BASEN DLA KONI - HYDROTERAPIA

Co sądzidzie o specjalnych basenach z bieżnią dla koni? Czy ważna jest rehalilitacja koni? Takie urządzenia są niestety tylko w innych krajach. Koszt zabiegu (cały cykl) jest bardzo duży, bo chyba ponad 4-5 tys. zł
Czy u nas sprawdzi się takie urządzenie? Czy będą chętni na tak kosztowne zabiegi? Co o tym sądzicie? 🙂
wątek zamknięty
Pisałem o tym bodaj w kwietniowym "KT" - z lekko tylko zawoalowanym celem reklamowym, bo mam projekt nie bieżni (to zbyt skomplikowane urządzenie i sam bym go nie zbudował), tylko krytego basenu dla koni. Po tym, jak zbudowaliśmy sami komin, jestem przekonany, że uda się nam ten basen własnoręcznie wybudować.

Natomiast żaden pomysł na biznes to nie jest - NIKT się tym nie interesował, nie interesuje i interesować nie będzie. Taka jest prawda i nie ma się co oszukiwać. Mimo, że miesięczna terapia u mnie, wedle symulacji jaką robiłem, nie musiałaby kosztować więcej niż 1500 złotych...

Ale i tak zrobię ten basen. Moja stara Dalia uwielbia się moczyć, a ciągać ją 6 km do Pilicy trochę daleko. Gdzieś tak za rok, może półtorej powinien już być...
wątek zamknięty
Ja na pewno przyjade z moim koniem bo chce z niego dlugo miec radoche a basen jak kazdy wie jest najlepszy dla wszystkich i ludzi i koni itd i to wcale nie tylko wtedy gdy pojawia sie problemy 🙂
wątek zamknięty
jkobus, zdecydowanie musisz napisać jak już powstanie basen. No i możesz dopisać mojego konia do kolejki oczekujących.
Basen to rewelacyjna sprawa, w Polsce są w ogóle już gdzieś dostępne, czy tylko ja o nich nie wiem?
wątek zamknięty
Najbliższe są pod Monachium i w Kazaniu. Najwięcej basenów jest na Wyspach Brytyjskich i w USA. Mój będzie oparty na szkockim, a więc z definicji bardzo oszczędnym patencie.
wątek zamknięty
Wypytując was o zapotrzebowanie na basen myślałam o urządzeniu do hydroterapii koni, czyli maszynie, która poprawia stan zdrowia konia (basen jako forma leczenia i rehabilitacji).
🤣Specjalne urządzenia (basen) poprzez duże stężenie soli w wodzie znacznie poprawia proces gojenia i likwidację obrzęków. Woda z hydromasażem powoduje większy nacisk na tkanki a zatem rozproszenie się zebranych płynów wokół tkanki.
Odpowiednie napowietrzanie wody dwojakiego efektu, a mianowicie poziom rozpuszczonego tlenu w wodzie jest zwiększony i tkanki miękkie są poddawane delikatnemu działaniu masażu. Dużą rolę odgrywa regulacja temperatury wody.
Cały zabieg bardzo relaksuje konia i pozwala się odprężyć.
Takie urządzeni jest wskazane zarówno dla koni wyczynowych, sportowych, starych a przede wszystkim dla koni z problemami zdrowotnymi. Urządzenie doskonale poprawia stan sdrowia konia zwłaszcza zwyrodnienia, przebyte kontuzje, złamania, wszelakie urazy, bolesność, ścięgna, ochwat, słabe kopyta, bolesność i sztywność, zwyrodnienie trzeszczek, więzadła, zmiany zwyrodnieniowe, wszelkie kulawizny zdecydowanie poprawia ukrwienie itp. POLECAM  😀
wątek zamknięty
Taka maszyna kosztuje około 30 tysięcy euro. I nie wyklepie się jej w garażu. Masz, że polecasz..?
wątek zamknięty
Niestety maszyna kosztuje 60 tys. euro plus transport, instalacja, serwis itp. 🙁
Maszyna do rehabilitacj będzie na przełomie stycznia - lutego w Warszawie. Jeśli będą chętne osoby to podam numer telefonu pod którym będzie moxna dokonać zapisu. Pozdrawiam i zapraszam  😉
wątek zamknięty
czyli co? krotko mowiac, ten watek to reklama?
wątek zamknięty
hmmm... jakby bylo cos takiego w jakiejs sensownej cenie, jak pisal jkobus (1500-2000), to na pewno tak 😉 ale 6000 za kapiel konia?? 🤔 cienko to widze...
wątek zamknięty
opolanka   psychologiem przez przeszkody
16 października 2009 11:19
Watek moim zdaniem zalożony w celu badania rynku i zareklamowania swoich produktów. Zamykam.
wątek zamknięty

Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.