kącik skoków

asior to twoje dziecię? Fajny jest, tak szybko się składa 🙂
asior   -nothing but eventing-
01 października 2009 18:39
Dzieciak na probe  🙂 Wiecej skokow wrzuce w sobote. Ja juz sie w nim zakochalam  😍
Martwiłaś się, że bdziesz musiała szukać, a tu sam wpadł Ci w ręce. Mi się bardzoi podobał od pierwszego wejrzenia, bo tak właśnie miał wyglądać mój wymarzony koń, a nie jakiś tam rudzielec  😉
01 października 2009 19:12
Forta, no dokladnie, sam sie znalazl. U mnie bylo to samo. Wpadl mi w oko od razu. Pozniej nastapil kryzys i juz mial wracac, ale jak wrocilam z Belgii, to nie ten sam kon. Zlapal forme i odrazu lepiej skacze, rusza sie i zachowuje. Poza tym, to mis totalny  😍
http://www.fotokonik.pl/details.php?gid=80&pid=5926  🙇 moja dzidzia i jej kucol 99 cm wzrostu w ich pierwszym finale A1 65 cm  🤔wirek:
margaritka   Cantair HBC, a Nerwina na emeryturze;)
06 października 2009 17:23
bunia super kucyk i gratuluje takiej corki!
Dzięki wielkie  🙂
A ja mam prośbę  😉 Na przyszłe zajęcia z hodowli koni mam przygotować referat na temat skoków - o czym napisać , powiedzieć , żeby laików skokami zainteresować , albo chociaż , żeby nie ziewali nawet jak potem nic nie będą z nimi czy z końmi mieli do czyenienia ? W grupie razem ze mną jest czworo koniarzy  😉 Oczywiście dorzucę zdjęcia ze skoków i jakieś filmiki ciekawe .

Bischa
aniapa   Niedobre zwierzę wierzchowe nieznanego gatunku.
06 października 2009 18:55
Mońcia - na pewno rekordy. Skoku w zwyż, w dal, rekord Polski i Światowy. Znajdź o tym fakty, zdjęcia, filmiki (np. filmiki z Marino są na Youtubie). Jak byłam w liceum, to na podobną prezentację przebrałam się w strój galowy i omawiałam go - po co bryczesy, po co w nich leje, po co czapsy, rękawiczki, kask, dlaczego we fraku są rozcięcia, etc. - takie ciekawostki 😉 Puszczałam także filmiki z wypadkami z parkurów i crossów - dla laików było to śmieszne i ciekawe, a jednocześnie można podkreślić, że jest to sport trudny i ekstremalny.
Moon   #kulistyzajebisty
06 października 2009 19:05
a jednocześnie można podkreślić, że jest to sport trudny i ekstremalny.
Taaa, żeby potem nie było, że "łeee, przecie jazda konna to taaaaka łatwizna! Wsiada się i "SIĘ" jedzie..."
Aniapa, fajny pomysł z tym przebraniem, że też na to nigdy nie wpadłam... :P A też miałam podobną prezentację.
Ja jeszcze mówiłam o pracy w stajni, końskim menu i ogólnie o 'końskim dniu', ale to raczej nie o skokach ;-)
aniapa   Niedobre zwierzę wierzchowe nieznanego gatunku.
06 października 2009 19:13
oo, i jeszcze wyjaśniałam, że bat i ostrogi nie służą do bicia i kopania, że prawidłowo użyty bat jest pomocą, np. sygnałem do przesunięcia przodu, zadu, że koń nie ma prawa bać się bata, itd. itp.
Zapomniałam dodać , że muszę się w godzinie zmieścić  😎
Stroju niestety nie mam , ale myślę , żeby może pożyczyć od kogoś i pokazać  😁
No to może by pokazeny nasze skoki. Moja technika skoku nie jest aż tak dobra, ale pracuje nad tym. 🙂

Dopuszczalny rozmiar zdjęć to 800 na 800 pikseli. Opo
Kieffer Arlene ...czy ktoś może jeździ w tym siodle??
Spostrzeżenia , mam ofertę kupna i się nad tym siodełkiem zastanawiam, a nie mam możliwości spróbowania siodła ;/

