Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)

Czy da się czymś zmiękczyć skurczoną i twardą metkę (tą skórzaną, z tyłu) w dżinsach? (skutek wyprania w zbyt wysokiej temperaturze).
Czy ktoś ma grę Worms Armageddon - New Edition i mógłby mnie poratować?
Chcę zmienić teren, klikam na niego prawym, ustawiam, ładuję, zapisuję, niby pisze, że to zrobił, ale wciąż jest ten sam.
Rozwijam z listy bez klikania prawym, wybieram, ale też się nie ładuje w grze ten, który wybrałam.
Jak to zmienić? 🙁
Aha, dziękuję wszystkim za odpowiedzi  :kwiatek:
Czy da się czymś zmiękczyć skurczoną i twardą metkę (tą skórzaną, z tyłu) w dżinsach? (skutek wyprania w zbyt wysokiej temperaturze).

czy przypadkiem olej nie zmiękcza skóry ? 😉
Lov   all my life is changin' every day.
13 października 2009 17:12
wendetta, albo taką oliwką bambino dla dzieci smarnij 😉
a jak nie masz oliwki, to krem nivea 😉
dziękuję Wam bardzo :kwiatek: zaraz lecę do sklepu 😁
Chce zrobic transparent. Materiał kupię w Jysku (prześcieradło białe). Nie mam pojecia jaką kupić farbę, może spray? No i kijki skąd wziąć. Ktoś podpowie?
Po materiale i kijkach widać, że ma być to spory transparent. Niegdyś robiłam trochę mniejszy, na koncert (napis na fladze) i doskonale sprawdził się zwykły marker. Ale przy tych gabarytach pewnie będzie ciężko.
Kijki dlatego, że nie wiem w jakim miejscu będę stała i czy znajdę kawałek plotu żeby go przywiesić. Transparent im większy tym lepszy żeby załoga rajdowa w trakcie swojego przejazdu widziała co jest napisane.
normlany spray  i sciana ktora chcesz powsiecic bowiem spray przebije material (napewno)
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
14 października 2009 23:41
Jaką ważność ma skierowanie na rehabilitacje od lekarza? 1 miesiąc czy 3? a może pół roku?
Kijki od miotły - drewniane lepsze bo te plastikowe się wyginają. Można kupić w sklepie same kije.
normlany spray  i sciana ktora chcesz powsiecic bowiem spray przebije material (napewno)

albo podloga latwozmywalna
my kiedys na korytarzu duzego bloku malowalismy (lastrico), bez problemu zeszlo
mozna tez farba akrylowa, ale trudniej i dobrze miec szablon
opolanka   psychologiem przez przeszkody
15 października 2009 13:52
Jaką ważność ma skierowanie na rehabilitacje od lekarza? 1 miesiąc czy 3? a może pół roku?

to jest skierowanie do specjalisty wiec ważne jest miesiąc.
(chyba, ze sie coś zmieniło, na pewno nie wiecej niż trzy).
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
15 października 2009 14:53
:kwiatek: dziekuje
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
15 października 2009 17:29
Ja mam bardzo ważne dla mnie pytanie.

Jeśli dostaje w Urzędzie Pracy oferty pracy i żadnej nie wybieram, bo mi się nie podoba to zostaje wykreślona jako bezrobotna na okres 120 dni (za pierwszym razem). A jeśli przyjmę ofertę tzn pójdę na rozmowę kwalifikacyjną i tam się okaże, że wynagrodzenie mnie nie satysfakcjonuje albo warunki pracy i zrezygnuje to również zostaję wykreślona ?
ushia   It's a kind o'magic
15 października 2009 20:03
[quote author=zabeczka17 link=topic=20.msg355969#msg355969 date=1255560113]

