strzyżenie / golenie koni

Opolanko- pogadaj z luzaczką Tomką- Kasią. Może ona Ci odpłatnie ogoli. Jakby co to podam Ci na PW jej numer. Choć nie wiem czy Turbud jest daleko od was czy nie 😡
Tulipan-a kto Ci konie goli?
Ja własnie gole w ta sobote 🙂 I sie zastanawiam nad wzorkiem
Co myslicie nad Ksieżycem ? Jak by to wazym zdaniem wygladało ?A dlaczego ksiezyc dlatego, że Mój koń nazywa sie Fobos ,
co oznacza ksiezyc 🙂
kujka   new better life mode: on
08 października 2009 09:56
wera, ksiezyc? silwuple:
(nie wiem czy mam zdjecie gdzie go lepiej widac)
golilam na oko, bez szablonu, jakos tak pod wplywem chwili (i maszynka do calego konia, ta duza. troche sie pomeczylam i wyszlo)
opolanka   psychologiem przez przeszkody
08 października 2009 12:31
Opolanko- pogadaj z luzaczką Tomką- Kasią. Może ona Ci odpłatnie ogoli. Jakby co to podam Ci na PW jej numer. Choć nie wiem czy Turbud jest daleko od was czy nie 😡

ja od nich biore maszynkę co roku do golenia, za darmo 😉 Ale w tym roku mi sie nie chce golić samodzielnie. Ale chyba na tym stanie niestety.
A ja się chciałam dowiedzieć... dałabym radę ogolić całego (bez nóg) konia maszynką Ostera ale dla psów 35 W ??
opolanka   psychologiem przez przeszkody
09 października 2009 08:42
zależy moim zdaniem jak zapuszczony jest koń, że tak powiem 😉 Ale ja bym nie ryzykowała, balabym sie, ze maszynka nie da rady.
słuchajcie - jeszcze odnośnie wzorków wygalanych - jak najlepiej/najłatwiej? Będę miała zwykłą maszynkę - dużą - i będę golić (no, nie ja) na łyso, ale chciałam zostawić mojemu paskudowi jakiś wzorek, mało skomplikowany zapewne :-P
Rysować kredą? Naklejać szablon z folii i golić dookoła szablonu?...
szablon z folii lub papieru samoprzylepnego
Anaa, ja wycinałam bez szablonów duzą maszynką
no nic, będę kombinować.
akcja zaplanowana chwilowo na Niedzielę... jak coś z tego wyjdzie i będę miała foty to nie omieszkam wrzucić 😉

edit: pozdrawiamy z klubu łysola 😉 z wzorkiem nam niestety nie wyszło 😉
Przymierzam się do golenia, szukam wzorów i oto, co znalazłam
też to widziałam 😂
paa o matko!  😵

P.S. ale ktoś się rewelacyjnie maszynka umie posługiwać 😉
Straszne😉
To już przesada, robienie z konia idioty 😤
lockmittel   Co nie zabije to dobrze zrobi mi.
15 października 2009 14:53
Temu koniu - koniowi (nie wiem, która forma jest poprawna  😡 ) to jest wszystko jedno.  😉 Ale ktoś rzeczywiście musi mieć dużą wprawę w goleniu koni.
ja golę już za tydzień. bo mam tak owłosionego już konia i muszę stępować dłużej niż jeżdzę :/ też mam problem nad wzorkiem, rok temu miałam już dość popularny, A z koroną (od imienia ;P). Zaznaczam, że będzie to mój w sumie debiut, bo maszynka przyjdzie za jakies dwa dni dopiero, rok temu tylko dogalałam sama w lutym jak trochę zarosł, macie jakieś pomysły na czymś w miare łatwym? tylko nie chce serc, gwiazdek itd.
O ja ! Dlaczego oni mu to zrobli ?? Tragedia.
No, ale obsluga maszynki mistrzostwo!
ale taka palma na zadku niczego sobie 🙂

