strzyżenie / golenie koni

woow 😲
ślicznie!
jak wygoliłaś taki cieniutki paseczek?
może tą golarka co sobie faceci (zarosniete małpy) wycinaja włosy z nosa i uszu?  😁
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
03 października 2009 19:06
Ktoś mi może polecić jakąś sensowną osobę golącą w okolicach Warszawy?
przewalone ma chłopak, oj przewalone 😁 ale ładny musi być!

dzięki wielkie :kwiatek:

i jak już po robocie?? czy jeszcze się nie zabrałaś?? 👀

ja na jutro zostawiłam sobie ostatniego wierzchowca i chwilowo spokój 🏇
christine   zawodnikowanie reaktywacja. on the go.
03 października 2009 20:08
na razie zbieram się psychicznie, a tak poważnie obserwuje czy to już czy jeszcze będzie miał kolejny rzut sierścienia. bo jak już to marny jego los 😁

masz jakieś foteczki z efektów?
na razie zbieram się psychicznie, a tak poważnie obserwuje czy to już czy jeszcze będzie miał kolejny rzut sierścienia. bo jak już to marny jego los 😁

masz jakieś foteczki z efektów?

nie mam nic... ale jak nie zapomnę to jutro zrobię i wrzuce - pod warunkiem że przeżyje 😁
christine   zawodnikowanie reaktywacja. on the go.
03 października 2009 20:21
jutro jakiś dzikus?

w takim razie powodzenia 😅
nie no ogólnie to w pełni wychowany chłopak, dopóki golarki na swojej skórze nie poczuje 😁

zwykłą maszynką bezprzewodową
cieszę się ze się podoba
Lov   all my life is changin' every day.
03 października 2009 20:55
Czy ktoś wie, gdzie kupię jakieś fajne ostrza do maszynki Wahl? Mam ostrze o szerokości 40 mm, a chciałabym takie jak mają normalne amszynki, coś koło 60 mm bodajże.
Czy ktoś wie, gdzie kupię jakieś fajne ostrza do maszynki Wahl? Mam ostrze o szerokości 40 mm, a chciałabym takie jak mają normalne amszynki, coś koło 60 mm bodajże.

Ja korzystam z tego sklepu:
http://www.onlineshop.germapol.pl/sklep,2282,,,,,pl-pln,0,0.html
Maszynki i ostrza tej firmy maja, natomiast nie pamietam czy o parametrach, ktorych poszukujesz rowniez.
Mam pytanko.

Kto we Wrocławiu/okolicy mógłby wygolić mojemu koniowi jakiś fajny wzorek na zadzie? ;D
I jak to orienatycjnie cenowo stoi? 🙂

Dołączam sie do pytania.
Ktoś mi może polecić jakąś sensowną osobę golącą w okolicach Warszawy?

Mi goli znajoma ze stajni, z tego co wiem to może w okolicy Warszawy podjechać i ogolić. My się u niej golimy już 3 zimę i jest super  😅.
Najlepiej zadzwoń i pogadaj 507981560 ( Ania)

jutro jakiś dzikus?

w takim razie powodzenia 😅

żyje i nawet mam wszystkie zęby 😁
łatwo nie było:/ ale jakoś się udało...

zdjęcia wstawię jak znajde dłuższą chwilke😉
Lov   all my life is changin' every day.
05 października 2009 20:56
A na jaką długość sierści przeważnie golicie? 1,5 mm czy mniej?
bjooork   sprawczyni fermentu na KZJ-cie
05 października 2009 21:40
Koniczka z czystym sercem polecam babę_jagę. Goli nas od dwóch sezonów
opolanka   psychologiem przez przeszkody
06 października 2009 08:10
No to i ja sie podlącze. Ciągle gole sama, ale powiem szczerze, że mi sie znudziło. Czy jest ktoś, kto dojeżdża? potrzebuje w połowie listopada dwa konie ogolić w Opolu. Nawet istnieje możliwość darmowego transportu golącego z wrocka i okolic w tę i z powrotem.

