Kącik Rekreanta II (rok 2009)
incognito rewelacyjne fotki, tak samo szafirowa-szał ciał!
Klami ja nie w temacie mocno ale z tego co czytam Pączek czysty,zdrowy i w ogole wolny jak motyl? 😉
Ascaia ładnie Was zrobili... Ehh przykro mi, aczykolwiek mam nadzieję, że Twoja twórczość i pomysłowość nie poddadzą się lekko 😉
Kujka jak Gilencjusz sie miewa?
wątek zamknięty
Dzionka dlaczego za jakiś czas...czyżbyś też planowała przeprowadzkę?
wątek zamknięty
incognito, ale romantyczna ta Twoja laka... kurcze, szkoda ze u nas same lasy :/
Forta wiadomo juz cos?
MoniaA Gilek sie dobrze miewa, powrot do roboty idzie w sumie zgodnie z planem, mam nadzieje ze niedlugo zacznie na powrot puchnac 😉 poza tym wracamy do irokeza - na razie jest lysolem-kibolem, ale za pare tygodni bedzie sliczny 😀 no i zimowe barwy juz przybral, tzn skary sie zrobil 🙂
wątek zamknięty
pamiętacie jak mówiłam, że mam cudownego konia, którego mogę nawet dziecku dać? odszczekuję wszystko! 😤 😤 😤
mam wrednego gada, podstępnego kombinatora! jak mnie dziś znarowił ten koń, to myślałam, że mi dym uszami pójdzie! Wczoraj wszystko pięknie, ładnie- przepuszczalny, na pomocach, milusi do rany przyłóż, nawet odpuścił prawą i plecami ładnie pracował, a dziś zatwardziały pozagryzany. Czort wie, co się od wczoraj zmieniło? fakt faktem, że wymagania wobec niego zostały zwiększone, ale chodzi już praktycznie drugi tydzień pod siodłem i kiedyś to robił, więc nie przesadzajmy. Wypięłam złotą małpę i nagle się wszystko dało zrobić! prawo, lewo powyginany luźny, żujący... 🙇
wątek zamknięty
Muffinka wyprowadzam się z moim lubym na Bielany i ciężko mi będzie do Słupna dojeżdżać przez most codziennie... Jednak na zimę na pewno go jeszcze zostawię tam, gdzie jest, żeby za dużo sobie na raz na głowę nie brać, tzn. Dzionka i mojej przeprowadzki. A szkoda mi będzie się wyprowadzać, bo bardzo lubię tą stajnię i mój koń ma tam jak w raju (tak na końskie oko, bo na ludzkie to socjal kuleje oj kuleje 😁 ). No ale nic, będę szukać aż znajdę. No ale jak widzisz, doskonale cię rozumiem 🙄
wątek zamknięty
-Kate, a może ma zakwasy po wczorajszym 😉
wątek zamknięty
Chyba w głowie 😁
Skądś to znam 🍴 Czwartek przed zawodami dobry, skupiony, trochę mocno do przodu, ale do opanowania. A w piątek na czworoboku zgrzyt zgrzyt zgrzyt chrzanię ten dresaż dawaj krosówki zgrzyt zgrzyt zgrzyt.
wątek zamknięty
hehehe- dobre Lena! i jakie prawdziwe!
Azbuka, on nie dostał wycisku wczoraj! wczoraj pięknie odpuścił, ale sama jazda nie była dużo cięższa niż poprzednie. Po parnastu dniach rozruchu zaczeliśmy solidniejszą robotę, ale to nic nie jest ponad jego siły.
Ja mam na to teorię... po prostu się w d...pie poprzewracało od dobrobytu 😉
wątek zamknięty
Klami, teraz mi przypomniałaś, ciekaaaawe jak to będzie jak ja wsiądę w ostrogach na rudego. 😁 Ooooj ciekawie będzie, ciekawie....
wątek zamknięty
Oj tak, dobrobyt robi z naszych koni potwory 😁 Ale w sobotę mimo wszystko Glut zrehabilitował się za piątek. A ja po raz kolejny odczułam brak doświadczenia... No i miałam wizję kąpieli w jeziorze, na szczęście hamulce zadziałały na czas 😁
wątek zamknięty
Klami wiozę do Equi Veta dr Przewoźnego. Ostatnia szansa, się zobaczy. Na razie, że tak ujmę, dupa blada z przyczepą 👿
wątek zamknięty
Lov, świetny wybór. Trzymam kciuki.
wątek zamknięty
Lov, nie chce Cie martwic, ale u nas w stajni dr przewozny postawil zla diagnoze (oczywiscie jak to zwykle on - stwierdzil ze to miedzykostny). byl tak przekonany o swojej racji ze nie chcial badac dalej. oczywiscie potem okazalo sie ze to nie to...
wątek zamknięty
Hm.. ja słyszałam same pozytywne opinie o dr.Przewoźnym. Kilka dni temu był u nas w stajni, badał parę koni. Wszystko super sprawnie, pozytywnie. Moim zdaniem to jeden z najlepszych fachowców w kraju, niestety nielicznych, bardzo..
wątek zamknięty
kujka, ile ludzi tyle opinii... Ze wszystkim tak jest 😉 Strona kliniki robi wrażenie pozytywne, wszystko na miejscu, więc mam nadzieję że diagnoza będzie szybka i trafna. Jeśli stwierdzi to samo, to przynajmniej będę wiedziała, że zrobiłam wszystko, żeby go wyleczyć.
rewir, a Ty skąd jesteś?
wątek zamknięty
no właśnieo dr. Przewoźnym są bardzo skrajne opinie. Od bardzo pozytywnych po te tragicznie złe.. (choćby oskarżenia o podawanie zbyt dużych dawek sterydów) ale to chyba nie wątek o wetch, prawda??
wątek zamknięty
trelemorele, nie, ale to jest z natury jeden wielki offtop 😉
Lov, mam nadzieje ze wszystko wyjdzie tak jak sobie tego zyczysz 🙂
wątek zamknięty
Lov, pomorskie.
wątek zamknięty
rewir, no proszę, nie myślałam, że dr Przewoźny tak po całym kraju urzęduje 😉 My z Poznnia mamy blisko do kliniki, która jest bodajże kawałek przed Bukiem.
kujka, dzięki :kwiatek:
wątek zamknięty
Niestety na pomorze zagląda baaaardzo rzadko.
wątek zamknięty
MoniaaA kujkadzieki :kwiatek:no romantyczna romantczyna 🙂 my to mamy pełno takich miejsc..łąki,lasy,góry,pagórki 😀
wątek zamknięty
Lov nie martw się. Mi np dr Przewoźny wyleczył młodego i właśnie odzyskujemy sprawność. Poza tym w klinice nie jest tylko 1 lekarz... a jakby co, jeżeli będziesz mieć wyniki badań, możesz skonsultować się z innym wetem. 😉
A ja dziś miałam 2 skoki po tej długaśnej przerwie. Było... mega! Co prawda nawaliłam z najazdami kilka razy, ale przy wysokościach <50cm to chyba nie szkodzi 😉 . Raz zwalił a poza tym super! Jestem z młodego dumna, bo czy daleko czy blisko nie wacha się - skacze i tyle. 😉 No i trener zadowolony 😀
Już w sobotę kolejny trening i będą fotki to sie pochwale.
wątek zamknięty
Lov, trzymam kciuki!!
Pamięta nas ktoś jeszcze? 🙂
Chciałam się pochwalić moim malenstwem. 🙂

