Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)
Teodora, sprawdziłam u siebie i u mnie nie działa
Zrobiłam to, co podpowiedziała Teodora - i nic... chyba muszę się przyzwyczaić 😤
umc nie mam wprawdzie windowsa, ale zgaduje, ze tam gdzie masz kolor kliknij 'inne'. gdzies tam powinna byc opcja ze zmiana na 'przezroczysty'. jak wroci wspolokatorka to dorwe sie do jej pc i wtedy na 100% bede Ci w stanie powiedziec jak to zmienic 😉
edit sprobuj tych 2 metod. jedna z nich na pewno powinna Ci pomoc:
1) Pulpit -> Właściwości -> Pulpit -> Dostosuj Pulpit -> Sieć Web -> zostaw puste pole przy Zablokuj elementy pulpitu -> Rozmieść ikony według -> usuń 'haczyk' przy 'Zablokuj elementy Sieci Web na pulpicie'
2) Pulpit -> Właściwości -> Pulpit -> Dostosuj Pulpit -> Sieć Web, w zakładce strony sieci Web usunąć pozostałe i wybrać Moja bieżąca strona główna.
jezeli to nie podziala to skontaktuje sie z kolega informatykiem 😉
Ustawiłam sobie iGoogle na główną i wszystko ładnie pięknie, tylko jak uruchomię neta i się załaduje to jest przesunięta w lewo 🤔. Jak to naprawić? jak odświeżę stronę to jest ok, ale wnerwia mnie ciągłe odświeżanie 😫
edit: a jednak nie 🙄 😫
Edytka, wypróbowałam te dwa sposoby i nic... krok po kroku - metoda pierwsza nic nie zmieniła, natomiast przy drugiej wszystkie ikony przeskoczyły mi na lewą stronę pulpitu, a z prawej wcięło kawał tapety i pojawiło się białe pole 🤔wirek: Na szczęście udało mi się ten przerażający proces odwrócić 😁
jezeli to nie podziala to skontaktuje sie z kolega informatykiem 😉
Bez przesady, nie kłopocz się 😉. W sumie, to zaczyna mnie to bawić, bo nigdy nie miałam problemów z obsługą komputera, a teraz taka niby nieważna, ale jakże upierdliwa sprawa 🤣
Ciekawi mnie tylko, czemu takie uparte to moje komputerzysko... wirus czy jakaś inna usterka chyba by czegoś takiego nie spowodowały 👀
Zauważyłam że uparcie na mojej kom. pojawia się symbol 3G - wiem że jest to symbol odpowiedzialny za komunikacje wideo, (chyba) ale NIE WIEM czy można ten symbol usunąć. Ot taka drobna rzecz która mnie wkurza. 🤔
Lets-go mozesz wylaczyc 3G, ikonka zniknie 😉
Umc sama jestem ciekawa jak to zlikwidowac. prawda jest taka, ze metoda Teo powinna dzialac. ewentulanie poprbobuj ze stylami (we wlasciwosciach pulpitu pierwsza zakładka) 🙂
[quote author=lets-go link=topic=20.msg359588#msg359588 date=1255985380]
Zauważyłam że uparcie na mojej kom. pojawia się symbol 3G - wiem że jest to symbol odpowiedzialny za komunikacje wideo, (chyba) ale NIE WIEM czy można ten symbol usunąć. Ot taka drobna rzecz która mnie wkurza. 🤔
[/quote]
Ja mam to samo tyle, że czasem to 3G zmienia się G lub E o ile się nie mylę.
Warto usunąć 3G, ponieważ zżera wam więcej baterii.
Warto usunąć 3G, ponieważ zżera wam więcej baterii.
JAK ❗ ❓ ❗
Mniej więcej tak:
Ustawienia > Łączność/Ustawienia sieci lub coś podobnego > Sieci komórkowe > Sieci GSM/3G > zaznaczyć "tylko GSM".
Zależy od modelu telefonu - powyżej opisałam SE W910i
Mniej więcej tak:
Ustawienia > Łączność/Ustawienia sieci lub coś podobnego > Sieci komórkowe > Sieci GSM/3G > zaznaczyć "tylko GSM".
Zależy od modelu telefonu - powyżej opisałam SE W910i
Super, dzieki wszystko ok :kwiatek: Anekdotka; wsparcie IT w mojej korporacji NIE znało odpowiedzi na to pytanie... 🤔wirek: Za to re-volta owszem 😁
[quote author=lets-go link=topic=20.msg359862#msg359862 date=1256038112]
Za to re-volta owszem 😁
[/quote]
jak zawsze 😉 i za to kocham re-voltowiczów :kwiatek:
gwash, o prosze! mam dokladnie ten model i wlasnie sobie wylaczylam, bo tez zachodzilam w glowe co to za ikonka i po kiego ciagle sie pokazuje 😉
Mam iść do szpitala i zrobić komplet badań w tym rtg klatki piersiowej. Tyle tylko, że lekarz rodzinny nie chce mi dać skierowania na badania krwi i moczu oraz na prześwietlenie, bo takie rzeczy załatwia szpital. Szpital twierdzi, że badania mogłabym zrobić sama, bo u nich kiepsko z funduszami. Krew i mocz przeboleje, ale na prześwietlenie muszę mieć skierowanie, którego nikt nie chce mi wystawić.
Da radę gdzieś zrobić prześwietlenie bez skierowania ?
edit:
Jakie dokładnie badania krwi się robi?
