www.allegro.pl/item794736620_ujezdzanie_koni_praca_w_stajni.html
"Oferuje więc prace w której będę ujeżdżać młode, trudne, jak i starsze konie, które jeszcze nie miały do czynienia z siodłem, jak i te które trzeba poduczyć do lekkich zawodów."
czy 16 latka może ujeżdżać trudne i młode konie?
Dobra, Lublinianie, przyznac sie, ktora to 😁
w ogole przez chwile prawie dostalam zawalu, bo kon kolorem łudząco podobny do mojego Kaprikorna, ale na szczescie moj nie ma az takich czarnych nóg (szczegolnie tej jednej, ktora ma biala 😁 )
a tak apropos Kaprikorna - czasami zaluje, ze on potrafi byc naprawde niebezpieczny tylko z ziemi. Chetnie bym zobaczyla taka swietna, radzaca sobie z trudnymi konmi dziewczynke, w locie koszaco-scinajacym z mojego Kaprikorna 😁
poniewaz jednak Mlody ostatnio sie tylko wspina, tylko jak stoisz na ziemi (a i nawet to ostatnio rzadko) to niestety, chyba juz sie nie kwalifikuje do bycia trudnym koniem i bycia ujezdzanym przez owa 16-latke 😁
Ooooo, kupie sobie z 10 tych koni, tylko żeby pan mnie przy każdym poinstruował jak jeździć 😎 😀
A jak wygląda sytuacja od strony prawnej zajmowania się 16 latki niebezpiecznymi i trudnymi końmi? Gdy by się coś stało co wtedy?
szkoda, ze tylko w lublinie, bo mam takiego konia, ktory dalby jej szkole pokory, jakoz i nam wszystkim dal 😉 😂
u mnie są takie truuudne konie niach niach 😀iabeł:
no i kobiety popsułyście wszystko
miałyśmy taką piękną wizję rewelacyjnie zbudowanego księcia na pięknym rumaku, a teraz wszystko legło w gruzach 😵
eee tam, worek na glowe i jest ok 🏇 😂
przepraszam 😵
Worek raczej niewiele zdziała, kiepsko tłumił by bełkot wypływający z jego ust. Polecam raczej porządny knebel, np. taki:
http://www.ceneo.pl/210326 😁
odpadłam
http://www.allegro.pl/item792986134_konie_lonzownik_ujezdzalnia.htmllonżownik: Parametry Wiek: Zwierzę dorosłe Płeć: Samica, Samiec 😂
to kolegi aukcja, wystawiał tez konie i pewno zapomniał zmienic ustawień
"Wszyscy wiemy, że konie są sprzedawane na mięso, ale czy trzeba o tym tak oficjalnie pisać? To skandal! - oburza się internautka."
Lepiej udawajmy, że wszystkie konie dożywają późnej starości. I trzeba zakazać pisania oficjalnie o uboju świń czy krów, bo to też skandal.
widzialam ta aukcje, nawet nie wiem, czy ktos (a moze ja) ja tu wrzucal. nie wiem po co fundacja ma kupic tego konia i wykastrowac, skoro to licencjonowany reproduktor. nie lepiej go wyleczyc i sprzedac do hodowli?
Ja odpadam...
Przedstawiciele fundacji zadzwonili do właściciela konia: - Okazało się, że koń ma grudę (poważną infekcję skóry spowodowaną przetrzymywaniem zwierzęcia na mokrym i błotnistym terenie). Właściciel konia rozpoczął leczenie, jednak kuracja nie przyniosła rezultatów, a kosztowała krocie. Właściciel konia pokrył już swoje klacze, dlatego nie chce dłużej konia trzymać, ani leczyć - czytamy na stronie.
O jakości "artykułu" pisać nie będę
Mnie rozbroił fragment o tym że "właściciel pokrył już wszystkie swoje klacze" 😁
no wlasnie zdziwilam sie troche na te grude, slyszalam, ze moga byc jej ekstermalne postaci, ale nasza gruda stajenna znika bardzo szybko przy regularnym pedzlowaniu... wiec nie wiem, jak to leczenie mialo kosztowac krocie.
"Wszyscy wiemy, że konie są sprzedawane na mięso, ale czy trzeba o tym tak oficjalnie pisać? To skandal! - oburza się internautka."
Lepiej udawajmy, że wszystkie konie dożywają późnej starości. I trzeba zakazać pisania oficjalnie o uboju świń czy krów, bo to też skandal.
Mnie się wydaje że owa internautka neguje sposób ogłaszania sprzedaży konia,że ,,na mięso'',mnie też zniesmaczyło to ogłoszenie,było tu linkowane i przykro się czyta taką ofertę.Lepiej było już napisać że ,,w cenie mięsa''...
[quote=
Koniem zajęła się fundacja Centaurus
[...] Koń sprzedawany na Allegro to potężny ogier z licencją na krycie[/quote]
A pfff.... czyżby kolejny wyimaginowany konik, którego kryzys niewątpliwie zażegnała oh-jaka-wspaniała-fundacja? Propaganda, nie ma co. Nie wiem jaką grudę miałby mieć koń, by kosztowała "krocie".... Bez przesady. Mam wrażenie, że owa internautka to po prostu jakieś ramię centaurusa.
Nie wiem, może jestem jakimś robotem bez uczuć, ale mnie się wcale przykro nie czyta takich ogłoszeń. Normalna kolej rzeczy - przecież na całym świecie jest masa ludzi, która je koninę i nie ma zamiaru z niej zrezygnować. Koń, jak krowa, świnia, owca - to również zwierzę "jadalne". Jak dla mnie coraz większym skandalem są fundacje.
No, Sankarita, na calym swiecie sa tez miejsca, gdzie je sie psy i koty i ludzie wcale nie maja zamiaru z tego rezygnowac, co wcale nie oznacza, ze haslo pt "sprzedam psa, 3 zl/kg, tlusty" nie wywolaloby mojego oburzenia i zniesmaczenia.
A i w Polsce zabicie psa w celach konsumpcyjnych nie jest przestepstwem, przynajmniej wg malopolskich sedziow:
http://krakow.naszemiasto.pl/wydarzenia/48095,krakowski-sad-mozna-zabijac-psy-na-smalec,id,t.htmlNajprostrzym sposobem byloby skreslenie konia z listy zwierzat rzeznych i wg mnie koniarze powinni do tego dazyc.
Wtedy takie ogloszenia zniknelyby raz na zawsze 🙂
nie jestem pewna ile kosztuje 1 kg zywca końskiego, ale 6 zl to bardzo duzo, a skolei jezeli kon wazyl 700 kg to daje nam zaledwie 4200 zl, jezeli to licencjonowany ogier to i tak za tanio,a jesli na mieso to za duzo... jezeli gosciu go kupil to dal za niego wiecej, a czy fundacja zaplacila za niego 6 zl za 1 kg?
co sie temu sprzedajacemu opłacalo bardziej? no chyba ze to laik a nie hodowca i naprawde myslal ze gruda to tak powazna choroba ze nikt juz tego konia nie kupi.
osobiscie uwazam ze to byl tylko chwyt, chcial sprzedac konia np za 4200 i wyliczyl sobie ze za 1 kg to bedzie 6 zl, moze liczyl wlasnie na naiwych co go kupia z litosci. zreszta gdyby chcial go sprzedac na mieso to by go sprzedal bezposrednio do ubojni lub posrednikowi a nie wystawial na allegro!!