Kasia krzyczy na Kasie

i jak to Kasia stwierdziła "Patrz, to jest właśnie TWÓJ KOŃ!", czyli początek pracy 🙂

I zbiorowe mycie "autka" w wykonaniu dwóch Kaś.

🙂
wątek zamknięty
Ramires, mam nadzieję że uda nam się wszystko 😉
Może ja do Was kiedyś wpadnę, odwiedzić Młodego? 😀 Na Wolę mam blisko 😁
Dzięki wszystkim :kwiatek: mam nadzieję, że załatwię tą przyczepę, bo jak nie to #$^((&&$@!&(^% <dużo i mocno przkelina 😁>
edit: mam przyczepę!!!! 😅 😅 😅
wątek zamknięty
_kate skąd ja znam takie zachowanie, tylko że mam klacz i zawsze tłumaczę sobie, że jakieś skoki hormonów czy coś w tym stylu 🤣 ale Ty masz wałacha 🙄
Lov trzymamy kciuki i życzymy jak najlepiej
Ascaia ale pech się Was trzyma 🙁
wątek zamknięty
MoniaaA, zgadza sie. A przynajmniej wydaje nam sie na 90%. Porzadna weterynaria dala rade. 😉
Gosia, wiesz.... na mojego inaczej dziala jak skacze inaczej jak rzezbimy. Na skokach reaguje zwyczajnie natomiast na czworoboku mega elektrycznie.
lov, trzymam kciuki !
wątek zamknięty
nas tez kiedys odwiedzil dr Przewozny i tez bardzo dobre wrazenie zrobil na mnie. robil USG, wszystko pokazal, powiedzial, doradzil. ale wiadomo, o kazdym kraza skrajne opinie. tak samo osobiscie moge polecic dr Golonke, a duzo ludzi na niego narzeka... gdzie 2 Polakow tak 3 zdania.
lov - tez tak ostatnio mialam, jak byl samochod to nie bylo przyczepy. jak przyczepe zalatwilam to samochod sie zepsul 😵 ale dobrze ze juz zalatwilas 🙂
Arka - ostatnie foto fajne :P
wątek zamknięty
Arka, czyzby dziewczynka popracowala podczas dzierzawy? jakos lepiej wyglada?
wątek zamknięty
Lov- uważaj na finanse wioząc konia do kliniki. Koleżanka postawiła tam swojego konia na 2 tyg w celu zdiagnozowania. Została wstępnie poinformowana o kosztach i tym co będzie robione. A jak konia odebrała to nagle się okazało, że rachunek okazał się 3 razy wyższy od pierwotnego. Tak więc pytaj dokładnie o koszty i zakładaj że i tak będą większe.
Co nie zmienia faktu, że ja ufam dr Przewoźnemu i jest to pierwszy wet do którego zawsze dzwonię.
wątek zamknięty
Lov, trzymam kciuki ale ja rowniez spotkalam sie raczej ze srednimi opiniami na temat tego doktora 🙁
ale tych idelanych chyba nie ma...
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.