Przypomniało mi się, przy okazji Waszej rozmowy o ikonce 3G 😁
Jakoś ostatnio grzebałam w internecie, na telefonie i pojawił mi się, w trakcie przeglądania stronki, po prawej stronie przycisk "RSS". No, więc musiałam kliknąć, żeby zobaczyć co to jest 😁 I pojawił się komunikat 'dodano do listy RSS" czy coś takiego.
I od tamtej pory mam tak na górze, przy ikonkach wyciszenia dźwięku itd, taki pomarańczowy znaczek RSS, który mnie strasznie denerwuje 🤔
Da się to jakoś wyłączyć? Grzebałam w opcjach, ale nic nie znalazłam.
Mam SE K530i, takiego:
mam pytanie odnosnie niemowlat
dlaczego dziecku po jedzeniu powinno sie odbić i w tym celu bierze sie je na rece??
Zeby mu się nie ulało i tym samym się nie zadławiło? Tak przynajmniej słyszałam, może niech sie też jakaś mama dla uzupełnienia wypowie 🙂
Jak dorosły człowiek opije się gazowanych napojów też musi beknąć by żołądka nie rozpychały gazy. Dzieciaki podczas jedzenia też łapią powietrze do żołądka i muszą się jakoś go pozbyć, by nie był rozpychany i nie bolał 😉
dzieki dziewczyny za odpowiedzi 🙂
JARA, wydaje mi się, że do zrobienia prywatnie rtg klatki piersiowej nie trzeba skierowania. Ale spytaj może lepiej w kąciku medycznym 🙂
A z krwi robi się takie badania, jak akurat potrzeba 😉 Ja hasło "badanie krwi" bez doprecyzowania zrozumiałabym jako: morfologia z rozmazem i ob raczej niż biochemię. Ale to takie rozumienie laickie.
Na pewno można zrobić rtg na życzenie prywatnie, trzeba tylko znaleźć miejsce w swej mieścinie, gdzie tak się da 🙂
Teo - dobre rozumowanie, Morfologia, OB ew. Schilling
Jara - ja robilam rtg plucne bez skeirowania, ale musialam ich mocno przekonywac, ze ostatnie mialam daaaawno i mi trzecie oko od promieniowania nie wyrosnie 😉
Macie jakieś wypróbowane sposoby na naukę?
Mam jutro olbrzymi sprawdzian z biologii i siedzę nad tymi notatkami i siedzę i nie umiem totalnie nic. Gapię się, czytam ale nie wchłaniam. Poza tym nie mogę nawet wybrać najważniejszych faktów bo to są same najważniejsze rzeczy.
Już odpadam. 😵
Odcinam się od wszystkiego, kładę na łóżku, bo stamtąd patrząc na wprost widzę tylko szafę i okno i myślę o tym, żeby się nie kręcić, tylko po prostu uczyć.
W skrócie - pozbywam się czynników rozpraszających na tyle, na ile tylko to możliwe. Bo strasznie łatwo się rozpraszam i nawet nie wiem, kiedy wiedza przestaje do mnie docierać.
No i przerwy - w miarę często, ale nie za długie, bo potem ciężko wrócić do wcześniejszego rytmu pracy.
Najpierw krótki spacer, trzeba się dotlenić. Przewietrzony pokój, żeby było rześko. Coś do picia i jedzenia, żeby nie trzeba było wstawać i myśleć o tym w trakcie nauki. Wyłączony komputer i telewizor, muzyka może cicho grać.
Jak pisała Moona, dużo skupienia. Czujesz, ze nie skupiasz się w 100% na tym, czego się uczysz, tylko zaczynasz myśleć o tym, że masz jutro wizytę u dentysty,m czy wypadałoby umyć wazon, przerywasz to co robisz, liczysz do 10 i znów skupiona wracasz do roboty. Metoda nauki zależy od tego czy jesteś wzrokowcem, słuchowcem czy innym owcem.
Nie wiem kim jestem. Nigdy nic nie pomagało mi...najbardziej. Ja po prostu nie umiem sie uczyć! Przez całe gimnazjum przejechałam bez konkretnej nauki z całkiem dobrymi wynikami a teraz w liceum bez kucia mogę się w zadek kopnąć.
Czytam, przepisuję, rysuję no i przysłowiowa czarna duppa.
Ale dzięki za jakieś wskazówki 😉
Ramires to przyjdzie z czasem. Ja bez kucia przeleciałam nawet całe LO (bo to że raz na ruski rok usiadłam przed jakiś sprawdzianem to nie liczę) nawet przed maturą się nei zebrałam.
Mi pomagały korki. Nie było wyjścia tylko przez te 1,5h musiała się skupić i wchłonąć wiedzę. Plus przepisywanie notatek (wertowałam książkę w poszukiwaniu najważniejszych rzeczy), bo trzeba się skupić na tym co piszesz.
Teraz jak już jestem na studiach i uczę się mniej lub bardziej tgo co lubię jest łatwiej 🙂
Ramieres, nie jesteś sama 🤣 Ja również w gimnazjum nigdy nie musiałam się uczyć, wszystko jakoś samo przychodziło. Teraz jestem już w 2 klasie LO, ale z bardzo marnymi wynikami z pierwszej klasy. Kiedy mam się uczyć, wszystko wydaje się ciekawsze i nie potrafię się do tego zmusić 🙂 Teraz już trochę więcej czasu potrafię spędzić nad książkami, ale nie jest łatwo 🤔
czym rózni się plakat od reprodukcji?