Z góry dziękuje za pomoc.
Asior fajny siwy. 🙂 Widac, ze potencjal jest.
Asior bardzo fajny zwierz 🍴

Nawet nam sie ostatnio zdarza od ziemi oderwać, ale ciągle za mocno się kładę i nie oddaję wodzy 😤 Ale jak pamiętać o wszystkim na raz?
A oto młodziutki

😉

A ja nadal czekam na propozycje co można dać w referacie o skokach ? Poza rekordami ( jaki jest obecny rekord świata w długości skoku ? W Polsce - 6,05 m ) rodzajami przeszkód , historią krótką , w tym starty naszych zawodników ( niegdyś i obecnie ) na ME , MŚ i IO , zasady konkursów i rodzaje ( i krótki opis ) , punkty karne , strój obowiązujący - co można a czego nie . Ciekawostek garść . Coś jeszcze ?

Edit a wszystko w godzinę  😁
To Bischa L nie starczy już?? Bo tego będzie DUŻO!!

nie wiem.. można na upartego zaznaczyć ze w skokach trening ujeżdżeniowy też jest potrzebny, na siłę też coś o kiełznach dozwolonych, można też ich troche postraszyć i dać jakieś zdjecia z upadków, wypadków...
Niby starczy , ale myślałam , że coś mi umknęło , a Wam przyjdzie do głowy coś ciekawego . Będę mieć zdjęcia na płytce i jakieś filmiki do tego wszystkiego .
11 października 2009 21:46
Anka, Ramires -  :kwiatek: Dzieki. Mam nadzieje, ze bedzie nadal progresowal, bo w porownaniu filmem, ktory wrzucilam, to teraz skacze o niebo lepiej  😜 Postaram sie dodac cos w weekend  🙂
salucha   Jutro,jest czyste nieskalane żadnym błędem:P
14 października 2009 08:55
Wera fajnie skaczecie
opolanka   psychologiem przez przeszkody
14 października 2009 12:56
Wiem, ze to nie watek dot. interpretacji, ale czemu tak Ci wisi wodza??
(chyba, ze źle widze)

dodam - to nie krytyka 😉
salucha   Jutro,jest czyste nieskalane żadnym błędem:P
14 października 2009 14:35
Hmmm zapewne za bardzo jej popuściłam wodzę czasem tak mam muszę jeszcze sporo popracować...

Czasem kilka słów krytyki nie są złe.

Człowiek uczy się na własnych błędach
salucha Dziekuje 🙂
Gdzie znajdę trochę informacji na temat historii naszych zawodników ( tych dawniejszych ) na temat ich startów na IO , ME i MŚ ? Na PZJ-cie nie widzę .

Edit czy ja dobrze widzę , że MP w skokach 2010 odbędą się w Largo ?  🏇 No bo przypuszczam , że jak Łoś/k Warszawy to tylko Largo ?
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
14 października 2009 17:01
Bisha,tu jest sporo informacji http://www.jankowalczyk.home.pl/

poza tym,za równo w Rumach i Koniakach jak i w Koniu Polskim był kiedyś cykl artykułów.
[quote author=Ktoś link=topic=18.msg355523#msg355523 date=1255536072]
Rumach i Koniakach
[/quote]

Czytam i czytam i zrozumieć nie mogłam  :oczopląs: Chyba Koniach i Rumakach  🤣 Ale mnie też się zdarzają takie "wpadki" - też nie raz przestawię coś  😉
Dzięki za info 🙂
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
14 października 2009 17:13
celowo przestawiłam,od zawsze tak nazywamy tę gazetę  😉
No widzisz , to nie wiedziałam  😁
Jakiej długości drągi stosujecie na treningach? Czy 3 metrowe wystarczą na stawianie bezpiecznych przeszkód?
I jakiej średnicy powinny być? Znalazłam niedaleko naszej stajni skład drewna gdzie mogę kupić w rozsądnej cenie drągi 8cm - nie wiem czy nie byłyby zbyt cienkie?
W ogóle - co uznalibyście za "podstawowy" zestaw pro-skokowy? Ile drągów, ile stojaków?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się