to jest skierowanie do specjalisty wiec ważne jest miesiąc.
(chyba, ze sie coś zmieniło, na pewno nie wiecej niż trzy).
[/quote]
hmmm, chyba sie zmieniło, bo np do logopedy (w przychodni) mialam termin ze cztery po wystawieniu, do foniatry tez jakos tak
dzikaświnia   Dzik jest dziki, dzik jest zły. Dzik ma bardzo...
15 października 2009 21:51
Skąd się bierze krótka czkawka po zjedzeniu posiłku?
15 października 2009 22:08
Powoduje ja ucisk przesuwajacego sie pokarmu na splot sloneczny - nalezy jesc wolniej i mniej łapczywie  😎
dlaczego re-volta otwiera mi się najszybciej ze wszystkich stron?  😁 😁 😁
In.   tęczowy kucyk <3
15 października 2009 22:40
Czysto hipotetycznie. Jest sobie Ania, lat 20, która jeździ konno załóżmy sportowo, w każdym bądź razie na bank umie anglezować. Ania widzi spadającą gwiazdę i wypowiada życzenie - chciałaby być znowu małą dziewczynką (np 6 lat), ale z mózgiem, który ma teraz (że przeniesie się w czasie do 1995roku, ale w głowie będzie miała takie informacje, jakie ma teraz - rozumie ktoś, o co mi chodzi?). No i życzenie Ani się spełnia. Czy jak Ania wsiądzie teraz na konia, to będzie musiała od nowa uczyć się anglezować, bo to jest kwestia ciała i ćwiczeń, będzie się telepać w siodle jak wszyscy nowicjusze i nie będzie mogła się podnieść z siodła, czy to siedzi u nas w mózgu i jak wsiądzie na konia to od kopa będzie jeździć tak, jak jeździła zanim wypowiedziała życzenie (ew. nie AŻ TAK dobrze, ale prawie)??
1. Po jakim czasie codziennego, niezbyt forsownego ćwiczenia (brzuszki i ćwiczenia na mięśnie ud) powinny pojawić się efekty ?
2. Czy robienie brzuszków w wannie to dobry pomysł  😁 ? (pomijając to że można zachlapać całą łazienkę  :oczy2🙂
busch   Mad god's blessing.
15 października 2009 22:56
In. - na jazdę konną wpływa nie tylko umysł, ale też stopień wytrenowania i przede wszystkim pamięć mięśniowa - czyli oschematy pracy mięśni wypracowane godzinami ćwiczeń.
Sama wiedza, jak to było, na niewiele jej się przyda jeśli ciało nie będzie pamiętać.
In.   tęczowy kucyk <3
15 października 2009 23:01
A takim razie czy zdoła szybciej nauczyć się poszczególnych elementów ułożenia ciała? W anglezowaniu, skokach, rotacja uda, etc?
busch   Mad god's blessing.
15 października 2009 23:05
Będzie znała to w teorii, więc o tyle szybciej, że nie da sobie wmówić niewykwalifikowanym instruktorom, że robi się inaczej  😉
In.   tęczowy kucyk <3
15 października 2009 23:09
Aha, dzięki : ) Jak się nad tym zastanawiałam totalnie zapomniałam o pamięci mięśniowej,o której mi tyle trener tłukł ; )
Dzięki wielkie! :kwiatek:
Chess, wszystko zależy od tego z jaką dietą i sposobem życia połączysz te ćwiczenia (;
Ważne jest również to jakie ćwiczenia wykonujesz, jakimi partiami, z jaką szybkością i czy jest to systematyczne.

Robienie brzuszków w wannie chyba raczej nie ma żadnych konkretnych skutków, mimo to, że siedzisz w wodzie nie dochodzi  żadne obciążenie czy tez pomoc w wykonywaniu ćwiczeń.

Owszem, w wodzie możesz np. wyrobić świetnie ramiona i plecy, bo wykonujesz konkretną pracą związaną z pokonywaniem jakiegoś oporu - odgarniasz ręką wodę.., ale z brzuchem to akurat marnie będzie, także odpuść.., bo jeszcze płytki odejdą Ci od nadmiaru wody 😉
Dzięki
Faktycznie chyba brzuszki wodne sobie odpusczę  🤣
Tak więc diety nie zmieniłam bo w sumie nie chodzi mi o schudnięcie (uznajmy że te 53 kg przy wzroście 170 jest znośne) tylko o wyrobienie mięśni, sposobu życia też nie - chodze do szkoły, trochę pracuje w stajni, pozatym siedzę sporo w domu i wieczorami spaceruję  😉
Mam zamiar ćwiczyć w miarę systematycznie, tzn codziennie po trochu (na razie po ok 60-70 brzuszków, wymachy nogami, wykrok, skrętoskłony itp)
Na spokojnie, bez pośpiechu, zazwyczaj wieczorem

Kolejne pytania 🤣

1. Czy nadmiar tictaców może zaszkodzić ?  🤔wirek: tzn. ok 2-3 opakowania dziennie
2. Czy to normalne że od tictaców strasznie chce się pić, nawet jeśli piję znacznie więcej niż normalnie ?  👀
16 października 2009 13:47
Nadmiar wszystkiego szkodzi.

Kiedy ostatnio badalas sobie poziom cukru? Ja bym sprawdzila, bo moze tu lezy przyczyna? I pozerania hurtowych tik-takow i wzmozonego pragnienia.

A na brzuch polecam aerobowa szostke weidera
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się