Tak więc witam i pozdrawiam 😀
Witamy,witamy!!! 😅
I także gorąco pozdrawiamy!
I na zdjęcia psiuty czekamy! 🙂
Zaba --> Cudowny wyżeł! 😍 💘
Strasznie chciałam takiego, ale moja mama mi nie pozwoliła i teraz mam 3 miesięcznego Jacka
Tak więc przedstawiam nasze psiska 🙂
GHIA (american pitt bull terrier)

OLSEN (OMAR Sacra Corona Unita - american staffordshire terrier)

piękne!!! i mają takie uszka,jakie lubie najbardziej!!! 😀iabeł:
Była taka kreskówka "Pinky i Mózg" i te Twoje piesy tak wyglądają 🙂

Stary Dzisiaj opanujemy ŚWIAT!
Shreku jest boski🙂jaka radosc bije z jego pyska... 😀 to jack russel terrier w samym sobie?? 😀
Condina - wooow, piękności... z jakiej hodowli? 🙂 jak to się stało, że sunię wzięłaś prawie jako roczniaka? 🙂
Alicja_8 tak, dzięki
Wojenka bossssssko 😅
Bandos mam nawet ten cytat w podpisie 😁 A tak na serio, oni są do tego zdolni 😁
Witam,
Jako nowy użytkownik przedstawiam się tutaj, konia własnego nie mam, ale psów ci u mnie dostatek 😉 zapraszam
www.cepeliada.net.pl
Karolinag4, nie zauważyłam wcześniej 🙂 ale pasują jak ulał do cytatu.
aleksandra
Szpilka jest przecudna! Od dawna mi sie taki biały charcik marzy!!! 😍
No ładnie się zapowiada dziewczynka, mam nadzieję, ze tak dalej pójdzie 😀
tyle ze ADHD ma zaawansowane , ale to juz po mamusi 😉
karolinag4, łaaa nietoperki atakują!
Zajebiste są!
Jak podtuczyc psa?Mam suke owczarka niemieckiego....przybyla do mnie prawie rok temu,byla bardzo chuda,ale sie ja podpaslo i wygladala w miare ok,pozniej znow schudla,ale nieznacznie.Jak bylam w szpitalu to ladnie przybrala na wadze i wygladala swietnie,ale teraz znow bardzo schudla,wyglada prawie tak jak wtedy kiedy do mnie przybyla 🤔 próbowałam juz małych zmian,zaczelam jej gotowac,bo karmy suchej nie chciala za bardzo jesc,wiec gotuje jej psi makaron do tego dodaje karme z puszki,pies wyjada z miski do czysta ,ale dalej jest chuda...moze robaki?chociaz watpie,bo wcale nie tak dawno byla odrobaczana profilaktycznie.Powodem moze byc nagly spadek temperatury i zmiana siersci?Dziekuje za odp i prosilabym jeszcze o jakies rady odnosnie tego co moznaby dodawac jej do posilu,dodam jeszcze,ze nie dostaje ciagle makaronu,czasem jest tez ryz albo kasza,zeby jej sie jedno nie znudzilo.
Nie sądzę żeby mieszanie karm z puszki z makaronem było dobrym pomysłem. Szczególnie że karmy z puszki to że tak powiem trociny, czyli krótko mówiąc odpady z odpadów. Już lepiej zacząć przyzwyczajać psa do suchych karm, np wysokoenergetycznych, ale nie karm z hipermarketu. Wystarczy poszukać żeby znaleźć dobrą karmę w przystępnej cenie. Mimo wszystko skonsultowała bym się z weterynarzem, może coś podpowie.
My też mieliśmy przeboje z karmieniem naszych psów. Też były bardzo chude wyglądały jak charty. Jadły gotowane mięsko z ryżem ale musieliśmy gotowac takie ilości codziennie że masakra 🙂. Zaczęliśmy kupować suchą karmę ale suka dalej wszystko przepalała mimo że była zdrowa i zjadała podwójną dawkę karmy wysokoenergetycznej 🙂
W końcu kilka lat temu przeszliśmy na BARF - diete która opiera się na surowych kościach z mięsem, mięsie, nabiale, warzywach itp. Wszystko oczywiście na surowo. No i w końcu wszyscy są zadowoleni 😀 Od tej pory nie ma żadnych problemów z układem trawiennym 😀
Na Animal Planet leci teraz seria o psach. Dzisiaj są omawiane dobermany 😉
u nas część to sucha karma - acana
a część to jedzonko gotowane - ryż biały/brązowy gotowany na gęsto z marchewką krojoną w talarki (potem rozduszamy) i mięsem z kurczaka, jakąś wołowinką, sercami drobiowymi czy żołądkami
weni - słodziak 😀
k_cian, uważaj tylko na ilość marchewki żeby sierść nie nabrała rudawego odcieniu. (nie wiem jak w twojej rasie ale w mojej jest to wadą) Od marchewki potrafi się tak zrobić
dzięki, raczej byłaby to wada
ale myślę że ta ilość nie zaszkodzi
no i mała szamie surowe jabłko w kawałku, marchew i wszelkie warzywa co w zasięg wpadną..
jak psy wyglądają jak charty, to wyglądają pięknie! (chyba, ze jak zagłodzone charty 😉 )
a co do "chudości" - ja bym przede wszystki zrobiła badanie krwi. A jak często jest odrobaczanie? moze trzeba zmienic preparat?
z mojego doświadczenia - na apetyt i przyswajalność u mnie doskonale działa Fatromega. Bardzo polecam, nie tylko na to zresztą.