Ja widziałam na grafice w googlach takie CUUUDOWNEGO rekinka ale nie wiem czy taką kobylastą maszynką damy radę wygolić ;/;/
Ponawiam...
Kto z okolic Wrocka lub z samego Wrocka mógłby wygolić mojemu koniowi wzorek na zadzie? Prosty, niezbyt skomplikowany. Bo konia sobie sama wygolę, ale na dupci coś chcę zostawić, a ja antytalencie...
ami - ja osobiście 😉
mam w tym roku do dyspozycji taką maszynkę
[[a]]http://www.sewing.pl/index.php?id=strzyzenie/oster/golden%20A5-1[[a]]
myślicie,że dam nią radę ogolić 3-4konie ?
jakie ostrza najlepiej dokupić ?
justyna--  ta maszynka ma  45 W więc spokojnie powinna Ci długo posłużyć!  Do ogolenia konia wystarczy już maszynka od  30 W . Z taką mocą łatwo radzi sobie z końskim włosem.
monoligea, super dzięki za odpowiedz 🙂 w takim razie jutro biorę się za golenie
Szczerze mówiąc nie lubię golenia(no wiem wiem ktoś trenuje to musi, rozumiem, ale i tak tego nie lubię 😉 ), ale przy tym wzorku umarłam ze smiechu, haha, aż pokazałam mamie. Z jednej strony to STRASZNE, ale  z drugiej przez momemnt zaczęłam sobie wyobrażać mojego konia z takim wzorkiem i coś mi się taka wizja dziwnia podobała 😎  Wyobraźcie sobie tak w srodku zimy wyjechać na koniu we wzorek w palmy  🤣
Witam, jesteśmy z Wrocławia ( za tydzień przeprowadzka do Lubina - 60 km ) Co roku strzyżemy swoje konie, wymyślamy wzory na ich zadach. W końcu doszliśmy do wniosku, że  strzyżenie cudzych koni oszczędzi czas właścicieli a nam pozwoli poznać różne stajnie w okolicach i ludzi 🙂 a przy tym także troszkę zarobić.

[ciach]

Tu była perfidna reklama - telefony, blogi, ceny.
Sio do ogłoszeń.
Mało mnie obchodzi, że ogłoszenia znikają - to można zgodnie z regulaminem je co jakiś czas ponawiać.

W wątkach nie ma miejsca na reklamę. Inaczej  nie tylko w wątku o goleniu będziemy mieć spam reklamowy,  w wątku o paszach telefony do dystrybutorów i producentów, w wątku o kopytach reklamy kowali, w wątku o ujeżdżeniu zachwalających swoje usługi rajtrów, w wątku o kantarach sprzedawców sprzętu etc.
A ja zacznę pobierać 10% od każdej oferowanej usługi na utrzymanie serwera forum  ❓

Mam szczególne uczulenie na osoby, które po rejestracji mają do podzielenia się na forum jedynie zachwalaniem swoich usług / produktów.

Nu nu - do ogłoszeń i bez gadania. Przy okazji - do ogłoszeń ze swoimi pracami...

z uszanowaniem - Quanta.
Mamy wątek ogłoszeniowy, na samej górze forum...
"L" (prawo jazdy)
Chyba raczej NAUKA jazdy.
My też pozdrawiamy i zapraszamy np. do  regulaminu i takich tam, mało interesujących wątków, które są zazwyczaj zablokowane, więc nie można się zareklamować. Do tego mamy taki specjalny, o nazwie "OGŁOSZENIA" na samej górze. 😎
rewir  Czytając ten wątek zauważyłam, że ludzie wypytują kto się tym zajmuje. Tak samo wiele ludzi podaje kontakt do osób, które zajmują się goleniem koni, dlaczego więc sama nie mogę podać kontaktu do siebie? Nie zauważyłam, żebyś upominał/a inne osoby ( z poprzedniej strony) za podawanie kontaktów, tym samym ogłaszanie usług danej osoby?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się