Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)

In.   tęczowy kucyk <3
16 października 2009 13:51
ushia, skończyłaś całość? 😁 Nie znam nikogo, kto by to skończył ; )
6 weidera jest fajna, ale laik nie ma szans na to, by ją ukończyć.., zresztą nie warto robić tylko jej.
6 ma sens zazwyczaj tylko wtedy, gdy robimy ją z ogólnorozwojówką.

Nie chwaląc się, ja ją ukończyłam 😉
In.   tęczowy kucyk <3
16 października 2009 13:58
No Gavi, respekt : ) Ja wymiękłam... : P Ale mam ambitny plan się znowu za siebie wziąć... W najbliżej przyszłości ; )
opolanka   psychologiem przez przeszkody
16 października 2009 14:02
no ja też wymiękłam, niestety. Gavi, a co masz na mysli pisząc "laik"? Czyli osoba nie będąca wykształcona w kierunku aerobicznym, że tak powiem? (mam na mysli instruktorów czy pasjonatow fitnesu i innych)
Przepraszam, jestem po DELE Superior i mówię mocnymi skrótami myślowymi w ojczystym języku 😉

Mówiąc o laikach oczywiście nie miałam na myśli osób nie zajmujących się "zawodowo" fitnessem, ale osoby, które rozpoczynają efektywniejszą pracę nad sylwetką bądź zajmują się rzeźbieniem ciała bardzo, bardzo sporadycznie 🙂
dzikaświnia   Dzik jest dziki, dzik jest zły. Dzik ma bardzo...
16 października 2009 15:07
Ushia , dziękuję. Mi się wydaje ,że obojętnie jak szybko jem i ile, zawsze po paru minutach po jedzeniu tak mi się dzieje 😉
ushia   It's a kind o'magic
16 października 2009 16:24
Skończyłam weidera, chociaz jestem "laik"  😂
No chyba ze za "rzezbienie" sylwetki uznac codzienna prace w stajni 😉

dziku - widocznie delikates jestes 😉
sprobuj zwrocic uwage na spokojne i regularne oddychanie przy jedzeniu, moze pomoc 🙂
kujka   new better life mode: on
16 października 2009 21:55
to bedzie chyba jedno z glupszych pytan w tym watku, postaram sie opisac zrozumiale o co mi chodzi...
dlaczego starsi (mocno starsi najczesciej) ludzie, przez caly czas tak dziwnie poruszaja szczeka, jakby ciagle cos zuli? i dlaczego jedni tak robia, a drudzy nie (np moja prababcia - lat 90 - nie)?
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
16 października 2009 22:32
o, mnie to tez zawsze interesowało  😂
moze w ten sposob poprawiaja sobie sztuczna szczękę?
Może odczuwają dyskomfort spowodowany brakiem zębów lub np. źle dopasowaną, niewygodną protezą? 😉
Moze chca byc "na czasie" i zuja gume? 😎
wiecie kto jest autorem tej piosenki?
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
16 października 2009 23:11
Najczęściej starsi ludzie źle się czują w protezach, bo raczej nie stać ich na implanty wkręcane w kości. I rzadko kiedy przychodzą na poprawki protez więc są źle dopasowane.

Krokus:
Masters - za twój uśmiech
Jakiś czas temu przez przypadek coś gdzieś w ustawieniach musiałam klikąć i nazwy folderów wyświetlają mi się na białym tle pod każdą ikonką, jak można to zmienić, żeby było tak jak wcześniej-bez tła? 😡
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
17 października 2009 10:38
Jakiś czas temu przez przypadek coś gdzieś w ustawieniach musiałam klikąć i nazwy folderów wyświetlają mi się na białym tle pod każdą ikonką, jak można to zmienić, żeby było tak jak wcześniej-bez tła? 😡

Nie wiem czy to o to chodzi:
JARA, chodzi mi o ikony na pulpicie, oto jak to się teraz prezentuje: 🙁

Wiem jedynie jak zmienić kolor tła nazwy folderu, ale jakoś mnie to nie urządza 🙁 Chciałabym całkowicie się jakiegokolwiek tła pozbyć, tak, żeby nazwa była bezpośrednio na tapecie jaką mam ustawioną 🙄

🤔
Jara- a propo tych ofert pracy z UP, to chyba mimo wszystko nie możesz zrezygnować. Ja po prostu poszłam ze skierowaniem z UP do firmy, gdzie miałam się zwrócić i powiedziałam, że będę szczera i nie interesuje mnie praca u nich, ale kazano mi się zgłosić. Pan tylko się uśmiechną i podpisał kwitek- "niezakwalifikowana do dalszego etapu rekrutacji" 🙂
OK. Czy jest na sali socjolog..? Mógłby ktoś w dwóch zdaniach zdefiniować "kapitał symboliczny" - oprócz tego, że to najważniejszy ze wszystkich kapitałów wg Bourdieu, bo to już sobie na wikipedii przeczytałem, oraz oprócz tego, że kapitały mogą być konwertowane jeden na drugi i jakie są... Najlepiej z podaniem referencji do jakiejś pozycji naukowej. Do jednego głupiego przypisu to potrzebuję, a jechać do Warszawy i szukać w bibliotece tylko po to - bez sensu.
Co to za utwór słychać gdy dziewczyna skończy śpiewać, a jury milczy?
http://www.plejada.pl/3,24964,wideo,,124398,wojewodzki_jestes_magiczna,artykul.html
To utwór Evy Cassidy, nie pamiętam nazwy, bo mam jej stare kasety i nie wiem nigdy która piosenka to która 🙂 Ale Eva śpiewała tysiąc razy piękniej... Ale Eva to był geniusz...
choć ta dziewczyna trzeba powiedzieć jest dobra, tylko nie podoba mi się jak śpiewa na niższych tonach, trochę nie wyciąga. Ale póki co to najlepiej śpiewała z tych co widziałam w Mam talent, ma przyjemny głos 🙂
"Autumn leaves" 😉

