Kącik Rekreanta II (rok 2009)

Sznurka super!

Angeel, "slitasne" zdjecie. Ale ci wlosy odrosly, rany!

Darolga, bardzo milo sie czyta. 😉

Santosek przepiekny!
wątek zamknięty
Angeel, "slitasne" zdjecie. Ale ci wlosy odrosly, rany!

tak to jest jak sie ich nie obcina :P

jedno z jazdy 🙂

i pozdro z profilu :P
wątek zamknięty
Angeel, a co u Dodiego?

(pw)
wątek zamknięty
Raven   Dragon Heart & Shadow Hunter
16 października 2009 21:44
Santoska dzisiaj takie słoneczko było? 😲

No dobra, to macie naszą histEryjkę 😉 Ale i tak było jeszcze gorzej :P
Ogólnie foch zaczął się od ćwiczeń zatrzymywań. No bo jak Ja śmiem prosić Szanowną Oślicę o tak haniebny czyn jak ZATRZYMANIE SIĘ??? 👿
Lepiej sobie popiaffować:

Ale i tak taki piaff to przeca zbyt profi jest :P Ta wersja bardziej Osiołkom odpowiada:

Można jeszcze poudawać starego mongolskiego pasterza jeżdżącego po stepie na wielbłądzicy:

Ale to jest nudne! A co jest najlepsze na nudę? No proste, że galop!

Prrr koniku! Zaniechaj tenże galop!

A chociaż poinochodzić mogę? :P

Kochany konik 😉 💘
wątek zamknięty
salucha   Jutro,jest czyste nieskalane żadnym błędem:P
16 października 2009 22:07
Raven piękne zdjęcia...
wątek zamknięty
Pauli   Święty bałagan, błogosławiony zamęt...
16 października 2009 22:12
Raven
Ostatnie wymiata 😁
wątek zamknięty
A ja dzis w stajni spędziłam 5,5h...padam na twarz  😵 Najpierw kowal ( i poznanie historii mojego konia bo jak się okazało zna go od 2 latka) następnie lonża (co u nas nie jest takie raz dwa bo 20 min stepa przed i po  😵 ) chwila przerwy a potem ogarnięcie drugiego konia do jazdy, posiedzenie na hali i w końcu jazda na koniu, który jest fan-ta-sty-czny. Posiada tyle "funkcji", że okazało się, że nie umiem jeździć 😉 Ale i tak fajnie było po 2,5 roku wsiąśc na innego konia tak diametralnie innego od mojego pod względem charakteru, umiejętności i wzrostu  😁
W efekcie opuściłysmy z efką stajnie o..21.30  😎

raven - niezła zawodniczka  🙂
wątek zamknięty
kujka   new better life mode: on
16 października 2009 22:38
Lukasowa, hi hi hi a wiesz kto wymyslil podsuniecie Twojej kandydatury jako ritkowego luzaka? 😁
wątek zamknięty
Raven, Darolga fiu fiu  😀iabeł:
wątek zamknięty
Raven, tak... zabawnie 😁
wątek zamknięty
Lukasowa to świetnie się ułożyło! Gratuluję i owocnej współpracy! 😀

Raven no, nieźle daje czadu Osiołek 😀

Wreszcie byłam u Buni 💃 💃 Zdziczała trochę, niestety okazało się, że właścicielki nie było u niej podczas mojej nieobecności (a miała być) 🙁 Dlatego uznałam, że będę jeździć kiedy tylko mogę, bo umawianie się z A. coś kiepsko nam idzie 😁
W każdym razie - wsiadłam na Słonika, pojeździłam stępo-kłusem. Nóżki jej "odpuchły", nie zauważyłam by bardziej kulała po kłusie. Zobaczymy jutro.
Szkoda, że cała pseudo-praca została zaprzepaszczona. Bunia znów jest chamówą jak niegdyś. Urywa ręce i mówi "nie" przy każdym, nawet najprostszym, ćwiczeniu.
No nic... I tak trzeba poczekać co wet powie, ma być niedługo.
wątek zamknięty
kujka   new better life mode: on
16 października 2009 23:13
amnestria, a powiedz ze ruszylas glucika chociaz stepo-klusikiem? bylas dobra ciocia prawda?  👀
wątek zamknięty
Angeel, niezłe bagnicho macie
deborah, korsik, Fantazja, dzięki
Angeel, ale sliczne zdjęcie to z poprzedniej stronki!
wątek zamknięty
3 stopnie na dworze a ja zaraz muszę pędzić do zwierza. O matko, jakoś mi się nie chce.
wątek zamknięty
kujka - wiem wiem, długo sie z tego śmiałyśmy, że kolażanka koleżanki powiedziala ze ma koleżanke która zna kogoś kto by chciał luzakować  😁 dziekować  :kwiatek:
wątek zamknięty
Gozya dziękuję :kwiatek:
Raven jakimś cudem słonko się trafiło 😉 Co do Oślicy fotki dobre, ale na żywo było zdecydowanie lepiej 😜
wątek zamknięty
Raven, Darolga- dajne foszki  😁

