Produkty Veredusa...Oryginal czy podróbka??

Witam, jesli jest gdzies podobny temat to bardzo przepraszam i prosze o przeniesienie  😡
Mam takie pytanie. Chodzi mi o oryginalnosc produktow Veredus'a (np ochraniaczy). Niektore maja znaczek firmowy z dwoma skaczacymi konikami, zas inne maja znaczek z jedny konikiem skaczacym a drugim klusujacym. Czy to oznacza ze ktores z nich to podrobki Veredusa?? Czy moze starsze wersje maja inny znaczek niz te nowsze? prosze o informacje, poniewaz oststnio zakupilam ochraniacze tej firmy i zastanawiam sie czy nie zostalam oszukana...
pierwsze slysze o klusujacym ale moze to jakis wczesniejszy model?
tutaj masz ich strone i mozesz podgladnac co jak powinno wygladac http://www.veredus.it 🙂
W pierwszym momencie tez sie mocno zdziwilam. Mysle, pewnie podroba ... ale zobaczcie na to zdjecie (na przyklad):
hmm no wlasnie a u veredusa to wyglada tak

czy to kolejna wersja dla... 🙁 / roznic jest wiecej czy tylko ja je widze?  🤔
Tez je widze. A to ciekawe.
Zuziasta   Zakupoholik na odwyku...
01 października 2009 11:13
Może to jakaś stara wersja?  😉
To teraz prosba do wszytskich posiadaczy Veredusow. Mlodszych i starszyc stazem ocharniaczy.
Sprawdzcie znaczki.
😉
Mam gdzieś Veredusy kupowane w Equi-shopie jakieś 5 lat temu więc w sobotę jak będę na gospodarstwie to sprawdzę
Moje najstarsze maja trzy lata i ..... konik klusuje.
Eee ??

Na nowych carbonach oba skacza.
Jak sie wpisze Veredus w grafice w googlach to wyskakują oba znaczki 🤔

na moich kupionych w 2007 roku skacza.
widze, ze teraz nie tylko ja sie nad tym zastanawiam o co chodzi ztymi znaczkami...
Jesli z klusujacym konikiem sa podrobki to swiadczy tylko o sklepach jezdzieckch zle, poniewaz takie ochraniacze sprzedaja za kupe kasy jako Veredusowskie.
Czcionka w obu przypadkach takze jest rozna...;/
byc moze to faktycznie starsza wersja? w zasadzie maja asortyment i dla skoczkow i dla ujezdzeniowcow, a ostatnio promocja poszla bardziej w strone skokow?
Zuziasta   Zakupoholik na odwyku...
01 października 2009 11:42
akzzi, kłusujący konik- stara linia.
skaczące-nowa.
Hmm.... moze ktos zapytalby co na to equishop ??
Tak tez myslalam,alep pewnosci nie mialam. A wiesz oze do ktorego roku byla produkcja "starszej lini" a od kiedy "nowsza linia" jest podukowana??
Wsklepach sa tez sprzedawane ochraniacze ze znaczkiem "starym" czyi klusujacy jeden konik, ale paski maja juz "nowe" z dwoma konikai skaczacymi... Czyzyby sklepy chcialy "odnowic" stra wersje ;p ??
Wydaje mi się, że po prostu sam Veredus zliftingował swoje logo. A to, że w sklepach są jeszcze dostępne dwa rodzaje świadczy o tym, że sporo towaru z poprzednim znaczkiem gdzieś zalegało na magazynie.

W końcu Eskadron tez posługuje się tym znaczkiem:

jak i tym
Faktycznie 🙂

Troche mnie to uspokoilo 🙂 bo chyba bym  :emot4:  gdyby sie okazalo ze to jakies podrobki...
Towar mozliwe ze zalega na magazynie zwlaszcza w sklepach jezdzieckich w mniejszych miastach, bo jakby nie patrzec nie naleza do tanich rzeczy i nie kazdego stac na nie.

Dziekuje wszytkim za odpowiedzi  :kwiatek:
dla mnie znak firmowy to znak firmowy = świętość
wszelkie różnice oznaczają dla mnie  tylko tyle ze dany producent umożliwił innej firmie produkcje danego towaru na zasadzie jakiejś licencji itp
Dla mnie znak firmowy to znak firmowy = świętość  🤔wirek:

Moje VEREDUSy które są stare jak świat mają obydwa znaczki. Na rzepie 2 skączące konie a z tyłu ten drugi. 👀
ja mam kilka par Veredusow, ale miedzy innymi jedne maja oba znaczki (model thermogel), zas Pro Light maja znaczek z jedny klusujacym konikie.

Swoja droga słyszala gdzies ze produkcja ochraniaczy Pro Light zostala zakonczona...?? 
Alvika   W sercu pingwin, w życiu foka. Ale niebieska!
01 października 2009 18:34
moje najstarsze Veredusy Aer Tec mają oba skaczące na znaczku.
Tak samo Pro Lighty i Pro jumpy miały.
In.   tęczowy kucyk <3
01 października 2009 21:58
Przepraszam za offtop, ale ...

Trzcionka w obu przypadkach takze jest rozna...;/

Byk roku? ; ) CZcionka ; )
cóż może najlepiej zapytać u samego źródła
dla mnie znak firmowy to znak firmowy = świętość
wszelkie różnice oznaczają dla mnie  tylko tyle ze dany producent umożliwił innej firmie produkcje danego towaru na zasadzie jakiejś licencji itp

Bez przesady, bardzo wiele firm zmienia swoje logo i to wielokrotnie. Porównajcie np. Apple, IBM czy Fiata. Dotyczy to zwłaszcza firm obecnych na rynku latami. Dlaczego firmy jeździeckie miałyby być wyjątkiem?
ja mam kilka par Veredusow, ale miedzy innymi jedne maja oba znaczki (model thermogel), zas Pro Light maja znaczek z jedny klusujacym konikie.

Swoja droga słyszala gdzies ze produkcja ochraniaczy Pro Light zostala zakonczona...?? 

tez to slyszalam wiec to prawda, teraz juz nie bedzie tych na rzepy, takze jak ktos ma stare, to za jakis czas juz nie dokupi sobie samych rzepow  🤔wirek:  bo beda tylko te na koleczki!!
Wygodne te koleczki?
bardzo! ale najlepsze jest to ze nawet jak kon ma jakies nakostniaczki i nie moze chodzic w normalnych ochraniaczach to w tych tak, bo sa bardzo elastyczne, nie takie sztywne jak te stare skorupy (moim zdaniem) i rowno rozkladaja nacisk...
Alvika   W sercu pingwin, w życiu foka. Ale niebieska!
02 października 2009 08:45
Dramka, kołeczki wygodne, ale łatwo_rozpinalne_w_tereonwych_krzaczorach_i_padokowych_zabawach.
Mimo wizualnych zalet kołków wolę jednak rzepy  😡
Poza tym kołeczki mają mniejszą możliwość regulacji siły zapięcia. Co kiedyś przy jednym z moich podopiecznych uniemożliwiało ich użycie
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się