Raczej niemożliwe. Chyba, że równocześnie nic byś nie jadła i nie piła ale wtedy odwodnienie raczej nie byłoby spowodowane płaczem.
A ja mam takie pytanie.. czy ktos może sie orientuje co za konie grały w serialu "Janka"? Z kąd były? Chodzi mi przedewszystkim o serialową Alaskę i Herę
Dlaczego Edyp zabił Lajosa? Bo czytam i czytam i wszędzie dowiaduję się tylko że nieświadomy faktu, że to jego ojciec zabił go w czasie swej tułaczki. Ale dlaczego?
Edyp spotkal na swej drodze do dalekiej krainy starca z eskorta, ktorej to nie chcial zejsc z drogi, wiec zaczeli walczyc i starzec zginal (Lajos).
Mam problem z Firefoxem.
Normalnie jak wpisywałam w pasek np. "wikipedia czekolada" to mi wyskakiwała strona wikipedii na haśle czekolada albo google z wyszukanym "wikipedia czekolada".
Zainstalowała mi się wtyczka "Ask.com" i jak ją odinstalowałam to teraz jak w pisuję w pasek w/w "wikipedia czekolada" to mi wyskakuje "Adres URL jest nieprawidlowy i nie może zostać wczytany".
Próbowałam przeinstalować firefoxa, ale dalej to samo. Jak to odkręcić? : /
gdzie kupię rękawiczki bez palców najlepiej czarno-fioletowe, mogą być też czarno-czerwone? Moja koleżanka takie by chciała, a niedługo ma urodziny. Dostane je gdzieś we Wrocku, lub w sklepie internetowym?
Ta to zawsze sobie coś wymyśli 🤔. Tylko że jak takich nie szukałam to wszędzie cholerstwo było 👿, a teraz pusto.... 🙄
http://www.allegro.pl/item760020146_mitenki_rekawiczki_bez_palcow_krata_unisex.htmlpierwsze z brzegu 😉
a szukałaś w h&m? w Feniksie na rynku na ost piętrze jest takie stoisko dla osób lubiących mroczne klimaty...może tam też warto zajrzeć?
ostatecznie przejdź się na świebodzki albo zielińskiego...tam jest wszystko 😁
In a czyściłaś może historie? Bo jeśli kiedyś byłaś na stronie np ABC.com to wpisując do paska ABC powinna Ci się strona otworzyć.
Nie, nie czyściłam, poza tym nie o to za bardzo mi chodziło : )
:kwiatek:
ile legalnie samolotem mozna przewiesc kartonow fajek do anglii??
Jakiś czas temu można było jeden wagon. A czy coś się zmieniło to nie wiem.
Nic się nie zmieniło. 200szt papierosów czyli jeden wagon.
a ja mam pytanie z innej beczki odnośnie katerek pogotowia
każda ma symbol np R to ratunkowa do wypadkow
N do porodow, noworodkow
a S od czego sa??
Czy to:
http://www.fan.pl/shopping/pe.php?id=1468878&oknrt=1468878&xcl=B&qt=Mariah_Carey_Memoirs_Of_An_Imperfect_Angeli to:
http://allegro.pl/item777262746_mariah_carey_memoirs_of_an_imperfect_angel_2009.htmlto to samo?
Planujemy kupić taką płytę kumplowi na urodziny, a jemu zależy na tym, żeby była oryginalna. W linku, który mi podał (ten pierwszy) jest informacja, że czas oczekiwania 14-70dni ( 😲 ), a potrzebna jest za mniej niż dwa tygodnie. Stąd moje pytanie - czy ta z Allegro, to ta sama co z pierwszego linku? Bo jest tyyyyle wersji, że już się nie łapie, a chciałabym kupić dobrą 😉
a ja mam pytanie z innej beczki odnośnie katerek pogotowia
każda ma symbol np R to ratunkowa do wypadkow
N do porodow, noworodkow
a S od czego sa??
S to specjalistyczne, z lekarzem, funkcjonują także jako R - reanimacyjne . P - podstawowa, dwóch ratowników, w tym także W - wypadkowa. . N - neonatologiczna. Bywają jeszcze karetki K - kardiologiczne i T - transportowe 🙂
Gillian, dziekuje bardzo za szczegółowe wyjasnienie 🙂
A ja mam takie pytanie.. czy ktos może sie orientuje co za konie grały w serialu "Janka"? Z kąd były? Chodzi mi przedewszystkim o serialową Alaskę i Herę
Te konie należą/należały do p.Warchoła.Jest/był to człowiek który miał więcej koni,które grały w filmach.Osobiście Go nie znałam ale podczas kręcenia "Listy Schindlera" w Krakowie jego konie stały w naszej stajni.Było to dawno więc wszystkich koni (ok.10ciu) nie pamiętam.Na pewno nie było tam wtedy "Hery" ale "Alaska" była i miała na imię Babaja lub Beza (nie pamiętam w każdym razie jedna to matka a druga jej córka,obie srokate)
Czy to prawda, że od jedzenia ciepłego ciasta (takie wyjętego z piekarnika) można dostać skrętu kiszek? 🤔
Jeśli jest to ciasto drożdżowe, to rzeczywiście może zaszkodzić, ale czy aż tak bardzo, to nie mam pojęcia.
Mia wiele razy tak jadłam, i żyje 😉 ale fakt, drożdżowego nigdy.
Mi zawsze babcia powtarzała, że nie wolno jeść surowej mąki, i dlatego jak już się dodało mąki do ciasta to niby nie mogłam podjadać 😎 ale podjadałam, i robię tak dalej jak sama piekę. Nie mam pojęcia o co z ta mąką chodzi, przecież np. otręby też są surowe 😉
Może głupie pytanie,ale czy któraś z Was widziała spodnie alladynki lub coś w tym stylu🙂 bo ja szukam i szukam,i znaleźć nie mogę 👿
Nie można przez pół godziny pić wody. Podobno. Ja jadłam ciepłe pączki i ciasta drożdżowe. Nigdy mnie nawet brzuch nie bolał. Mrr... mój wujek robi przepyszne pączusie i wypieki 😍. A ciocia mnie gania i skarży się że dostanę skrętu kiszek i co ona wtedy zrobi. A ja takie ciepłe uwielbiaaaam 💘. Wujek tylko zawsze mówi żebym później nie piła wody, ale mleko np. do ciasta piłam (nie raz się zapomniałam i napiłam wody/soku, nic mi nie było). Może ktoś kto ma większą wiedzę się wypowie. Bo ja wniosłam do dyskusji tyle że jadłam i jak widać żyje 😁
ps. przepraszam za taką zagmatwaną wypowiedź.
tak.. ślepym być 😵 przeglądałam X razy allegro i widziałam tylko dresowe 🤬 a jeansowe jakoś mi umykały.Dziękuję :kwiatek: :kwiatek:
helcia, to tak jak z konmi - jeden zezre worek otrab na sucho i nic, drugi dostanie garstke niedokladnie pomoczona i od razu kolka
A ciepły chleb już jeść można ?
chleb tez drozdzowy
mnie prababcia na wsi jak piekla niepozwalala pod zadnym pozorem - z tym, ze nei cieply, a goracy
taki cieply jak sie w sklepie czasami uda dolapac to tak - wcinalam bez ograniczen