my mamy areszt boksowy.. Ruda ma bakteryjne zapalenie- ale czego konkretnie to nie wiem,bo nie było mnie przywecie..., z nosa leci rzeka smarków, teraz jeż juzt lepiej bo odrywa sie to wszystko co tam siedzi łcznie z krwią itp, wcześniej leciała sama ropa...
na dwór na max 10-15min, opatulona w derki co by nie przewiało, stoi na antybiotyku- jeszcze tydzień..
no mi już ręce opadają, jak nie przyszypięty kącik x3 to choroba.. no ale najważniejsze żeby dobrze się czuła..
kilka fotek chorowitki

i jedno jak jeszcze była zdrowa  🙂 powroty do jazdy na wędzidle

wątek zamknięty
LOVELY zdrówka dla konisia
wątek zamknięty
Raven piękne zdjęcia...

Gdzie???? 😲 😵

I jeszcze "ostanie wymiata"...

🤔

Dawno nie widziałam tak bezmyślnego szarpania konia i jeszcze oklasków z tego tytułu.

Czy osoba tak "jeżdżące" nie myślą o  nauczeniu się podstaw jazdy ?
Nie szkoda  konia - tak szarpanego? :/

Naprawdę" rekreacyjnie" musi być synonimem tak fatalnych i bezrefleksyjnych jazd?
wątek zamknięty
Guli, oczywiście że nie!

Dobrze, że się pojawiłaś, wyłuszczyłaś nam beznadziejnym rekreantom wszystko, całą swą mądrość na podstawie pojedynczych zdjęć! Ufff...jak to dobrze, że mamy Ciebie  :kwiatek:

Kiedy wstawisz jakieś swoje poglądowe zdjęcia ze swojej jazdy?  :kwiatek:
wątek zamknięty
guli znasz Raven? Wiesz jak ona jeździ? skoro publicznie twierdzisz, że nie ma podstaw jazdy!!! 😲
Akurat ja byłam na tej jeździe i widziałam bunt tego konia (sama tak się "szarpała"😉, a reakcja jeźdźca była- totalny spokój, więc nie wiem o co Ci chodzi...
Sierra ma rację, że ocena czyjejś jazdy na podstawie pojedynczych zdjęć nie jest mądrym posunięciem 😫

wątek zamknięty
Sankarita - dobra, teraz załapałam 😀 to było zrozumiałe, tylko trzeba posiąść umiejętność czytania ze zrozumieniem, co w moim przypadku bywa czasem zgoła niewykonalne 😀
sznurka - o tak, skubaniec jest mega gibki i elastyczny ;D łaaaa, rany jak ja Was uwielbiam! Czasem żałuję, że nie sznurkuję się tak jak Wy - ale chyba nigdy nie jest za późno, żeby zacząć?
Angeel - ślicznie dziękuję... jejku... No i prawda - tempo na KR jest niezłe 😀 ale piękną fotę wstawiłas! Nic tylko na tapetę dawać! Konio się uśmiecha! 😀
Niewidzialna - dziękuję... Ano pewnie, że mam! W notce napisałam "podobno", bo jeszcze mi Robert nie przesłał,  ale mam już je u siebie na komórce! Skomninuję na wieczór kabelek tudzież bluetootha i wstawię bardzo chętnie!
Korsik - bardzo miło mi słyszeć! 🙂 A hanowerskiego próbowałaś? U nas jeden koń miał taki sam 'problem' i hanower pomógł... sama nie wiem...
Santoska - ładnie razem wyglądają. Ostatnie foto świetne! Takie piękne słoneczko!
Gozya - dziękuję ślicznie! 🙂🙂
Raven - histEryjka dobraaa 😀😀 a to ci panna fochanna ;D
Sierra - o tak, młody lubi sobie pofoszyć ;D
Lovely - hehe, bywały lepsze, ale fotograf nie uchwycił :P oj 🙁 zdrówka życzę! Taka teraz pogoda, że nawet koniska chorują 🙁 zdrówka, zdrówka, raz jeszcze zdrówka!
Guli - podpisuję się pod komentarzem Sierrki, bo jej słowa to kwintesencja inteligentnego wyśmiania ;]
wątek zamknięty
Pauli   Święty bałagan, błogosławiony zamęt...
17 października 2009 09:47
Dobrze że jest tu jeszcze ktoś, kto czuwa nad nami, piętnuje beztalencia i dba o biedne zaszarpane konie 🙇

