kącik skoków
asior to twoje dziecię? Fajny jest, tak szybko się składa 🙂
Dzieciak na probe 🙂 Wiecej skokow wrzuce w sobote. Ja juz sie w nim zakochalam 😍
Martwiłaś się, że bdziesz musiała szukać, a tu sam wpadł Ci w ręce. Mi się bardzoi podobał od pierwszego wejrzenia, bo tak właśnie miał wyglądać mój wymarzony koń, a nie jakiś tam rudzielec 😉
Forta, no dokladnie, sam sie znalazl. U mnie bylo to samo. Wpadl mi w oko od razu. Pozniej nastapil kryzys i juz mial wracac, ale jak wrocilam z Belgii, to nie ten sam kon. Zlapal forme i odrazu lepiej skacze, rusza sie i zachowuje. Poza tym, to mis totalny 😍
http://www.fotokonik.pl/details.php?gid=80&pid=5926 🙇 moja dzidzia i jej kucol 99 cm wzrostu w ich pierwszym finale A1 65 cm 🤔wirek:
bunia super kucyk i gratuluje takiej corki!
A ja mam prośbę 😉 Na przyszłe zajęcia z hodowli koni mam przygotować referat na temat skoków - o czym napisać , powiedzieć , żeby laików skokami zainteresować , albo chociaż , żeby nie ziewali nawet jak potem nic nie będą z nimi czy z końmi mieli do czyenienia ? W grupie razem ze mną jest czworo koniarzy 😉 Oczywiście dorzucę zdjęcia ze skoków i jakieś filmiki ciekawe .
Bischa
Mońcia - na pewno rekordy. Skoku w zwyż, w dal, rekord Polski i Światowy. Znajdź o tym fakty, zdjęcia, filmiki (np. filmiki z Marino są na Youtubie). Jak byłam w liceum, to na podobną prezentację przebrałam się w strój galowy i omawiałam go - po co bryczesy, po co w nich leje, po co czapsy, rękawiczki, kask, dlaczego we fraku są rozcięcia, etc. - takie ciekawostki 😉 Puszczałam także filmiki z wypadkami z parkurów i crossów - dla laików było to śmieszne i ciekawe, a jednocześnie można podkreślić, że jest to sport trudny i ekstremalny.
a jednocześnie można podkreślić, że jest to sport trudny i ekstremalny.
Taaa, żeby potem nie było, że "łeee, przecie jazda konna to taaaaka łatwizna! Wsiada się i "SIĘ" jedzie..."
Aniapa, fajny pomysł z tym przebraniem, że też na to nigdy nie wpadłam... :P A też miałam podobną prezentację.
Ja jeszcze mówiłam o pracy w stajni, końskim menu i ogólnie o 'końskim dniu', ale to raczej nie o skokach ;-)
oo, i jeszcze wyjaśniałam, że bat i ostrogi nie służą do bicia i kopania, że prawidłowo użyty bat jest pomocą, np. sygnałem do przesunięcia przodu, zadu, że koń nie ma prawa bać się bata, itd. itp.
Zapomniałam dodać , że muszę się w godzinie zmieścić 😎
Stroju niestety nie mam , ale myślę , żeby może pożyczyć od kogoś i pokazać 😁
No to może by pokazeny nasze skoki. Moja technika skoku nie jest aż tak dobra, ale pracuje nad tym. 🙂
Dopuszczalny rozmiar zdjęć to 800 na 800 pikseli. Opo
Kieffer Arlene ...czy ktoś może jeździ w tym siodle??
Spostrzeżenia , mam ofertę kupna i się nad tym siodełkiem zastanawiam, a nie mam możliwości spróbowania siodła ;/
Z góry dziękuje za pomoc.
Asior fajny siwy. 🙂 Widac, ze potencjal jest.
Asior bardzo fajny zwierz 🍴
Nawet nam sie ostatnio zdarza od ziemi oderwać, ale ciągle za mocno się kładę i nie oddaję wodzy 😤 Ale jak pamiętać o wszystkim na raz?
A oto młodziutki

😉
A ja nadal czekam na propozycje co można dać w referacie o skokach ? Poza rekordami ( jaki jest obecny rekord świata w długości skoku ? W Polsce - 6,05 m ) rodzajami przeszkód , historią krótką , w tym starty naszych zawodników ( niegdyś i obecnie ) na ME , MŚ i IO , zasady konkursów i rodzaje ( i krótki opis ) , punkty karne , strój obowiązujący - co można a czego nie . Ciekawostek garść . Coś jeszcze ?
Edit a wszystko w godzinę 😁
To Bischa L nie starczy już?? Bo tego będzie DUŻO!!
nie wiem.. można na upartego zaznaczyć ze w skokach trening ujeżdżeniowy też jest potrzebny, na siłę też coś o kiełznach dozwolonych, można też ich troche postraszyć i dać jakieś zdjecia z upadków, wypadków...
Niby starczy , ale myślałam , że coś mi umknęło , a Wam przyjdzie do głowy coś ciekawego . Będę mieć zdjęcia na płytce i jakieś filmiki do tego wszystkiego .
Anka, Ramires - :kwiatek: Dzieki. Mam nadzieje, ze bedzie nadal progresowal, bo w porownaniu filmem, ktory wrzucilam, to teraz skacze o niebo lepiej 😜 Postaram sie dodac cos w weekend 🙂
Wiem, ze to nie watek dot. interpretacji, ale czemu tak Ci wisi wodza??
(chyba, ze źle widze)
dodam - to nie krytyka 😉
Hmmm zapewne za bardzo jej popuściłam wodzę czasem tak mam muszę jeszcze sporo popracować...
Czasem kilka słów krytyki nie są złe.
Człowiek uczy się na własnych błędach
Gdzie znajdę trochę informacji na temat historii naszych zawodników ( tych dawniejszych ) na temat ich startów na IO , ME i MŚ ? Na PZJ-cie nie widzę .
Edit czy ja dobrze widzę , że MP w skokach 2010 odbędą się w Largo ? 🏇 No bo przypuszczam , że jak Łoś/k Warszawy to tylko Largo ?
Bisha,tu jest sporo informacji
http://www.jankowalczyk.home.pl/poza tym,za równo w Rumach i Koniakach jak i w Koniu Polskim był kiedyś cykl artykułów.
[quote author=Ktoś link=topic=18.msg355523#msg355523 date=1255536072]
Rumach i Koniakach
[/quote]
Czytam i czytam i zrozumieć nie mogłam :oczopląs: Chyba Koniach i Rumakach 🤣 Ale mnie też się zdarzają takie "wpadki" - też nie raz przestawię coś 😉
Dzięki za info 🙂
celowo przestawiłam,od zawsze tak nazywamy tę gazetę 😉
No widzisz , to nie wiedziałam 😁
Jakiej długości drągi stosujecie na treningach? Czy 3 metrowe wystarczą na stawianie bezpiecznych przeszkód?
I jakiej średnicy powinny być? Znalazłam niedaleko naszej stajni skład drewna gdzie mogę kupić w rozsądnej cenie drągi 8cm - nie wiem czy nie byłyby zbyt cienkie?
W ogóle - co uznalibyście za "podstawowy" zestaw pro-skokowy? Ile drągów, ile stojaków?