kącik skoków

Cooooo?!  😕
Och, nie, nie...  😕
O nie !! I jeszcze w taki sposob??
Nie, nie nie !! !! !!
Ponia   Szefowa forever.
18 września 2009 21:34
🙁
(*)
christine   zawodnikowanie reaktywacja. on the go.
19 września 2009 18:41
ja słyszałam, że miał chipa w stawie, który w niczym tak naprawdę mu nie przeszkadzał tylko lekarze zalecili usunięcie bo zdarzało mu się czasem podpuchnąć ten staw i po ME i jednym CSIO zdecydowała się na zabieg (w ramach roztrenowania). niestety nie przyjął narkozy. koń życia, zawodniczka załamana. no bardzo nie fajnie. szczególnie, że jego większą "wadą" była tendencja do kolek moczowych i wszyscy na niego chuchali i dmuchali pod tym względem...no cóż 🙁

dla zainteresowanych. bo z tego co kojarzę parę osób chciało znalazłam KIBLEWICKA PODWÓJNIE ŁAMANEGO za mneij niż 700zł 😉
christine to pisz do Klami, ona cały czas szuka 🙂

szkoda konia..  😕
eterowa   dawniej tyskakonik ;)
20 września 2009 09:43
Ojeej, taki przyszłościowy koń noo ;( szkoda, ogromna szkoda, ogromna strata... 🙁
kogo mam szanse spotykać w kuźni od jutra? startujecie, oglądacie, zdjęcia robicie? 👀

byłam wczoraj na N i MR
generalnie strasznie mnie denerwowało to, że rozgrywano równolegle zawody młodych koni (zresztą nie bardzo wiem po co dublowano mpmk, ale to OT) straszny bałagan się przez to wytworzył, a i oglądać jednego i drugiego nie dalam rady

mam trochę zdjeć

2 zdjęcie to Zuzanna Płatos z Bingo 🙂
A ktoś może robił zdjęcia na 6cio latkach? 🙂
busch   Mad god's blessing.
20 września 2009 21:35
A ja mam filmiki z moich ostatnich skoków (nie, nie zamierzam się przekwalifikować 😎 - bardziej sytuacja mnie zmusiła  😀 )
Trochę głupio skakać takie popierdółki na koniu N-kowym ale to były pierwsze moje skoki od roku, niczym więcej nie chciałam ryzykować.

Ale ze mnie skokowa dupa  😵  . Chce ktoś ocenić?  😉
Parkur jest także do oceny - sama wymyślałam i ustawiałam  🤬
Lotnaa   I'm lovin it! :)
20 września 2009 21:49
Też bym tak chciała tak skakać po roku bez podskoków  🙂 Tak spokojnie to wygląda...

Tylko czemu mu tak w pyszczku gmerasz?
busch   Mad god's blessing.
20 września 2009 22:02
bo mam toksyczne ręce  🤔wirek: - pozostaje tylko uciąć powyżej łokci, serio, nawet pani Morsztyn nie dała rady mi ich ustabilnić  😵
busch Czekanie na konia nie oznacza, że łydka ma być od boku odstawiona i też czekać  🙂 Najazd na szereg trudny - mogłaś bardziej do przodu przesunąć i torszkę bardziej zeskosować (względem placu), a tak to okrutnie oś przeszkody przejeżdżałaś. Filmiki "sprzedażne" fajne - bo pokazują, że koń z łydką i w tempie mógłby skoczyć, mógłby  🙂 i byle trudność mu nie robi.
Bischa   TAFC Polska :)
21 września 2009 07:27
Ja bym się nie obraziła za Surprise'a z 4 latków  😎 Jakby kto miał  😉
21 września 2009 10:35
ja bym się mogła ładnie uśmiechnąć o Macleoda pod Dawidem i Vabia pod Olą? 😀
no więc...

czy znane są już komuś terminy tegorocznego HPP (będzie chociaż?)

i

czy znane są nagrody grudniowego Poznania?
afhata Poznan to beda 3* wiec minimum musza "placic" 150 000 Frankow szwajcarskich. Czyli minimum 101 tysiecy Euro. Wapie zeby bylo duzo wiecej 😉

A terminy HPP powinny byc tutaj:

http://www.tarantevents.pl/en/zawody
smerfi no ja tez watpie by było więcej...

no zobaczymy, zobaczymy 😎

a co do terminów to Jaszkowo, Kuźnia - ok... i co dalej?? bo ja nie widze:/
afhata tutaj znajdziesz najnowsze info na temat HPP 🙂

http://www.swiatkoni.pl/news-display/1290.html
25 września 2009 17:41
kto się wybiera? ja Jaszkowo na pewno odpuszczam, bo się trochę pozbierać muszę jeszcze. ale Kuźnie jadę na pewno.
Manta   Tyłkoklep leśny =)
25 września 2009 17:59
Jak wprowadzać skoki ok 14 letniej, niewielkiej (ok 143cm) klaczy? Chodzi mi glownie o wysokosc. Costam w korytarzu juz skakala. Ale zastanawiam sie jak moge "isc" z wysokosciami zarowno w jej skokach bez jezdzca jak i pod siodlem. Uczyc skakac bedziemy sie w sumie razem. I ogolnie nie planuje nic wyzszego niz 50-60cm (chyba, ze obudza sie w nas dusze skoczkow), ale nie chce jakos za szybko "poszalec", stad moje pytanie.
25 września 2009 18:06
50-60cm są to jeszcze cavaletki w sumie, więc jak za pierwszym razem dojdziecie do tej wysokości to na pewno nikt na tym nie ucierpi 🙂
afhata tutaj znajdziesz najnowsze info na temat HPP 🙂

http://www.swiatkoni.pl/news-display/1290.html

dziękuje :kwiatek:

oooo to już przyjechałam sobie 🤔
nie pasuje mi żaden termin, tylko Janów na 10% (no ale trzeba myśleć pozytywnie, więc może będę)

Ponia   Szefowa forever.
27 września 2009 21:15
kto się wybiera? ja Jaszkowo na pewno odpuszczam, bo się trochę pozbierać muszę jeszcze. ale Kuźnie jadę na pewno.

Na 95% zawitam do kuźni, teraz zasłużone wakacje.
Zuziasta   Zakupoholik na odwyku...
29 września 2009 15:58
Kto będzie za 3 tyg. w Lesznie? 🙂
asior   -nothing but eventing-
01 października 2009 13:42

Jak sie mlody podoba?
Asior czy to jeden z tych dwóch ogrów, które przyjechały pod koniec lipca?
asior   -nothing but eventing-
01 października 2009 14:07
Tak, to jeden z nich  🙂 
asior, wyglada ciekawie. Co tak malo? I co to ?? Po czym itp. ?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się