guli
Zadałaś sobie chociaż trud przeczytania kilku ostatnich stron tego wątku?? 🤔
Polecam jeszcze zaznajomienie się ze znaczeniem słówka "ironia".
wątek zamknięty
Santoska, Darolga- dzięki :kwiatek:
guli- czy ty nie widzisz, że Raven wstawiała fotki fochów? czytasz wogóle co ktoś pisze? czy widzisz kilka fot focha i na ich podstawie oceniasz? zresztą.. Raven wie co robi, nie raz wstawiała foty, i niejedna osoba z forum ją zna i gdyby 'szarpała konia' to po pierwsze raczej nie wstawiała by tego na forum a po drugie ktoś kto na tej jeździe był, widział to i  gdyby tak było to nie pisałby, ze tak nie jest...
wątek zamknięty
Darolga to gratuluje zakupu i życze samych naj naj dla chłopaka, dla siwej i for you.

wątek zamknięty
Oj dziewczyny, naprawdę - czepiacie się guli a przecież ona jedna otworzyła nam (całej zaślepionej reszcie) prawdę że nikt z nas jeździć nie potrafi. I już 😉 Prawda boli, oj boli...
Dobra, idę poszarpać dziś mojego konia  🏇
wątek zamknięty
my z Pamisem znowu się szarpiemy na wędzidle, od wczoraj, hak będzie na skoki, tereny, a czas się wkońcu nauczyć jeździć.
ujeżdzalnia wysycha!  😅 jak u was wyglądają ujeżdzalnie?
wątek zamknięty
Raven, czyżbyś dołączyła do, jak to było, Klubu Magicznie Piafujących? 😁
darolga, oj tam, nie przejmuj się. 😉 Jestem od miesiąca na polonistyce i dowiedziałam się, że tak naprawdę to ja g. wiem o języku polskim, czytaniu ze zrozumieniem i poprawnym wysławianiu się, więc - są jaja. 😁

No tak, nasz jeździecki samograj Guli znów w obronie uciśnionych, zaszarpanych i biednych voltopirowych konisiów. Dzizas, kobieto, naucz się czytać ze zrozumieniem i nie osądzać ludzi, których nie znasz, bo obejrzeniu tylko kilku zdjęć...
Sierra, zdjęcia guli były kilka razy pokazywane jako "podglądowe" na zasadzie "jak powinno się jeździć". 😉
wątek zamknięty
asds- ślicznie dziękujemy!
Sankarita - brrr, moja mama też to słyszała... :P i chce mnie zmusić, żebym na polonistykę właśnie poszła... brrr, nie, nie, nie ;D

guli, przepraszam, że go tak szarpię 🙁 powinnam go poklepać i galopować przed siebie, bo chłopak myślał, że jest na torze... jak mogłam? Przecież ze ścianą, która jest za 10 m jakoś by sobie poradził - w końcu płoty chodził.. o ja niedobra 🙁
wątek zamknięty
busch   Mad god's blessing.
17 października 2009 14:19
Raven, darolga - muszę w końcu uprowadzić, żeby mi porobił filmiki jak jeżdżę na blondynie, też będę mogła się pochwalić takimi sweet fotkami  😉
Nirv- u mnie ujeżdżalnia wygląda jak beton zalany wodą, jeżdżę na łące  😉
guli- zostań moim guru!  🙇

Wspomnienie słonecznego i ciepłego września  😉

wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.