dodam, że koniki sa spokojne, golone co roku.
jestem przerażona-
jest dopiero październik, konia derkuję od kilku dni- tylko na dwór bo w stajni jej jest w derce za gorąco. Niestety jestem bezhalowcem. Po dzisiejszym treningu koń był mokry po same uszy.. przerwy robię, ale zebym wróciła z suchym koniem do stajni musiałabym całą jazdę stępować.. chcę teraz skorzystać jak najwięcej póki są warunki do jazdy na dworze- przede wszystkim chodzi mi o podłoze, bo zimą może być róznie.
no i czy jest sens golić takiego konia? czy nie zrobię więcej krzywdy niż dobrego? koń jest starszy ale w bdb kondycji no i póki co trenujemy normalnie- nie jakoś lżej ze względu na wiek, ale jeśli koń już teraz zarósł i jest mokry to co będzie zimą? nie derkuje jej jakoś nie wiadomo jak ciepło więc na pewno jeszcze trochę się dofutrzy.. naprawdę nie wiem co robić- co najlepiej zrobić.. pomóżcie :kwiatek:
ja bym pomyślała o opcji ogolenia ale nie na łyso 😉 Tzn żeby zostawić dłuższy włos - na bank da się tak zrobić - bodajże Paa tak kiedyś goliła 🙂
Może ją po prostu trochę "podgolić"-wybrać ktoryś ze wzorów,gdzie goli się np.szyję,klatkę.
asior   -nothing but eventing-
07 października 2009 19:42
D&A, tyle, ze przy mocno zarosnietym koniu to niewiele da. Moja kobyla jak wraca do roboty po roztrenowaniu i ma siersc jak niedzwiedz, 5 min klusach jest cala mokra. A potem schnie 2-3 godziny pod zmienianymi polarami. Dlatego gole calosciowo, a jak jest fajna zima, to jezdzimy na zewnatrz czesto, tyle ze na poczatku pod derka.
Rzuciłam tak luźno to hasło,bo sama zaczynam mieć z tym problem.Konie padokowane po ok.5h dziennie,brak hali(namiot  otwartymi bokami) i co jakiś czas zawody halowe.Zastanawiam się właśnie nad goleniem,ale trochę się obawiam.
asior   -nothing but eventing-
07 października 2009 19:57
Mysle, ze latwiej bedzie z koniem ogolonym, suchym, niz z wiecznie zapoconym mamutem. No i po wszystkich ogolonych koniach u nas widac, ze odczuwaja ulge, jak pozbeda sie tego futra.

Zazdroszcze ludziom, ktorzy maja konie nieobrastajace futrem na zime. Sama rok temu mialam takiego Siwego. Nie derkowalam go w ogole, bo stajnia ciepla. Nawet jak bylo -10 na zewnatrz. Mial tylko troche gestsza siersc, szybko wysychal po treningu. Bajka  😉
Mnie to juz troche muli, bo nienawidze golenia, a dwa z moich juz zarosly jak mamuty...  😵 mam nadzieje, ze sie znajdzie ktos chetny na golenie u nas w stajni  🤣 Na razie juz derki pozakladane mam i tylko w dniach, jak dzis, gdy ponad 15 ° jest, sciagam je od okolo 10😲0 do 16😲0 (tak pi razy drzwi), bo inaczej sie poca.
Ja mam dwoje delikwentów bez golenia.
Stoją całą zime w przejściówkach, a na wieksze mrozy mam troche cieplejsze.
Naprawde przy trzecim mamucie, ktorego musze golic jest roznica 😉
budynio   powrót do świata dźwięków!
07 października 2009 20:43
moje już ogolone, nie powiem.. nasiepałam się troche ale warto było.
zero pocenia się na jeździe, nie ma co suszyć, mało co do czyszczenia - bajka🙂
kujka   new better life mode: on
07 października 2009 20:52
widze ze i na mojego nadchodzi pora... czy jak teraz zgole, to odrosnie jeszcze w trakcie zimy?
Zalezy od konia 😉
Ja gole październik i grudzien / styczen 😉
tak, przynajmniej raz odrosnie. Dodatkowo drugi, czy trzeci raz powinno sie golic nie pozniej, niz w lutym, bo potem sa problemy z przestawieniem sie konia i ze zmiana siersci. Co innego, jak ktos goli caly rok.
kujka   new better life mode: on
07 października 2009 20:58
bo w zeszlym roku ogolilam jakos w listopadzie i wystarczylo, nie musialam juz poprawiac. bo generalnie nie zalezy mi na tym, zeby kon byl totalnie lysy caly czas. nie chce po prostu zeby byl dlugowlosym sznaucerem (w jakiego zaczyna sie przeistaczac :P).
no nic, ogolenie 2 raz w razie czego to nie taki problem
dzieki 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się