Mi chodzi o to, co brzmi po jej śpiewie 😉 pomiędzy Evą a Aerosmith 😉
Jak mi się w końcu załaduje filmik, to postaram się Ci powiedzieć 😉

EDIT: Przekroczyło to moje możliwości, nie przypomnę sobie co to za piosenka 😵
coś z muzyki poważnej 😉
To Duet kwiatowy z opery "Coppelia" Leo Delibesa.
OK. Czy jest na sali socjolog..? Mógłby ktoś w dwóch zdaniach zdefiniować "kapitał symboliczny" - oprócz tego, że to najważniejszy ze wszystkich kapitałów wg Bourdieu, bo to już sobie na wikipedii przeczytałem, oraz oprócz tego, że kapitały mogą być konwertowane jeden na drugi i jakie są... Najlepiej z podaniem referencji do jakiejś pozycji naukowej. Do jednego głupiego przypisu to potrzebuję, a jechać do Warszawy i szukać w bibliotece tylko po to - bez sensu.
generalnie o tak jak u Marksa z tym że symbolicznie 😁
''Edukacja kulturalna a egzystencja człowieka'' A. Kłoskowska,dawno to w rękach miałem ,ale pamiętam ,że po tej kśiążce dużo święconej wody trzeba, na umycie tych rąk 😤
ps. definicji nie znajdziesz, bo wtedy można definicję skonfrontować z rzeczywistością i się mleko wyleje...więc powiedzmy ,że definicja kapitału symbolicznego jest formułowana bardzo symbolicznie 😁
...ale serio pisze ,że to idzie jak u Marksa, z tym że nie ma "walki klas" tylko "pole władzy" i odpada linearna ewolucyjność Marksa, na rzecz dyfuzji funkcjonalności, czyli pisząc po polsku, zapożyczania,spontanicznie powstających fajnych pomysłów, na dostatnie życie kosztem innych.
pps. proszę o sprawdzenie moich zeznań, bo już kilka lat minęło od czasu jak musiałem takie głupoty recenzować, ergo wcześniej czytać 🤔wirek:
Straszny bełkot. Przy tym termin wszedł już do języka potocznego i to nawet unijnych aktów prawnych, gdzie odpowiada mniej więcej pojęciu "rozpoznawalności"!!! To prawie jak z tym nieszczęsnym "spolegliwym" Kotarbińskiego, co to oryginalnie można było na nim polegać, że nie zawiedzie, a teraz wszyscy myślą, że to ciapa, który na wszystko się zgadza  😁

Ale tak na marginesie, to sam pomysł wcale nie jest taki szatański. Można go spokojnie przerobić na anty-rewolucyjny: bo koniec końców o to idzie, że rządzeni sami się zgadzają na to, aby rządzili nimi rządzący. To jeśli się zgadzają - to w czym problem? "Kapitał symboliczny" monarchii francuskiej przed 1789 musiał być bliski nieskończoności - i trzeba było nieźle się naryć i napodkopywać, żeby go jednak zdewaluować... Ciekawe, że żaden inny, aż do Napoleona, w to miejsce się nie pojawił - więc ten "kapitał symboliczny" innym regułom niż zwykły podlega, bo nie krąży bynajmniej, tylko może ubywać, lub przybywać, całkowicie niezależnie od ogólnego "rynku kapitałowego"  😁

W sumie: niezła polewka!  🤔wirek:
Dziękuję bardzo Teodora
Solina   Wszyscy mamy źle w głowach że żyjemy hej hej la la
18 października 2009 15:29
JARA, chodzi mi o ikony na pulpicie, oto jak to się teraz prezentuje: 🙁

Wiem jedynie jak zmienić kolor tła nazwy folderu, ale jakoś mnie to nie urządza 🙁 Chciałabym całkowicie się jakiegokolwiek tła pozbyć, tak, żeby nazwa była bezpośrednio na tapecie jaką mam ustawioną 🙄

🤔

najlepiej jest wybrac jakis obrazek/ tapete otworzyc ja za pomoca internetu a potem prawym uchem dac: ustaw jako tapete i wtdy nie beda sie pojawiac te biale wokól nazwy. potem mozna juz normalnie zmieniac tapete czy tlo🙂
kiedys tez mi sie stak zrobilo i draznilo mnie to bardzo 🙂
nie skutkuje, tapeta się zmienia-tło pod folderami nie 🙁
Edytuję, bo druga wersja wydaje mi się bardziej prawdopodobna (choć też na 100% nie wiem, czy to to).
Może na białe tełka pomoże:
Panel sterowania > System > Zaawansowane > Wydajność - ustawienia > Efekty wizualne
i zmienić ustawienie "Użyj cieni dla etykiet ikon pulpitu".
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się